Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ataluren (ptc124) ile ilgili güncel bilgiler

Hatırlarsanız ilk telaffuz edilen tarih 2009 ağustos filandı. Ben öyle hatırlıyorum belki ağustosda gelir inşallah.

Yada BARAN90'nın söylediği gibi bu sadece labaratuarlar için ilacın ön sunumudur.
Çıkış tarihi belki sonradan söylenilen 2011 dir.
Yine beklemekten başka yapacağımız bir şey yok...

Arkadaşlar inanıp inanmamak sizlere kalmış doktorlarla neden irtibat kurmuyorsunuz sadece siteden yorum yapıyorsunuz.Ben sizlere edinmiş olduğum bilgileri söyledim.Allah hepimize acil şifalar versin...

aslında ben SMA lıyım,,ama ptc nin çıkması ve başarılı olması beni de sevindirecektir. benim doktorum haluk topaloğlu.en son 5-6 ay önce gitmiştim..zaten kendisi sen SMA lısın ve PTC senin için değil demişti.SMA için şu an çalışılan ilaçlardan hiç bahsetmedi..PTC için de daha var çıkmasına demişti..tarih vermedii..
inşallah 1 sene içinde çıkar...baksanıza daha şimdiden 1-2 sitede satışa sunulmuş..bence ilaç yarım seneye çıkacak arkadaşlar..

MERHABA

PTC İLAÇ FİRMASININ ATALUREN İLE İLGİLİ 15.06.2009 TARİHLİ DUYURUSU konusu kısaca şunu anlatıyor

İlaç ve Yiyecek Yönetimi (FDA) Ürün Geliştirme Offisi (PTC124 ™) müsküler distrofi'nin olduğu (NmDMD BMD) nonsense mutasyonunda PTC ye dört yıl, ataluren ile süren eksene ait duruşmasına doğru $ 1.6 milyon çok önemli bir bağışta bulundu.

Atalurenin uzun vadeli emniyet profilini değerlendiriyor ve bu yapılan bağışlarla 37 ülkede bu duruşmalar nmDMD BMD hastalarında devam ediliyor.
Genzyme Corporation şirketi diger ülkelerde atalureni pazarlayacak
www.genzyme.com genzyme adlı şirketin web sitesi
SELLECK adlı

bu site bir referans sitesi yani satış falan yapmıyor sadece siz bilgilerinizi gönderiyorsunuz bu şirket size belirli fiyatlarla ataluren isimli bu ilaç piyasaya çıkınca size kısa zaman içinde getirmek için bir refarans şirketi sitesidir ve hiç birinize tavsiye etmem bilgilerinizi göndermenizi

bu sitede de genzyme şirketi hakkında bilgi veriyor
Genzyme Sağlık Hizmetleri ve Tedavi Ürünleri Saglikcv.com
Genzyme Sağlık Hizmetleri ve Tedavi Ürünleri
Dünya’nın önde gelen biyoteknoloji firmalarından olan Genzyme’ın amacı, ciddi hastalıklara sahip olan kişilerin hayatlarında olumlu bir etki yaratmaktır. 1981 yılında Boston’da kurulan Genzyme, kısa zamanda küçük ölçekli yeni bir şirketten, yıllık cirosu 2 Milyar Dolar’ı geçen ve dünyanın dört bir yanında 10,000’den fazla çalışanı bulunan bir şirkete dönüşmüştür.
80’den fazla ülkede hastaların hayatlarını kolaylaştıran pek çok yerleşmiş ürün ve hizmeti ile Genzyme, bir dizi karşılanmamış tıbbi gereksinimi karşılamak amacıyla yaşam bilimlerinde en ileri teknolojileri geliştirme ve uygulama çabasında olan lider bir firmadır. Firmanın ürün ve hizmetleri, ender görülen kalıtsal hastalıklara, böbrek hastalıklarına, ortopedik rahatsızlıklara, organ nakli ve bağışıklık hastalıklarına, kansere ve teşhis amaçlı testlere odaklanmaktadır. Genzyme’ın bu alandaki kararlılığı; genetik hastalıklar, bağışıklık sistemi bozuklukları, kalp hastalıkları ve kanser üzerine odaklanmış kapsamlı bir araştırma ve geliştirme programı ile günümüzde de sürmektedir. Başarılı grafiğini birçok ödülle pekiştiren Genzyme, gerek Amerika gerekse Avrupa’da iş arayanların önde gelen tercihlerinden olduğunu kazandığı "Best Place To Work" ödülleri ile sürdürmeye devam etmektedir.
Genzyme Türkiye ofisi geniş ürün yelpazesi ile 2002 yılından beri Türkiye’de hizmet vermektedir.
bu sitede Genzyme Sağlık Hizmetleri ve Tedavi Ürünleri Tic. Ltd iletişim bilgileri

