Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve KOAH'tan vergi indirimi için yeterli orana sahip rapor alabilir miyim?

reyhan21

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Astim+koah teşhisiyle heyete başvurdum
Sft değerlerim hakkında bilgisi ve yorumu olan arkadaşlara teşekkür ederim

Fev1 69
Fev1 fvc 69.2
Pef 60
Raporum yüzde kaç çıkar. Teşekkürler

Astim ve koah için ayrı puan alınır mı?

Astim teşhisiyle 1 yıldır tedavi görüyorum ancak son yapılan bt tomog ve sft testlerinde poliklinik doktoru bana koah teşhisi de koyarak ilaçlarıma spriva diye bir ilaç ekledi heyete girdiğim gün yanımda çekilen son sft ve recetemide heyet doktoruna gösterdim orta seviyeli bariz koah dediyorum değerleriniz
Şimdi sormak istediğim iki hastaliktan da ayrı ayrımı yoksa sadecee birindenmi puan alırım bilen arkadaşlar lütfen yazın

reyhan21
Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40*
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

İki farklı hastalıkla olsa aynı organı etkilediği icon ayrı ayrı değil ama oranın artışını sağlayabilir ama sft sonucu önemli tabiki
Geçmiş olsun
adminlerimiz çok yoğun oluyor onun için bizler dilimizin dondugunce yardimci olmaya çalışıyoruz

manel

Çok teşekkür ederim sft değerlerim orta derece zayıflık

Fev1 57
FVC 70
Fev1 fvc 68

Engelli raporumu nihayet aldım

Uzun ve meşakkatli bir sürecin sonunda sadece koah hastalığı orta dereceli obstruction dan yüzde 40 raporumu aldım vergi dairesine vergi indiriminden faydalanmak için başvurumu yapacağım inşallah bir sorunla karşılaşmam gelişmeleri size yazacağım İnşallah yardımcı olduğunuz her konu için sonsuz teşekkürler hepinize

reyhan21 hayırlı olsun hemşerim engelli raporunun üzerinde eğer sft sonuç ların yazmıyorsa eğer vergi indirimine başvuru yaparken muhakkak sft testini de ver aksi takdirde raporun geri döner ankaradan.

Çok teşekkür ederim umut çok aydınlattın her zaman sorduğum sorulara hiç cevapsız kalmadın hakkını helal et hemşehrim

reyhan21 önemli deil yardımcı olduysam ne mutlu bana��vergi indiriminde inşallah onaylanacaktır. Bu arada sgk çalışan mısınız vergi indirimi alınca emekli olma durumu varmı

umut2135

Evet umut vergi indirimini aldım gibi emeklilik işlemlerini baslatacam inşallah

Fev1 orta koah gösteriyor raporun üzerinde yazılımı testiniz peki

@umut2135

Evet yazıyor tüm bilgiler orta obstruction diyor sonuç olarak umut
Yanlız şöyle bir durum var benim ilk ilaç raporum geçen yıl astim olarak çıktı koah teşhisim 2 ay önce konuldu koah tan ilaç raporum çıkınca yüzde 40 raporu almam zor olmadı yani koah yüzdesi astimdan yüksek biri kronik durdurulan ancak iyileşmeyen astim ise tedavı edilebilen olduğu için çok fark ediyor hepsini sordum doktora

Bu arada rapor um sürekli bilgin olsun umut

Sadece koahtan vergi indirimi alan varmı

Arkadaşlar vergi indirimi icin başvurumu bu gün yüzde kırk raporla tek hastalık koah la yaptım koah tan vergi indirimi almış arkadaşlar in başvuru sonucu nasıl paylasabilirmi onayları surekli mi süreli mi

reyhan21 1 arkadaşım var orta KOAH hastası raporu ve vergi indirimi sürekli olarak onaylandı ve şuan emekli kendisi
Verilen oran ve sft testi destekliyor ise onaylanır ama sft ve rapor arasında bir çelişki varsa oran düşürürülür
Aynı zamanda kendimde kronik orta astım rahatsızlığımvar %40 olarak vergi indiriminden yararlanıyorum

reyhan21 önemli deil içini ferah tut vergi indirimin onaylanacaktır 1 ay sonra bu telden takip et 0312 4153205 bilgi alırsın raporun ne aşamada olduğunu

Çok teşekkür ederim umut kardeşim iyiki varsın sen

reyhan21 iyiki bu site var insanlara yardımcı olmak kadar güzel bir şey yok hemşerim allah inşallah doğduÄ£um toprakları bana göstermeyi nasip eder birgün

Gerçekten öyle kardeşim bilgi paylaştıkça güzel ayrıca memleketin uçakla 1 saat 45 dakika Rabbim nasip etsin bizde seni agirlayalim burada inşallah sağlıcakla kal

Reyhan hanım raporlarınızin sonucu belli oldumu bende aynı şekilde koahtan %40 heyet raporuyla Ankara'ya yollandı

Yuzde 40 ile aynen sürekli onaylandı darısı size inşallah

Bende koah hastasiyim%80 engelli rapora %40 vergi indirimi ve 3. Derece emeklilik evraki geldi yeni yani öl emekli ol diyorlar

Geçmiş olsun öncelikle yüzde 80 sadece koah mi yoksa farklı hastaliklariniz var mi

Sadece koah baska yok zatten bu kadar rahatsizlik yetiyor 33 senedir tedavi goruyorum agir ilaclar omrumun sonuna kadar devam ayakta duramam mumkun deyil cevap verdiginiz icin tesekkur ederim

zlem

Rapir oranınız düşürülmüş ise sft ve diğer tetkik değerleriniz muhtemelen orta seviye koah olarak çıkmıştır siz öyle olmadığını düşünüyorsanız itiraz edin sonuçta 1. Derece ve 3. Derece arasında hem yıl hem prim günü sayısı hayli fazla geçmiş olsun arkadasim

Üst Alt