Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avrupa'da H sınıfı ehliyetim ile araç kullanabilir miyim?

ChosenOne

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2006 yılından beri %51 oranında otomatik araç kullanabilir raporlu H sınıfı ehliyetim var. Bu sene sonu iş için bir süreliğine Hollanda'ya gideceğim ama ehliyetimin orada geçerli olup olmadığını bilmiyorum. Normal Türk ehliyetlerinin hiç bir başvuru yapmadan maksimum 6 ay geçerli olduğunu biliyorum ama H sınıfı için her hangi bir bilgi bulamadım.

Bu konuda bilgi sahibiyseniz ve beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Saygılar,
Emre.

Türkiye'den alınan ehliyet, yurtdışında da geçerli midir?
Ülkeler arasında farklı uygulamalar olduğundan gideceğiniz ülkenin mevzuat hükümleri geçerlidir. Ancak, Türkiye Turing ve Otomobilciler Kurumundan "Uluslararası Sürücü Belgesi" alınması halinde, bu belge ile yabancı ülkelerde 1 yıl araç kullanabilmektedir.

turist olarak gidiyorsan sorun olmaz, ama eğer kalıcı olarak gidiyorsan uluslararası ehliyeti çıkarman şart..

Güler misin ağlar mısın?

Türkiye'nin verdiği ehliyet ile becerebiliyorsanız geçip direksiyona Avrupa'da istediğiniz aracı kullanabiliyorsunuz, Türkiye'de siz aracınıza, aracınız size ölene kadar nikahlı...

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt