Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayet ve hadisler ışığında engelliler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence mahkeme varsa kimseye imtiyaz verilmeyecektir.
Bi kere adalete ters.

Son düzenleme:
Kimse kimseye inancindan dolayı kafadan sakat diyemez tespit teşhis yapamaz kafaya göre !
Mesela bilimcilere maymunlara inanan kafadan sakatlar şeklinde bi etiket yapistirmis kafasi böyle bilim konularını basmayanlar
Bi kere maymunlar değil maymunlarla ortak ata
Orda bile sakat cümle var yani
Nasıl tespit teşhis koyuyorlar yani bilim insanlarina
Madem bilim insanları kafadan sakat , kafadan sakat bilimin icatlarını niye kullaniyolar yaaa

Son düzenleme:
@Şamil676767,

Ben bu simülasyon olayına inanmıyorum. Bunu çok dile getiren oldu ve matrix filmini simülasyon üzerine çektiler. Koca bir yalan diyorum.

Hastalığımın öbür dünyada günahlarıma kefaret olacağına ve sorumluluğumu azaltacağına inanıyorum. Atak geçirirken yaptıklarımla stabil durumda yaptıklarımın aynı değerde olmayacağını düşünmüyorum. Sahabe efendilerimiz başlarına kötü birşey geldiklerinde şükredermiş ahirette günahları azaldığı için, iyi birşey geldiğinde üzülürler miş keşke öbür dünyaya kalsaydı diye.

İster insanın içindeki kötücül parça deyin ister şeytan deyin sadece size mi vesvese veriyor sanıyorsunuz? din bilginiz bir uzman kadar yoksa mantık yürütmeleriyle bir yere varmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sadece size mi vesvese geliyor,isterseniz iç ses deyin ben şeytan diyorum.

Bana da defalarca Allah yok peygamberler şizofren ya da bipolar mucizeler yalan, olsa bile toplu halüsinasyonun görülebileceği vesveseleri geliyor. Sahabeler şimdiki bilgileri olmadan inanmışlar onlarla bizim imanımız bir olmaz tabiki.

Ateşi buldum sanmayın çünkü peygamber zamanında da haşa ona deli diyen müşrikler oldu. Eğer ben aklıma yatmayan bir durum olursa bu benim bilgi eksikliğimdendir ya da aklımın bazı şeylere yetmemesi haşa Allah'ın değil benim eksikliğimdendir diye düşünüyorum.

Gözlerimin az görmesi günahlarıma kefaret olur inşallah.
peki ya günahsızlar? doğuştan engelli olarak doğanlar? hayatı boyunca akraba evliliğine lanet etmesi günah işlemesini yani engelinin onu sonradan günahkar etmesini nereye koyacağız

Kurani kerimin ilk yazdi oku
Okurkende arapcadan turkceye ceviren bilgili din ehli gerek
Ama genede allahin koruduguna inandigimiz kitabimizda buyuk tahrifat yapmaktan korkar musluman

Hadislere cok bakmayin
Asirlar gecmis peygamberimizin olumunden
Isine gelen isine geldigi gibi rivayet etmis
Gavslar seyhler sihlar o kadar mal toplayip luks icinde yuzdugu gunumuze bir bakin

Herkes kendi akliyla dini secmeye yasamaya hakki vardir laiklikte
Burada konunun ayet ve hadis diye insanlarin yuzeysel bilgileri varken ayetlere laf atmalari inananlari acitiyor
Uydurma hadisler dinimize zarar veriyor
Eger muslumanlik dinini arastiracaksaniz hadis isigi devil ayetlere kafa yorun
Hadislerle inananlari uzmeyin
Herkes laik ulmede istexigine inanir
Gerisi munafiklardir

@Reborn, insan bilmediğine düşman olur önyargı lı olur. Tasavvuf ehli babamın dostu vardı. O tabiatın zikrini duyardı. Öldü. Herşey zikir halinde ve perdeler var.

