Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avrupa'daki engelliler ne kadar engelli maaşı alıyor, bilen var mı?

Bulgaristandan engelli maaşı almıştım uzun bir süre. Aylık olarak askeri ücretin yarısı kadar maaş veriyorlar. odun, kömür, telefon vs.. tüm ihtiyaçlar faturalar bedava senede 2 defa erzak veriyorlar. 2 senede bir doktor kontrolünden geçerek yeni rapor alıyorduk sadece. ( dil bilmediğim için ters bir doktora denk gelince ücreti kestirdi. )

Benim öğrenmek istediyim şey şudur, örneğin Almanyada bir engelliye (çocuklukdan engelli birisi) 2000 avro maaş verildiyinde bu para nelere harcanmalı olduğu nasıl belirleniyor?

Konu çoktan açılmış benimde merak ettiğim şey şudur mesela ağır özürlü raporu olan biri yurtdışında aylık nekadar maaş alıyor

alt kademeden tut üst kademeye kadar çalan calana bunu verdiklerine şükretmeli

Arkadaşlar kur farkları kafaları karıştırmasın temelde asgari ücretin alım gücü üzerinden konuşmak daha sağlıklı olur.
Evet AB'de asgari ücret ile
Kira, Faturalar, Finansal Taksitler, Tatil/Seyahat vsy taksitleri, Tekstil Ev Eşyası Taksitleri, Kişisel Giderler ve yeterli gıda alımı için yeterli.
(Tabi banliyöde bir evden, yılda bir dönem tatilden, bir orta sınıf arabadan, onun taksidinden, işe gelip giderken kullanmaya ve haftasonu dışarı çıkmaya yetecek oranda yakıtından, sigortasından, makul giyim kuşamdan, makul kişisel harcamalardan bahsediyorum)
Bize bişey oldu ne oldu bilmiyorum.

Başta bankacılık sektörü olmak üzere "çakallığı" ve plansız programsızlığı milletçe bırakabilirsek umudumuz Yeni Türkiye'de.

Yanlız gerçekler acıdır biber de acıdır. 😊
Bizler Türkiye'li Engellileriz!
Ülkelerin engelleri pratikleri demografik, kültürel vb nedenlerden dolayı rastlanılma oranı bakımından farklı.
Almanya 'daki yada örneğin Kıbrıs'taki rastlanılma oranı Türkiye'deki orandan farklı. Nüfus büyüklüğü değil rastlanılma sıklığı yada engel üreten faktörler.

sleeping beauty
Onu demek istemedim de; Ya Çifte Vatandaş değil AB vatandaşı biriyle gerçek bir evlilik ya akademik davet dönüş uçak biletleri otel rezervasyonlarıyla falan, ya dönüş biletli düğün daveti falan engelli bir kişinin turistik olmayan bir maksatla yani dönmemek üzere ülke değiştirmesi biraz güç bir konu. Biz ancak AB yıl mercek altına alabiliriz hak talebi için ama gemiyi terk etmek mantıklı mı bilemedim.

Engelli hakları konusunda çok ilerici bir tutuma sahip olan AB ülkelerinin orada kalmak istediğinizi resmi mercilere beyan ettiğinizde engelinizden dolayı mükemmel bir nezaket ve kibarlıkla sizi İstanbul'a kalkacak ilk TK uçağına refakatsiz deport yolcu olarak kabul ettirerek geri göndereceklerine neredeyse eminim.

Engelli Hakları Olarak En Yaşanılabilir Ülke ?

Herkese Merhaba,

Engelli bir birey olarak Türkiye yaşamaktayım.Türkiye'nin engellilere sağlamış oldugu hakları hepimiz az çok biliyoruz. Peki ya yurtdışında hangi ülkelerde ne gibi haklarımız var? Yurtdışında yaşamayı düşünüyorum ama hangi ülke konusunda karar veremedim açıkcası.

Güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Şu tuzu kuru olanlar her konuya sazan gibi atlamasın. İnsanlar ümitsiz ve çaresiz. Bu yüzden Avrupa'yı düşünüyorlar. Yok ilk uçakla geri yollarlarmışlar da bilmem ne. Bayılıyorsunuz insanların ümitlerini kırmaya!

Arkadaşım ben şahsen avrupayı şu açıdan tercih ederim. İnsana ve doğaya daha fazla değer vardır.ayrıca şunu hatırlatayım. Son 2 3 yıldır ülkemizde büyük beyin göçü vardır avrupaya. Ayrıca parası olanda son yıllarda vatandaşlık alarak parasını götürüyor. Çünkü güven ortamı yok. Keşke bunları yaşamamış olsaydık keşke herşey güzel olsaydıda kendimizi övseydik ama vallahi bittik. 2 yıl önce istediğim doktora aynı gün sıra alıp tedavi olurken şimdi 1 ay sonraya ancak sıra alabiliyorum. Hem eğer bir ülkede patates soğan kuyruğuna ihtiyaç duyulmuşsa sanırım konuşmanın gereği kalmamıştır.

DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Avrupada arabalar çok pahalı değil ama vergisi çok.
Yayayı görünce mecbur durup yol verirsin yeter ki yola adımını atsın, istersen durma bakalım neler olur neler.

Şimdi bize de yeni geldi bu uygulama ama tınlayan çok az.

ayıca yere bişey atmak hele ki tükürmek çok ayıp:rolleyes:

şimdi bunları niye yazıyorum, adamlar disiplinli kardeşim bu yönlerine niye gıpta ile bakmayayım şimdi.

engelliler içinse geçinecek kadar devletin yardım ettiğini, hatta onu hayata adapte etmek için
motive edici şeyler yaptığını duydum. öyle yan gelip yatmak devletten maaş almak yok yani.

Üst Alt