Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avrupa'nın en büyük engelli oteli Marmaris'te açıldı

Ben yılın 6 ayını marmariste geçiren biri olarak bu oteli duydum ama gidip görmek henüz nasip olmadı.İnşallah önümüzdeki yaz mutlaka gidip göreceğim.İlk senesi olduğu için arkadaşlarımın yaşadıkları olumsuzluklar için çok üzüldüm.Umarım önümüzdeki sezonda bu olumsuzluklar yaşanmaz.Neticede Marmaris gibi güzel bir ilçede böyle bir tesisin olması çok iyidir.Umarım biz engelliler olarak böyle tesislerin sayılarının artmış olduğu günleride görürüz.Herkese mutlu ve sağlıklı bir yeni yıl dileklerimle saygılar sunarım.

bu otelin bu yılki durumu hakkında bilgisi olan var mı.
sezonu açtılar mı.
ücretleri ne alemde vs...............

Merhaba arkadaslar

ya sasdim kaldim okadar iyi degil diyor cogunuz aslinda oraya gitmeyi düsünüyordum vazgecirdiniz beni.

Didim Caprice Palace otel deki engelli odalari hakkinda bilgisi olan varmi aranizda?

izin zamani yaklasiyor halen bir yer bulamadim yardim lütfen

:(

Birkere şunu bilki normal bir otel de de engelli havuzu yapılabilirdi. Ve hayatında ilk defa havuza giren engelliler bu normal otelde de havuza girebilirdi. Normal oteller de çalışan personelini engellilere nasıl davranacağı şeklinde eğitebilirlerdi.
Hiç kimse ama hiç kimse engelli leri böyle bir yere tıkma hakkına sahip değildir. Şimdi sen bana diyeceksin ki istersen gitmeyebilirsin. Evet tabiki gitmeyeceğim. Ama şunun bilinmesi gerekirki ben bana engelli olduğumu hatırlatacak mekanlar değil tam aksine engelli olduğumu bana unutturacak mekanlardan yanayım.
Ben böyle bir otelin açılmasına değil, bu otelin sadece engelli oteli şeklinde nam salmasına karşıyım. Hatta bu durumu kınıyorum.
Engelli oteli ismini gören sağlıklı bir şahıs sence bu otele gidermi? Belki 23 nisanlarda otel sakinlerini görmek için çocuklar veya bize moral vermek isteyen gönüllüler falan ziyaretimize gelir ha. Ne dersin?
Bu otelin Engelliler oteli yerine, sadece otel olarak nam salması, bunun yanı sıra "engellilere de uygundur." şeklinde bir dip not düşülmesi daha insanca olurdu.
Bu yanlışın kesinlikle düzeltilmesi gerekiyor. İrtibatınız var ise lütfen bu durumu yetkililere bildiriniz.[/quote]

tamamıyle katılıyorum sana fuzulım...

ASLINDA OTEL SÜPER!!!
Bu otelde 1 hafta kadar kaldım. Aslında otelin sadece 2 katı engellilere ayrılmış. Diğer 5 kat genel müşterilere. Böyle olunca otele engellilere uygun otel demek daha uygun olur. Sessiz sakin bir yerde; çam ağaçlarının arasında bir otel. Balkondan bakınca tüm İçmeler ve Marmaris gözlerinizin önünde. Ama otel işletilemiyor ve müşterisi yok. Otelin kapanabileceğini düşünüyorum ve böyle olursa önemli bir kayıp olacağını düşünüyorum.

bence otel süper biraz fiyatıda uygun olsa bizlere

ismayil' Alıntı:
ASLINDA OTEL SÜPER!!!
Bu otelde 1 hafta kadar kaldım. Aslında otelin sadece 2 katı engellilere ayrılmış. Diğer 5 kat genel müşterilere. Böyle olunca otele engellilere uygun otel demek daha uygun olur. Sessiz sakin bir yerde; çam ağaçlarının arasında bir otel. Balkondan bakınca tüm İçmeler ve Marmaris gözlerinizin önünde. Ama otel işletilemiyor ve müşterisi yok. Otelin kapanabileceğini düşünüyorum ve böyle olursa önemli bir kayıp olacağını düşünüyorum.
Çok doğru söylemişsiniz..Yeşillikleri içinde muhteşem bir hotel...Bide işletmesini becerebilseler..

slm

hotel hakınıda bilgi verıseniz sevinrimm.
bilal

3. sayfaya gelmiş yeterli bilgi var hepsini okursanız.. İlk sayfada otelin resimlerinin bulundugu linkte var..

Şaşırtıcı ama fuzulim bu konuda haklı. Otelin hizmetlerindeki eksiklikleri bırakın sadece salt engellilere hizmet veriyor olması bile benim oraya gitmemem için yeterli bir nedendir.

Nedense bazılarımız engellilere hizmet vermek deyince bunu onları izole ederek hizmet vermek şeklinde anlıyor. Oysa bizim kastettiğimiz nasıl ki sadece kadınlara, erkeklere diye ayırmadan sistemi her iki cinsin ihtiyacına göre düzenliyorsak bu sisteme engellileri de dahil etmek yönündedir.

