Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avrupa'daki engelliler ne kadar engelli maaşı alıyor, bilen var mı?

Zaur

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
Selam, arkadaşlar avrupa'dakı engelli maaşları hakkın'da bilginiz varmı?!

bizimkinden yüksek olduğu kesin....

hadi yaaaa.

insanı sakat olmaya özendiriyorlar desene :))

Ne kadar maaş aldıkları ve hatta ne tür imkanlara sahip oldukları ile ilgili bilgi sahibi olanlar varsa ben de merak ettim açıkçası.

Almanyada 4 bin euro alıyorlar(toplam bakım dahil) 10 milyar eder yakınım alıyor

Kendi ülkemizde niye engelli maaşları bukadar aşağıdır deyende, memur hemen büdceden mantıksız mazaret uyduruyor, efendim büdce yetersizdir, efendim çalışmalarımız devam ediyor falan filan amma birde bakıyorsun ki, baya yüklü bir para büdceden başka alanlara ayrılmış.

Arkadaşlar avrupa'dakı engelli maaşları hakkın'da bilginiz varmı sorusun sormakdakı maksadım odur ki, gavur dediyimiz avrupa ülkelerinde engellilere özel ilgi var amma kendisin Müslüman hesab eden ülkelerde ise engellilere sadece acınıyor ve bu yüzdende acınacaklı bir hayatımız var, onlar büdceden engellilere harcamaları nasıl belirliyor ki, her iki tarafda karlı çıkıyor?!

london78;
Bilgi üçün teşekkürler, bu toplam bakım dahil kısmın biraz aça bilirmisin?!

sizin bu hesaplamalarınıza bayılıyorum sanki her ülkede 10.000 liranın alım gücü aynı türkiyede 1 kutu kola +1 çokonat gofret+ kısa LM 7,5tl aynı ürünler israilde 20tl türkiyede tavuk döner 2,5lira fransada 3 euro birçok ülkeye gittim bize verilen liman iaşe paralarıyla türkiyede ziyafet çekerken avrupada karnınızı zor doyurursunuz...

engelli aylıklarının ne kadar olduğunu biliyormusunuz özür oranına göre yada en düşük aylık ne kadarmış almanyada cevaplarsanız çok sevinirim

bence alınan paraya bakmayın orda en kötü ev 600 euro yani 1600 tl civarı türkiyenin herhangi bir kasabasında 400 tl ye oturulacak ev buluyosun 50 tl ye meyveni sebseni bolca yani 18 euro civarı git bakalım orda alabiliyomusun yaşam için engeller ve koşullar daha iyi olsada bizimde maaşlarımız fena degil

[FONT=verdana]Röportaj: Nebahat UZUN-HAMBURG[/FONT]
[FONT=verdana]Emeklilik Yasası, sağlık sektörü, sosyal yardımlardan Enerji Yasası’na kadar değişikliğe uğrayan yasalar vatandaşları zaman zaman üzerken, bazı alanlarda da sevindirecek. İşte Avukat Cem Şengül ve Avukat Metin Hakverdi’nin sizler için araştırdığı değişen yasalar:[/FONT]

[FONT=verdana]1 Ocak 2012’den itibaren sigara, alkol ve çikolata fiyatları zamlandı. Tütün vergisi arttı. Geçen senelerde artırılan emeklilik primleri 2012 yılından itibaren yüzde 19,9 dan 19,6’ya düşürüldü. [/FONT]

[FONT=verdana]1 Ocak 2012’den itibaren emeklilik yaşı 65’den 67’ye çıkarıldı. Almanya’nın batı eyaletlerindeki emeklilere 1 Haziran 2012 tarihinden itibaren yüzde 2,3 oranında artış olacak, bunun yanı sıra doğu eyaletlerindeki emeklilerde 3,2 oranında fazla emeklilik maaşı alacaklar.[/FONT]

[FONT=verdana]Bakıma muhtaç durumdakiler ve yakınlarına yapılacak yardımlar 2012 yılından itibaren artacak. Bu yardımlar evde, klinikte ve bakım tesislerinde olanların tamamını kapsıyor. Buna göre 'Bakım Sınıfı I'in (Pflegestufe I) sınırı 400 Euro'dan 450 Euro'ya, 'Bakım Sınıfı II'de 1040 Euro'dan 1100 Euro'ya ve tam teçhizatlı klinik bakıma tabi 'Bakım Sınıfı III’ de ise 1510 Euro'dan 1550 Euro'ya çıkarılıyor. Ağır vakalarda ise sınır 1825 Euro'dan 1918 Euro'ya çıkacak.[/FONT]

