Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avrupa'nın en büyük engelli oteli Marmaris'te açıldı

gringo

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Avrupa’nın en büyük engelli oteli Marmaris’te

Engellilere yönelik tatil amacıyla yapılan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük oteli "Access Centres Turkey" (Türkiye Engelliler Merkezi) Marmaris’te hizmete girdi. 4 yıldızlı, 7 katlı, 72 odalı, 200 yatak kapasiteli otelde engellilerin rahatça tatil yapabilmesi için her türlü konfor düşünüldü.

3549801.jpg

MARMARİS’in İçmeler Beldesi’ndeki dağlık ve ormanlık alanın eteğinde bulunan, mülkiyeti Türkiye Esnaf ve Sanatkárlar Kooperatifi’ne ait Park Panorama Otel, engellilere yönelik Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise en büyük tatil amaçlı tesisi oldu.

2002 yılında inşa edilen 4 yıldızlı, 7 katlı, 72 odalı, 200 yatak kapasiteli otelde, 26 oda engellilere, 46 oda da engelli yakınları ile refakatçilerine ayrıldı. Oteldeki eşikler kaldırıldı, gerekli yerlere rampalar inşa edildi. Engelli odalarındaki yatak başlarına ve özel hazırlanmış banyolara basıldığında resepsiyondan oda numarasının göründüğü acil çağrı butonları yerleştirildi. Katlara çıkan 2 asansör, 3’er tekerlekli sandalyeliyi taşıyacak hale getirildi. Genel alanlardaki tuvaletler de engellilerin kullanabileceği şekilde yenilendi.

Otelin havuzuna "havuz asansörü" takıldı. Bina üzerindeki çalışmalar bittikten sonra otele gelecek tatilci engellilerin ulaşımı da düşünüldü. Dalaman Havalimanı’ndan transferi sağlaması için özel tasarımlı, 10 tekerlekli sandalye, 9 da normal koltuk kapasiteli otobüs ve şehir içi servis amacıyla yine özel tasarımlı iki minibüs satın alındı. Yaklaşık 5 ay süren hazırlıkların ardından otel, tamamı yabancı olan ilk müşterilerini mayısın ilk ve üçüncü haftaları arasında ağırladı. ACT’nin Genel Müdürü Özkan Karaer, kapılarının yerli ve yabancı tüm engellilere açık olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Engellilere yönelik, tatil amaçlı Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise 3’üncü otelidir. Alanında Avrupa’nın en büyüğü olan tesisimizde engellilere ve ülke turizmimize en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlıyoruz."

HAVUZ ASANSÖRÜ VAR

Avrupa’nın engellilere yönelik en büyük tatil oteline "havuz asansörü" takıldı. Havuza girmek isteyen engelliler, asansör aracılığıyla suya giriyorlar. Otelin tuvalet ve banyoları, engellilerin kullanabileceği biçimde düzenlendi.

acanso' Alıntı:
YA ARKADAŞLAR BİRİLERİ BİR ORGANİZASYON DÜZENLESİNDE GİDELİM BU OTELE,ÇOK GÜZEL BİR YERE BENZİYOR...

bence fena fikir değil... :lol: :lol: :lol:

Çok güzel olmuşa benziyor ama fiyatlar yazılmamış öğrenmek için mail attım bakalım fiyetlar ne durumda :wink:

Evet fiyatlarla ilgili bana da geri dönmediler.

Yeni organize olmalarına bağlamak istiyorum bu gecikmeyi :?

Panorama Park NET RATE GRID TR Fiyat Listesi

Room Type : TWIN Max.Occupancy : 2 Bedding 2TW or 1 double
Date Range Period Tek Kişi gecelik
Oda Kahvaltı Tek kişi gecelik
Yarım Pansiyon
Mayıs – Haziran İstek üzerine 60.00 ytl 75.00 ytl
Temmuz - Auğstos
70.00 ytl 85.00 ytl
Eylul – Ekim 60.00 ytl 75.00 ytl
Kasım – Aralık 50.00 ytl 65.00 ytl

