Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandığımız kuruma başlamadan tayin hangi kurumlarda var?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
ekpss de atandığımız kuruma başlamadan dilekçe ile başka ile tayin edebiliyoruz ya bu sadece meb için mi geçerli yoksa diğer kurumlar içinde geçerli mi ? bilgisi olan lütfen yazsın

Engelli personele bu imkanı sadece Meb sağlıyor diğer kurumlarda böyle bir imkan geçmiş yıllarda sunulmadı, önümüzdeki tercihlerin sonuçlanmasından sonra diğer kurumların bu konudaki tutumu ne olur bilemeyiz.

Life hocam türkiye halk sağlığı kurumu hakkında bilginiz var mı ? meb ile bu kurum arasındayım hizmetli olarak hangisini yazayım hala ıkılemedeyım

Arkadaşlar bu konu da bilirkişi yazabilirmi? Böyle birsey varsa herkes doğu yazıp kazanma oranını yükseltir ve dilekçeyle istediği yere gidebilirmi MEB te ?

Böyle bir şey yok.Arkadaşım 2014/3 en son atamada sivasa atandı.MEB na başlamadan tayin istedi 1 senen dolmadan tayin isteyemezsin demiş kurumdan gelen cevap.Lütfen insanları buradan yanlış bilgilendirmeyin vebaline girmeyin..

geçen sene temmuz ayında mebe amasyaya atandım dilekçemi verdım ve evime en yakın istediğim okula atamam yapıldı. Bu kanun 2015 yılında çıktı zaten daha önce yokmuş James Eastwood

meb sadece okula mı verıyor acaba ? ve okulda ne tür iş yapıyorsunuz acaba ? birde memur mu hizmetli olarak mı atandınız ?
gül rengi

bir de bu durum sadece meb için mi geçerli o konu hakkında bilgin var mı ? bana sadece meb yapıyor dediler ? yani başka kurumda da yapılabılıyor mu dilekçe ile

meb sadece okula vermiyor ilçe meblere de veriyor kadrom hizmetli ama masa başındayım . Başka kurumda böyle yapan varmı bilmiyorum arkadaş mebden bahsettiği için bu konu üzerinde durdum

meb geçen sene böyle bir güzellik yaptı bu sefer yapacagı anlamına gelmiyor asalet sartı koyabilir

geçen seneden itibaren başladı, bu sene ve önümüzdeki seneler de aynısı olur diye düşünüyorum.

@James Eastwood İkisini de yaz arkadaşım ama kendi ilinde rahatça çalışmak istiyorsan meb ağırlıklı yaz derim

@Volta İlk atandığınızda Meb size atandığınız ilde mi yoksa kendi linizde mi çalışmak istersiniz der sizde ben şu ilde çalışmak istiyorum derseniz oraya atama işleminiz yapılır.

@xpitonxd Öyle bir şey var yanlış bilgilendirme falan değil, sanırım arkadaşınız göreve başladıktan sonra tayin istemiş o durumda olanlara tayin yok derler, ilk atamada göreve başlamamış personellere kendi illerinde mi atandıkları yerde mi çalışmak isteyip istemedikleri sorulur.

@James Eastwood Şu an için sadece meb yapıyor, atandığınızda meb bünyesinde ya da kendi evinize yakın bir okulda da görev yapabilirsiniz

Arkadaşlar bunu ben de merak ediyorum. %54 engelim var ve lisans mezunuyum.
Babam da yarı felç, önümüzdeki 1-2 hafta içinde engelli raporu çıkacak (testleri tamamlandı) ve tahminim %80-90 dan az olmayacak. genelde yürürken vs desteğe ihtiyacı olabiliyor.
bu yüzden yaşadığım şehre atanmak istiyorum. o halde hangi kurumları tercih etmeliyim?
meb te memur kadrosu yok.
Ankaradaki başkanlıkları tercih etsem atanmam zor mu? (rtük genel müdürlüğü, rtük başkanlığı, başbakanlık, gelir idaresi başkanlığı) gibi)

