Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayaklarım (akülü tekerlekli sandalyem) çalındı, hükümsüzdür!

düşle

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
AYAKLARIM ÇALINDI HÜKÜMSÜZDÜR! !
“Akülü Tekerlekli Sandalye”

Sizin hiç ayaklarınız çalındı mı? Benim üç defa çalındı.
Bu sabah kalktığımda her zamanki gibi hazırlıklarımı yaptım ve işe gitmek için kapıyı açtığımda ayaklarım yerinde yoktu. İşe gitmek zorundaydım ve korkunç bir panik içindeydim, otobüsümü kaçırıp da geç kalmıyorum ki bunu daha nasıl tarif etmem gerekiyor. Oysaki daha iki ay önce yine aynı şeyleri aynı duyguları yaşıyordum ben. Ama en tramvatik olanını ben ta çocukluğumda yaşamıştım.

Fark ettiğimde önce panikledim nasıl olurdu annem sağa baktı sola baktı dışarı baktı ama gerçekten yoktu. Kalbim duracak gibi atıyor beynim zonkluyordu. Bir insanın ayakları neden çalınır ki? Ağlamaya başladım bu üçüncüydü ve sanırım hep ben yaşıyordum. Anlatılacak gibi değil. İnsanın ayakları onun umudu sevinci yaşamla arasındaki köprü! Bunu kim koparmak isteyebilir ki? Anlatamıyor anlam veremiyorum. Dahası sabahtan beri ağlamaktan doğru düşünemiyordum. Bu umutlarımın kaçıncı çalınmasıydı. Nasıl mı?

Polisi aradım; ve geldi. Ayaklarımın bana ait olup olmadığına dair bir ispat, bir belge istedi. Ben yerimden kalkamadığım için annem odamdan “ayaklarımın markasını gösteren gerekli belgeyi” ve daha iki ay önce çalınan önceki ayaklarıma ait zapta geçen “Şikayetçi Tutanağını” getirdi. Polis ilgili belgeler ile birlikte annemi ifadesini almak üzere karakola götürdü.

Annem -“Yavrum çocuğumun iki ay önce bir akülü tekerlekli sandalyesi çalınmıştı, bu da tarafınızdan tutulan tutanağı. Siz daha onu bulamadan: Bu sabah uyandığımızda ise kızımın ikinci akülü tekerlekli sandalyesinin de çalındığını gördük. Allah aşkına biz ne yapalım bize bir çare.” Dedi.
Polis -“Umutsuzca inşallah buluruz ama giden gitmiş teyzem.” dedi.

Böyle ulvi bir milletin evlatları nasıl bu kadar bencilce davranabilmişlerdi. Cahilliği affedebilir ve anlayabilirdim ama bencilliği asla. Bu yaşadığım kabusu benimle birlikte paylaşan ulusumun vicdanına havale ediyorum. Yazıklar olsun, lanetliyorum! ! !

Not:
1. Akülü tekerlekli sandalyemin çalınmasını belgeleyen tutanak tarihi ve markası:
21.02.2010-MEYRA
2. Akülü tekerlekli sandalyemin çalınmasını belgeleyen tutanak tarihi ve markası:
05.04.2010-BELMO

düşle arkadaşım,benimde başıma geldi ama ben daha şanslıydımki akülü sandalyem çalındıktan yarım saat sonra farkettik polis ve çevrede tanıdıklar sayesindebir parkta bulundu akülü sandalyem.tam zamanında yetişilmişti,çünkü çalan genç akülü sandalyemi bir başka engelliye 120 tl ye satmıştı..

SANDALYE APARTMANIN MERDİVEN BOŞLUĞUNDA GÖRÜNMEYEN BİR YERDE KİLİTLİYDİ, YANİ İÇERDEYDİ. birinci hırsızlıksa çocukluğumdaki doktorların yanlış tedavisiydi...

geçmiş olsun,umarım biran önce kavuşursun ayaklarına,diyecek söz bulamıyorum ben artık bu insanlara.Çalıp ucuz fiyata satıyorlar,o akülü yürüyemeyen bir insanın ayaklarıdır.Soruyorum size bir insanın ayaklarına değer biçilebilir mi?

çok geçmiş olsun....bu kadarda olmaz diyoruz ama ne yazıkki böyle insanlar var hayatta...

Bende akülü sandalyemi her zaman apartman boşluğuna koyarım, bugüne kadar böyle bir olay yaşamadık henüz çok şükür. Geçmiş olsun size. Aynı yerde 2 kere çalınıyorsa bunu aynı kişi yapmıştır ve polis organize çalışırsa bence çok rahat bulur. Çünkü akülü sandalyeyi heryerde elden çıkaramazsınız. Belli bir yere götürüp satıyordur. Polisin bence bu tür akülü sandalye işi yapan her iş yerine haber uçurması lazım. Sonuçta bu herkeste bulunan birşey değil ki, nasıl bulamazlar koca arabayı..
Geçmiş olsun tekrardan..

Çok geçmiş olsun.... Çok üzüldüm bende akülü sandalye kullanan biri olarak duygularını anlıyorum. Umarım en kısa sürede bulursun sandalyeni......

geçmiş olsun kardeşim şu an nasıl bir ruh halinde bulundugunu çok iyi anlıyorum umarım en kıssa zamanda ayaklarına kavuşursun . bu aslında bir insanlık ayıbıdır ne denilebilirki bilemiyorumki adını koyamıyorum.

bir an önce bulunması dileğimdir...sizden ayaklarınızı alanlar insan mı sorgulamak gerek..sorgulamayayım insanlara haksızlık olur..İNSAN OLMA VASFINI TAMAMLAMAMIŞ İKİ AYAKLI ............

dostlarim bilmemki ne yapabilirsiz ki, yarın işe gitmeliyim ve yapacak biseyim yok, lanetle kınamaktan baska. demek ki damarlarımızdaki asil kan ve camiden çıkmayan vicdan bu demeye de dilim varmıyor ama isyanlardayım.

kimseden ayaklarımı dilenemem ki, ama kendim alamam da!

netten bulabildiğim yayın organlarına göz yaşlarımı içime akıtarak belki milletce utanırız diye bu metni yolladım, lütfen sizde yollayın, erdemle...