[FONT=verdana]1 Ocak 2012'de yürürlüğe giren yasa ile birlikte çalışanlar bakıma muhtaç aile üyeleri için iki yıl süreyle işverenlerinden mesai saatlerini düşürmesini isteyebilecek. Çalışanlar böylelikle işverenin onay vermesi halinde haftalık çalışma sürelerini iki yıl süreyle 15 saate kadar indirebilecek. Buna göre tam zamanlı çalışırken yarı zamanlı çalışmaya başlayan bir çalışanın eline brüt maaşının yüzde 75'i geçmeye devam edecek. Fakat bu iki yıllık bakım izni sona erdikten sonra, yeniden çalışmaya başlayanların eline aldıkları yardımı geri ödeyene kadar yine maaşlarının yüzde 75'i geçecek.[/FONT]

[FONT=verdana]Sağlık alanında kısıtlama var. Dişler arasına köprü, protez ve kaplama yaptıracak olanlar sağlık kasalarından daha az yararlanacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Sağlık hizmetleri yasasında yapılacak değişikliklerle resmi hastalık kasasına bağlı sigortalılara bazı kolaylıklar getiriliyor. Kronik ve ağır hasta olanların uzman hekimlerdeki bekleme süresi kısaltılacak ve bu hizmetleri artık hastanelerdeki hekimler de verebilecek. Sigortalar hastalık kasalarının karşıladığı tedaviler ve ücretleri hakkında bilgilendirilecek. Ağır engelli ve bakıma muhtaç olanların evde de diş muayenesi ve tedavisi alma imkanı olacak. Bu arada iflas tehlikesine düşen hastalık kasalarına bağlı sigortalıların başka bir hastalık kasasına geçmesi kolaylaştırılacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Çocukların bakımı için daha önce geçerli olan bir işte çalışma, meslek eğitimi ya da hastalık durumu gibi ayrımlar kalkacak. Bütün anne ve babalar 2012 vergi beyannamesinde çocuk bakım masraflarını beyan edebilecek. Toplamda en fazla 4 bin Euro'ya kadar olan masraflar bildirilebilecek.[/FONT]

[FONT=verdana]18 yaşını dolduran ve 25 yaşın altındaki bütün çocuklara bağlanacak çocuk parası için artık ailelerin gelir durumuna bakılmayacak. Böylece çocuk parası başvurusu ve vergi beyanı sırasında daha önce gerekli olan gelir belgelerinin hiçbirine gerek kalmayacak. Daha önce ailelerin, çocuklarının yılda 8004 Euro'dan fazla geliri olmadığını belgelemesi gerekiyordu.[/FONT]

[FONT=verdana]Uzun süreli işsizlere verilen Hartz IV (ALG II) yardımları 2012'den itibaren kişi başına en fazla 10 Euro olmak üzere arttı. Yapılacak artışlar 2013 yılına kadar kişi başına 20 Euro'yu bulacak. 2012 yılında tek nüfuslu hanelere verilecek yardım 10 Euro artarak 374 Euro'ya çıkacak. Evli çiftlerin bulunduğu hanelerde kişi başına 9 Euro artışla 337 Euro ödenecek. Hartz IV alan bir hanede yaşayan üçüncü kişinin alacağı yardım ise 8 Euro artışla 299 Euro'ya yükselecek. Altı yaşına kadar olan çocuklara ise 4 Euro artışla 219 Euro, 14-18 yaşları arasındaki çocuklara ise değişiklik yapılmaksızın 287 Euro ödenecek. 6-14 yaşları arasındaki çocuklara verilen yardımlar da değişmeksizin 251 Euro olarak ödenmeye devam edecek.[/FONT]

[FONT=verdana]Tüketiciler, 2012 yılından itibaren gaz ve elektrik temin ettikleri şirketleri daha kolay değiştirebilecekler. Gaz ve elektrik şirketleri 2012 Şubat ayından itibaren müşterilerine daha ayrıntılı faturalar gönderecek.[/FONT]