Room Type : Triple Max.Occupancy :
3 adults
Bedding : 2 tw 1 sgl bed
Date Range Period Tek Kişi gecelik
Oda Kahvaltı Tek kişilik gecelik
Yarım Pansiyon
Mayıs – Haziran İstek üzerine 55.00 ytl 70.00 ytl
Temmuz - Auğstos
65.00 ytl 80.00 ytl
Eylul – Ekim 55.00 ytl 70.00 ytl
Kasım – Aralık 50.00 ytl 65.00 ytl

Options :

Name of the option Unit Price Unit ( per person/ per night)
Dalaman Transfer için lütfen bilgi isteyin

3rd person twin odalar icin %70
cocuk (0- 6) free
(7-12) %50
Group indirimleri %10 Her 20 kişi
%15 Her 30 kişi
Bakıcı indirimleri vardır

ACT Panorama Park
Gölenye Mah , Sivritaş Cad No 3
48720 İcmeler – Marmaris
Tel 0252 455 4902 pbx
Fax 0252 455 4911
rezervasyon@accesscentres.com

bana gelen cevap bu arkadaşlar....

benimlede irtibata geçebilirsiniz kirtass@hotmail.com
Şuan otel yetkilileriyle liste fiyatları haricinde görüşmekteyim. yarım pansiyon ve oda kahvaltı sistemi mevcut.Umarım uygun fiyatlar alırımda bu güzel yerden tüm engellilerimiz faydalanır

otel fiyatları temmuz ağustos dönemi

tek kısı gecelık(oda+kahwaltı) tek kısı gecelık(yarım pansıyon)

5 gun 300 375

7gun 385 500

10 gun 520 680

Engellilerin sadece bir veya bir kaç kısıtlı seçeneklerinin bulunması engellilerin özgürlüğünü kısıtlayan bir durumdur.
Engelliler işmerkezi, engelliler oteli, engelliler kampı, engelliler okulu v.s. bu tür oluşumlara aslında ben karşıyım. Bu oluşumları engellilerin toplumla iç içe yaşamasını kısıtlayıcı bir durum olarak görüyorum.
Bu nedenle bu otelin engelliler oteli diye bir nam salmasından ise engellilere uygun otel şeklinde nam salması daha doğru olur diye düşünüyorum.

Oooof Fuzulim, sen de çok şey istiyosun yav.. :twisted:

SMS çağında yaşıyor(muş)uz..

Vatandaşın "kontörüm azalmasın" diye katletmediği dil kalmıyor..

"Kendine iyi bak" yerine "kib" moda oldu..

Senin "engellilere uygun otel" de "euo" olursa hiç şaşma.. ;)

güzel bir otel gitmek,görmek lazım.

FUZULİM ÇOK ŞEY İSTEMİYOR.OLMASI GEREKENİ SOYLUYOR.BUGUN BİRÇOK 5 YILDIZLI OTELİN ENGELLİ ODALARI BİLE YOK.BİRÇOK HASTAHANENİN ASANSÖRÜ YOK.ENGELLİ ODASI OLAN OTELİN TUVALET-BANYO SANDALYESİ YOK.FUZULİM BUNLAR OLSUN İSTİYOR.EVET GERÇEKTEN DE ÇOK ŞEY İSTİYOR :(

engellilere uygun otel tabiri tabikide güzel olur bu konuda haklısın. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi bu ortaya engellilerle ilgili güzel proje çıkmışken adı ister engelliler oteli ister engellilere uygun bir otel olsun, yapılan işin takdiri olmalı, bizler burda yazabiliyoruz eleştirebiliyoruz ama diğer taraftan otel yönetimine teşekkür etmek gerek çünkü milyarlarca para harcanıp mükemmel bir mimari ortaya çıkartmışlar. engellilerle ilgili mükemmel mimariler kaçtane vardır ülkemizde.sayabilirimisiniz. elbetteki sayabiliriz çünkü on paramğın 6 sını geçmeyecektir. eğer yanlışsam düzeltin bilgilendirin. bu ve buna benzer yerleri oluşturanlara öncelikle teşekkür etmek gerekir. Zaten sanmıyorum ki bu otel mensupları türkiyedeki 8 milyon engelliden para kazanılım diye bu otel vb. yerleri restore etsinler. zaten kaç engelli rahat bir yaşam düzeyine sahipki :cry:
burada emeğe saygı diye düşünmekteyim.
sevgiyle kalın

