Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atak geçirdiğinde ailem ve yakınlarım bunlar hep asosyallikten oldu diyor!?

republix

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
60
Atak geçirdiğinde aile ve yakınları tarafından hep bunlar asosyallikten arkadaş çevremin olmayışından içine kapanık olmamdan oldu tarzında söylemler yapıldı sanki benim elimdeymiş gibiye getirildi yani biraz çıksaydın dışarı sosyal olsaydın a getirildi hep sizlere de bu tarz söylemler söylendi mi

Merhabalar,

Geçmişime baktığımız zaman fazla sosyal biri değildim evet doğru hatta bir ara evden hiç çıkmıyordum pc ve ben vardık. ama sonrasında bu durum biraz düzeldi ve iş hayatı ev hayatı arası gidip gelirken psikoz mu tam emin olmadığım sanrı atağı yaşadım ve ilaç kullanıp fayda gördüm fakat aile ve yakın çevrede

Hiç arkadaşı yok işte biraz çık dışarı gez arkadaşlarınla dolaş bunlar hep eve kapanmaktan yalnız kalmaktan oldu gibi söylemleri işittim yani sizce gerçekten bu tarz psikoz sanrı tarzı hastalıkların oluşumunda fazla yalnız kalmak gibi bir durum olabilir mi dışarı çıkmak istememek ve bilgisayarda oynamaktan, dolaşmaktan keyif almak bunlar alt yapısını hazırlayabilir mi bu tarz hastalıkların

Ben ısrarla bu farklı bir zamanda gene çok heyecan yaptığımda çıkacaktı ne kadar sosyal de olsam ne kadar pozitif de olsam diyerek karşılık veriyorum ama inanmıyorlar bu hastalığı benim hatammış gibi lanse etmelerine uyuz olmadım değil elle tutulur bir kanıt vermek istiyorum ama nasıl bir açıklama yapmalıyım emin değilim

;psikoz , şizofreni , sanrısal bozukluk , sosyal fobi gibi.

kara duman
xdedahii

Şizoaffektif konulu bir videoda psikiyatrist çocuklarınıza dikkat edin mesela genç yaşındaki bir çocuk sessizse arkadaşları tarafından aranmıyorsa sorun vardır diyor.

İnsanlar benden uzak Allah'a yakın gitsin

selinpelin
Kesinlikle içene kapanıklıktan olmuyor hastalık hatta içine kapanıklık hastalık sebebiyle oluyor.
Daha öncede söylemiştim psikoz beyinde ki dopamin dağılımın dengesiz olması sebebiyle beyin norönları arasında ki iletişim bozuluyor ondan olduğu düşünülüyor tabi bu kadar basit değil.
Yoğun stres,şok veya benzer bir olay sebebiyle psikoz durumuna geçiyor.
Psikoz hastalarının çocukluklarına bakın çok büyük oranda içine kapanık kişilerdir benim oğlumda öyleydi doktor sordu ve fotoğraflarına baktı rahatsızlığı çocukluktan varmış dedi çoğunluğu böyle hastaların.
Bazı ailelerde ve toplumun çoğunda bu anlayış var ne yazık ki bizde yaşıyoruz benzer şeyleri tabi ailenin böyle düşünmesi kötü olur.
Bu meseleyi depresyon gibi konuşalarak veya terapiyle düzeltilecek bir şey zannediyorlar tabi ki onların faydasıda olur ama onlar ikinci plan beyinde ki kimyasal dengesi düzelmeden hasta istesede sosyal olması çok zor kim bu durumda olmak ister ki.
Ailenizle doktor konuşsun anlatsın hastalığın durumunu.
Bende bilimsel yazı linki vereyim ama onla ikna olurlar mı bilemiyorum.
Aile tavrı çok önemli o destek ve anlayış olmazsa hastanın durumu çok daha zor olur.
Doktor kaç sefer söyledi sizin ilginiz ve anlayışınız olmasaydı durumu çok daha kötü olurdu diye.
Tabi aile içinde çok zor bir durum kabullenme zorluğu kendini veya hastayı suçlama bunlar sık karşılaşılan durumlar.
Umarım aileniz durumu anlar.
https://www.engelliler.biz/forum/saglikla-ilgili-bilgi-haber/241970-sizofreni-psikozda-aile-davranislari.html
https://www.engelliler.biz/forum/saglikla-ilgili-bilgi-haber/241960-sizofreni-psikozda-toplumsal-damgalanma.html

