Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik semptomlar yaşıyorum! Var mı aranızda bunu veya buna benzer bir şey yaşayan?

Konular
24
Reaksiyonlar
32
En ciddi yaşadığım ve yaşamış olduğum semptomları açıklayacağım,

ilk olarak Capgras Sendromu yaşadım,
daha sonrasında (2 sene gibi bir süre) Wahnstimmung (Delusional Mood) yaşadım,
hemen akabinde Wahnumgebung yaşadım. Neden Almanca diyeceksiniz, zira Almanlar bu semptomu teşhis etmiş...

Her neyse, Wahnumgebung 4 senedir devam ediyor, açalım; Etraf, yani Dünya, garip gözüküyor. Mistik/büyüleyici, bazen tanıdık, bazen yabancı, gizemli, anlamlı gözüküyor. Her şey çok farklı.

Bu atipiklikte tipik bir durum ise, bunu tam olarak açıklayamıyor bunu yaşayanlar ki yaşayan ciddi anlamda çok az, nadir değil, ender diye düşünüyorum nadir dense de. Zira nadir olmasa mutlaka sayfalar, siteler, olgu sunumları, Pubmed de çıkar, lakin internette 1 tane site buna değiniyor..

Velhasılı kelam, Klozapin (Clonex) kulanmama rağmen tamamen iyileşemiyorum. Sanrılar %95 kesildi, lakin bu yaşadığım sanrı veya halüsinasyon değil, başka bir şey... Halüsinasyon 0, sanrı neredeyse yok denilecek kadar, algı değişikliği hakim (algı değişikliği olduğunu düşünüyorum Wahnstimmung yani Delusional Mood ve Wahnumgebungun.)

Ne dersiniz bu anlattıklarıma istinaden değerli forum üyeleri... Herkese geçmiş, ve şifa olsun. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın...

Edit: Capgras hariç, Capgras tipik

Merhaba tek değilsiniz yada sizde Ender bi hastalık yok sizinkisi algının bozulması deluisinal mood dediğiniz atmosferin garip gelmesi etrafa FPS gibi bakma durumlar doktora görünün tekrardan

Bende çok yaşadım doktor solian 1200 verdi düzeldim etraf kapkaranlık ölüyor rüyada gibiyim sanki bildiğim Bir yerdeyim ama değilim

@tumay22, Bu dediğinizi birkaç gün önce ilk defa yaşadım lakin bilinçli ve kasten oldu. Gta oynar gibi takıldım.

Valla böyle bir babayiğit daha önce görmedim. Nereden öğrendiniz?

@İçgörüsümaxolan, her taraf karanlık kendimi yukarıdan görüyorum kendime yabancılaşiyorum etrafa yabancılaşiyorum atmosfer çok garip rüyadayım gibi yaşadıklarımı hatırlamıyorum

Hocam sık sık doktora gidin geçiyor

Deluisinal mood yeni bir tabir değil psikotik ataklarda ve süreğen ataklarda sık görülen bir durumdur

@tumay22, Antalyadayım, 10 tane doktor varsa hepsine gittim, hiçbiri bilmiyor. Bende de geçiyor, lakin ara ara

Sizin soyadınız Yiğit Tok mu?

Bana deli diyorlardı olur mu öyle şey falan inanmadı kimse İstanbul'da Sedat Özkan diye bir doktora gittim ben çok korkuyorum falan dedim intihar edicem falan dedim yani hayatım boyunca dünyayı bu şekilde görmek istemiyorum dedim sonra seanslara başladık bi anda geçmedi ama sanki kabullenmeye başladım ve Allah razı olsun 2 yıl sonra tamamen gerçek FPS görüşe sahip oldum

Yani insanlar hayatı nasıl görüyorsa bende öyle görmeye başladım iki gözümden görüyorum artık yukarıdan görme bitti ellerim benim elim ayaklarım benim ayaklarım

Üst Alt