Engelliye uygun otel demek her otelin koşulsuz şekilde fiziksel ve işletme sisteminin engellilerin de faydalanabileceği şekilde düzenlemek demektir. Yoksa sadece engellilerin gidip hizmet alacağı bir yer değil...

Böyle bir otele ben de hiç bir şekilde gitmeyi düşünmem. Gittiğim yerde engellilerin olması asla benim için tercih sebebi olamaz. Gittiğim yerde engelliler de olabilir tabi ama bu başka bir şey...

Engelli arkadaşlarımız kendileri için açıldığını düşünerek bu otele sahip çıkabilirler. Çünkü dışlanmaya o kadar alışmışız ki bizim için yapılan her şeye açız. Bu yapılanların aslında ne anlama geldiğini fazla da sorgulamıyoruz.

Kısaca bu uygulamanın gizil bir ayrımcılık içerdiğini düşünüyorum. Engellileri salt farklı bir grup olarak toplumun dışında bir yere konumlandırdığı için farkında olmadan ayrımcı bir duruş sergiliyorlar.

geçmiş olsun,
otel şimi el değştirdi ve kapalı,
umarım eleştirenler seviniyordur.
ne diyelim..

re

Kıtkanaat 1 sene boyunca biriktirdiğimiz parayla tatile gidelim.. Bir sürü rezillik çekelim ve eleştirmeyelim öylemi?

İnşallah gitmek nasip olur, Bakalım denk getirmeye çalışacağız artık böyle bir yerde tatil bizler açısından süper olur. ;)

Bu sene bir aksilik olmazsa gideceğiz. Rezervasyon işi bitti. Eski yazılarda hizmetle ilgili eleştirileri okudum. İnşallah değişmiştir ve biz de memnun kalırız.

Arkadaşlar!Ben marmariste yaşayan bir engelli olarak,20 Nisanda bu oteldeydim.SKY Türk televizyonundaki,MAKSİMUM SOKAKTAYIZ programı için bir çekim yaptık.Otelin yönetimi tamamen değişmiş.İnşallah daha önceki birtakım aksaklıklar düzelmiştir.Otel tamamen engelli oteli değildir.Sadece 26 odası engellilere göre düzenlenmiş bir oteldir.Normal müşterileride vardır.Ama biz engelliler için çok güzel dizayn edilmiş.Ben şahsen çok rahat ettim.Hani biraz bilgi vereyim diye bu mesajı yazdım, umarım yardımcı olmuştur,tüm arkadaşlarıma mutlu ve rahat bir tatil dilerim .Hoşcakalın.

Olumsuz görüşler baktım da genelde 2007 yılında yazılmış. Aradan 2 koca sene geçmiş. Herhalde hizmet kalitesi düzeltilmiştir diye düşünüyor ve umuyorum. Bu arada web sayfasından fiyatlara baktım da o ne öyle? Otel fiyatları uçuk kaçık ötesi seviyede. Bu ortamda bu fiyatlarla kaçımız oraya gidebilir ki? Web sayfalarından size küçük bir aktarma yapayım:misal, mayıs ve haziran aylarında 3 ve 4 kişilik oda fiyatı kişi başı 645 EUR. Tam pansiyon mu yoksa yarım mı onu çözemedim.
Siteyi incelediğimde bu otelin yerliden ziyade yabancı sakatları hedeflediği hemen anlaşılıyor. Zaten turizm sektöründe mantık “yerli değil yabancı turist” mantığı değil mi? Ben şahsen bu fiyatlarla buraya gitmem, istesem de gidemem. Kişi başına günlüğü yaklaşık 100 EUR. Maşallah, gidecek olanlara de iyi gezmeler, güzel ve hoş tatiller.

engelli oteli

merhaba arkadaşlar ben geçen sene bu otele bi kız arkadaşımla birlikte gittim çamların arasında harika manzarası var bizi otogardan otelin servisi aldı akülü araçlar verildi otel içerisinde ve dışarısında rahatlıkla gezebildik. ayrıca, güleryüzlü samimi personeli bize açıkbüfeden yemek almamızda yardmcı oldu, havuza özel eğitmen ve havuz asansörüyle girdik, otel tamamen bize göre tasarlanmış ama sadece engelliler değil sağlıklı insanlarda kalıyordu hatta bi kaç aile fiyatlar uygun dye bu oteli tercih ettiklerini söyledi , otelin servisi istediğinz zaman szi gezmeyede götürüyo bnm için harika bi tatildi ... bence ön yargılı olmamak lazım... tavsiye ederim gidin görün..

tüm otellerde standart hale gelse super olur bu özellikler.

valla bende görmek istiyorum saygılar. orhan bilgeer 0537 666 77 97

bu otelin iletişim telefonunu bilen varsa yazabilirmi lütfen

merhaba, butun yazilari okümadin, bir sorum var, turkiyede engelliler için otel listeleri varmi? nerde bulabilirim?
cevaplariniz için tesekur ederim
Arzu

Havuzlu, asansörlü otel baya lüksmüş, bu otelin kesin girişinde engelli rampası yoktur :)

Üst Alt