Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atama için raporun son altı ay içerisinde alınmış olması lazımmış..?

volgadu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
yüzde 41 orrtopedik raporum var.
nisan 2014te aldım.geçen sene özel sektörde çaalışmıştım,maliyeden onaylanmıştı.
ekpssde bodrumu kazandım.
dün evrak teslimine gittik,raporumun son 6 ay içinde onaylı olması gerektiğini söylediler.
kaydımı aldılar ama raporumu yenilemem gerektiğini söylediler,yönetmelikte öyle diyormuş.
şimdi ben baştan mı heyete giricem ?
napmam gerekiyor bir yardım edin.

Riskli bir durum... Allah yardımcınız olsun... Rapor süreniz ne kadardı ki...

bilmiyorum rapor süresi mi,bir kere alınınca ömür boyu geçerli olmuyo mu ?

Devlet (tam teşekküllü) hastanesinden alırsanız raporda da süresiz (ömür boyu) yazar ve süreklilik arzeder. Fakat özel / üniversite vs hastanelerinden alırsanız rapor 1 yıllıktır.
Hastalığınız geçmesi mümkün olmayan bir türdense yine rapor (%40) alabilirsiniz.

volgadu

Raporun ne kadar sürede geçerli olduğu ön yüzün alt kısmında yazıyor... Bi bakın... Hastalığınıza göre belli bir sürede yenilenmesi için geçerlilik süresi veriyorlar veya geçerlilik süresi için sürekli deyip raporu yeniletmen gerekmez. Raporun kullanım amacı vs için bi değişiklik isteyen olmasa tabi...

Süresiz ise sizden yeni rapor istemesi yanlış birşey

saçma değil mi son altı aylık olması bence bir yanlışlık var bu işte arkadaşın raporu sürelidir bence ve sürenin bitmesinede az kalmış olabilir yoksa evrak isterken sağlık raporunun son 6 ayda ki güncel hali falan derlerdi

Sureli raporlarda son alti aya bakiyolar.otv arac alimindada devlet diyelim %90 engelli raporu aldiiz ama suresi 1 yil aracin faturasini kesmeden oncebayi son 6 aya bakareger 7 aya girilmiss fatura kesmez ..
Ayni mantik ise alimdada var galiba yasa neyse onu uyguluyorlardr.kafalarina gore is yapamazlar.yinede iyi arastirin durumu.

2008 den sonra alınan raporun varsa dert etme yenilemene gerek yok

hiç bir yönetmelik te böyle bir durum söz konusu değil eğer öyle bir şey olsa idi tüm kurumlar isterdi sen ordak memeura de yönetmeliğinizi görebilirmiyim öyle bir yönetmelik yok arkadaş hiç bir kurumda kesinlikle yok söz konusu değil
sen rapora girecen ee kurum dicek ki 5-10 gün neyse sana son başvuru süresi verecek sen raporun 15 günde çıkacak yok arkadaş sen o kuruma git öyle bir yönetmelik yok sen hangi kurum olduğunu söyle bir de ben bakayım bu kurumun yönetmeliğğine
daha ben hiç duymadım 10 yakın farklı kurumda engelli arkadaşım var hiç duymadım

2008 de özürlü ölçüt oranları değişti onun dışında kesinlikle kesinlikle isteyemezzzzzz

yardımlarınız için teşekkürler.
bugün telefon konuşmasıyla hallettik.
ilkönce bize gelen yönetmelik böyle dediler,sonra raporun süresiz olduğunu filan söyledim.
insan kaynaklarındaki müdüre birkaç telefon konuşması yapmış sonra yenileminze gerek olmadığını başka evrağa ihtiyaçları olmadığını
söyledi.
ben de durumdan pek birşey anlamadım,bürokside bir karışıklık hakim,kimse tam bilgi sahibi değil,yönetmelikleri filan karıştırıyorlar herhalde.

Üst Alt