Çok güzel bir otel. Bunun gibi birkaç tane otel daha olsa, farklı yerlerde, güzel olurdu doğrusu :D

bugun ve yarın akşam kraltvde otelin görüntülerini izleyebilirsiniz

26.07.2007 saat 19:00 da kral tv Anahaber bülteninde ve yarın akşam (27.07.2007) saat 22:00 de Z RAPORU adlı programda engelliler için dizayn edilmiş ve her grup engellinin rahatça hareket edebileceği ACT otelin görüntülerini ve burada tatilini geçiren yerli ve yabancı engellilerin röportajlarını dinleyebilirsiniz. Ben bu otelde şuna şahit oldum hayatlarında daha hiç havuza ve denize girmemiş sandalye bağımlısı engelli arkadaşlarımızın keza görme engelli arkadaşlarımızın mutluluğunu gördüm.Sanırım sizlerde izleyince fazlasıyla bana hak vereceksiniz.

Avrupanın en büyük engelli oteli marmariste açılmış!.
Nedense pek şaşırmadım bu habere.
Zaten doğru bişey olsaydı avrupalılar bizden önce açarlardı. :D
Yanlış işlerde ve düşüncesizlikte üzerimize yok. Dünyada önde gidiyoruz.
Bana göre böyle bir otelin açılması kesinlikle ülkemiz adına pek gurur duyulacak ve engelliler adına pek sevindirici bir haber değil.
Bu otelin bir kaç basit tadilatla engelli oteli diye nam salıp güya engellilere faydalı bir iş yaptığını söylensede ben bu işi ticari bir durum olarak görüyorum. Akılları sıra engelli müşterileri kendi otellerine çekecekler. Oysa yanılıyorlar. Çünkü Şahsen ben bile engelli olduğum halde sadece engellilerin, yaşlıların kaldığı huzur evine benzer bir otelde kalmak istemem.
Dış dünyadan, diğer insanlardan yalıtılmış bir mekan hele tatil amaçlı bir otel hiç düşünemiyorum.
Başlarım böyle tatile. Evimde otururum daha iyi.
Ne demek oluyor bu böyle? Sanki engelli insanlar diğerlerinden çok farklı taleplere sahip. Biz neyiz kardeşim? Uzaylımı? Engellileri düşünüyorsanız 1 asansör ve düz girişi olan bir otel bize yeter. Engellileri bir yere hapsetmek ne kadar dışlayıcı, küçük düşürücü bir durumdur. Biz oraya tatilemi gideceğiz yoksa toplama kampınamı?
Havuza girmek için bir havuz asansörünün maliyeti nedirki? Neden diğer otellerde böyle bişey yapmıyorlar? Niiçin bizi sadece bu otele gitmek zorunda bırakıyorlar?
Bu otelde amaç belki bu olmasa da dolaylı olarak engellilerin toplumdan dışlanması gibi bir sonuç ortaya çıkacaktır.
Hatta nebiliyim belki çok yanlış düşünüyorum ama belkide amaçları budur. Belkide birileri engellilerin turizm bölgelerinde ulu orta her yerde huzur ve neşe bozucu bir şekilde dolaşmalarını istemiyorlardır.
Ya ben çok düşüncesizim yada bu engelli oteli ni düşünenler çok düşüncesiz.