Ben inanmayanları şöyle görüyorum. Öncelikle ibadet edecek kadar mesela namaz kılacak kadar bile bilgisi olanlarla olmayanlar olarak ayırıyorum. Bilgisizlerin ibadet etmek için öğrenmesi gereken şeyler var, aile de zamanında öğrenmesi için çabalamamış veya kendileri de dini pek önemsememiş. Bunları yapmak zor gelir bu yaştan sonra.
İkinci gruptakiler herşeyi biliyor ama onlara aile tarafından ayıp günah yasak şeklinde büyütülmüş ve aile ile ters role girmişler.
Dinde zorlama yoktur denilir ve bu inanmayanlar için geçerlidir. Her iki grup da inanırsa sorumluluklarında bir çok artış olacaktır. Bunu istemiyorlar ve kendini mantık yürütmeleriyle destekliyorlar. Ne kadar çok karşıt düşünce öğrenirler veya bulurlarsa o kadar kendini rahatlatıyorlar çünkü inanırlarsa bir sürü özgürlüklerini kısıtlayıcı şeyle ilgilenmek zorunda kalacaklar.

Sorulcak çok soru var .Araplara geldiği söylenen İslam'a Türkler nasıl kabul etti her kavime bir peygamber gelmiştir deniyor bize gelen peygamber nerde ozaman İslam'da zorlama yoktur deniyor müslüman olmayan odun ateainde yancak deniyor . Kafa karışıklığı hep.ama bir Allah inancım var tabiki

Samilin idareci,er hakki da yazdigi dogru
Yani liyakatine bakarak idareci secin
Kor topalda liyakatli adaletliyse arkasindan gidin diyor

İslam'da zorlama yok isteyen müslümanlığı tercih eder isteyen başka birşeyi tercih eder ama öldükten sonra cehennemi mi cennetimi tercih edersin diye sormuyorlar.

İslam peygamber zamanında ve sonrasındaki tüm kavimlere geliyor. Bir çok kavime davet gidiyor peygamber zamanında. Yani 1 kavimden 1 peygamber sorumlu gibi düşünmemek lazım.

Peygamberimiz yahudilerle alisveris yapiyormus
Din konularinda dost exinmeyin ama beraber yasanan hayatta dusmanlik olmaz isinize engel olmasin dininize zarar vermedikleri surece diyor

Ne kadar çok karşıt düşünce öğrenirler veya bulurlarsa o kadar kendini rahatlatıyorlar çünkü inanırlarsa bir sürü özgürlüklerini kısıtlayıcı şeyle ilgilenmek zorunda kalacaklar.
Tam tersi muhafakzaarlığı abartmış bizim gibi cahil ve şiddet geçmişli toplumlarda hayata bağlayan tek şey inançtır. İçeriği ne olduğu önemli değil. İsterse şeytana tapsın. Şeytanın da bir melek olduğunu kendine telkin eder rahatlatır kendini. Buraya kadar problem yok ama bu pastel yaşantıyı realizme çekerseniz diğer insanlara da bulaştırmaya çalışırsanız orada bir problem olur. Ucuz yollu terapi. isteyen inanır. Bu terapinin yüz yıllardır topluma bir etkisini göremedik. Tam tersi nererede sapkın pedofili katil var hepsi bu terapide. Buna karşın "inanmayanlarda da var bunları yapanlar" denilemez. Bir terapi bir inancın işe yaradığını görmek için bunların insanda artık bulunmaması gerekir. Bulunması değil.

Ayrıca bu terapiye ihtiyacı olmayana da "aaa hasta bu daya ilacı" gibi dini öğreti dayarsan gerçekten terapiye ihtiyacı olan biri yaratırsın.
Psikiyatrik ilaçları kullanmaktan endişe duyuyorsunuz ama din denilince balıklama atlıyorsunuz.

Yüzyıllar sonra insanların hala günah işlemesi dinin eksikliğinden kusurundan değil insanların dine uymamasının sonucudur. nefis ve şeytana uymamak gerekiyor. hiç günahsız olmayı beklemek yanlıştır ayrıca, hiçbirimiz peygamber değiliz. Yarın mahşer yerinde günahlar sevaplar tartılırken hangisi fazla gelecek diye bakılacak. Hep hiç tarzı yaklaşmaz islam. bizim adaletimiz Allahın adaletinden daha mı çok ki insanları günahsız istiyoruz? Ayrıca bir kaç müslümanım diyen insanın hatasını tüm müslümanlara mal etmek ne kadar doğru? Dine uymayan müslümanların yaptıklarından dolayı dini işe yaramaz demek ne kadar samimi?
İslam'a inanan zaten İslam'a ihtiyacı olan olmayan diye ayıramaz. İslam tüm insanlara indiğine inanıyorum.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt