Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve KOAH'tan vergi indirimi için yeterli orana sahip rapor alabilir miyim?

42 senedir bronşektazi hastasıyım her iki akcigerdede mevcut ayrıca 26 senedirde epilepsi hastasıyım engelli raporu alabilirmiyim ayrıca alırsam kaç oranında alırım

Sumeyra er

Sümer geçmiş olsun öncelikle iki hastaliktan da oran alırsınız ancak yüzdesini hastaliklarinizin önem derecesi belirler tetkik sonuçlarına göre veriyorlar siz önce bir hastaneye gidin muayene olacağınız doktora sorun mutlaka bir fikirleri oluyor

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90
Akciğer rahatsızlığınız içinde sft testinize göre değerlendirme yapılır
%20ile başlar %80kadar veriliyor elinizde sft testiniz değerleri var ise fikir sahibi ola biliriz paylaşırsanız eger

Ankara'ya %40 ile giden raporum %48 ile onaylanmış yardımcı olan herkese teşekkürler

Alerjik astımdan heyete başvurdum sft oranlarım
Fvc 73
fev1 73
fev1fvc 84 ne kadar oran alabilirin.

Teşekkür ederin. 2 gözümde astigmat ve kronik ürtikerim rahatsızlığım var bunlardanda oran alabilirmiyim

4 hastalığın toplamı 105 fakat baltazarla 71 düşmüş doğrumudur.16_37_32_20

Merhaba arkadaşlar uyku apne raporum 35 ahi 8 bar
Ayrıca koah başlangıcım var fvc 57
Fev1 67
Fev1fvc 120 vergi indirimi alablilirmiyim bilgisi olanlar paylaşırmı lütfen

umut2135 kalp kapağı değişmeden önce%65engelli raporu vardı kapak değişti %71 oldu anlamadım ben bu işi.

Aytek.78 diger rahatsızlıklarınızda iyleşme olmuş olabilir
Karara isterseniz itiraz edebilirsiniz ancak bu yolda biraz meşakatlidir.

Selamlar benimde en son yaptırdığım sft de fev1 86 fev1 fvc 97 pef 71 raporum yüzde kaç verirler acaba

umut2135 mrb

Astım,sft:fev1;1,34(%55) fvc;3,13(%73) fev1/fvc;(%62) orta derece etkilenme oran %40

Romatoid artrit, sol el başparmak mpc'de artrodez, mpc nötralde ankiloze (tablo 2,1,2.2 ve 2.3'e göre engel oranı %12

Vergi indirim sonucum ne olur sizce?

göksel75 mrb
Vergi indiriminiz büyük olasılıkla aynen onaylanır
Raporunuzda sft bilgileriniz yok ise sft testinizide vergi dairesine verin baş vururken.

Sayın umut2135

Buraya yazdığım bilgiler raporun üzerinde yazanlar sft testi dediğiniz bunlar mı oluyor?

umut2135

Merhaba umut ben orta obstrüktif koah hastasıyım sft sonucu
Fvc 3.45
Fev1 3.10
Fev1Fvc %89
%40 süresiz vergi indirimine başvurdum vergi indirimi sonucu ne olur

umut2135

Dediğiniz gibi oldu bugün ankarayı aradığımda onaylandığını söylediler. Çok teşekkürler.

samedo99 fiziki muayane ve rötgen ve solunum ve fonksiyon testi ile birlikte değerlendirmeye alinir.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]umut2135

[FONT=sans-serif]Umut pardon astim dedim ama doktor ciğer filminden sonra orta derece koah dedi.Simdi merak ettiğim birşey var benim yüzde kırk pskiyatri raporum ve sürekli vergi indirimim var koahtan rapor almalimiyim ? alırsam neler değişir ise giriş tarihim 2006 [/FONT]

samedo99 kardesim bende heyete girdim pandemiden dolayi sft yapilamadi.koah ilacalri kullaniyot dedi 20 vwrdi fiziki muayeneye gore

Üst Alt