Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aspergerden şüpheleniyorum..?

İşte siz öyle diyebiliyosunuz poweroftihnk arkadaşımızın durumu sizden biraz daha fazla geldi bana. Siz diyebiliyosanız powerofthinkte aspergerliyim diyebiliriz.
Ben bitek şeyden şüphelendim acaba dedim psikotik rahatsızlık var hani o çekingenlikleri aspergerlikle mi karıştırıyo acaba diye düşündüm. Ama alakası yok. Herkesi benim gibi cin olarak görmüyo. Yani insan olarak görüyo. Her ne kadar üniye gidebilsede sosyal ortamlardan uzak duruyo. Aspergerin birçok özelliği var yani burda.

Kendi kendimede sormadan da edemiyorum:
Asperger Sendromu= %70
Obsesif Kompulsif B.= %20
Organik Olmayan Psikoz=%10
Yüzdeye vurduğum zaman beni ençok etkileyen Asperger Sendromu.

ayDÜNYAvazo

Bu oranı kim verdi size ? powerofthinki de oraya yönlendirelim baksın. geçen gün şizoyum diyodu . acaba şizonun kötü etkilerini yani çekingenlik yalnız kalma isteği vs bunları asperger mi sanıyo ? ama zannetmiyorum çünkü şizodan bikaç aydır bahsediyo. asperger belirtilerinden çok önceden beri varmış gibi bahsediyo. yani şizonun etkileri değil galiba.

Benim bildiğim kadarıyla küçük yaşlarda "nöroloji", büyük yaşlarda ise "psikiyatri" bakıyor diye biliyorum.

BU BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA.

Arkadaşlar dediklerinizde haklısınız yarın tekrar pskytra gidip test yaptıracağım acaba ne diyecek işi garanti yapmak lazım.

asperger olabilirde zeki oldugu nasıl oluyor onu anlamadım

Zekasını kullanamıyo demekki . Herşeyin farkında ama. Bir çözüm bulamıyo.

Çok mantıklı "ZEKA" var ama kullanamıyor. Bendede var aynısı. Zeka yok değil ama kullanamadıktan sonra "ZEKAÇOK" olsa ne çıkar.

Söz yazacağım burası günlüğüm olacak.
Dokuz Eylülde pazarlama okuyordum hastalık nedeniyle dondurdum.
Gölge haklı aslında, uzman psikiyatr bulup onun eşliğinde bir zeka testi yarın yapacağım.
Psikoloğum hep "kanıtlarla konuş" derdi.
Kullanmadığım doğru ya şöyle diyim
120, 345 paragraf sorusunu 7 dkda çözüyordum.
Hatay satranç birincisini zamana karşı yendim. Aydünya güzel soru soracağım.
Zekamızı doğru yönde nasıl kullanabiliriz?
Ben bir gün şu meslek diğer gün şu meslek diyorum yani yanar döner bir ilerlemem var.
Limon sen de haklısın.
Çözüm değil sorun odaklıyım farkettiysen hep dert yanıyorum 😂
Farkındayım ama elim kolum bağlı gibi hissediyorum. Psikiyatrim Adanada bir Prof bana Ekpssye gir dedi Tmciyim ama psikologluk ya da avukatlık yapacak psikolojik dayanıklılığa sahip değilim.
Babam bana hep çok geniş bakıyorsun diyor.
Aklımda girişimcilik fikirleri geziyor hep.
İnşallah uygularım.

Beni bir tek siz rahatlatıyorsunuz mesajla konuştuğum sizden başka arkadaş yok.
Gerçek hayatta 2-3 dostum var onlarla da çok nadir görüşüyorum.içimi döktükçe rahatlıyorum.

powerofthink bence sen şuan hiç acele etme. O arıcılık hayvancılık olaylarını bende çok araştırdım. Para bile istedim evdekilerden. Parayı vereyim hayatımdan çıkcan mı dediler. Onlarda bıktılar çünkü bir bipolar gibi her girdiğim işi yarıda bıraktım. Sende acele etme o istekler falan çabuk karar verilip işe koyulcak şeyler değil. Senelerini gerekirse düşünerek geçir. Hem hastalığında değişkenlik gösterebilir onuda bekle.
Şimdi sen bi anda arıcı olcam diyip bi işe girersen kolay kolay hiçbişey olmıycak. O işlerin çok zahmeti var. Yalnız kalmak belkide iyi gelmiycek sana. Çok şeyler var yani iyice düşün acele etme sakın.

Belkide bizim zekamız bu dünya nın şifrelerini çözmeye yetmez. Biz çözemeyiz bu dünyayı. Çözemeyiz. Aklının bir köşesinde kalsın.

Çok iyi tavsiye oldu çok sağol uyucam o yüzden uzun yazamıyorum kusura bakma özür dilerim.

Şuan psikiyatrdayım herşeyi net net şeffaf bir şekilde sizlere aktaracağım.

Depresif nöbet tanımlanmamış dendi.
Major depresyondan şüpheleniyorum.
Henüz tanı yok ama var gibi.
Şöyle diyim "asperger de olabilirisin" dedi.
Kendi "doktoruna sor" dedi.

Üst Alt