Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayhan Attar ve ekibi durumu uygun olan bütün omurilik felçlilere kök hücre yapacak

of lu olup bu durumla senelerdir başa çıkan insanlar artık bazı gerçekleri bilip kabul etmekle boğuşma aşamasındadır ki bende onlardan biriyim.10 sene oldu her gün kök hücreyle ilgili bi haber varmı diye umutla bekliyorum ama şu gerçeği çok iyi biliyorum kalkıp hoplayıp zıplayıp koşup oynayamayacam,benim gibi bi çok arkadaşta bu gerçeğin farkında ama şunu unutmamak lazım rakam olarak yazıldığında %1,2 yada %5 10 çok küçük gelebilir fakat bizler için bu oranda bi gelişme çok büyük önem ifade ediyor.dilerim her şey iyi gider ve bi çoğumuz bu durumdan yararlanır faydalarını görürüz

mac72;

ama 10 seneye yakındır hiç birgelişme yok sadece yanma sısızlanma bide biraz kasılma odur...emar çekilmiyor bana...farklı bir metalden dolayı

kök hücre amelyatı olanlar burda bir sayfa açıp gelişmelerden haberdar ederlerse eminim herkes açısından iyi olur...ona göre bizde biraz umutlanalım

ameliyat olan arkadaşlar yada tanıdıkları gelişmeleri burdan paylaşırlarsa memnun oluruz...
ben muayene oldum istedikleri(mr...tomografi ve çift yönlü film)teslim ettim bana bizden haber bekleyin dediler...

Arkadaşlar
muayene için istedikleri Çift yönlü film, MR ve Tomografi filme basılmış şekilde istiyorlar çünkü MR, Tomografi ve ameliyat ve durumunuzu açıklayan raporların bir kısmının fotokopisi onlarda kalacak. O bilgileri ve muayane sonucunu sağlık komisyonuna vereceklermiş bu yüzden CD şeklinde getirmemeye dikkat edin.

hiç ileşen varmı varsa buraya niye yazmıyor...yoksam kök hücre amelyatı olanlar ileşip engeli gurubundan çıktıkları için artık unutullarmı bizi:(

slm arkadaşlar ben ankaraya ibni sina hastanesine gittim yannız ilk önce randevu alıncak ve yeni emar ve tomografıi istiyorlar randevusuz kabul etmiyorlar 0312 5082016 bu numaradan randevu alın bilgide verirler

bugün ayhan hocayla konuştum heyet 10 kişinin raporlarını falan incelemiş salı günü ameliyat olacammı olmayacammı karar vereceklermiş
bülent beyin bu konu hakkında bilgi ve düşüncelerini alırsak çok memnun oluruz

arkadaşlar kaç sene önce ufacık bir kök hücre haberi hepimizi heyecanlandırıyordu ne oldu size!çok önemli gelişmeler olmasına rahmen tık yok hayırdır...ileşmek istemiyormusunuz.......

imQ, çok önemli gelişmeler derken?
bana göre en önemli gelişme fareler üzerinde yapılan deney ve görüntüsüydü ancak insanlar üzerinde bir netice alınamamış olması hayal kırıklığı yarattı, ama yine de az da olsa umutvarım.

imQ;
tnımıyorum fakat ilk kök hücre nakli olmuş ve durumunda iyileşme olan bi arkadaşımızın yazısı sitede mevcut kök hücre kısmında olsa gerek inceleyebilirsiniz:)

Derler ki; bazen umudu kesmek, umud olur(muş)..:) İçinde bulunduğun durum gönlüne göre olmasada beklentilerini unutup kabullenince yani umudu kesince, insanın içi daha huzurlu oluyor.. Sonunu göremediğin bir konuda umutlu olmak o umudu sürekli taze tutmak insanı yıpratır.. Her hayel kırıklığında yaşama sevinci azalır insanın.. Onun için yani umutlu olmak için umudu kesmek lazımmış işte..:) Kök hücre tedavisinin mücize yaratmayacağını hep akılda tutmak lazım.. Ama inşallah gün gelir her hastalığın çaresi bulunur, gönül bunu ister tabi..

ben bugün hasteneyi aradım 3 kişiyi ameliyat edeceklermiş ben o 3 kişi arasında yomuşum

yani o üçkişi kök hücremi alacak açıklarmısın

imq arkadasım senın emar çekilmemesi iyi değil bununla ilgili doktorla konustunmu yenıden amelıyat olup emar çekimine uygun platin titanyum taksalar uyugunmu degılmı veya omur kemıklerın tamamen ıyılesme kaynama olmuşsa eger uyugunsa cıkarsınlar oda uyuguns adaha ıyı olur doktorunla konuştunmu emar sadece bel için degılde yarın bır gun baska bır yerıne de emar çekilmesı gerekir vucut emar çekımıne uygun olmalı geçmiş olsun.

kök hücre nakli olan arkadaşlar gelişmeleri burdan paylaşırlar ise memnun oluruz

Arkadaşlar, böyle bir imkandan koşullarınız uyuyorsa mutlaka olun. Korkmayın. Allah Tıbbi gelişmeleri bizler için yapıyor. İnşallah bütün engelli, hasta insanların dermanını verir.

Omurilik Felclileri icin KÖK Hücre Tedavisi hakkinda!

