Merhaba arkadaşlar;
Geçen hafta içerisinde bimer akim ve başbakanlık özel kaleme ortak metin göndermek için ben bir metin hazırladım gönderdiğimiz metine hep ortak cevaplar geldi attığımız twetlere cevap alamadık üstüne birde twetlerimiz silindi .. Bende bu çağrılarımıza kayıtsız kalındığı için yine bizden biri olan CHP engelli millet vekili ŞAFAK PAVEY’e mail attım. Sağolsun kendisi mailimi bizzat cevapladı ve telefonda görüşme teklifinde bulundu kabul ettim ve dün o muhteşem görüşmeyi gerçekleştirdik.
Öncelikle saygı değer Pavey ; 1.5 yıldır başta ömss olmak üzeri tüm atamaları sınav sistemini ve bizzat bizi yakından takip ettiğini ve bu konuda bir çok girişimde bulunduğu sizlere iletmemi istedi. Yapmış olduğumuz görüşmede kendisi bizzat şu cümleleri sarfetmiştir ; Ben sizler için ne kadar girişimde bulunsamda Akp hükümeti beni dahil etmedi hiç birşeye bize hiç birşey sorulmadan bu konu yürütüldü bir çok eksikliğin olduğunu her engellinin kendi engel düzeyine göre tercihte bulunmasını ve kadroların eşit dağıtılmasını istesemde beni hep saf dışı bıraktılar ama ben yılmadım bir çok engelli derneğiyle tek tek bir araya geldim içinizden biri İMZA KAMPANYASI başlatsın her derken bir imza kullansa sesimizi duyurup bu yanlış giden düzeni bozabilir hakkaniyetli atamalar yaptırabiliriz dedim hepsi kabul etti ama hiç biri görüşmeden sonra sizlerden talep gitmediği için bu kampanyayı başlatmadı ve ikinci atamada da hüsran yaşadık çoğu kişi yüksek puanlarla atama beklerken diyanet 49 - 50 arası imam aldı bunuda biliyorum . Sizin bilginiz yok ama her ilin avukatlık baroları engelliler için ücretsiz avukat tayin ediyor ve sizden birisi dava açsa bunu ispat eder yazılı belgelerle davayı kazanır ve hakkınızıda almış olursunuz. Ama herkes sessiz kalmayı tercih ediyor ben sizin meclisteki sesinizim sizden gelecek her talepte yardımcı olmaya hazırım demiştir.
Ben bunun ardından kendisine 3 nisanda başbakanın atanan arkadaşlarla buluşacağını ama atanamayanların sesini kimsenin duymadığını bunun için ilk etapta başbakanla nasıl görüşebileceğimizi söyledim kendisi ; Başbakanla bizzat görüşme isteğiniz var BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEMİNE imza kampanyası başlatıp gerekli çoğunluğu sağlarsanız o sizinle görüşür çünkü yapılan atamalarda ki yerleşen aday sayısını ona söylemiyorlar sanki 10.000 kişi yerleşmiş sonradan da yeni yerleştirme olmuş gibi akse ettiriyorlar bunu en iyi siz anlatırsınız bunuda güzel bir imza kampanyası ve yine engelli dernekleriniz aracılığıyla yaparsınız dedi. Eğer ki bundan da bir sonuç çıkmaz da siz hakkınızı hukuk yoluyla almak isterseniz hepiniz için bizzat ücretsiz avukat bulup dava açabilmeniz için gerekli desteği sağlıyacağıma söz veriyorum dedi.
Ve bu sürecte isterlerse 2014 ocak’a kalmadan yeni atama yaparlar aynı yılda iki atama olmaz diye bir yükümlülük yok bunada itirazda bulunabilirsiniz ama en temel ihtiyacımız birlik olmak ve engelli derneklerimizi hareke geçirmek olacaktır dedi. Ve görüşmemizin sonunda yine bana istediğim zaman kişisel numarasından ulaşabileceğimi isteklerinizi ve izleyeceğimiz yol hakkında bilgi alabileceğimiz iletmiştir..
Evet arkadaşlar bizim için bizden biri olan ŞAFAK PAVEY gerçekten elinden geleni yapıyor başından beri benimde söylemiş olduğum gibi bize yardım edicek kişiler engelli derneklerimiz bizim hakkımızı onlar duyurabilirler bugunden sonra bu yolda umutsuzluğu bırakıp bize destek olucak herkesi haklı davamızı sürdürebilmek için yanımızda görmek istiyoruz. Ben sizin için birebir görüştüm istesem olmaz diyip bırakadabilirdim ama isteyince herşey oluyor yeterki bu yolda kararlılığımızı kaybetmeyelim ve bugunden sonra twett mail atıp aynı cevapları almak yerine artık birazda engelli derneklerimizi harekete geçirip başbakanla görüşme talebi alalım Ankara'daki arkadaşlarımız gidip görüşsünler netice alamazsak ben bizzat yine Şafak hanımla görüşüceğim .. Herkes ortak bir noktada buluşmayı kabul ederse yine imza kampanyası yada engelli dernekleriyle görüşme işinde de öncü olabilirim.
NOT: Şafak hanım irtibat numarasını paylaşmamı istemediği için paylaşamıyorum .. ama isteyen
safak@safakpavey.com adresinden sorup bu konunun doğruluğunu öğrenebilir sitemizde aslı olmayan hiçbir konu yayınlanmamktadır başka sayfalarda konu paylaşımı yapılırken sitemizi kaynak gösterirseniz sevinirim. Mutlu günler...
Yazar:Çağla Uğraş
Kaynak:
Engelliler-Engelsiz Dünyam
ÖMSS 2013/2. Atama için Başbakan ile yüzyüze görüşme talebi İmza Kampanyası