Genzyme Sağlık Hizmetleri ve Tedavi Ürünleri Tic. Ltd. Şti., iletişim bilgileri, ilaçları, ilaç prospektüs bilgileri, telefon numarası, web sitesi
Genzyme Sağlık Hizmetleri ve Tedavi Ürünleri Tic. Ltd. Şti.
Adres : Süleyman Seba Caddesi BJK Plaza K:9 N:98
Beşiktaş / İSTANBUL / TÜRKİYE
Telefon : 0 (212) 236 32 07 Faks : 0 (212) 227 80 63
E-Posta :
Web Site :
İSTEYEN ARAYIP BİLGİ ALABİLİR
HERKESE İYİ GÜNLER

Selleck adlı firmayı Kanada'yı telefonla aradım. Ellerinde ptc 124 ataluren varmış. Siteden sipariş verebilirsiniz dediler. Çıkmasını beklemiyordum. Gerçek ataluren mi diye sordum bir de. Gerçek ilaç dedi. Konuşma bu kadardı. Bilgilerinize arkadaşlar.

yalan oldugu çok açık şirket herşeyi açıklamış çalışma devam ediyor diye ama bir yerde bu ilaç satılıyor yani adamların para için yapacakları bütün rezzillikler ortada yani amaç insana hizmet degil nasıl paralarını alabiliriz amaçlı bir para tuzagı oldugu açık kimse inanmamalı bu şebeklere

bir ara bir ilaç vardı bu kilolu insanlar için zayıflama ilacı bu ilaçı kaçak alıp kullanan bir insan ölmüştü ve bunun ardından saglık bakanlıgı harekete gecerek bütün bu ilaçları toplatmış ve bu ilaçlar üzerinde bir tahlil yaparak bu ilaçların gercek mi sahtemi oldugu tahlille bile kanıtlanamaıştı adamlar okadar çalışmış ki üzerinde nerdeyse aynı ama bir şekil bu sahte ilaçları ayırt edildi

bu oyuna sizde gelmeyin zaten yüzde 10 luk bir şansı sıfırlamayın

% 10 luk şans mı ? ben katılmıyorum arkadaşım o kadar şansa sahip olduğumuza..ptc DMD ve BMD lilerin hayatını düzene sokacaktır...ptc sitesinden başka hiçbir yere inanmayın....bu kadar açık yanii.Daha denemeler devam ediyor,ilaç nasıl çıksın..

sen galiba haberin yok ataluren DMD/BMD hastalarının genlerindeki nonsense mutasyon olan bu hastalarda yaklaşık %15ini etkiliyor deyişki mutasyonların hiç birinde distropin üretmiyor PTC den acıklanan bu ben kafamdan söylemiyorum bu %15 i

zor

Piyasaya çıkmayan bir ilacın sahtesini hiç kimse satma cesareti gösteremez. Gösterse de zordur. Hele ki kanada gibi çok zengin, gelişmiş bir ülkede satılıyorsa doğrudur.

Ben de eski forumlarda ptc 124 konusunda çeviriler yaptım. Dmd nin sadece % 13 ünü tedavi ediyor. Dmd lilerden şanslı % 13. Stop kondomdan dolayı protein üretilmezse bunu tedavi ediyor. Bu da zaten ptc 124 ün resmi sitesinde yazıyor.

Aşağıda yazıldığı gibi ptc 124 kas hastalığıyla ilgili bir ilaç değil aslında. Stop kondom sonucu oluşan 100 den fazla çeşi hastalık vari. Bunları tedavi ediyor. Dmd lerin ve Cf lerin de % 13 ve % 10 u stop kondom grubuna giriyor.

üzülerek belirtirim.

PTC 124 NEDİR:

PTC124 oral yolla alınan ve nonsense mutasyon (stop kodon) sonucu oluşan genetik hastalıkların tedavisinde kullanılması planlanan ve faz2 denemeleri yapılan bir ilaçtır. Nonsense mutasyonlarda prematüre protein tam gelişim sağlayamadığı için gereken sentezlemeyi yapamamakta ve hastalığa yol açmaktadır. İşte PTC 124 burada devreye girmekte ve üretilmesi gereken proteinin yapılmasını sağlamaktadır. Bunu yaparken kısa olan (premature) proteinin sentezleme fonksiyonunu tamamlamaktadır. PTC 124 vücut tarafından kolay tolere edilmekte ve hedeflenen plazmaya kolayca ulaşmaktadır. Ayrıca normal çalışan proteinlerin fonksiyonlarına da bir etki yapmamaktadır. Araştırmalar göre DMD lerde %13, CF ler de %10 oranında nonsense mutasyon görülmektedir.Araştırmalar PTC124 ün nonsense mutasyon sonucu oluşan tüm hastalıklarda başarılı olacağını göstermektedir. Ayrıca FDA da bu ilacın DMD ve CF de tedavi amaçlı etkili olacağını belirtmektedir.

sana katılıyorum ve herşey çok açık aslında bu ilaç sadece şanslı DMD/BMD nonsonse mutasyon adlı gen bozuklugu hastaları tedavi ediyor

hersey_66_;
kısacası bu ilacı boşuna beklıyoruz inş yanlış anlamışımdır

Boşuna değil

%13 lük bir şans var Dmd icin. Bu da büyük bir gelişme. İlaç da geliştirilme sürecinde.

ptc hakkında

arkadaşlar ben Türkiye'nin en büyük ilaç firmasında çalışıyorum.
girilmesi ancak özel yetkilere sahip yerlere firmam medikal kısmı girebiliyor.
ptc 124 için net bir tarih malesef yok. ilaç daha piyasaya çıkmadı. çıktı diyenler bizleri kandırıyor. ilacın en erken piyasaya çıkış tarihi bile belli değil. Ancak aramızdan şanslı olanlar önümüzde 3 yıl içinde yeni geçilecek olan çalışmaya katılabilir belki. oda ne kadar etkili olur bilemem. ama denemekte fayda var. İlaç net bir şekilde çıktı diye kendi doktorunuzdan ya da firmam gibi birinci elden açıklanmadan inanmayın bunlara. sadece net olan birşey var oda şu an ki fazı başarılı bir şekilde ilaç geçebilirse en erken 3 yıl sonra bizlere kullanım olanağı sunulacağı. Türkiye'ye ne zaman gelir onu allah bilir. bu konuda yurtdışı bizden daha şanslı malesef. zaten ilaç ilk çıktığı zaman da en erken tedarik edebileceklerden biriside benim.
Sizlere en güncel ve en doğru bilgileri aktarmaya devam edeceğim.

Bişi sorucam bu ilaç kas hastaları için öyle degilmi bende kas hastasıyım ama friedrich ataxsisi acaba bu ilaç bu hastalıga iyi gelebilirmi..

Lakoste, şimdiye kadar yazılanlara göre bu ilaç kas hastaları için bile nonsense mutasyon nedeniyle dmd(dmd'ler içinde %10-15 gibi bir orana tekabül ediyor bu rakamda) ye yakalananlar için geliştirilmiş bir ilaçmış ve diğer dmd ler için veya kas hastalıkları içinde geliştirilme aşamasında olan bir ilaç olduğunu anlıyoruz.

ama öyle bişiy varki bütün müsküler distrofi hastalarını tedavi edebilecek potansiyelde bir terapi bu hücresel terapi:) %90 kas üretebiliyor ve bu hücrelerin 2007 lisansı alındı ve üretme lisansı SCS de pre-klinisel 1 ve 2 bitiminde seri üretim başlayaca ve dünya müsküler distrofi için büyük kapsamlı hücre terapisini konuşuyor ve dünyanın büyük dernekleri bu terapinin bir an önce hızlı bir şekilde güvenle sonuçlanması için büyük finans saglıyor ve geniş kapsamlı tek tedavi bu şekilde görülüyor

hücresel terapi dediğiniz ptc ile alakası yok herhalde %90 kas üretebiliyor demişsiniz bu tedaviyi yeni duydum nedir nedeğildir konuyu biraz açarmısız.

