Haber kaynağına ulaşamadım. Hayırlısı olur inşallah
Sayın Bakan Faruk Çelik bey'in ÖMSS ile ilgili açıklaması
Faruk ÇELİK 2014 Ocak Ayında ÖMSS den Yeni Bir Alım Yapıcaz
"29 Nisan 2012 Tarihinde düzenlenen ÖMSS sınavı sonrası 9 ağustos 2012 ve 14 mart 2013 tarihleri arasında iki atama yapılmış olup; neticesinde 13500 kadar engelli kardeşimizin istihdamı sağlanmıştır. Sınav öncesi ve sınav sonrası her platforma katılan sy: Bakanımız Fatma Şahin başta olmak üzere bir çok siyasi konuşmacı bu sınav takviminde 20 bin engelli istihdam edeceklerini belirtmişlerdir. Dileğimiz o ki bu sözlerin tutulması ve en az 7 bin sayısı kadar bir alımı kapsayacak 3 cü bir alımın yapılmasıdır. Verilen sözlerin tutulmasını sabırsızlıkla bekliyor ve bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ve her karşılaştığımız noktada 3 cü atamalar için direteceğimizi şimdiden bilmiş olmalarını var gücümüzle haykırıyorum. Davamızı kazanmak adına elimizden gelen çabayı kendim adıma göstermeye yemin ettim.Yeterki siz bu davayı sahiplenin. ÖMSS ye girmiş lisans,önlisans,ortaöğretim ve kuraya katılmış arkadaşlarımızdan beklentimiz.Herhangibir ayrışım içine girmeden Desteklerini esirgememeleridir.
ÜÇÜNCÜ BİR ALIM OLMASI İÇİN NELER YAPMALIYIZ ?
Yola çıkmadan önce iyi bir şekilde organize olup; ne istediğimizi bilen aklı selim insanlar olarak yol haritamızı çizmeliyiz. Ayrışık herkes kendi kafasına göre davranarak çözüm yolu aramamalı.Bunları kesinleştirdikten sonra basın medya ve internet yolu kişisel başvurularımızın ne şekilde olacağını kararlaştırmış olucaz. Ben inanıyorum sizinde inanmanızı istiyorum. Hiçbir savaş, savaşılmadan kazanılmaz. biz allahın izniyle derdimizi anlatıp kanayan yaramıza çözüm bulacağız."