Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandığın yere başlamadan kendi iline yerleşmek?

aslmrt

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, tercih zamanı geldi malum hepimiz için deli sorular.
Merak ettiğim mecburi başka ili tercih edip göreve başlamadan eş durumundan kendi ilimizde göreve başlayabiliyor muyuz? Böyle bir hakkımız var mı?

Bir de, göç idaresi hakkında bilgi sahibi olan var mı? Orada çalışan ya da tanıdığı olan? Çalışma koşulları, hangi birimlere sahip vs, olumlu olumsuz dönüşlerinizi bekliyorum. Herkes için hayırlısını diliyorum 🙏

Meb böyle bir şey yapıyor misal istanbul meb geldi tercihlerinde arayıp ben başka ilde çalışmak istiyorum diyorsun onlarda bir kaç evrak hazırlayıp göndermelerini istiyorlar ve istanbula gitmeden direk istediğin ilde başlayabiliyorsun.
yani meb bu konuda çok çok iyi

ama diğer kurumları açıp direk konuşun ona göre evet yapıyoruz diyorsa ona göre o kurumları yazın

Hangi kurumu tercih edecekseniz o kurum ile iletişime geçip bilgi alın. Bazı kurumlar yardımcı oluyor.

MEB, hizmetli kadrosu için de atanılan il başka olsa da ikamet ettiğimiz ilde çalışmaya izin veriyor mu? Bu arada medeni durum önemli mi? Ben evli değilim ve ailemle Kocaeli/İzmit'te yaşıyorum

Yukarıda meb için yardımcı oluyorlar dediler yine de aramakta fayda var

Skolyoz23
Anladım çok teşekkür ederim.

dostlar meb artık atandığınız ilde 2 yıl çalışma şartı getirdi il müdürlükleri personel sıkıntısı yaşadığı için o yüzden dikkatli tercih yapın bilginize

En az 2 yıl atandığın ilde çalışma şartı!

Onceden baska bir sehire atandiginizda goreve baslamadan yasadigniz ilde isbasi yapabiliyordunuz ama artik en az 2 yil sarti getirilmis. Tercih yapacaklar dikkatli yapin. M.e.b dahil. Gecen seneye kadar kurumlar iyi niyetli olup asaletiniz gelmeden atamanizi yapiyordu ama artik kalkmis.

Emniyet müdürlüğü hakkında bi bilginiz var mı peki

KaRaKaN_19
Ayrica kalkmis deerken bunla ilgili bir genelge mi var.yoksa duyumlarinizdsn yola cikarak bu sonuca ulastiniz.ayrica alim olmadiki 2019 yili icinde.bole bir magduriyeti kim yasadiki.

çevre şehircilik veya karayollarına teknik kadro olarak atanıpta tayinde sıkıntı yaşayan varmı acaba

Meb haricinde zaten istedigin yere gitme tercihini yapan kurum yoktu neredeyse. Zaten adamlar haklida yapmamakta cunku kurumun10 kisi ihtiyaci var, 10 kisi ataniyor ama baska sehirde calismak istiyor onlarda. Ee kurumun ihtiyaci olan 10 kisi yok oldu. Sadece meb yapiyordu bunu ama gecen seneki aralik ayinda yapilan atamalarda oyle bir karar alinmis galiba son kez gecen senekiler faydalanmis. Kurumlari arayip ogrenebilirsiniz.

merhabalar son sınavdan sonra ilk atamada atanmış birisiyim(ceza ve tevfik evlerine)bir çok wsatsap gurubunda atanan arkadaşların durumuna şahit oldum.meb ve adalet bakanlığına atanmıştı genelde herkes.diğer kurumlara atananlar istediği ilde işe başladılar.atandıkları ile gitmelerine gerek kalmadı.sadece benim gibi cezaevlerine atananalar atandığımız yerde başlamak zorunda bırakıldık ama bizde işe başlar başlamaz dilekçe verdik.benim gibi cte ye atnmış bir kaç kişi daha vardı. hepimiz 20-21 gün süren süreçten sonra istediğimiz ile geçici görev ile 1 yıllığına tayin edildik.temelli olarak tayin ise ancak asalet tastikini aldıktan sonra olacakmış.1 yıl dolunca atanıp başladığımız ile geri dönüp dönmeyeceğimizi bilmiyoruz.dönsekte asalet tastikini alıp istediğimiz yere gideceğiz...

engellerin hiç bir şart aramaksızın tayin hakkı var(engelli memur tayin hakkı ek 3. maddeyden)eskiden asalet tastikini bekleme ve sadece bir kere istediğin yere atanma gibi şartlar varmış ama 2014 yılında artık bu sınırlamalar kaldırıldı.

not.bahsedilen yeni durumdan haberdar değilim.

