Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atatürk Olimpiyat stadında engelliler için uygun düzenlemeler yapıldı

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
Biliyorsunuz yarın Olimpiyat stadında Beşiktaş-Trabzonspor maçı var. Bu stadda geçen yıl yaşadığım olumsuzluklar üzerine başlattığım girişim neticesinde stadın web sayfasına engellilerin girişi için bir bölüm oluşturmalarını sağladım

(İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı) Maça gitmeyi düşünüyorsanız buradan girip bilgi alabilirsiniz.

Tabi sadece bu maç için değil burada oynanacak tüm maçlar içinde bu bilgiler geçerlidir.

Engelliler için Dogu türününde yer ayrılmış durumda. Doğu türbünü L Kapısından giriş yapabilirsiniz. Otoparkın korunması ve engelli girişi konusunda Beşiktaş klubü sorumluları görev alıyorlar, onlarlada irtibat kuruldu onlarda gerekli tetbirleri alacaklarını söylediler. Statın Müdür yardımcısı Tolga bey bu konuda çok hassas ve duyarlı bir görevli . Keşke tüm yetkililer böyle duyarlı olsalar.
Tüm Beşiktaşlı engellileri bekliyorum. Saat 20.00 den itibaren orada olalım. Hem Beşiktaşımızı desdekliyelim hem de engelliler için gayret gösteren yetkililerin bu gayretlerinin boşa gitmediğini gösterelim.

Merhaba Levent24,

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum olacak. Maçlara giriş için ücret ödüyor muyuz acaba? Benim bildiğim maçlara ücretsiz girebiliyoruz ancak bunun için ne yapmak gerekiyor? Bir belge almak gerekiyor mu? Ben de maçlara katılmak istiyorum. Yardımcı olabilirsen sevinirim. Teşekkürler.

Bu konuda bilgisi olan yok mu acaba? Vereceginiz yanıta göre haftaya bjk-gs maçına gitmek istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

beşiktaş gs maçına ortalama kaç engelli alınacak

Bu konuda bilgisi olan yok mu acaba? Yardımlarınızı rica ederiz.

Olimpiyat stadında engellilere 400 kişilik kontenjan ayrıldığını nette okumuştum.Bu maça gitmeyi ben de düşünüyorum.

Maça girebilmek için ne yapmamız gerekiyor? Başbakanlık kartıyla girebiliyor muyuz? Bir yere başvurmamız gerekiyor mu?

Başbakanlık kartı giriş için yeterli. Ama ne kadar kontenjanı var bilemiyorum. Bunun için BJK külübüyle görüşmek gerekiyormuş.

Şöyle bir soru sormak istiyorum ;

Aracımızı engelli parkına park ettik indik ve giriş kapısına geldik.Ondan sonraki süreç nasıl işliyor.Örneğin ben tekerlekli sandalye kullanmıyorum ama çok zor yürüyorum.Giriş yapıldıktan sonra katlara mı çıkıyoruz yoksa düz bir şekilde stad içerisinde oturacağımız bölgeye mi intikal ediyoruz..Merdiven veya rampa olan yerler var mı ? Asansör var mı ?

Konuyu açan arkadaşımız anladığım kadarı ile tecrübeli.Bize de stada giriş süreci hakkında detaylıca bir cevap verirse sevinirim.

zekıto arkadas senın durumuna bunları okuyunca cok uzuldu m sorunu sormussun yetmemıs rıca edmıssın yetmemıs yalvarmıssın bılgı almak ıcın bırıde cıkıp sana yardım edmemıs ulen mılletın tek derdı kendısı oldugu ıcın ..yenı yenı engellı kartımı aldım ve bu sayfaya yenıyım gercekden burdan bırılerınden bıglı almak cok zor nıye bu kadar acımasız davranıonuz kı tmm hayat sıze de bana da acımasız davrandı bazılarımız dogustan bazılarımız sonradan engellı hayatdan cok cekende var ama kalkıp da burda bılgı paylasımı yapmakdan cekınmekde nedemek solesen ne olcak yanı dıger kısı senın bılgınden faydalansa ne olcak ..ayıptır ya..ben o kdr yorum atıom soru soruom her forumda tık yok cevap yok anasını satım ..burdakılerın hepsının engellı konusunda nerdeyse bı uzman oldugunu da bılıom fakat boyle bılgılerı sadece kendınıze saklamakda neyın nesı..bılgıler paylasdıkca cogalır ..hadı kolay gelsın sıze bırı su zekıto arkadasa yardım edsın ben bılsem kalkar arardım adamı ..

maçlara sadece tekerlekli sandelye li arkadaş lar mı alınıyo?... bursa da öylede...

maçlara nasıl giriyonuz ulen :) anlatında bizde gidelim arkadaşlar ,sadece kartı göstermek yetiyormu ? erkenden gelip bedava biletmi almalıyız ? yada kendi sitelerinden kayıt yaptırıp ölemi girmeliyiz ? çok zor bişey değil ya , bilerekmi sölemiyorsunuz ,zira biz girersek size kontenjandan yer kalmaz demi ? çok zeki çok kurnaz arkadaşlar var aramızda :)

amokachi;

rkadaş bukadar fesat olma yahu. millet forumda nöbet tutmuyor seni sorsunda cevaplayalım diye. olimpiyatta nasıldır bilmiyorum oraya hiç gitmedim. ama birkaç maça gittim daha önce. sadece başbakanlık engelli kartını gösterip giriyorsun. tabi uygulama genelde stada göre değişebiliyor. mesela İnönü stadında itfaiye kapısından kartını gösteren tüm engellileri hatta ihtiyacın varsa yanında rekatçiyi bile ücretsiz alıyorlardı. sinan erdem spor salonunda ise kapıya gidiyosun görevlinin böyle bir uygulamadan haberi yok seni başından savıyor. diğer kapıya gidip oradan rahatlıkla girebiliyosun. ama sen önceden o stadı veya salonun numarasını internetten bulup uygulamaları hakkında bilgi al ona göre git. heryerde belli bir standardı yok çünkü. yok sen gelirsen bize yer kalmaz diye bir durum yok yani. kontenjan olsa bile sanki sayarak almıyorlar sonuçta.

Stadın yakınında oturuyorum İstanbul BB maçlarından da biliyorum Başbakanlık kartı yeterli ama büyükmaçlara girişler çok zor malum Bileti olanlar dahi sıkıntı yaşıyor

başbakanlık kartı yeterliyse tamam . teşekürler .

BJK - GS maçına gittim başbakanlık kartı yetiyor.Engelli girişinden geçince merdiven çıkmadan düz bir şekilde trübünlere ulaşılıyor,trbünlerin bir kısmı ve saha zeminden daha aşağıda kalıyor.Engelli girişi metrodan çıkınca sol tarafta D blok L kapısından yapılıyor.

amokachi;

hepsı ole sankı aynı sehırlerde aynı maclara gıtcez amk

izmirde durum nasıl bılen varmı karşıyaka macına gıtmek ısdıom

Arkadaşlar Olimpiyat stadına girişte ne bir merdiven nede bir rampa var.Girişten itibaren maçı izleme yerine kadar tamamen engelsiz bir şekilde gidebilirsiniz. Ancak tek sorun öndeki insanların yerlerinde oturmamaları. Bu nedenle maçı izlemek güç olabiliyor. Maalesef insanlarımız düşüncesiz.Bunun için stad yetkililerine öneride (engelli yerlerinin bir platform konularak yükseltilmesi yönünde)bulundum ama olumlu bir yanıt alamadım. Lütfen hep beraber sitelerine girerek iletişim bölümünden istekte bulunun.