Life hocam bu çok önemli, eğer mebe atanırsam yazdığım yer yada eve yakın illere mi yoksa istediğim bir bölgede ki kurumuda isteyebilirmiyim ? Teşekkürler

Volta MEB' e atanmanız durumunda hangi ile atanırsanız atanın Meb size yaşadığınız yerde mi yoksa atandığınız ilde mi görev yapmak istersiniz diye sorar siz de burda yaşadığım ilde dersiniz ve evraklarınızı teslim edersiniz, atama işleminiz tamamlanır. Meb il müdürlüğüne atama işleminizden sonra engel durumunuzu belirterek evinize yakın bir okulda görevlendirilmeyi talep edersiniz sizi evinize yakın bir okulda görevlendirirler.

Arkadaşlar M.E.B. şu anda sizin söylediğiniz gibi bir tayin hakkı yok.Bunu yazan bir madde kanunda yok.Yanlış bilgi veriyorsunuz.Bence M.E.B. arayıp veya gidin bilgi alın burda ben, yaptım ben biliyom demekle olmaz.Burda herkezin hayalleri var oynamayın lütfen.Varsa elinizde kaynak madde madde paylaşın.Ben milli eğitim müdürlüğüne sordum ama böyle bir hak veya yasa yok dediler..

M.E.B. sadece 2015 Ağustos ayına kadar 1 kerelik tanınmış haktır böyle birşey yok artık...

MEB İnsan kaynakları genel müdürlüğü. 0312 413 18 71. Ben aradım, atandığımız zaman göreve başlamadan kendi istediğimiz şehre tayin olabilir miyiz? Dedim. Evet, biz bunu yapıyoruz zaten dedi.

@xpitonxd Yanlış bilgilendirme falan yok kimsenin hayalleriyle oynadığımız da yok aksine elimizden geldiği kadar doğru bilgilendirme yol gösterme ve yardımcı olma çabasındayız. Meb 2012 yılında atananlara bakanlık oluru ile tek sayfa bir yazı ile engelli personellerine tayin hakkı vermişse, 2014 yılından sonra atananlara da mebe atanan engelli personeline kendi illerinde görev yapma imkanı vermişse büyük ihtimalle bu atamalarda da yine aynı hakkı verecektir. Kanun ya da yönetmelik vs var mı diyorsan yok tabiki ama bakanlığın il memlere gönderdiği tarih ve sayı numarasıyla beraber yazıyı da vereyim.

Engelli (aday) personelin özel durumları ve kamu yararı dikkate alınarak Makamdan alınan 28/04/2015 tarihli ve 4475420 sayılı onay gereği, 2015 yılı ve sonrası engelli personel istihdamında;

a) Bir defaya mahsus olmak üzere iller arası yer değişikliğinde; (Bakanlığımız merkez teşkilatı hariç olmak üzere) ilinize yerleştirildiği halde başka ilde görev yapmak isteyen engelli (aday) personelin göreve başlatılmadan istedikleri il/ilçe emrine atanmalarının yapılabilmesi için dilekçe ile tek il/ilçe tercihinde bulunmalarının sağlanması,

b) Bir defaya mahsus olmak üzere il içi yer değişikliğinde; ilinize yerleştirilen engelli (aday) personelin göreve başlatılmadan istedikleri ilçe emrine atanmalarının yapılabilmesi için dilekçe ile tek ilçe tercihinde bulunmalarının sağlanması, alınan dilekçelerin üst yazı ekinde Bakanlığımıza gönderilmesi ve konu ile ilgili birime bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim.

MERKEZ ATAMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TAŞRA ATAMA ÇALIŞMA BİRİMİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YAZISI

xpitonxd, senin puanın kaç? Ortaöğretimden mi girdin sınava. Bak M.E.B insan kaynakları numarasını verdim yukarıda. Ara sor yarın tayin olayını. Sen 30 tercihinede MEB yazdın gibi geliyo bana.

Arkadaşlar isteyen MEB kadrolarını yazsın @xpitonxd arkadaşımızın yazdıklarına SAKIN AMA SAKIN ALDANMASIN.

