Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz tümüyle tedavi edilebilir mi?

Rodin romanovic

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
7
Atipik psikoz teşhisi konan var mı ? Bu hastalık tamamen geçer mi ?

Kesin tanı psikoz ise maalesef bu hastalık kroniktir,bazen remisyon dönemleri olabilir/olsa da tekrarlayacaktır..düzenli kontorol ve ilaç tedavisi şart.

@Rodin romanovic,

Bazen şöyle durumlar olabiliyor..hekim xx ilacı uygun görüyor fakat tanı farklı olunca sistem ödemiyor,sırf ilacı yazabilmek için çok nadirde olsa farklı tanılar girebiliyor.

Psikiyatrist detaylıca muayene edip, gerekirse aileden öykü alıp tanıyı bu şekilde netleştirmeli.

@Rodin romanovic,

@OğuzHan112
Bana konulan tani sizofreni belirtileri olmayan akut polimorfik psikotik bozukluk oldu. Bu tani Almanyada kondu. Benim merak ettigim bu tani kesin bir tani midir? Tani konulali dort ay olacak. Yani kaygi bozuklugu gibi suregen bir hastalik midir psikoz? Temaysa dinsel sanri ve Tanriyi gorme. Ilac aldiktan sonra aci esigim yukseldi ama semptomlar (Tanriyi gorme) hala devam ediyor. :((

Kesin tanı mıdır buradan evet kesin tanıdır diyemem,ancak ALLAH'I görüyorum demeniz psikoz veya şizofreni bulguları arasındadır.. psikotik grupta yer alan psikiyatrik hastalıklarda bu gibi şikayetler hezeyanlar sıkça görülüyor maalesef.

Diğer sorunuzun cevabını da buradan yazalım, Türkiye'ye döndüğünüzde belli bir süre düzenli takip edilmeniz gerekiyor rapor almanız için.. rapor alabilir misiniz? evet, bu şikayetlerinize bakılırsa psikoz şizofreni arası bir durumdasınız, tanı yerinde gibi görünüyor ancak hastane yatışı ile yakın takip tanıyı netleştirecektir.

Son olarak bu tip hastalıklar maalesef süreğen kroniktir.

@abdullahkev,

@abdullahkev,
Hiç duymamıştım. Uluslararası ICD'de olmayan bir tanı mı koydular diyecektim F23.0 olarak geçiyormuş. Şizofreni belirtisi olmayan akut polimorfik psikotik bozukluk

Türkiye'de genelde organik olmayan psikoz/atipik psikoz teşhisi koyuyorlar.
Bazı doktorlar 1 yıl ilaç kullandırdıktan sonra bıraktırıyor. Tekrarlarsa 5 yıl, ondan sonra da tekrarlarsa ömür boyu.

Üst Alt