Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Astım ve bronşektazi ile emeklilik için yeterli tanı alabilecek miyim?
@aliuslu@OğuzHan112
Merhaba bende de doğuştan astım ve bronşektazi var . Ve malesef buna bağlı süresiz %40 engelli raporum vardı 2 yıldır emekliliği hak etmeme rağmen olmadım ve bile bile lades oldum yeni yasaya tabi oldum ....
Şimdi sorum şu sizlere ; astım dan %20 bronşektazi den %20 diyelim flan demişsiniz da tek en yüksek hastalığa bakılmayacakmı artık? Yani aynı bölümden olunca 2 hastalık da o zaman toplanır toplamı mı alınır?
@ultraslan0101,
Eski yasaya göre yani 2023 den beri istediğim an emekli olabilirdim, olmadım bankada çalışıyorum ve kurumum emekli çalıştırmıyor diye çalışıyodum..bu yeni yasa da beni etkilemez diye düşündüm yasa teklif aşamasında iken henüz, ama yasa çıkınca acı gerçekle yüzleştim ve kurumum emekli olamazsın artık yeni rapor iş gücü kaybı oranı için sevk etmemiz lazım diyor istersen.cesaret edip gidemiyorum da hastaneye ,anayasa mahkemesine başvurulmasını bekliyim önce diyorum ...
@ensplt3636,
Benim de eski yasaya göreydi vergi indirimim vardı ama maalesef geçerli değil artık. süresiz raporum var. Ek olarak benim akciğerimin bir kısmı ameliyatla alındı
Akciğerimin bir kısmının alınması da çalışma gücü kaybını benim lehime etkiler herhalde ?
@ultraslan0101,
Sizde emekliliği hak etmiştiniz de mi olmamıştınız benim gibi? Yoksa zaten daha süreniz varken mi yakalandınız bu yasaya ?
Benim 2 akcigerimde de olduğu için bronşektazi ameliyat riskli dendi hep ,yapalım diyen özel doktorları olsa da inanmadım olmadım ameliyat hiç.
Ama tabi siz ameliyat olduysaniz sanırım size verilir rapor yeteri kadar inş.
@ensplt3636,
heyette hemen söylemişlermiydi bize hiçbirşey söylemediler tüm doktorlara gittim evrakları teslim ettim heyette birkaç soru soruldu onun harici birşey konuşulmadı ben ilk kez girdim sistem nasıl ilerler bilmiyorum .
Benim raporum 2016. O zaman direkt göğüs hastalıkları doktoru muayene sırasında soylemisti sft testine göre %40 diue . Ve sonra heyete girdim sadece gördüler çıktım, raporu elime verdiler 2 saat sonrası....
Hem astım hem bronşektazi yazıyordu bölüm kısmında ama ayrı ayrı oran degildi direkt %40 dı.
Şimdi tek ve en yuksek hastalıka bakılacagina gore 2sini ayrı ayrı mı toplarlar tek mi düşünürler bilemiyorum. Hastalık cetvel listesine bakarsak 2 hastalık da ayrı sütunlarda var .
@ensplt3636,
teşekkürler enes bey bizde sonuçları bekliyoruz sistem nasıl işliyor biraz zorlu e devlete 15 güne düşer raporunuz dediler bu hastalıktan dolayı askere de gitmedim
@ensplt3636, elbette bakalım sonucu bekliyoruz şimdi 15 güne e devlete düşer dediler her hastanenin sanırım işleyişi farklı sizin sft sonucları nasıldı ?