Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayhan Attar ve ekibi durumu uygun olan bütün omurilik felçlilere kök hücre yapacak

GULDEN1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Geçen gün Ayhan hocayı aradım.Kök hücre çalışmalarına tekrar onay çıktı fakat tekrar 10 kişiyemi uygulanacak yoksa daha kapsamlı bir çalışmamı yapılacak öğrenmek istedim.Bana söylediği gelecek haftadan itibaren isteyen omurilik felçli kişi muayene olup tetkikleri yapılacak bu sonuçlara göre konseye alınacak ve durumu uygun görülürse kök hücre yapılacak.Yani bu ekip sağlık bakanlığından sayısız ve sınırsız izin almış bulunmakta.Bildiğim kadarıyla ücretsiz de yapılacak.Uzuuuunnn süredir beklediğimiz güzel bir haberdi bence bu.Bunun için sizinle de paylaşmak istedim.İnşallaahhhh çoook güzel sonuçlar alırız.

Başarı şansı nedir peki,ya da ne vadediliyor bu tedavi sonrası.Eksileri,artıları...?

inşallah olur tek umudumuz bende 2 sene once gıttım hastaneye kayıt yaptırdım kök hücre için daha benı aramadılar beklıyorum

inşallah bu sefer başarılı olur herkez dualarını esirgemesin bizlerden birbirimize dua edelim

anlamadığım konu önceden üzerinde çalıştıkları 10 hasta durumları nasıl oldu! ileştilermi? ondanmı bütün omurilik felçlilerine yapacaklar.eyer ileştilerse tıpta devrim olucaktı medyanın kulağuınıa bile gitmemiş...gülden hanım bence sizin telefonunaza bakan hastanenin hademesi ayhan hoca değil nekadar kolay söylediniz bu kadar kolay değil ;)

Yaaa bakın şimdi bu başlık altında da sakın ama sakın polemik yaratmaya çalışmayın.Bu sitenin de bu özelliğini anlayabilmiş değilim zaten.Bir konu açılır,hemen altında polemikler başlar.Ben duyduğumu bildiğimi yazdım.Konuştuğumda hademe filan değil Ayhan hocanın ta kendisidir.Ayhan hocaya bizzat muayene olmuş,tanışmış biriyim.Numarasını da bilmemiz normaldir o zaman değil mi?Önceden yapılan 10 hastanın his seviyelerinde gelişmeler olmuş.1 kişi ayağını çekmeye başlamış ve yapılan hiçbir hastada yan etki gözlenmemiş.Buda tüm dünyada yapılan kök hücre çalışmalarına göre büyük bir başarıdır.Yaptırıp yaptırmamak,inanıp inanmamak size kalmış ama burda bu başlıkta lütfen ama lütfen negatif görüşlerinizi yazmayın.Birtek umudumuz var onuda illede köreltmeye çalışmayın.

gülden kardeşim UMUT FAKİRİN EKMEĞİ DERLER ama ne yazık ki karnını doyurmaz...hiç birşeyede boşuna umut bağlamamak gerek benim hastalığım ilk çıktığı yıllarda hep umut ettim şöyle kaba taslak 13-15 yıl oldu hala tedavi çıkcak bi anda umutlanıyoruz ama sonrasında yıkımı kötü oluyor zamanla alışıyoruz gerçekleride konuşmak gerek kimse yanılmasın Almanyada,çinde orda burda tedavi amaçlı giden kaç kişi var hepsi umutla gitti sonunda parasındanda umudundanda oldu hadi maddiyatı geçelim ya umutsuzluğu nolcak? alcakları bellidir o da hiç bir şansı olmayanlardır herkezi alamazlar zaten yasal değil bu mesala kanser yada kas hastası diyelim hepsine gelin sizde deneyelim demezler ölüm fermanı imzalanmışsa tıppın yapacağı bişey yoksa onları alırlar yani bütün hastaları değil olursa güzel ama olmazsa vadeleri yetmişti zaten biz elimizden geleni yaptık kesin bi çözüm değil bu...