[FONT=verdana]Alman devleti, evinin çatısına güneş enerjisi kurmak isteyen tüketicilere verdiği teşvik primini yüzde 15 düşürecek. Günümüzde güneş enerjisinden yararlananlar kilovatsaat başına 28.74 Euro destek alabiliyordu. 2012’den sonra alınacak devlet desteği 24.43 Euro’ya inecek. [/FONT]

[FONT=verdana]İşe gidiş gelişlerde mesafenin hesaplanması kolaylaştırılacak. Farklı toplu taşıma araçlarını kullananların her gün için bilet biriktirmesi gerekmeyecek. Her çalışan için vergiden düşülebilecek miktar kilometre başına 30 Cent olarak hesaplanacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Küçük ve orta ölçekli firma sahiplerine 2012'de vergide kolaylık geliyor. Buna göre cirosu 500 bin Euro'yu geçmeyen şirket sahiplerinin ancak müşterilerine yazdıkları faturalar ödendiğinde maliyeye gitmesi gerekecek. Böylelikle finans krizi döneminde başlatılan ve 2011'de sona ermesi gereken uygulamanın (Ist-Besteuerung) süresi sınırsız olarak uzatılmış oldu.[/FONT]

[FONT=verdana]Gelecek yıldan itibaren Riester Tasarruf Sözleşmesi yapanların yılda 60 Euro katkı payı ödemesi gerekecek. Bu uygulama şimdiye kadar herhangi bir prim ödememiş ve tasarruftan yararlanma hakkı olan eşler için de geçerli olacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Emekliliği için özel yaşam ve emeklilik sigortası yaptıranlar, yeni yılla birlikte garantilenen faiz oranlarının yüzde 2,25'den yüzde 1,75' indirilmesi gerçeğini kabullenmesi gerekecek.[/FONT]

[FONT=verdana]Çalışanlardan yapılan emeklilik kesintileri yüzde 0,3 azaltılarak yüzde 19,6'ya indirilecek. Böylelikle çalışanların ve işverenlerin üzerinden 2,6 milyar Euro tutarında bir yük alınmış olacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Yeni yıldan itibaren 900 bin kişinin çalıştığı taşeron sektöründe 31 Ekim 2013 tarihine kadar asgari ücret uygulaması geçerli olacak. Buna göre taşeron firmalar üzerinden piyasaya kiralanan çalışanların alacakları asgari saat ücretleri batı eyaletlerinde 7,89 Euro ve Berlin, Brandenburg, Mecklenburg Vorpommern, Sachsen, Sachsen Anhalt ile Thüringen gibi doğu eyaletlerinde ise 7,01 Euro olacak. 1 Kasım 2012'den itibaren asgari ücret doğuda 7,50 Euro'ya ve batıdaki eyaletlerde ise 8,19 Euro'ya yükseltilecek. Ayrıca bina temizliği sektöründeki 830 bin çalışan da iki aşamalı olarak uygulanmak üzere asgari ücretler alacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Yeni Çocukları Koruma Yasası’yla dayak ve ihmale dayalı çocuk ölümü vakalarını engelleyici tedbirler alınacak. Taciz, terk edilme, ihmal, dayak ve taciz vakalarının önünün kesilmesi için ailelere doğumdan itibaren ebe hizmeti verilecek. Uygulamada doğumdan sonra çocukları bir yaşına gelene kadar ailelerin desteklenmesi ve yeri geldiğinde eğitilmesi sağlanacak. Öğretmenlere ve hekimlere de taciz ya da dayak belirtisi gördükleri vakalara müdahil olma hakkı verilecek. Yeni uygulamada gençlik daireleri, okullar, sağlık daireleri, aile hekimleri ve polis işbirliği halinde çalışacak. Çocuk ve Gençlik Daireleri'nde çalışacakların bundan böyle iyi hal kağıdı ibraz etmesi gerekecek.

[/FONT]
2012'de Almanya'da deien yasalar

Avrupa da şu şukadar Türkiye'de bu bukadar diyenler burda yaşamadığı için bilmez siniz burdaki engelliler keyf ediyor bindik leri son model araba aldıkları son telefonlar hersene başka ülkelere yaptıkları tatiller Türkiye'de bırak engelli bir kardeşimizin yapmasını sapasalam bir insan yapamıyor.Avrupa'da karınlarını zor doyuran arkadaşa soruyorum sen hiç Avrupa gelipte engellileri gördüm bilmem meyve şu kadarda tavuk şu kadarda sen neticeye bak para biriktire biliyorum evet son model lux arabaya binip Türkiye'ye gele biliyorum ev arsa yazlık alabiliyorum evet sne bana söyle bakalım kim Türkiye de ama her ay bir tam koyun aliyor evine ben alıyorum sadece ben deyil buradakiler hep alıyor .