Son düzenleme:
kara duman

çok teşekkürler açıklama için yani benim elimde olan bir şey değil genel itibari ile ben çocukluktan hep sosyal olup devamlı sosyal katılımlar yapsaydım da gene aynı şekilde ortaya çıkabilirdi dediğiniz gibi çocuklukta hep sessiz ve sakin oluşumla herkesin takdirini toplardım ben de iyi bir şey sanıyordum sonradan ergenlik çağını biraz daha ilerisinde bu sefer sessizliğin ve sakinliğin arkadaşların az olması dikkat çekici olup bu durum herkes tarafından eskiden takdir edilirken o anda takdir edilmemeye başlandı ve sonrasında bu durum ortaya çıktı.

işin garibi benim paranoid aklıma gelen düşünceler geçen senelerde de vardı acaba bu o kişi mi bu acaba işte o mesajı yazan bu muydu şeklinde kuruntular yapıyordum meğerse yavaş yavaş eskiyi hatırladıkça zemini nasıl hazırlamışım atak için

sakin olmak güzeldir evet insanların çoğu zarardır ama derlerki her şeyin fazlası zehirdir. Ancak insanların olmadığı dünyada yaşamak nasıldır

selinpelin

ben 2 ay evden çıkmadım hayal kuracam diye evden dışarı bende pek çıkmıyorum markete çöp atmaya çıkıyorum sadece ha birde ilaç yazdırmaya hastaneye gidiyorum

selinpelin Bu hastalık kimsenin kabahati değil hele kendinizin hiç değil.
Aynı şeyleri bizde yaşadık acaba aile olarak bizmi bir şeyi yanlış yaptık diye doktorada sorduk bunu kimsenin kabahati değil dedi.
Benim oğlum da hiç sosyal değildi hep kendi başına oynardı sokağa çıkıp karışmazdı çocukların içine zorladığımız halde karışmazdı.
Doktorun söylediği doğuştan olan bir bozukluk asososyal olmasıda bu sebeble dedi üniversite hazırlık dönemi ve il dışına yatılı gidince çıktı hastalandı o olmazsa başka şeyden patlayacaktı bazılarının ki askerlik,evlilik veya aile büyüğü kayıbı sebebiyle tetikleniyor.
İyi ortamda yaşanırsa çok geç veya hiç çıkmayabilir.
Doktorun söykedi sessiz,merhametli, bu dünya için fazla iyi olan karakterler daha ağır etkileniyor maakesef demişti
Hassas kalpler için dünya bir cehennem ne yazık ki.

kara duman

annem ben 1 yaşındayken vefat etmiş abim bir gün bile rahat gün yaşatmadı üveylerin elinde büyüdüm

kara duman

Üzücü sessiz ve aşırı duygusal bir karakterim dediğinizi hissettim resmen ama aile ortamımda çok iyiydi hep birlikteyiz yer içeriz birbirimize kızsakta hep barışırız bende de sevgili olmak için adım attığımda yaşadığım heyecan fazla idi ve bu duruma soktu beni
hiç çıkmaması çok iyiymiş

etkilenme konusu çok doğru benim mesela çok basit yani yapılmış bir hata olarak görüyorum birisi ile yaptığım konuşmayı kafamda büyütüp herkesin bildiğini düşünüyorum aslında sesler duymasaydım atak döneminde düşünmem çok da sorun değildi, bilmesini de geçtim kendime azap çektiriyorum diyorum küçüktün işte yapmışsın zamanında bir hata yazılan mesaj gerçek kişiliğini ortaya koymaz ki diyorum alt tarafı mesaj yani niye büyütüyorsun ama içten gelen kötü hissiyat vicdan azabı yaptırıyor bu vicdan azabı tarzı içten gelen pişmanlık yani acı duygusu ilacın dozajının az olması etkisinin az olması ile ilgili olabilir mi?

@kara duman

annem ben 1 yaşındayken vefat etmiş abim bir gün bile rahat gün yaşatmadı üveylerin elinde büyüdüm

Allah yardımcınız olsun

Sevgili işleri takıntıya saplantıya dönüşebiliyor dikkat etmek lazım .:eek:

sokr@t

psikoz durumu için dimi dediğiniz geçerli evet allahtan silip attım çok uğraşmıyorum ama psikoz zamanında stalk etmeye yöneltmişti ama su an hiç instagramda açıp bakmıyorum bile

Ahmet T
Geçmişte yaşanan eziyetlerin psikoz türü rahatsızlıklara sebeb olup olmadığı tartışılan bir konu.
Sebeb olsun olmasın yaşadıklarınız çok üzücü Allah yardımcınız olsun hayırlısıyla şifa bulun inşAllah.
selinpelin Hangisi hastalıktan hangisi karakterden hangisi duygusal bir tepki onu ayırmak bazen zor olabiliyor.
İlaç dozunu değiştirerek deneme yanılma yöntemiyle sonucu gözetlemekten başka yol yok ne yazık ki.

