Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atatürk Olimpiyat stadında engelliler için uygun düzenlemeler yapıldı

Kardeş 50 olmaz engelli kimlik kartı olan girmeli bence sen şansını dene baktın olmuyor mail atalım düzelttirelim.

Bencede girmeli zaten bütün klüpler bu yönde uygulama yapıyor,yarın şansımı deniyicem bakalım...

Bugün ki liverpoll macına giitmek istiyorum . %54 basbakanlık kartım var passolig basvurumu ve ödememi yaptım. FaKAT passolıg kartı daha teslım edılmedı . napmam gerekır ?

Kartın gelmesine gerek yok,sistemden girip tc no üzerinden başvuruna bakıp girişini sağlarlar,başbakanlık kartında yanındaysa girersin..

Arkadaşlar Avrupa maçlarında pasolig kartı gerekli değil. Adı üstünde pasolig yani lig maçları için gerekli.

Liverpol maçına gidenler varsa sistem nasıl yazabilirlermi,engel oranım yüzde 40 nasıl yapıyorlar neye göre alıyorlar söylermisiniz tşkler

Ben gittim ancak engelli kapasitesi dolduğu için kapıda kaldım.

Genelde engellilerin hakkıyla bilet alanlar çok oluyor bu yüzden hakkımız istismar ediliyor. Bunu Liverpool maçında otoparkta beklerken anladım. Büyük maçlarda çok önceden mesela maç saatinden 5-6 saat önceden passoligleri okutmak gerekiyor yoksa yer kalmıyor.

Akşam keyfim yerinde olursa Balıkesir maçına da gidicem.

Doğu yada Güney tribünlerinde engelli alanları mevcut, o tribünlerin otoparkına aracımı çekiyorum otopark ücretli ancak engelli trafik kartım olduğu için ücret almıyorlar. Güney tribünün olduğu tarafta (skorbordun olduğu kale arkası yönü) gişeler var orda ki gişelerde sadece engellilerle ilgili 1 gişe var.

Refakatçim yani arkadaşım benim ve kendisinin passolig kartlarıyla engelli kimlik kartımı alıp oradan biletleri alıyor. Kağıt bilet yok cep telefonumuza koltuk sıra no yazan smsler geliyor sonra doğu tribüne gidiyoruz çünkü doğu tribünü maraton oluyor güney tribün ise kale arkası. Polislerin giriş çıkış yaptığı kapıda engelli amblemi var oradan giriyoruz passolig kartlarını okutuyorlar ve içeri giriyoruz, engelli yerlerinde numaralar yazıyor ama genelde hiç tekerlekli sandalyeli olmadığı için koca maraton tribünün istediğimiz yerinde duruyoruz.

Karahan siz hangi ilçede oturuyorsunuz ve refakatçiylemi maça geliceksiniz ?

% 40 olayını bilmiyorum bence bugün maça git ve passoligini okut eğer olmazsa passoligine maç bileti al zaten bugünkü maçın biletleri kale arkası 30 tl en fazla 30 tlne mal olur.

NOT: Passolig ve engelli kartımı arkadaşıma veriyorum o gişeden işletiyordu, engelli kimlik kartına bakıyormuş gişede ki görevli. Sanırım %50 altı mı üstü mü ona bakıyor karahan.

7_engelsiz.jpg

5_engelsiz.jpg

Son düzenleme:
Ben üsküdarda ikamet ediyorum,liverpol maçına bilet aldım gittim,bugünkü brugge maçı için engelli kartımla şansımı deniyicem,engel oranım yüzde 40,damar hastalıklarıyla alakalı benim engelim,refaketçiye gerek yok yanlız yürüyebiliyorum,bakalım alıcaklarmı,birtek bjk yönetimi yüzde 50 ve üzeri engelli alıyor,diğer bütün klüpler engelli kartıyla içeri alıyorlar,ulaşım,tren ücretsiz,uçak ve şehirlerarası otobüsler indirimli olduğu halde,stada girerken engel oranı nasıl yüzde 50 ve üstü anlaşılır gibi değil..

Levent54 Başakşehir Fatih Terim Stadın da engelliler için 15-20 cm yükseklikte yapılan tekerlekli sandalye rampaların da maç izlemek çok zor. Sistem güzel düşünülmüş ancak seyirciler ayağa kalkınca sahanın çoğu ve kaleler malaesef oradan görünmüyor.

Bu stadın tekerlekli sandalye rampaları da yükseltilmeli.

a3qY1Q.jpg

Bu stad ile ilgili olarak girişimlerim sürüyor.Netice alınca yazacağım.

Üst Alt