Insanda biraz mantık olur Türkiye'de alıyor asgari maaş burda alıyom general maaş sen netiçeye bak avrupalı hersene istediyi ülkeye gidip tatil yapabiliyormu son model arabayla geziyorum kendimi örnek vereyim ben 20 yaşındayken turkiyeye touareg markalı jepple geldim gümrükteki memur sordu bu araba kimin benim deyince hadelen ordan dedi hemide bir bayandı yaş kaç dedi 20 deyince inanmadı arabanın ruhsatına bak pasaporta bak dedim insanmıyorsan . Onun için neticeye bakacan ben bunları hava atmak için annatmıyorumsadece bazı mantıksız hesap hapan arkadaşla var örnek gösteriyorum . Türkiye'de sigortalı bile olsan dişe para veriyor ama burda bir tek kuruş vermiyor hiç onu söylemiyorsunuz kira şu kadarda meyve şu kadarda onu söylün . Söylesene avrupada saglık bedava istersen beyin ameliyatı bile ol kalp ameliyatı bile ol bedava ben kayın peder Türkiye de beyin ameliyatı oldu sigortası olduğu halde 2500 gitti

iyi diyosunda arkadaşım türkiyede engelsiz engelliler olduğu sürece bu maaşlar yüklenmez adamın sadece sol baş parmağı kesılmiş geri dikilmiş adam engelli diye emekli oluyor 1200lirada maaş baglıyolar diğer engelli kardesımde doğuştan bacakları tutmuyor yada buna benzer sebeplerden dolayı engelli oluyopr verılen maaş 750/900 arası yani avrupayla burayı kıyaslamanın bir alemı yok 60/70 yıllarda türkleri delimi kovaladıda almanyaya fransaya gidip orda bok dökerek yada sokak süpürerek çalıştılar yani türkiyedeki bakış açısı böyle ordakı bakış acısıda farklı yani bütün halk dürüs olsa inanın bu kadar düzen bazlar olmaz ülkede yani hep dışarıyı gün nickli arkadaşa soruyorum ENGELLİ OLUPTA TEK SORUN ARACMI YADA TELEFON TATİLMİ YAZLIĞIM OLSA NE YARAR KENARDA PARAM OLSA NE YARAR ÖNEMLİ OLAN INSANLIK?? YALANMI SEN AVRUPADAN TÜRKİYEYE FERRARIYLE GELSEN NE BUGATTİYLE GELSEN NE SEN HİÇ DOGUSTAN BACAKLARI TUTMAYANA BU YAZDIKLARIMI VERSEN KABUL EDER YADA BAÇAKLARINIMI VERSEN KABUL EDER ??? hersey para degıl dostum önemli olan insana insan gibi davranmak avrupada sorsana bana para vereceğinize engelimi kaldırın diye ??????

Gün;

kardes seni siddetle kınıyorum ,,
siz avrupa da yasayanlar parayı fazla alabilirsiniz...
ama ac oglu acsınız ev al biliyorsun daire ala biliyorsun tatile gidebiliyorsun dogru ,
ama bunların tapusu hep baskasının üstüne yapıyorsunuz
avrupada tanıdıgım cok kişi var bir genaral maası da ala bilirsin bir devlet memuruda görsen avrupada hemen aglamaya başlıyorsunuz yardım edin diye

oysaki afrika da yasayan biride ola bilirdin filistinde yasayan biride ola bilirdin
biliyormusun her ne olursa olsun ben memleketimi cok seviyorum
engelli calısanlara daha cok tesvik ediyor
ben artk calısıyorum ve cok mutluyum oysaki sen belkide calısmıyorsun
orda burda zaman geciriyorsun kim bilir
tilyarda alsan sizlere zere kadar özenmiyorum...