Arkadaslar,

Saglik Bakanligi yetkilileriyle yaklasik iki hafta önce görüstüm. KÖK Hücre tedavisi icin yeniden izin ciktigini belirttiler. Saglik Bakanligi KÖK Hücresi tedavisinin takipcisi oldugunu ifade ettiler. Bu görüsme sonrasi Prof. Dr. Ayhan Attar hocayla da görüstüm. KÖK Hücre Tedavisi icin kayit aldiklarini, zamanlama ve sayi sinirlamasinin olmadigini bildirdi. KÖK Hücre tedavisi icin Ibni Sina hastanesine basvuru yapiliyor, onlar da hastayi muane icin belli bir tarihe randevu veriyorlar. Muane sonuclari farkli doktorlardan olusan kurulda degerlendiriliyor, kök hücre tedavisi icin uygun raporu cikiyor. Bu rapora göre hasta kök hücre tedavisine aliniyor.

Haberdar olmayan tüm arkadaslarin bilgisine...

Rabbim tüm hastalarin sifasini versin.

Mrb arkadaşlar bu kök hücre raporu çıkması için seçilen hastalarda nasıl kriterler arıyorlar.bilen varsa yazarsa sevinirim.

Mrb arkadaşlar bu kök hücre raporu çıkması için seçilen hastalarda nasıl kriterler arıyorlar.bilen varsa yazarsa sevinirim.

aynı konu kök hücre bölümünde de var konuları birleştirmek lazım site yöneticisine duyrulur..

kök hücre bölümünde yazdıklarımı burayada yazıyorum

geçmiş olsun öncelikle
sadece siz ve sizin gibi haber bekleyen arkadaşlar için login olup cevap yazıyorum..

ben bu ameliyat için seçilen ilk kişiyim !!!!

kısaca bildiklerimi paylaşıyorum...
önce muayne bu işin ilk ayağı muayneden sonra dr uygun görülse dosyanız ünüversitenin bu konuyla ilgili konseye gelecek konsey hafta da bir toplanıyor eğer konseyde onay verilse bu sefer sizi fizik tedavi bölümüne gönderiller ordan fizik hocası prof şehim hanımda onay verilse diğer hastaların seçilmesini bekliyeceksiniz çünkü hastadan alınan kök hücreler trabzon daki ati kök hücre merkezinde işlem görecek onun için grup olarak artık kaç kişiye uygulanıcaksa kök hücre hepsinden aynı gün alınacak kök hüclerler

daha sonrası hücleler hazır olunca ameliyat sonrası en az 3 fizik tedavi..

allah sizin benim ve tüm derti olupda derman arayanların yanında olsun yardımcısı olsun
herkese acil şfalar dilerimm...

özel veya genel olarak varsa sorulanız her zaman yardımcı olurum..

ayrıca sizin sorunuza gelince ana kriter hastanın complet olması onlar için öncelikliymiş diğer tarafdan her hastanın kendine özgü bir durumu var karışık biraz omurilikfelçlilerin durumları ayrı ayrı siz başvurunuzu yapın aşama aşama ilerliyor zaten en son fizikcilerin görüşü önemli muayne edip karar veriyolar kas erimesi kasılma vs vs ayrıca onlarda bakanlığın verdiği onay çercevesinde karar veriyolar belilli prosödürleri var onları uyguluyolar...

umarım yardımcı olmuşumdur..

ayrıca sizin sorunuza gelince ana kriter hastanın complet olması onlar için öncelikliymiş diğer tarafdan her hastanın kendine özgü bir durumu var karışık biraz omurilikfelçlilerin durumları ayrı ayrı siz başvurunuzu yapın aşama aşama ilerliyor zaten en son fizikcilerin görüşü önemli muayne edip karar veriyolar kas erimesi kasılma vs vs ayrıca onlarda bakanlığın verdiği onay çercevesinde karar veriyolar belilli prosödürleri var onları uyguluyolar...

umarım yardımcı olmuşumdur..
yani kas erimesi olanlara uygulanmıyormu...mesela benim kaslarım erimiş bide bide bende kemik erimesi oluşmuş zaten omurilik felcin %99 beli bir süre sonra kasları eriyor ayak zayıflıyor onlara uygulanmıyacakmı?

imQ;

kas erimesi derken duruma bakıyolar genel olarak değerlendirip karar veriyolar yani fizikciler ameliyat dan sonraki süreci onlar yöneticekleri için onların da uygun görmesi şart belli kriterleri var bu kriterler ne onu bilemiyorum..

Az önce ayhan beyin kök hücreyle ilgilenen polikliniği aradım benim omurilikte 3 cm yok dedim onu biz bilemeyiz ayhan beyle direk görüş dediler akşam ulaşabilirsem arayacağım asıl mesele dedilerki 60 kişiden sadece 1 kişiye kök hücreyi uygun gördüler dedi sekreter yani her omurilik hasarına verilmiyo o zaman duruma bakılırsa 100 kişiden yaklaşık sadece 2 si alacak demek kök hücreyi allah yardımcımız olsun

Konu biraz eski guncellemek gerek:)
Arkadaşlar kök hücre tedavisi son gelişmesi ne durumda bilen arkadaşlar konuyu takip eden arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Sunfungun iyi günler herkese ne gibi değişiklikler oldu biraz daha detaylı anlatırömısın?

Ayhan hocaya ameliyat olan arkadaşlar bu konudaki gelişmeleri buradan aktarabilir misiniz? Konunun kapanmasına izin vermiyelim.

konu bihayli eskidi güncellemek şart yıl 2018 yokmu hiç gelişme.....

Üst Alt