Arkadaşlar bu bölümde izleyenler bilir 2011 yılından beri Atatürk olimpiyat stadı ile ilgili girişimlerim sürmektedir. Tesis yetkilisi Tolga yazıcı ile birlikte yapılabileceklerle ilgili olarak sürekli temaslarda bulundum. Bu karşılıklı çalışma ile stat engelliler için uygun hale getirilmiştir. Bu konuda Tolga beye tüm engelliler adına teşekkür ediyorum. Sizlerde stadın web sayfasından kendisine bu çalışmaları için bir teşekkür mesajı göndermenizi rica ediyorum. Zira bizlere yardımcı olan kişilere en azından bir teşekkür etmemiz inanın çok teşvik edici oluyor.

Bu çalışmalar ayni zamanda Türkiye Engelliler Spor Federasyonu başkanı olan Prof.Dr. Yavuz Kocaömer'in 19.10.2014 tarihli Milliyet gazetesindeki köşesinde yer bulmuştur. Yazı aşağıdadır

Engelsiz Atatürk Olimpiyat Stadı
19 Ekim Pazar 2014
A[SUP]+[/SUP]A[SUP]-[/SUP]
2002 yılında hizmete açılan Atatürk Olimpiyat Stadı , zaman içinde önemli organizasyonlara (2005 Şampiyonlar Ligi Finali, 2009 U2 Konseri, EURO CUP 2008 Atletizm Yarışmaları) ve diğer resmi FIFA müsabakaları ile, izleyici ve seyirci sayısının artması ile, engelliler için yapılan düzenlemelerde de değişikliğe gitmesi gerektiği ortaya çıktı. Ve son 2 senede engelsiz geçişler ile ilgili düzenleme çalışmaları tamamlandı.
Bunun yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü’nün de destek vermesi ile, otoparklarda 40 adet engelsiz araç park yeri yapıldı. Ayrıca tüm stadyumlarda, elektronik bilet uygulamasına dönüş çalışmaları çerçevesinde, engelsiz elektronik okuyuculu giriş turnikeleri de tamamlandı ve hizmete açıldı.
Bunun yanı sıra, engelli seyircilerin rahatça izleyebilecekleri 400 kişilik bir engelsiz tribünü de hizmete sunuldu. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, ülkemizin Futbol Federasyonu’nun atadığı delegeler, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiyorlar ve engelli izleyiciler ile ilgili tekbir soru bile sorulmuyor. Oysa bir UEFA delegesi stadyumu incelemeye geldiğinde, sahayı, soyunma odalarını bile sormadan engelli seyirci geçişlerini soruyor ve ayrıntılı bilgi istiyor.
Bu yalnız futbol ile ilgili değil. Ülkemizde yapılan tesislerin bir çoğunda engelli sporcu ve seyirciler maalesef düşünülmüyor. 1999 yılında ülkemizde ilk defa Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu Tesisleri’nde açılan, İstanbul Engelliler Spor Salonunu, o zamanlar ziyarete gittiğimizde, engelli sporcuların soyunma odalarında mevcut 2‘şer tuvaletin her ikisinin de alaturka olduğunu görmüştük. Yani , o zamanlar “hem biz engelli spor salonu açtık, hem de belden aşağı felçli olan, yürüyemeyen tekerlekli sandalyeli sporcularımızın ihtiyaçlarını nasıl gidereceklerini dahi düşünmedik.’’
Neyse, o seneler geride kaldı. Bu arada, Atatürk Olimpiyat Stadı tesis yetkilisi Tolga Yazıcı’ ya da bu konudaki duyarlılığından ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Yavuz Kocaömer

Bu yazı üzerine Tolga Yazıcı tarafıma şu mesajı göndermiştir.

"Levent bey Milliyet alin, spor yazari Yavuzkocaömer i okuyun bugün.... Sizlerin de ellerinize emeklerinize saglik....Tolga Yazici"
Görüldüğü gibi kişisel girişimlerle bazı şeyleri düzeltmemiz mümkün.Lütfen Tolga beye teşekkür maili gönderelim.