Asıl kendisi sizleri yanlış yönlendiriyor yanlış bilgilendiriyor ve MEB kadrolarını tercih etmemenizi sağlamaya çalışıyor. Her şey gün gibi ortadayken daha halen bakanlık yazısı değil falan şeklinde konuşuyor. Paylaştığım bilgilere ve belgelere ve hatta geçmiş yıllarda atanıpta bu yöntemle kendi illerinde kalanların yazdıklarına ve @Smilemisty nikli arkadaşımızın [FONT=sans-serif]MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden bunu teyit ettirmesine rağmen halen verdiğimiz bilgilere inanmamanız için sizleri yanlış yönlendiriyor.

Forumda ekpss sınavına giren herkes aynı zamanda birer rakip olduğu için forumda paylaştıkları puanlara ve şurayı yazdım şurayı yazmadım şurası kötü vs gibi kişileri yanlış yönlendirici bilgilere inanmayın, herkesin tercihi kendisinedir ve herkes istediği yerlere ve kurumlara tercih yapmakta özgürdür ama buradaki herkeste aynı zamanda birer rakiptir bu yüzden sizleri yanlış yönlendiren ve bilgilendiren kişilerin mesajlarını dikkate almadan tercihlerinizi yapmanız yararınıza olacaktır.[/FONT]

Siz insanları kandırıyorsunuz.Benim böyle bir derdim yok işim var durumumda çok iyi Allaha şükür,Ben MEB aradım .Bana inanmayın arkadaşlar inanın demiyorum ki ben.2015 ağustos yazının çıktısını da aldım il MEB gittim.Bu geçen sene Ağustas 2015 te çıktığını ve şu anda geçerli oluduğunun kesinliğinin olmadığını söylediler. Şimdi bana kimse inanmasın ama atandığınız kuruma başlamada tayin olur diyenlere de inanmayın.Burdaki herkez kendini potansiyel rakip görebilir.Benim size tavsiyem MEB arayın veya il MEB gidin sorun arkadaşlar burdaki yazılanlara aldanmayın ve kimseye güvenmeyin.

Tabi Smilemisty arkadaşımızın Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünü araması ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün de biz bunu zaten yapıyoruz şeklinde verdiği yanıt da yalan o zaman :rolleyes:

Arkadaşlar herkes kendi tercihi ve kararında hürdür isteyen istediği ili ve kurumu yazabilir.

xpitonxd arkadaşım, ben niye kandırıyım engelli kardeşlerimi. Ben kendim 30 tercihi MEB yazdım. Kandırcak olsam MEB İnsan Kaynaklarını arayın demem. Potansiyel rakip görme kısmına gelince, nasipten öte yol yok. Istediğin kadar çabala çalış yicek ekmeğin varsa yersin zaten. Ilçe milli eğitime gitmen sana zahmetten başka bi işe yaramaz. Her kurumda tayin ve personel alımını insan kaynakları yapar. Senin gittiğin yerde konuştuğun kişi kendi fikrini söylemiş sana. Sen insan kaynaklarını ara arkadaşım.

Ya arkadaşlar Allah rızası için kesin net mevzuatı bulamadım. MEB bu uygulamayı geçen sınavda yapmış ama ya bu sınavda kabul etmezse diye şehir dışı hiçbir yeri yazamadım tercihler sona ermek üzere.

Ben 92% engelliyim engelim ağır ev tutup kendi başıma yaşayamam. Engeli ağır olanlara kolaylık sağlamazlar mı ? Şehir dışı MEB tercih yapayım mı ? asalet onaylanma falan bekleyemem direkt kendi şehrimde başlamam lazım işe. İkinci tercih hakkım ölmesin diye yazıpta gidemeyeceğim şehirleri yazmıyorum zaten kendi şehrimin dışını yazamam.

Aslında çok saçma adı üstünde engelli sınavı, her kurum kendi şehrinde işe başlatmalı özellikle engeli ağır olanları. Bu konuda bir çalışma yok mu ?

Üst Alt