amacım polemik yaratmak değil...belki ben sizden daha çok istiyorum başarı sağlanmasını ama senelerdir oldu olucak bilmem ne sonununda üzülen biz olıyoruz...inşallah dediğiniz gi devam eder de biaaran önce bi çare bulunur yoksam ben ötenazi için baş vurucam ;)

ben hemen gitmeyi dşnyorum kaybedecek bişey yok olursa kazandığımız çok şey olacak olmazsada başka bahara umudumuzu yitirmek yok

süleyman tamam allahtan umudu kesmek günah kardeşimde sen her gece yatarken yarın sabah düzelecek umuduyla yatıpta sabah kalktığında herşeyin aynı olduğunu gördüğün anda yaşayabileceğin açıyı tattınmı ben aylarca yaşadım ve bana yetti birdaha umut etmek istemiyorum tamam bu işinde elbet çaresi olacak ama 1 yıldanmı olur 100yıldanmı... ben umudumu kestim böylesi daha acısız oluyor ha desinlerki %1 şansın var ameliyat olurmusun valla sürünerekte olsa gider olurum

Gülden hanım başvuru nereye ne şekilde yapılıyor?
veya başvuru yapanlar ne şekilde.nereye başvurduklarını açıkça yazarlarsa herkes için daha kolay olur.
kısacası daha geniş açıklayıcı bilgilerinizi rica ediyorum.teşekkürler...

Aylar önce ben konuşmak için gitmiştim Ayhan hoca'ya , O da beni hastaneye asistanı Bora bey'e yönlendirmişti..Yanılmıyorsam yöntem şu telefon numaranızı adınızı soyadınızı yazıp bırakıyorsunuz,sıra size gelince sizi arıyorlar ve çağırıyorlar...

ben o kök hücre ameliyatı olan 10 hastadan biriyim.

daha önceki konuya detaylı biçimde yaşadığım gelişmeleri yazdım.

2009 kasımda oldum ameliyat, hala gelişmeler, değişiklikler gözlemliyorum kendimde.

belki yürüyemedim ama kök hücre ameliyatı olmadan önceki durumumla şu anki durumum arasında dağlar kadar fark var.

konu hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlar kuru sıkı yazmasınlar.

KÖK HÜCRE AMELİYATI OF LULARI YÜRÜTEMİYOR BELKİ AMA VUCUDUNUZDA ÇOK BÜYÜK GELİŞMELER SAĞLIYOR...

ilk kaza yaptığım zaman bana yapmamıştı.. Haftaya tekrar randewu alcam inş bu sefer yapar.

bikaç kişiden daha duymuştum gercekten yürütmesede gözle görülür ciddi gelişmeler oluyomuş.. HAYIRLISI İNŞ. HERKES İÇİN İİ OLUR..

sayın scottsdalebird
sizin omurilik kopukmuydu?bende başvuru yapmak istiyorum kesinlikle.benimki l1 l3 l4 vertabra burst kırıgı ve tam kesi.11 yıldır hiç gelişme olmadı.tabii kök hücreden sonra pat diye yürümeyi beklemek abes olur.ama ufaktanda olsa gelişmeler için bence deger yaptıttırmaya.inş kabul görülürümde olur.

Arkadaşlar;
15 Şubat itibariyle başlayacaklarını soylediler belirli sayı yokmuş. Her şeyden önce Ayhan Attar'ın internet sitesindeki numarayı ararsanız merakettiğiniz bütün sorulara cevap veriyolar. benim aradığımda beyin cerrahi servisinden T.C. Kimlik numaramla randevu almamın gerektiğini eğer gelemiyorsam bir yakınımın benim adıma alabileceğini soylediler Hoca değilde başka tarafsız bir doktorun muayene edeceğini ve belirli tetkikler yapılacağını sonra bunları sağlık komisyonuna vereceklerini hasta uygun bulunursa tedavi için çağıracaklarını soylediler. MR ve TOMOGRAFİ istiyolarmış ama muayane olmayı isteyen herkes özellikle şehir dışından gidecek olanlar bilgileri daha sağlıklı almak adına arayıp görüşmeli.

