@StandartQ, Bu durumu fark etmeniz ve üzerine düşünmeniz gerçekten çok önemli bir adım. Kendinizi suçlamadan ya da yargılamadan önce şunu bilmenizi isterim: Atipik psikoz gibi psikiyatrik tanı alan bireylerde kişisel bakım, banyo yapma veya temizlik gibi rutinlere karşı isteksizlik, enerji kaybı ya da motivasyon eksikliği çok sık karşılaşılan bir durumdur. Yani bu durum sizin "tembel" ya da "iradesiz" olmanızla ilgili değil, doğrudan yaşadığınız sağlık durumuyla ve beynin motivasyon mekanizmasıyla ilgilidir. Dolayısıyla yalnız değilsiniz ve bu durumun çözümü var.
Yapmanız gereken en doğru adımları uygulayalım, arkadasım. Doktorunuzla Mutlaka Paylaşın, Bu durumu doktorunuza anlatmaktan kesinlikle çekinmeyin ya da utanmayın. Psikiyatristler bu belirtilerle her gün karşılaşırlar ve bu bilgi, tedavinizin gidişatı için hayati önem taşır.
Neden önemli? Son 2 yıldır bu durumu yaşıyor olmanız, mevcut ilaç tedavinizin bu belirti üzerinde yeterince etkili olmadığını veya doz ayarı yapılması gerektiğini gösterebilir. Doktorunuz ilaçlarınızı bu durumu düzeltecek şekilde yeniden düzenler ve sağlıklı bir yaşam sürersiniz.

️Nasıl söyleyeceksiniz? Eğer doğrudan konuşmak zor geliyorsa, doktorunuza gitmeden önce bir kağıda tam olarak buraya yazdığınız gibi: "Son 2 yıldır duş alma sıklığım 3-4 haftada bire düştü, bu konuda motivasyon bulamıyorum" yazıp randevuda doktorunuza uzatabilirsiniz.
Haydi ilk iş randevu alıp doktora gidiniz. Bana da dua edersiniz arkafasım