konuyla ilgili bir paylaşım yapacagım arkadaşım kök hücre ile tedavi kısımında ve kaynaklarıyla beraber resim,video,mail,makaleler,bilimsel yayınlar ve konuyu hem anlatıcı hemde açıklayıcı bir dilede paylaşaçagım bunun için az bir zaman kalıdı bitirmek üzereyim

bu PTC 124 ile hiç ilgisi yok bu bir hücresel tedavi ve şimdi ise duchenne müsküler distrofi hastlarında denenmeye başlanıldı diye bilirim dmd müsklüler distrofinin en ortak formu oldugu için faz dmd hastaların yapılıyor burada anlatmama gerek yok zaten kısa zaman içinde paylaşacagım paylaşım çok açık ve net bir dille anlatımını kenddim yapıyorum inşallah herkes için hayırlı olur ben inanıyorum bu herkes için tedavi saglayacak ve bunu ben demiyorum onlar diyor:)

biraz beklemelisiniz

kök hücre paylaşımı sorunlar nedeniyle uzuyor

:(merhaba arkadaşlar ilk önce herkesten özür diliyorum :(

kök hücreyle ilgili paylaşımı 5 temmuzda erken yapayım diye bilgisayar biraz fazla calışınca ne yazıkki çöktü ve zar zor calıştırdım ve harddiskteki bütün ceviri kaynaklarım yok oldu :( ve büyük bir ugraşla kayıp olan dosyaları hasarlı olsada geri getirmeyi başardım:) vede dosyaları tekrar düzenlemeye başladıgımda bu seferde bilgisayaron ana kartı yandı:( ve bilgisayar kapandı ve birdaha acılmadı bilgisayarın ana kartını istanbulda bir bilgisayarcı dükkanında buldum ve 100 ytl istedi eve kargolatacaktım ve bizim ev 1 agustosta yıkılacak ve onun için erkenden çıkmamız gerektigi için ana kartı getitiremedim üstelik internette kesilecek yani bütün pislikler üst üste bindi resmen :rolleyes: ama elimden geldigi kadarıyla agustos içinde kesinlikle bu iş bitecek onun için arkadaşlar kusuruma bakmayın çok sıkıntıdayım :eek::eek:

sizlerden özür diliyorum

kendinize iyi bakın

@hersey_66_ geçmiş olsun kardeş. Çok sıkıntılı günler yaşadığın belli.
Özüre gerek yok. :)

merhaba arkadaşlar geri döndüm 2 ayda çok şey yaşadım benim bilgisayar öldü birdaha yapılamadı yenibir eve taşındık ve bilgisayar ve internet edindim be hemen işlemlere başlıyorum bu gün allahın izniyle size bayram hediyesi vermek istiyorum bayrama kadar yetiştirecegime inanıyorum kısacası geri döndüm bekleyin beni

ptc124 imza kampanyası lütfen katılın.

TC 124 için imza kampanyası !

Şu anda yürütülen ptc 124 faz çalışmaları halen yürüyen ve sekiz yaşa kadar çocuklarda yürütülüyor bildiğiniz gibi.Ve şu an yürütülen çalışma 2010 yılı içinde bitecek.Fakat ilacın piyasaya çıkacağı tarih FDA nın kararına bağlı Başka çalışmalar isteyebilir.Daha fazla vakit kaybedilmemesi için Faz çalışmalarının genişletilerek nonsense mutasyon taşıyan daha üst yaş gruplarını ve yürüyemeyen hastaların tamamını kapsayacak şekilde en kısa zamanda başlanmasını ve faz çalışmaları içinde bu hastalarında yardım almasevgili arkadaşlar http://www.petitiononline.com/ptc124/petition-sign.html bu linki internet tarayıcınıza kopyala yapıştır yaparsanız imza kampanyası için gerekli olan bölüme ulaşabilirsiniz. sayfasına gidip.'name' yazan yere isminizi ,
''email adress'' yazan yere email adresinizi ,
''country'' yazan yere ülke ismini yazacaksınız.
alttaki ''email prıvacy'' alanında '' private'' yazan yeri tıklarsanız email adresiniz sadece imzanın gerçek olduğunu kanıtlamak için saklı tutulup kimse tarafıından bilinmeyecek.
''available for the petiation author''u tıklarsanız sadece bu imza kampanyasını hazırlayanlarca bilinecek,''public''i işaretlerseniz imza sayfasına bakan herkes görebilecek.
ardından ''preview your signature'' kutusunu tıklayın,açılan sayfada isminizin imza sayfasında nasıl görüneceğini göreceksiniz.
Bu sayfada ''approve signature'' kutucuğunu tıklayın.Böylece imzalama işini bitirmiş olacaksınızsınız.

evet arkadaşlar imza kapampanyasına katılmamız lazım..birde yukarıdaki linkin ulaştığı sayfa yabancı dil. yabancı dili olan varsa çevirmesi bizi çok sevindirecektir teşekkürler

merhaba arkadaşlar.ben myotonia kongenita hastasıyım.bu ilaç benim rahatsızlığım içinde iyi gelir mi acaba?