Sizin üzüntünüze yüerekten katılıyorum,kimden ne çalarlarsa çalsınlar o hırsızlara ALLAH bir zaman sonra belalarını verecektir.

yuh dıyorum baska bırsey demıyorum dıyemıyorum

Çok üzüldüm. Bu kadarda olmaz artık. İnşallah sandalyeniz en kısa zamanda bulunur.

demiş bi arkadaş şöyle demiş:
nurten çok üzülüm ya çok geçmiş olsun. lanet olsun bu insanlara ihşallah bulunur merak ettim bu arabaları kaskola mıyorlar mı? çok geçmiş olsun .

canlar araştırdım ama malisef hayır,
yinede siz de araştırır mısınız lütfen?

yazdıklarını okuyunca hem çok üzüldüm hemde çok sinirlendim...! nasıl bi insanlıktır bu alsın bi taraflarına monte etsin aracı..!! tatlım büyük ihtimal aynı kişi çalan,çnk yerini bellemiş ve iyice gözlemiş en boş zamandada götürmüş yine... ALLAH böyle insanları o çaldıkları umutlara muhtaç etsin inşalllah!!!!

Çok üzüldüm geçmiş olsun,inşallah bir an önce arabanıza kavuşursunuz,ben akülü sandalyemle evin içine kadar giriyorum,akşamları koridorda holde duruyor,siz de keşke evin içine alabilseniz iyi olur... İnşallah polis arabanızı bulur hırsızı da yakalarlar.... Arabamız gerçekten de bizim ayaklarımız,bir insanın ayaklarını çalmak hangi vicdana sığar...pes doğrusu.....

Geçmiş olsun demekten başka birşey gelmiyor insanın elinden...

Arkadaşım benimle iletişim kurarmısın. Ben Star tv de muhabirim. Bu olayı ekranlara taşımak istiyorum. İletişim bilgilerimi özeline yazdım.

ulan varya.... zaten keyfmiz moralimiz bozuk... ulan eline alacaksın bu şerefiszi vur allah vur başka dilden anlamaz bu cahiller..ne günlere kaldık allahım... küfürden başka birşey gelmiyor aklima küfürlede bişi olmuyor... ama

lütfen polis o hırsızı yakalarsa bana haber et dostum ben onun 7 ceddi hakkında görüşlerimi bildirecegim efendim...

Sevgili Nurten bu haberi ANkara haber müdürüme ilettim seninle bağlantı kuracak ve bu insanlık ayıbını ekranlara taşıyacak. Umarım bunu seyreden o insanlığı bitmiş kişi biraz olsun vicdanı sızlar ve sandalyeni (ayaklarını) geri getirir.
Sağlıcakla kal

Üzücü bir haber,
Bunu yapan ihtiyacı olduğundan değil ,bu işi ticaret haline getirdiği için insafsızla ayaklarını senden almış ve daha kimbilir kimlerin ayaklarını hayatlarını çaldı ve çalmaya devam edecek..

Sandalyeni evin içine,görülmeyecek bir yere koyma imkanın var mı? Eğer varsa onun göremeyeceği bir yere koyman daha uygun..
Evet yorucu ve zahmetli bir durum ama ,böyle vicdanı taş olan insanlar oldukça böyle şeylere mecbur kalıyoruz ve yükümüz biraz daha artıyor ne yazık ki..
Dilerim bir daha böyle üzücü şeyler yaşamazsın..

en kısa zamanda bulunur inşallah.. insanlara şaşırmaktan o kadar sıkıldım ki artık.. ama yine şaşırtıyolar beni.. nasıl böyle bi şeye kalkışabilirler ya nasıl.?? Allah yardımcınız olsun..

Bir başka engelli sitesinde akülü araba kullanan bir arkadas yine kendi basına gelen bir olay ı paylaşmıştı.Akülü arabasının aküsünü çalmışlardı diyecek kelime bulamamıştım.
Gercekten nasıl bir duruma geldik bu kadar mı gözümüz karardı , bu kadarmı bozulduk yozlaştık , değerlerimizi unuttuk.Çok yazık .
Nurten hanım büyük geçmiş olsun umarım suclular bulunur ve cezasız kalmazlar .Sizde uğradığınız magduriyetten en kısa zamanda kurtulursunuz..

Sandalyenizi çalan kişi sizi ne duruma düşürdüğünün farkına varır ve geri getirir umarım.
Çok üzücü bir durum ya... İnsanlık ayıbı.

Tekerlekli sandalyeyi çalanlar umarım bi gün gerçekten ihtiyaç duyarlar o sandalyeye...

star tvden muhabirler benimle röportaj yaptı: aksam anahaber bülteninde izleyin.
umarım utanırlar... 6/4/2010

aslında hiç düşünmemiştim, ne yapsam bilmiyorum. bi taraftan insanlığa ders olsun istiyorum.
diğer taraftan böyle bi vakayla anılmayı sindiremiyorum, aydın biri olarak
bu cahil ötesi bencillik ağrıma gidiyor...

Üst Alt