cahil

kalpsizsevgilim;

cahilliğin bukadarı kalpsizsevgilim üyeye burdaki imkanlar turkiyede olsa önce senin gibileri yararlanmak için can atar onun için konuları iyi okumadan cevap yazıyorsun sorun benim ev araba alıp tatil yapmam değil sorun turkiyeyi avrupayla kıyaslayan arkadaşlara yazdım birde avrupadaki her ülke aynı degil sen diyorsun benim avrupada cok tanidiğim var ama kendin gel yaşa ozaman anlarsın bunu yaşayan bilir tadan bilir örnek fransa turkiye gibi tup deyiştir Hollandada aynen . Almanyada suyu marketten alıyorlar suyu cok kirli bide başka bir eve taşindiğinda mutfak dolaplarını cıkarıp götürüyorsun ama benim kaldiğim avrupa ülkesi öyle degil hiç bir avrupa ülkesine benzemez . Evin arabanin tapusu benim dir hiçte başkasinin adina değil sen biliyormusun ben burda ne kadar çalışıyorum ne kadar vergi veriyorum. sen biliyormusun. Bunlari ala biliyorsam karşiliğinida veriyorum ay benim cahil akılsız vatandaşım burda sanıyorsun sana bedavadanmı araba veriyorlar ev veriyorlar . Devlet memurunu göruyormuşuz açız yardım et diyormuşuz ulan aptal benmi dedim devlet yasasında işi gücü olmayana yardım etsinler ev kirasını devlet versin . Benmi dedim hastaneler okullar bedava olsun senin turkiyede emeklin açtir ögrencilerin parasi olmadiği için universite okuyamıyor okuyanda doru dürüst iş bulamıyor onun için senin gibileri açlıktan beyin hücreleri ölmuş onun için mantıklı düşünemiyorsun senin başbakann avrupaya girmek için kendini yırtıyor avrupa okadar kötü olsa senin başbakanın girmez şimdi diyeceksin bu tayibi sevmiyor ben akpliden daha çok tayibi seviyorum daha dün açlıktan avrupaya borç ödemekten öluyordunuz ozaman siz kimin tapusunda idare ede biliyordunuz avrupanin verdiği paralarla ülke ayakta kalıyordu

halil16 Hanlis okuyorsun konuyu annamadan yaziyon avrupada engellilerin yasam sevyesini normal insanin sevyesini getirmeye celisiyor yani normal bir insan nasil yasaya biliyorsa engelininde engellilik durumunu minimum sevyiye indirmek icin elinden geleni yapiyor . sen bana diyorsun avrupada sorsana bana para verecegine engelimi kaldirin bak burda gine turkiye yi kiyasliyacam turkiye senin engelini versin birak turkiye senin engelini geri vermesini engelliler icin kaldirimlari bir duzetsinler engelliler sokaka cikamiyor be .Sen gelmissin bana tınomıno anlatiyorsun gine söyluyorum burda mesele benim arabam var evim var tatil yapiyom degil burda bu imkanlar var turkiyede yok burda sadece avrupada ne imkanlar var onun hakkinda konusuyorduk sen ve kalpsizsevgilim konuyu nereye getirdiniz kisacasi biz guzel turkiyemizde bunlar olsa biz kendi engelli vatandaslarimiz yararlansa iyi olmazmiyidi ikinizde he diyeceksiniz ozaman daha ne ben burda baskasinin tapusundan yararlaniyorsam bu benim utancim degil turkiyenin utanci ülke ülke olsaydi kendi insanini baskasina muhtac ettirmeseydi bu son cumleyi sana yazmadim kalpsizsevgilime yazdim

gün kardeşim herkesin kendine göre çizdiği bir hayat yolu var o yüzden polemiğe girmeye hiç gerek yok. allah ü teala herkesin rızkını bir yerde yaratmış senin orda benim burda ötekini başka yerde ama az ama çok bir şekilde geçiniyoruz hamdolsun. benim zerre olsun avrupaya özentim ok. neden derseniz orada çocuğun yaşı 18 oldumu kendi geçimini sağlamak zorunda aile bağı diye bir şey yok. türkiye bu konuda çok farklı aile içinde birinin başına birşey gelse tüm aile destekler elinden geldiği kadar ki bu şekilde türkiyeye kaç tane ekonomik kriz vurduysa aile bağları sayesinde bu krizlerden genelde çıkılıyor. aile bireylerinden biride engelli olsa aile seferber olup bir şekilde bakım işlerini yapıyor devlette bunu bildiği için maaşları genelde az tutuyor. avrupa standartları ile türkiye bir değil birde; avrupada bir kafeye otursan nescafe 5 euro türkiyede 1 tl ye içersin ben meyveyi kilo ile alırım sen tek tek alırsın vs. gibi birçok örnekler verilebilir