Bu sınavda atanıp memurken daha iyi (başka) bir kurum için tekrar ekpss ye girip atanabilir miyiz? Kurum istifamızı kabul eder mi? İl bazında mecbur olduğumuz için seçme şansımız kalmıyor. Tercih yapmayıp riske girmek de istemiyoruz bu sefer. Puanımız sözde 4 yıl ama devletin ne yapacağı hiç belli olmuyor malum. Daha iyi yer derken elimizdeki şanstan olmak da var. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Öyle bir şey yok artık. MEB atandığı yerde 2 yıl çalışma zorunluluğu getirdi.

Gecen sene yapilmadi veya daha once yapilmadi diyen yok zaten. Evet gecen seneye kadar oyleydi istedigin yere gidebiliyordun asaletin tasdiklenmeden, ama artik mecburi gorev yapmadan gidilmiyor diyo adamlar. Boyle bir karar bence cok guzel ve yerinde bi karar. Millet nasil olsa yasasigim sehire tayinimi aldiricam diye doguya bile 95 puanla ilk siraya hizmetli yaziyordu. Boyle bir karar ile hem kurumlar zorluk cekmez eleman eksikliginden dolayi hemde nasilsa tayin olcam deyip 95 puanla ilk siraya yazmazlar doguyu. Herkes mantikli tercih yapsin.

Afad ve goc idaresinde de bu durum varmi arkadaslar

Özellikle AFAD tayin konusunda sıkıntılı bir kurum ve personelin de görev yükü fazla olduğundan dolayı 2 yıldan daha uzun bir süre atanılan şehirde görev yapmayı göze alarak tercihte bulunun muhakkak. Çünkü zaten sürekli geçici görev ile oradan oraya personel gönderiyor bir de eleman açığı varsa da oradan gitmenize kolay kolay izin vermez.
MEB bir zamanlar izin verdi yaşanılan şehirde göreve başlanmasına lakin 2 yıl şartı getirildiği söyleniyor ve buna istinaden de diğer kurumların tamamının en az 2 yıl yerinizden kıpırdamanıza izin vermeyeceğini düşünerek daha sağlıklı bir tercih süreci geçirmenizi tavsiye ederim.

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyodum öğrenmiş oldum...

Meb nasıl 2 yıl çalışma zorunluluğu getirir

siz ciddi misiniz ya

Meb tayin yönetmeliğini okuyun orada yazıyor en iyisi tek tercih nokta atışı kota artışı sonrası daha iyi kadroları beklemek mantıklı. Bu kılavuzda tercih yapmak puanı ziyan etmek. Kişiye göre değişen birşey bu işsiz olan durumu olmayan zaten tercih yapmak zorunda. Tekniker olarak atansam 5000 alıcam düz memur 4000 neden yılda 12000 kayıp olsun.

Benim bildiğim üniversiteler tayin için çok zor ayrıca disiplin ve yoğun geçmektedir malum üniversite..
MEB çalışma ortamı biraz daha sakindir ve tayin diğer kurumlara göre daha dikkatlidir

meb'in tayin yönetmenliğinde engelli memur diye bir fade geçiyormu?gemiyorsa sorun olmaz.normal memur ile engelli memur tayin hakları aynı değil.2015 yılında engelli memur tayin hakkı üzerindeki tüm sınırlandırmalar kaldırıldı.bahsedilen mebin 2 yıl şartı getirdiğini ilk defa burdan duydum ve başka yerdede böyle bir habere ulaşamıyorum.millete yanlış bilgi vermeyin

chaplin1905

Aynen bırakın insanlar engeline hayatlarına göre tercih yapsın farketmez zaten avuç kadar kılavuz sadece meb gerek tayin gerek yoğunluk açısından diğer kurumlardan iyidir bu.

MEB de 2 yıl çalışma zorunluluğu felan yok arkadaşlar hemen bir dilekçe ile istediğiniz ilde göreve başlayabiliyorsunuz.Aksini iddia edenler lütfen ilgili yönetmeliği paylaşsinlar benim bahsettiğim yönetmelik halen geçerli.

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği (2)(3)
Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile
ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan
kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları
ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)(3)
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun
tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra
kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

MEB’in 2 yıl çalışma zorunluluğuna dair ben de bir kanun ve yönetmelik göremedim. eğer öyle ise kaynak belirtirseniz sevinirim. Yönetmelikteki tek güncelleme bir defaya mahsus ibaresinin kaldırılması diye biliyorum.

2019 yönetmeliğinde var o baktıgınız 2014 ayrıca neden taktınız bu kadar yazın geçin tayin olmazsa 2 yıl alt tarafı büyütmeyin bu kadar

Arkadaşlar az önce MEB ile görüştüm. Hizmetli kadrosuyla atanılan ilde çalışma şartı varmış, tayin durumu daha sonra değerlendiriliyormuş

Üst Alt