UĞUR DÜNDAR’A TEŞEKÜR ve DÜZELTME
UĞUR DÜNDAR’A TEŞEKÜR ve DÜZELTME
Sevgili Uğur Ağabey
Duyarlılığın ve dürüstlüğün simgesi merhaba!
Ben Nurten hersey “Akülü Tekerlekli Sandalyem” çalınınca AYAKLARIM ÇALINDI HÜKÜMSÜZDÜR! adlı yazımı kaleme alarak yayınlamamla başladı. Sürecin devamına zaten sizde dahildiniz yürekten teşekkürler. Çalışanlarınız da biliyor ki, yayınınızı kabul etmemdeki amacım, ULUSUMA; yani ATATÜRK’ün evlatlarına seslenerek bu kadar da yozlaşmayın diyebilmekti. Haberlerinizde şova değil, yalnızca gerçeğe yer olduğunun rahatlığı içinde olmama rağmen, yinede ajitasyon haber konusunda özel ricada bulunma gereği hissetmiştim. Ama sizin bu haberinizi “Sabah Gazetesi” paparazzi haberlerinin arasında çarpıtarak yer vermiş. Sabah Gazetesi 8/4/2010 tarihli Günaydın ekindeki Yüksel Aytuğ’un konuyla ilgili haberi şöyle:
Başlık: Metin’nin yeni rekoru
Haberin son paragrafı: Onlarca duyarlı vatandaş telefonlara sarılmıştı. En baştada da Metin Şentürk ve Nurten’in çalıştığı üniversitenin rektörü… sevgili Metin sadece pistte değil hız rekoru kırmıyor. Hayır severlik konusunda da kimse hızına yetişemiyor. Helal olsun!
Uğur Ağabey sizde biliyorsunuz ki Metin bey aynı sorunların içinden gelen engelli bir sanatçı olarak bana MADDİ DEĞİL, SADECE MANEVİ KATKISINI SUNDU sağolsun. Ama Sabahdaki haber aksini söyler nitelikte.
Şimdi diyeceksiniz ki, konunun benimle alakası ne,
Bin bir güçlükle Sayın Yüksel Aytuğ’a telefonla ulaştım, “haberinin yanlış olduğunu düzeltilmesini" rica ettim. "Zira iş arkadaşlarım dahil istisnasız herkes beni birçok yerden yardım almış, (başkaları hiç bulamazken) bir kaç tane akülü tekerlekli sandalyeyi evime depoladığımı sanıyor. Ben bu kadar onursuz biri miyim?
hatta beni arayan derneklere maduriyetimi giderdim, tesekürler diyerek geri çeviriyorum" dedim
Dediğine göre,
Siz Uğur Dündar, güya star tv de böyle açıklamışsınız, Yüksel Aytuğ’da buna göre açıklama yapmış. Haberinizin öyle olmadığını biliyorum. Fakat bir gazeteci bile böyle (tabii halkta) algılamış. Ve düzeltme yapamazmış. “Mağdursan hukuki yollara başvur bişey çıkaramazsın, öyle anlaşılmışsa ne olmuş, oda zaten engelliler için çok şey yapıyor” babında söylemleri benim üzüntümü bir kat daha artırmıştır.
Uğur ağabeyim size güvenim sonsuz
Değerler üreten aydın iki birey olarak (ki 2010 edebiyat ödülüne sahip, bir şair-yazar duyarlılığım ve leke sürülmesine izin veremeyecek bir emekle işlenmiş kimliğim var) bu yanlış anlaşılmayı, lütfen ancak sizin düzeltebileğinizi biliyor ve inanıyorum! ve bir kez daha gönülden tesekür ediyorum!
Onurlu ve gerçekçi Yayıncılık hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim.
Emeğe ve onurlu duruşunuzdaki duyarlılığınıza selam olsun!
Nurten AKTAŞ