gün burada avrupadaki engellilerin hayat kalitesi tartışılmıyor önce bunu anla 1000 euro maaşla almanyada geçinirsin türkiyede rahat edersin gürçistanda krallar gibi yaşarsın birde şu avrupayı tek ülke olarak görmekten vazgeçin örneğin italya ve almanya arasında çok fark var

helal sana demirci bende onu diyorum avrupa ulkelerini karistiriyorlar benim kaldigim ulke en iyisi ustune yok ama gel kalpsizsevgili annamiyor

okan01;
Bazi konularina katiliyorum allah ü teala senin kini orda benimkini burda vermis cümlemize versin. ama ben de meyveyi kiloyla aliyorum ben alman degilim burda butun turkler kiloyla aliyor bende ozaman böyledeyim sen orda eti bir kac kilo yada bir kac gram aliyorsun biz burdaki turkler tam bir koyun aliyoruz 25 veya 30 kilo geliyor nescafe 5 turkiyede 1 ben ne kadar maas aliyom sen nekadar ben ayda ne kadar biriktire biliyorum sen nekadar onun icin böyle seylerle bana yazmayin cunku kaybedersiniz benimle yazismada .Burda su sukadar burda bu bukadar önemli degil cunku burda alim gucu var ve artida biriktire biliyorsun allah cumlemize versin benim hava atacak hic halim yok ben su kadar biriktiriyorum söyle var böyle var bende sadece turkiyede insanlarin hakkiiiiiiiiiiiii verilmiyorrrrrrrrrrr sen neticeye bakacan kimin elinde ne kaliyor turkiyede calisan bir iscininmi yoksa avrupada calisan isininmi istersen sen kendi ve esinin maasini ve giderini söyle bende kendimin bak bakalim kim daha cok nescafe iciyor kim kiloyla meyve ala biliyor sizden ricam böyle seylerle gelmeyin bana cunk kedim bili utaniyor ben bunu ala biliyorum sen alamiyon diye ama yazdiginizdan dolayi alta kalmamak icin yaziyorum böyle bir yapim var cevap vermesem duramiyor onun icin sizden rican böyle seyler yazmayin

Burda aile birligi aynen turkiyede hicte öylededigin gibi degil sen burdaki ulkenin kendi olan insanlariyla biraz karistiriyon alman lar oyle ingilizler oyle fransizlar oyle turkler kurtler araplar vs onlar öyledegil

benim yazdigim forumda avrupadaki engellilerin Hayat kalitesi tartisiliyordu canim bu bölume nasil dustum onu anlamadim yeni uyeyim ondan sen önce bir arastir ozaman yaz . sen yazdiklarimi okursan almanyanin fransanin hollandanin ne farki oldugunu ben sende once anlatim avrupa tek ulke olmadigini

sürekli avrupa avrupa diyoruzda allah aşkına bizim birey olarak hiçmi kabahatimiz yok (doğuştan yada çok genç yaşta engelli olan arkadaşlar hariç) adam 45 yaşına gelmiş kaza geçiyor çalışamaz hale geliyor 1 gün dahi sigortası yok devlet beni emekli etmiyor diye feryat ediyor 2000 lira maaş alıyor işverenle anlaşıyor işveren sgk ya 500 fazla prim yatıracağına eleman 100lira fazla maş alıyor sonra iş kazası geçirince 2000 maaş alıyordum devlet 1000 lira üzerinden iş görememezlik ödeneği veriyor nerde devlet nerde millet diye isyan ediyor esnafa iş yaptırırken yada mal alırken 3 kuruş aşağı iş yaptırıyım diye fatura istemiyoruz böylece esnafın vergi kaçırmasını sağlıyoruz hiç düşünmüyoruz ki bu devletin vergi kaybı bizim maaşımızada yansıyacak hak arama işinde bile benciliz toplu ulaşım bedava olsun diye bağırıyoruz demiyoruzki bizde herkes gibi bilet atalım ama o araçlar bizimde rahatça kullanacağımız şekle getirilsin devlete hiçbirşey vermeyelim ama herşeyin en iyisini alalım istiyoruz öyle bir ülke yeryüzünde yok bende engelliyim ama maaşım çok iyi zamanında eşek gibi çalıştım adam akıllı prim yatırdım şimdide onun karşılığını devletten alıyorum

