Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak bileğimdeki rahatsızlık sebebiyle ÖTV'den yararlanabilir miyim?

Omerzknac

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben kronik böbrek hastasıyım mevcutta %64 Raporum var. Ancak araç alımında ÖTV indiriminden herhangi bir uzuv kaybım olmadığı yada raporum % 90 olmadığı için yararlanamıyorum.

Ben rapor alırken sadece böbrekleri dikkate aldık ancak 2015 Yılında Ayak bileğim kırılmıştır ortama 3 ay alçıda kaldı fizik tedavi yapmam gerekiyordu ancak özel sektörde çalıştığım için gidememiştim. Şuan ayak bileğimi tam kullanamıyorum En basit çömelme hareketini düzgün yapamıyorum (alaturka tuvaletleri kesinlikle giremiyorum) ayağımın üstüne uzun süre oturduğumda 15-20 sn kadar topallıyorum.

Soru; mevcut rapora bu durumu belirterek güncellesem Ötv indiriminden yararlanabilirmiyim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Omerzknac Doktora gidip muayene olursunuz eğer ortopedik bir problem var ise bunu da heyet raporunda belirtirse ÖTV den muafiyetiniz olur.

Omerzknac

Ayak bileğindeki kısıtlılığın manuel vitesli araç sürmeye mani olması gerekir ki araç alımında vergi avantajından yararlanabilesiniz. Ama çok da mümkün değil doğrusu

OturanBoğa aslına bakarsan manuel araç kullanmama engel olmuyor değil, sol ayak bileğimde sıkıntı var araç kullanırken özellikle vites değiştirirken kavrama noktasında sıkıntı yaşıyorum.

Sol ayak bileğinizde hareket etmeyi kısıtlayacak bir rahatsızlık varsa, nekroz, protez vs. faydalanabilirsiniz. ancak ortapedik olarak tespit edilemeyecek geçici süreli ağrı ise pek mümkün gözükmüyor.

Bilegimi tam bülemiyorum bu kalıcı bir hasar olarak kabul edilmezmi??

ortapedi ve fizik tedavi uzmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim, buradan bir şey söylemek doğru olmaz.

Üst Alt