Bunu her doktor zten yapar,basarı sansı yuzde49 buyuk olasılıkla,hıc bır doktor yuzde51 vermez ve en dokrusu bence 1,2 sene daha bekleyın derim...

müracaat ve muayne olan arkadaş varsa buradan nasıl yaptığını yazarsa detayları iyi olur

ben daha randevu alamadım maalesef.ayhan hocayla görüştüm ama benim iş biraz karışık.bana ameliyattan öncede sonrada mr cekilmedi.ameliyattan sonrada belimde platin oldugunu söyleyincede dr mr izin vermemişti.şimdi 99 yılında ameliyatta bana platin mi yoksa titanyum mu kullandıklarını bilmiyorum ve ögrenmem lazım.ankara numunede bu arşive ulaşmamız zor dedi.yinede arşivdeki tanıdık bir abi bakıyor.inş dosyama ulaşırda bende ona göre mr çektirip başvurumu yaparım.tam olarak hangi malzeme kullandıklarını bilmeden de mr çektirirsem vidalar yerinden oynarmış dr öle dedi.o yüzden bu riski göze alamam.yoksa başıma fazla sıkıntı açılacak.nası bi hastane arşividir bu yaa hiç bir bilgime ulaşamıyorum.zamanında yalvardık dosyamı verin diye vermediler,şimdide hstnenin arşivi berbat olduğundan dosyama ulaşılamıyor.çok istiyordum bu kök hücreye başvurmayı umudum da yarım kaldı.hayırlısı artık.olacak olanların hayırlı haberlerini bekliyoruz.inşş az da olsa sevindirici gelişmeler olurda yüzler güler...

arkadaşlar gittigimizde a dan z ye bizi muanemi ediyorlar daha sonra bize habermi veriyorlar sana kök hücre ameliyatı yapılır diye telefonmu açıyorlar nasıl olcak bu daha dogrusu hemen gitmek lazım oaman vakit kaybetmiyelim inşallah bütün hastalara derman olur

arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen paylaşsınlar ne yapmamız lazım bizim gitmemiz gerekiyormu bir yakınımız gitse yardımcı olurmular randevu nasıl alınıyor yardımcı olunn bekliyorumm

tnrkrt;

soruların yarısının cevabını kendiniz vermişsiniz zaten.

yakınınız randevu almak için gidebilir ama muayeneyi yakınınıza değil size yapacaklar...

Önce telefonunuzu ve adresinizi bırakıyorsunuz..Sıra size gelince çağırıyorlar ve muayene ve tetkikler o zaman başlıyor..

Teşekkürler GULDEN, haberi duyduğumda sevinçten ortalığı ayağa kaldırdım :) İnşaAllah hepimize faydası olur. 45 yaş sınırı varmış diye duydum, doğru mu acaba? Bilgisi olan lütfen paylaşsın.

ENFAL ASUDE;

benimde sizin gibi emar çekilmiyor...2002 de olduğum için hastane dosyama ulaşmam rıhat olur her halde...bide tam kesilere uygulanıcakmı benim emar olmadığı için bilmiyorum tam kesi olup olmadığını ama ilk kaza da beni sırtlayıp kamyonla hastaneye götürdüler belim iki büklüm oldu..tam kesi olmuştur sanırım 2002 den beri yanma sızlamalardan hiç bir gelişme olmadığına göre..

en kısa zamanda dosyanıza ulaşmaya çalışın.sizinde üzerinden epey zaman geçmiş sıkıntı olabilir.mr çekilmediyse bile ameliyatta hangi malzeme kullandıklarını dosyana yazmışlardır mutlaka.bende o yüzden dosyama ulaşmaya çalışıyorum.hstne arşivleri berbat ve hiç yardımcı olmuyorlar.bugüne kadar gelişme olmadıysa kopuk olma ihtimaliniz üzgünüm ki yüksek.dr bana mr çekilemeyince biz 2 yıl bekleriz.2 yıla kadar bir gelişme olmadıysa kopuk olarak degerlendiririz demişti.bende bunun üzerine kopuk diyorum kendim içinde.bu arada saglık bakanlığı zaten tam kesiler için izin verdi.kök hücre tam kesilere uygulanacak.ben ayhan hocayla görüştüm ama kesinlikle mr istiyor.hstneden son alabildiğim haber 99 yılında ellerine hangi malzeme geçtiyse kullanmışlar bana öle dediler.bu riski göze alıpta mr çektiremem.şansımı kaybettim böylece.inş siz dosyanıza ulaşırsınız.geçmiş olsun...

bizde arayıp görüştük ayhan hocayla şu an tam kesilere uygulandığını söyledi...

imQ;

tam kesi olup olmadığına o şekilde karar veremezsiniz ki..Ameliyatı yapan hastanedeki epikrizlerinize ulaşabilirseniz yada Mr çektirirseniz daha kesin olur..

Üst Alt