Kimi dayak yer umurunda olmaz kimi bir sözü bile kaldıramaz .

Kimi dayak yer umurunda olmaz kimi bir sözü bile kaldıramaz .

sokr@t

evet özellikle atak dönemimde devamlı eleştiriye maruz kalmıştım komşuların sesleri ile bana geldi bunlar hep sokakta alışveriş merkezinde gittiğim tatil köyünde geçmişim ile ilgili intihari bile düşünmüştüm yok olmak istedim

Bu anlattıkların hastalığın negatif belirtisi oluyor. Aynı soruları doktora sormuştum. İçe kapanıklık asosyallik genel olarak ailemin aynışeyleri banada derdi. Hala diyor senin hastalığın bundan oldu diye. Genel olarak çevrenin söylediği böyle.

Annemle doktora aynen sorduk. Doktorda o hastalığın getirdiği belirtiler dedi. kara duman ın dediği doğru. Hasta olduğumuz için böyle oluyoruz.

Çünkü ben ataktan sonra halsizlik,üşengeçlik ve enerjisizlikten
dolayı otomatik olarak içekapanma ve asosyallik başladı.

Bu belirtiler hastalığın pozitif belirtileri gelmeden atağa çevirmeden önce yavaş yavaş kendiniz gösteriyor. 1-2 yıldan fazla süre bu belirtiler yavaş yavaş ilerliyor.

Son dönemde iyice böyle oldu herkesten uzaklaştım.

Şuan bile söyledikleri öyle asosyalsin diyor.

Ama enerjisizlik,halsizlik ve isteksizlik bu üçü birleşip sizi yavaş yavaş asosyalliğe götürüyor.

Örneğin hadi bişiler yapalım bir avm gidelim gezelim diyorlar
Sizde bir isteksizlikten ve enerjisizlikten dolayı bunları yapacak haliniz olmuyor istemiyorsunuz. Bu sadece bu örnek için her örnekten böyle isteksizlikten bişe yapamıyorsunuz ve yavaş yavaş sizi asosyal yapıyor. Hastalık

xdedahii

benim baktığınız zaman daha küçükken 5-10 yaşlarında iken de aynı sessiz asosyal yapıya sahipmişim az arkadaş konuşkan değil öğretmenlerim hep bunu söylermiş 23 yaşına geldiğimde de aynı şekilde arkadaşım az bir şekilde hayata devam ediyorum

selinpelin

Benim çocukluğumda benzer ama asosyal değildim. Çok arkadaşım yoktu sadece

Hastalandıktan sonra ailem bu yazdıklarının aynısını bana söyledi. Hala hastalığın bu neden olduğunu düşünüyor.
Ailemi bilinçlendirmek biraz zor oldu ama bende bilinçlendim.
Çünkü enerjisizlik içekapanıklığın nedeni böyleymiş

Sadece kendi halinde biriydim ama hastalık atak zamanı çok aktive oldum. Bir dönem sadece saman Alevi gibi böyle parladım.

xdedahii

aynen yani ben de değildim sadece kapanık biriydim ama işte hastalanmanın sonucunu fazla kendini izole etmeye bağladılar

selinpelin

Çünkü ailelerimiz bir neden arıyor neden bu çocuk böyle oldu hastalığı psikolojik vs vs diye internette tv görüyorlar.

Psikiyatri görünümlü psikologlar yüzünden ailelerimiz böyle düşünüyor.

Ailelerimizin dedikleri doğru ama bunlar hastalığın belirtileri bu nedenden dolayı hasta olmadık hasta olduğumuz için bu belirtiler çıktı.

Eğer onların dediği gibi olsaydı ilaçla değil normal bir şekilde düzelmemiz lazımdım. Hiç atak yaşamamız lazımdı.

kellim

sanrı rahatsızlığı aslında daha tam net tanı almış sayılmam ilaç bırakmayı deneyeceğiz ocakta 6 ay önce bir atak geçirdim ilk defa.

doktor depresif nöbet tarzı bir şey de olabilir diye şüphede

anladım inşallah iyi olur herşey hakkınızda

Yaw dinlemeyin onları ben ilk atağı okula giderken yaşadım he yalnızlık da tetikler baya psikozu ama seni suçlayıcı sekilde konusmalari hic hos değil ne hadlerine ya sanki elindeymis gibi

Althusserian Marxist

Ya valla anlamıyorum bir yönden bakıyorum maşallah dedem babaannem annem babam yani sosyal olarak baya sosyaller insan iletişimleri de iyi ben kendimi bu konuda hep zayıf görüyorum eski insanlar daha sorunsuzmuş baksanıza yeni nesil olarak bir yerlerimiz patlak verdi hep neden acaba anlamıs değilim :&

Üst Alt