sevgişli arkadaşım bir şeyi görmeden bilmeden konuşman hiç hoş değil yıkıcı olmak kolay sen akşam programı izle ve hayatların da ilk defa havuza giren ve denizlere giren engellilerin mutluluğunu görde ondan sonra konuşmanı tercih ederim tabiki bu iş bir ticaret işi ama engelliler mutluysa denebilecek tekşey herşey harika bu akşam 19 da kral tv anahaber de 19 da ve yarın akşam 22 de z raporunda yayınlanacak izleve gör sonra yorum yap arkadaşım

kirtass' Alıntı:
sevgişli arkadaşım bir şeyi görmeden bilmeden konuşman hiç hoş değil yıkıcı olmak kolay sen akşam programı izle ve hayatların da ilk defa havuza giren ve denizlere giren engellilerin mutluluğunu görde ondan sonra konuşmanı tercih ederim tabiki bu iş bir ticaret işi ama engelliler mutluysa denebilecek tekşey herşey harika bu akşam 19 da kral tv anahaber de 19 da ve yarın akşam 22 de z raporunda yayınlanacak izleve gör sonra yorum yap arkadaşım
Bak arkadaşım.
Birkere şunu bilki normal bir otel de de engelli havuzu yapılabilirdi. Ve hayatında ilk defa havuza giren engelliler bu normal otelde de havuza girebilirdi. Normal oteller de çalışan personelini engellilere nasıl davranacağı şeklinde eğitebilirlerdi.
Hiç kimse ama hiç kimse engelli leri böyle bir yere tıkma hakkına sahip değildir. Şimdi sen bana diyeceksin ki istersen gitmeyebilirsin. Evet tabiki gitmeyeceğim. Ama şunun bilinmesi gerekirki ben bana engelli olduğumu hatırlatacak mekanlar değil tam aksine engelli olduğumu bana unutturacak mekanlardan yanayım.
Ben böyle bir otelin açılmasına değil, bu otelin sadece engelli oteli şeklinde nam salmasına karşıyım. Hatta bu durumu kınıyorum.
Engelli oteli ismini gören sağlıklı bir şahıs sence bu otele gidermi? Belki 23 nisanlarda otel sakinlerini görmek için çocuklar veya bize moral vermek isteyen gönüllüler falan ziyaretimize gelir ha. Ne dersin?
Bu otelin Engelliler oteli yerine, sadece otel olarak nam salması, bunun yanı sıra "engellilere de uygundur." şeklinde bir dip not düşülmesi daha insanca olurdu.
Bu yanlışın kesinlikle düzeltilmesi gerekiyor. İrtibatınız var ise lütfen bu durumu yetkililere bildiriniz.

efendim buraya attığım maila şöyle bir cevap geldi,fiyatlar konusunda fikir sahibi olabilirsiniz:

Merhaba ARCADAN ÖZDEMİR öncelikle bizi aradığınız için size çok teşekür ederim.
Otelimizde 10 gün konaklamak istediğiğnizi belirtmişsiniz ileri düzeyde konjenital müsküler distrofi rahatsızlığınız olduğunu belirtmiş siniz isteğiğniz üzerine çok deyaylı bir bakıma ihtiyacınız olduğunu belirtiyorsunuz sizin bu ihtiyaçlarınızı olan bir asistan ( yardımcı ) verebiliriz burada tek başınıza tatilinizi geçire bilirsiniz. Şu anda otelimiz herşey dahil olarak hizmet vermekteyiz kişi başı fiyatımız 90 ytl dir. Fakat siz iki kişilik oda da tek kalacaksınız normal odadan % 50 fark almak durumundayım buda size 135 ytl olur. Sizin tatiliniz süresince yardıncı kişinin üçreti günlük 60 ytl dir. Dalaman hava limanından özel transfer isterseniz o da yapabiliriz otobüsümüzle onun fiyatı ise 250 ytl dir.

Herşey dahil kişi başı 90 ytl dir ( single farkı % 50 dir.)
Günlük yardımcı ücreti 60 ytl dir.
özel otobüs ile transfer 250 ytl dir.

Kısa süren Marmaris seyahatimde 2 gün kaldığım bu otel hakkında bikaç cümle yazayım, belki gitmeyenler için bir fikir olur.

Öncelikle benim havuza girmek için -bu otelin reklam olarak iyi kullandığı- havuz asansörüne ihtiyacım olmadığımı yani engelli odası olan başka otellerde de tatil yapabildiğimi belirtiyim (Önce tekerlekli sandalyeden şezlonga oradan havuz kenarına geçiyorum ordan direk havuza girebiliyorum).