PTC THERAPEUTİCS VE GENZYME ŞİRKETLERİNDAN NOKTA MUTASYONU DUCHENNE/ BECKER MÜSKÜLER DİSTROFİ 2B KLİNİK ÖN SONUÇLARI AÇIKLAMASI

03 MART 2010

PTC Therapeutics, ve Genzyme Şirketi; Bugün Duchenne / Becker Muskuler Distrofi (nmDBMD) Nokta mutasyon hastaların klinik araştırması ataluren yeni ilaç Faz 2b ön sonucunu açıkladı. 6-dakikalık yürüme mesafesi değişim birincil son nokta çalışmanın 48 hafta süre içinde istatistiksel olarak anlamlı değildi. Çalışma sonuçları atalurenin, iyi hoş görülen olduğunu gösterdi ve klinik duruşma hastalarında, ters bir olay yüzünden davranış durduruldu.Ek etkinlik analizleri alt hasta gruplarında devam etmektedir.

PTC medikal ofis şefi Langdon Miller şöyle devam etti ; ( Bu sonuçlar ileriki ataluren’in güvenlik profilini ve destekli geliştirilmeyi devam etmeyi kanıtlamıştır. "DBMD ilerici, zayıflatıcı ve yaşamı tehdit eden nöromüsküler hastalıktır. Semptom başlangıcı, hastalığın ilerlemesi değişkenliği ve 6 dakikalık yürüme mesafesi klinik gelişimi için sorunlar oluşturuyor. Önemli olan, bu deneme ataluren DBMD hakkında değerli bir veri zenginlik sağladı. Ek analizler genel ve düzenleyici ileri klinik yolu gösterecektir."

PTC Therapeutics ve CEO Başkanı Stuart Peltz " PTC'in, müfettişleri DBMD savunması bu gayretlerle ilerlemeyi sağlayan gruplar DBMD için yeni davranışları keşfetmek ve geliştirmesi için uzun süren bir anlaşması vardır ve biz hastalarla işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Faz 2b çalışmadaki bu gelen veriler nokta mutasyonundaki genetik bozukluklar atalurenin gelişmesinde rehberlik edecek.

Genzyme Genetik Hastalıkları kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdür Geoffrey McDonough şöyle devam etti ; "Bu iyi yönetilmiş çalışmadan verinin kalitesi ve ekstra analizler, diğer göstergelerde atalurenin klinik gelişmesini bilgilendirmeye yardım edecektir.""Biz ataluren geliştirilmesi konusunda kararlıyız ve PTC ile genetik hastalıkların tedavisi için gelişimini ilerletmek için işbirliği yapmaya devam edeceğiz. "

Ataluren da henüz Faz 2a nokta mutasyonu Hemofili A ve B, Faz 3 cystic fibrosis çalışması olan hastalarda kullanılmak üzere sürdürülmektedir. Ataluren mekanizması çeşitli patofizyolojilere ve hastalık belirtileri ile çoklu genetik bozukluklara hitap eden bir potansiyele sahiptir.
Şimdi Arkadaşlar Çalışma durdurulmamıştır. Sadece ters bir olay yüzünden deneme durdurulmuştur. Çalışma gelen verilerle hala devam etmektedir. Bu sadece Faz 2b nin ön açıklamasıdır, çalışma halen devam etmektedir ve gelen veriler çalışmaya yön verecek bilgilerdir. Ataluren Şuan nokta mutasyonu Hemofili A ve B, Faz 3 cystic fibrosis hastalarında denenmektedir. Buradan gelen sonuçlarda DBMD nokta mutasyonu tipini ilgilendirmektedir bu sonuçlarda 2010 yılının son çeyreğinde elde edilecektir. Yani bu yıl sonunda ya ilaç denemeleri tamamlanacak ya da bir faz daha gerçekleşebilir bunu elde edilen veriler gösterecektir.

Üst Alt