Tottenham maçına gitmek istiyorum passo lig kartım yok Aile ve sosyal bakanlığının verdiği engelli kartım var. Bu kart ile maça girebilirmiyim yoksa passo lig şart mı ?
Yanımda refakatçim gelirse onun için ayrı bir prosedür var mı ?
Tekerlekli sandalye kullanıyorum.

passolig şart güzel kardeşim şart . Passolig olmazsa maça giremezsin kimse giremez ! Refakatçinde giremez oda passolig kartı çıkartsın . Bu kart olmazsa maça girmeyi unut

Arkadaşlar, son yazımda belirttiğim gibi bu stad'daki tek sorunun tekerlekli sandalye bölümünden maç seyretmenin öndeki seyircilerin ayağa kalkması sonucu yaşanan maçı izleyememe durumuydu. Bu sorununda çözüldü. Daha önceki yazımda belirttiğim gibi (engelli yerlerinin bir platform konularak yükseltilmesi yönünde) şeklindeki önerim yerine geldi. Bu stadla ilgili yaşadığımız her sorunu başarı ile çözen stad Müdürü Tolga Yazıcı bu konuda de bizlerin sorununu giderdi.Teşekkürler Tolga Yazıcı
Darısı ülkemizdeki tüm stad ve spor salonlarına.
Bakınız: Stadın web sayfası

Yarın ki maça passolig yetiştiremem ki uefa maçlarında geçerlimi bu passolig yarın gideyim diyorum totenham maçına giremezmiyiz ? Lig maçı değil sonuçta.

Bugün maça gidemedim kısmet değilmiş, Liverpool ile eşleşirse iyi olacak passolig başvurusu yapıcam.
Haydi kartal haydi kartal şimdi tam zamanı tam zamanı şimdi : )

blackrace@
hadi bakalım istediğin oldu liverpool çıktı . passolig kartını al maça git bakalım nasılmış bizde gidelim :)

Bende passolig çıkarttım. Ancak Olimpiyat Stadına nasıl giderim o korkutuyo beni. İstanbul anadolu yakasından en kolay nasıl giderim?

Erol Google Maps'ı aç yol tariflerini al hangisi kolayına gelirse.

Benim ve rafakatçimin passolig kartları bugün geldi. Atatürk Olimpiyat Stadında ki Bjk maçına gitmek istiyoruz passolig sitesinden bilet baktım engelli tribünü diye bir seçenek çıkmıyor.
Yoksa direk stada gidip gişeden mi halledicem hiç bilet almadan mı gideyim ?
Bilet alma işlemini nasıl yapıcam (engelli tribünü) yardım edin arkadaşlar.

Son düzenleme:
Merhabalar...Bütün stadlarda engellilerin maçları izleyebilmeleri için başbakanlık engelli kartı ve passolig kartı olması yeterli,fakat bjk maçlarında klüp sitesindeki açıklamada yüzde 50 ve üzeri engelli olması gerekiyor ibaresi var,yüzde 40 engeli olan bir vatandaş girebiliyormu bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim,tşkederim...

Engelli kimlik kartın ve passoligin varmı, refakatçin gelecekse onunda passoligi var mı ?
Varsa girebiliyorsun.

İlk defa şimdi okudum %50 ve üzeri oran arandığını.

O açıklamanın olduğu adresi yazarmısın buraya bende okuyayım.

Benim fiziksel engelim yok,derin ven trombozu,toplardamar tıkanıklığı var,yüzde 40 raporum,yani refakatsiz hareket edebiliyorum yanlız başıma,bu bilgiyi bjk comdan okudum artı klübü aradım klüpden söylediler,

Süper ligdeki bütün klüpleri inceledim birtek bjk yüzde 50 diye bir oran belirlemiş çok enteresan,klüp yetkilileri bana bilgimiz yok yüzde 50 ve üstü biliyoruz dediler ama şansınızı yinede deneyin dediler

Beşiktaş Jimnastik Kulübü

Linke tıkla eski bir maç için açıklama var aşağıda yazıyor

Üst Alt