Otel Marmariste deniyor ama marmaris merkeze epeyce uzak (tahmini 14-15 km), etrafında başka yapı olmayan, tepelik ağaçlık bir yerde. En yakın yer içmeler diye bir belde orda denize filan girmek isterseniz kesinlikle araca ihtiyacınız var. Otelden Marmarise gitmek için belirli saatlerde paralı servisleri var, ben arabamla gittiğim için servis kullanmadım. Otoparkta veya girişte yardım edecek görevli yok, yalnız gitmenizi pek tavsiye etmem. Otelde eğlence adına pek bişey göremedim, havuz başı dansözler beklemiyordum ama küçük eğlenceler arıyor insan çoğu zaman akşamları bizim ev bile daha renkli oluyor, her yeri çok sessiz sakin. Herşey dahil sistemiyle gittim fakat giriş katta içtiğiniz bira sistemin içindeyken terasta içtiğiniz bira farklı konsept gibi bahanelerle paralı oluveriyor, bu tarz süprizleri var. Otelde hemen hertürlü içecek en ucuzundan, mesela meyve suları "tang" gibi tozdan yapılan cinslerden. İçkiyi sevenlere kötü haber maalesef otelde şarap yok!

Bunların dışında çok az çeşit olmasına rağmen yemekler gayet güzeldi ki bence o aşçının kendi marifeti kendisi basit bir yayla çorbasını bile harika yapmıştı. Gayet nezih tam bir aile oteli, zaten gelenlerin çoğu aile veya biraz yaşını almış insanlar. Tekerlekli sandalyeyle hiçbir engele takılmazsınız, banyo tuvaletler gayet rahattı. zaten engelli oteli diye adını duyurmuş haliyle normaldir.

Oraya verdiğim aynı parayla Marmaris merkezde 5 yıldızlı başka bir otelde tatilime devam ettim, orada sayamayacağım kadar yemek çeşidi, çeşit çeşit içecek, her türlü animasyon eğlence, ilgi hürmet vardı fakat maalesef engelli odası sorunluydu, zira banyo tuvalet ihtiyaçları benim için epeyce sıkıntıya dönüştü. Demem o ki engelime uygun yere tatile gitsem evde oturmuş gibi tv izlemek zorunda kalıyorum, başka yere gitsem doğru düzgün banyo yapamıyorum.

Neyse siz kendiniz için doğru kararı verin...

Bir çok engellinin kaldığı bir otelde
tatil yapmak fikri,
hiç de sevimli ,eğlenceli gibi görünmüyor.
asla gitmeyeceğim bir mekan .
uzaylılar tatilde!!
ulaşımda ufolarla gidilse otele süper olur bence..
:lol: :lol: :lol:

ACT Engelli Oteli

Uzun bir aradan sonra herkese selam arkadaşlar,
Bu sabah Marmaris İçmeler beldesinde bulunan ACT engelli otelimden döndüm ve görüşlerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Çoğunuzun bildiği gibi Şişli Belediye Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezinde Müdür olarak görev yapmaktayım, Belediyemiz her yaz belirli sayıda engellimizi tatil beldelerine göndermektedir, bu yıl yeni açılan engelli otelini öğrenince oraya gitmeye karar verdik, yapılan görüşmeler sonucu 20-26 Ağustos 70 kişi, 27 Ağustos 02 Eylül tarihleri arası 55 kişi olmak üzere refakatçılarla beraber toplam 125 kişi üzerinden belediyemizle otel yönetimi anlaşma sağladı.
Otelle yapmış olduğumuz anlaşma sonucu 25 odanın tarafımıza ayrılmış olduğu bildirilmişti, 19 Ağustos günü Belediyemize ait Asansörlü engelli aracı ve 2 adet servis otobüsü ile yola çıktık 20 Ağustos sabahı otele indik’ DAKİKA 1, GOL 1’ bize ayrılmış odaların yarısında müşteri var. Boşalması ve temizliği öğleni bulacak, 14 saat yol gitmişiz ne yapalım en ağır durumda olan engellilerimizi boş odalara yerleştirdik diğerlerimiz yaklaşık 13.30’a kadar odaların boşaltılmasını lobi ve havuz başında beklemek zorunda kaldık ve nihayet odalarımıza yerleşerek dinlenme fırsatı bulduk.
Saat 19.30 akşam yemeğine indik. Bu arada tam pansiyon kalanlar 7. kat terasta yarım pansiyon kalanlar yani biz giriş kattaki yemekhanede yiyoruz bu normal, neyse yemek sırasına girdik ’GOL’ 2 henüz 30 kişi sıcak yemek alabilmişken yemek bitti ek yemek gelmesi için yaklaşık 30 dakika beklemek zorunda kaldık, hadi bizim ekip biraz obur :D fazla fazla aldılar o zaman açık büfenin anlamı ne, buna önlem alınamazmıydı,, yemekhanede iki personel hizmet ediyor,çocuklar ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar ama iş stresinden olacak suratları bir karış,:çatal eksik 15 dakika bekle, tatlı bitti 7. kattan artarsa getiririz, yemekhane sıcak klimaları açın; müdüre sormamız lazım, neyse akşam yemeği nihayet bitti havuz başına geçtik.
Korayy arkadaşım senin beklemediğin Havuzbaşı dansözü bize geldi gerçekten otel yönetimi bizi eğlendirmek için dansöz getirmişti ve iki günde bir havuz başında canlı müzikle eğlence yapıldı.
Otelin internet sitesinde denize 1,5 Km. mesafe olduğu ve otelin servisleri tarafından her yarım saatte bir ring seferleri olduğu yazıyor, bir tekne kiralayıp koyları gezelim dedik tekne içmeler limanına gelecek otele 1 Km. falan bizim asansörlü araç Tekerlekli Sandalyelileri alsın ,refakatçılar’da otelin servisiyle limana kadar gitsin dedik ’ GOL 3’ servis hizmeti sadece tam pansiyon misafirlere sağlanıyor size yardımcı olamayız, yuh artık bu sitende neden belirtilmiyor, kendi aracımızla 2 sefer yapmak zorunda kaldık.
Aynı günün akşamı ’GOL 4’ Sizin 27 Ağustosta gelecek grubu alamayacağız Ekim ayında alalım; SEBEP o tarihte kalabalık bir grup gelecek otele,haydaa kardeşim bir yer iki ayrı gruba aynı tarihte kiraya verilirmi artık çileden çıktık basını çağıracağız yaşadıklarımızı anlatıp oteli 3. gün terk edeceğiz karara vardık, neyse bir yanlış anlaşılma olduğu söylendi bu vakada böylece atlatıldı.
24 yıldır engelli camiasına hizmet veren bir kişi olarak amacım asla bu tesisi karalamak değil, sadece yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim, otelin bu ilk sezonu görüşmelerimiz sonucunda tüm aksaklıkların giderileceği söylendi umarım gerekli düzeltmeler yapılır.
Otele bireysel gelen ve tam pansiyon kalan arkadaşlarla tanıştık ortak kanımız aynı aksilikleri onlarında yaşadığı ancak engelliler düşünülerek yapılan bu tesise destek verilmesi konusunda hemfikir olduk, gerçekten bu duyarlı düşünceden ötürüde otel yönetimine bir teşekkür plaketi sunduk.
Bu arada sizlere bu yazıyı yazarken 2. grubumuzla giden bir arkadaşımdan telefon geldi plajdalarmış nasıl gittiniz dedim otelin servisiyle geldik akşam kendi imkanımızla döneceğiz servislerin işi varmış dedi, ne diyelim alışılmış bir sözle yazımı tamamlıyım; ‘’BURASI TÜRKİYE’’

O plaketi vermeniz büyük hataydı Müdür.
Bu rezil tutum ve uygulamalara karşı değil plaket vermek, suratlarına bile bakmadan otelden ayrılmanız gerekirdi bence... Sakatlığı olan kişilere düşükl kalite hizmeti (hem de 5 yıldızlı otel fiyatıyla) reva görmek saygısızlığın daniskasıdır...

