Sadece twit değil ben cimere kadar yazdım
Şurda senin yazdığın çalıştırma oranı %3 den %5 çıkmadıkça sağlıkçılar için alım zor diye mesajı sen attın
İnsanların umudunu kırma hepimiz % 5 ister ama senin mesajın direk sağlıkçılar üzerine yazmışsın
Yazılı Cevap Verdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisine yöneltilen bir soru önergesine cevap verdi. CHPâli vekil Sezgin Tanrıkulu tarafından yöneltilen soru önergesinde ne kadar engelli personel alındığı sorulmuştu. Bakan Koca ise bu önergeyi yazılı bir şekilde cevapladı. Bakanâın verdiği cevapta 2018 yılı içerisinde toplam 267 engelli personel alımı yapıldığı ifade edildi. Kanunlarımızca belirlenen %3 engelli personel kontenjanının da doldurulduğu belirtildi.
Bu rakamlara göre Sağlık Bakanlığıânın almak zorunda olduğu engelli personel bulunmamaktadır. Ancak buna rağmen engelli personel istihdamına yönelik olarak adımlar atabilir. Bakan Koca,
Yani bak adımlar atabiliriz diyor
Ben kimsenin umudunu kırmıyorum
[FONT=sans-serif]Şöyle bir düşün 2018 ekpss ye giren sağlıkçılara kadro verildi mi yok 2016 da girenler ekpss 2018/1 tercihlerinde sağlık ataması yapıldı bizler 2018 ekpss sınavına yeni girdik ve 2018 / 2 tercihlerinde sağlıkcılara kadro verilmedi[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ben 2018/2 tercihlerinden sağlık bölümünden kontenjan görmedim[/FONT]