Avrupa da engelli maaşı

ben 18 yıl Almanya da Yaşadığım için Almanya hakkında bilgim var oğlumdan dolayı. Öncelikle şunu söyleyebilirim oradaki sistem burdan çok pratik ve engelli aileler için çok rahat. Bu işlere direk devlet değilde bağlı bulunduğunuz sigorta BAKIYOR.siz fiyat sorduğunuz için uzatmayacağım , ordaki sistemde kademe kademe belirliyorlar. Mesela en düşük 210 euro, 2. Sınıf 410, 3. Sınıf 700 euro alıyor.tekerlekli sandalyesinden tutunda fiziksel Gelişimi için gerekli özel oyuncak ve ortopedik ayakkabılarına kadar karşılıyor ve bence bu konuda muhatap olduğunuz expretler çok anlayışlı ve işini bilen insanlar ...

Evın varsa maas 1000 euro ve ek aylık kıra yardımı 250 euro ve saglık sıgortası yardımı 90 euro toplam...en dusuk bu ben en fazla 6 ay calıstım bu maası alıyorum rahatım

GONUL ISTERKI HIC HASTA OLMAMAK AMA AVRUPA INSANA INSAN OLDUGU ICIN DEGER VERIYOR BU GERCEK

OZELIKLE ALLAH BU HOLLANDA DEVLETINE ZEVA VERMESIN HIDAYETIYE KARSILASTIRSIN

bir okadarda aktivite var resm atoyelerinden tutt meditasyonlar, kisisel gelisim kurslari sporlar yuzme platezgibi ve yoga sayamadiklarim hepsi bedava...gonullu isler mesala huzur evlri..yada kucuk miktarda calistiin ekstra geiryapmak icin 2 euroluksaatligi oyalama isleri bn bunara kotu derrsm nankor olurum nankor

(GÜN) kardeşime katiliyorum....sabah öğle aksam ekmek simit yese bile o para 3 ay yetmez??? 3 Ayda 849 ile gecinipte para biriktiren varsa lutfen yöntemini banada soylesin

Evliyim bir kizim var ben gecinemiyorum ancak koklamam lazım o parayi...resim meditasyon yoga yüzme benim bunlara ihtiyacim yok eve ekmek lazım...3ayda bir verilen para (butter..) eminim makyajınızı bile karşılamaz...

paranin bereketi de onemli degerli musty haram kazanilmiyorsa sukur ediliyorsa o para bereketli gelebelir 2000 tl maas alan birinden bence....makyaja okadar para odemiyorum bu arada ....kiziniz var ne mutlu size ben evli degilim cocugum yok sizin bi hazineniz var kiziniz

para engelliyiz bozuyor anladık bunu :D Demekki türkiye en iyisini yapıyor az maaş vererek benim gibi (polio sekeli) engelsiz görerek :D

Türkiye ve Avrupada engelli maaşı nasıl belirleniyor yanı verilen para nelere harcana bilir şeklinde nasıl belirleniyor?

Minimum yaşam değeri, insanların ailesiyle birlikte günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuruyla bağdaşacak bir ücret olarak belirlenmelidir. PEKİ BU EKONOMİK OLARAK NSIL BELİRLENİYOR?

engelliler yada normal insan için için avrupada yaşamak,ülkemde yaşamaktan daha kalitelidir,olaya sadece maddi yönüyle bakmayın ve avrupa denincede aklınıza sadece almanya gelmesin,ben avrupada yaşamadım ama kısa süreli gidip görmüşlügüm var,gerçekten onların insana bakışı her yönden çok çok farklı,orda size kimse sakat muamelesi yapmaz,sosyal yardımlarıda türkiyeden kat kat üstün,adamlar öyle bir düzen getirmişlerki her şey tıkır tıkır işliyor,kurallar herkes için aynı,san bakan çocugusun,sen engellisin yada sen zenginsin tarzında bir hayat felsefelri yok.ben burda kurulu düzenim ve işim olmasına ragmen imkanım olsa,yani oturma izini alma şansını yakalasam birgün durmaz avrupaya giderdim:) çünkü benim bu güzel ülkemde o kadar çok adeletsizlikler,o kadar çok haksızlıklar oluyorki,bunları düşünmekten sinir sistemim bozuluyor:)

Üst Alt