Otelcilik anlayışları hakikaten ilginçti, sanki bize büyük bir lütufta bulunmuşlar onlara mecburuz gibiydi, çoğu otelde olan "iyi hizmet edelim bir daha gelsinler" anlayışı yoktu. Neyse bunuda tecrübe etmiş olduk.

Müdür, otele ulaştığınızda sizi bekletmişler, bizde ordan çıkıp diğer otele gittiğimizde orada odanız henüz hazır değil biraz bekleyebilir misiniz diyerek nazikçe bir söylemde bulundular. Yanıma bir eleman verip lobideki veya havuz başındaki bara yönlendirdiler ve direk yiyecek içecek servisine filan başladılar, o arada marmariste yapılabilecek aktiviteler hakkında bilgi filan aldım, yaklaşık 1 saatin nasıl geçtiğini anlamadım bile. Demek istediğim başka otelde bende bekledim ama bu bekleyiş eziyet olmamıştı. Basit örnekle otelcilik anlayışları böyle olmalıydı.

:shock: :shock: Ben de "Burası Türkiye" diyorum.

Sevgili MÜDÜR, yanlış anlama ama 4 gol yediğiniz halde, teşekkür plaketi vermenize şok olmuş durumdayım. O nedenle "Burası Türkiye" diyorum!!

Futbol maçlarında plaket töreni maç başlamadan yapılır. Ama maç bittiğinde de 4-0'lık bir mağlubiyet söz konusuysa seyirciler ya da oyuncular "hır" çıkartırlar bazen. :twisted: (Gerçi, Türkiye'de takım galipken bile maçın bitimine 30 saniye kala sahaya inip hır çıkartan öküzler de var ama, onun arkasında başka nedenlerin olduğunu düşünüyorum. (bkz. Trabzonspor-Sivasspor maçı)

Ama sizin 4 gol yedikten sonra plaket vermeniz biraz tuhaf olmuş. :eek: Sanki "aferim, bu öküzlükler güzel olmuş devamını da bekleriz" der gibi..

Sevgili Baben
İlk gün yediğimiz 2 golden sonra ikinci gün kahvaltı ve akşam yemeği problemsiz geçti ve otel yönetimi bizlerden olanlar için özür dileyip gerekli önlemleri alacağı söylendiğinden 'sadece ülkemizde böyle bir tesis yapma düşüncelerini kutlamak' amacıyla plaketi verdik, daha sonra 2 gol birden yiyeceğimizi bilseydik asla ve asla vermezdik, bu arada 2. grupla giden arkadaşlardan gelişmelerle ilgili haber aldıkça buradan sizleri bilgilendireceğim

5 yıldızlı otelde hizmet standartları bellidir. 5 yıldız, müşterilere gol atılsın diye değil, müşteriler keyifle maç yapsınlar ve gol atabilsinler diye kurulurlar! Sakatlara özel standartlar, sakat olmayanlara özel standartlar yoktur yani. Ben o parayı verip 5 yıldızlı bir otele girdiğimde, kendimi kral/kraliçe gibi hissetmeliyim.. Yoksa ne işim var orda?!

re

Merhaba
Bizde bahsi geçen otele gittik. Kendi arabamızla süren uzun bir yolculuk sonunda, sıcaktan bunalmış bir şekilde İçmeler’ e ulaştık. Ancak oteli bulmamız o kadar uzun bir yolculuğun ardından bize ölüm geldi. Çünkü otelin yeri biraz sapa. Ama birkaç gelip gitmeden sonra yolu öğrendik. Neyse otele dönelim. Otele giriş yaptığımız saatlerde ( saat 17 gibi ), otel bahçe kapısında hiçbir görevli olmadığından habersizce içeri girdik. Karşımıza direk otopark geldi. Yani bizi karşılayan hiçbir personel olmadı. Otele girip geldiğimizi fark ettirdik. Eşyalarımızı taşıyacak birini sorduk, biraz bekletildikten sonra sonunda aranılan kişiye ulaşıldı, personelle beraber yukarı odamıza çıktık. Otelin bulunduğu yer iki dağın arası, tamamen doğanın içinde, sakin ve kafa dinleyeceğiniz bir mekan. Yani yeşile ve maviye doyuyorsunuz. Odalar da çok hoş. Mobilyaları kaliteli. Banyosu tamamen özürlülerin (özellikle tekerlekli sandalye kullanıcılarının ) rahatı için düşünülmüş.
Akşam yemek saatini dört gözle bekliyorduk, açık büfedeki yiyecekleri hayal edip hangilerinden yiyeceğimizi planlarken büyük bir süprizle karşılaştık. Aslında açık büfe açık büfe değilmiş. Bir çeşit hazır çorba, iki çeşit sebze, mutlaka bir çeşit patates ( patates kızartması, patates püresi, kabuklu patates çeşitlerinde biri ), yine mutlaka bir çeşit tavuk yemeği, pilav veya börek, çatlamış pudingler, bikaç günlük karpuz kavun üzüm ve salatalar…Heleki yeşil puding gibi bişey vardıki 1 hafta boyunca geldi gittti..:))
Bunların üstüne İstanbul – Şişli’ den gelen misafirlerle ayrım olduğu için garson yetersizliği ve ilgisizliğiyle karşılaştık. Resepsiyona gidip hem yemeklerden hem de garsonlardan şikayet ettiğimizdeyse bize “ Şişli’ den gelen misafirlerden, Herşey Dahil olarak gelen misafirlerin rahatsız olduğu, bu nedenle yemek salonlarının ayrıldığı, Herşey Dahillerin sabah ve akşam yemeklerinin terasta, Şişli’ den gelen misafirlerin ( yani Yarım Pansiyonların ) girişteki restoranda yedikleri, bu nedenle personel sayısındaki azlıktan dolayı da servisin problemli olduğu” söylendi. Engellilere özel bir otele neden engellilerden rahatsız olacak müşteri!!! alınıyor. Bu ayrımcılıktan dolayı tabiki yemekler ve servis kalitesizdi. Daha sonra kalan 6 personelin biriyle olan konuşmalarımızda, biz gitmeden önce otelin sürekli personelinin istifa ettiği, kalan personelin bir kısmının son dakkada bulunduğu ve bunların her birinin her işe koşturduğunu öğrendik ve şahit olduk. Hatta bir tanesinin tam 18 saat çalıştığına bilhassa şahit olduk.
İçecekler ucuzundandı. Konsantre meyve suyu dedikleri (tang türevi) ve gazsız gazlı içecekler mevcuttu. İçkilerde ise bi sorun yaşamadık sayılır. Şarap vardı ama cin vişne içmek istediğimizde koskoca otelde vişne suyunun olmadığını öğrendik.
Bize de son gecemizde dansöz geldi. Ama tabiki bunun nedeni İstanbul – Şişli’ den gelen misafirlerdi.
Bizde Koray arkadaşımız gibi rezervasyonumuzu iki günlük yaptırsaydık hemen ordan ayrılırdık. Ama bi haftalık rezervasyonumuz olduğu ve ayrılırsakda para iadesi alamayacağımız için kıçımızı kırıp oturduk. Bi yerde de iyiki oturmuşuz. Çok sağlam insanlarla tanıştık. Bilgi alışverişinde bulunduk. Şişli’ den gelen ekibe takılıp denize bile gittik. Teşekkürler Serpil Abla…

Birde grup harici şahıs olarak gidecekseniz mutlaka acentalardan rezervasyon yaptırın.. Direk otelden yaparsanız daha pahalıya geliyor..

Arkadaşlar merhaba

Bende bu otelde 07.07.2007 - 12.07.2007 tarihleri arasında ailemle birlikte yarım pansiyon ücret ödeyerek tatil yaptım. Bu dönem içersinde akşam yemeklerini teras tabir edilen salonda yedik, sabah kahvaltılarını ise girişteki büyük salonda yaptık. Ben burada yazılanlar gibi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Bilakis çok memnun kaldım. Bu siteye yeni üye olduğum için bu forumu yeni keşfettim. Bu yüzden bende düşüncelerimi paylaşayım dedim.

çok güzel bir otelmiş engellileri düşünmüşler sağolsunlar,her yerde bu oteller olsa iyi olacak

Üst Alt