Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynada kendime bakamıyorum!

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
Aynada çıplak (tişörtsüz) kendime bakmak istemiyorum.Çünkü skolyoz yüzünden vücudumda şekil bozukluğu var.
Bir de şu geliyor aklıma ; Ben bile baktığımda güzel bişey görmediğimi düşünürken bir kız nasıl olupta beni gördüğünde benden etkilenecek,nasıl cinsel yönden canı beni çekecek ?
Canı çekmesi lâzım ki benimle beraber olsun..Değil mi ?
Bir de şu ihtimal var ;
Bir kız var mı Dünya'da sırf bana duyabileceği yürekten sevgi yüzünden benimle birlikte olmayı kabul etsin ?
Bu , bizim toplumumuzda yok gibi...Belki Avrupa'da mümkün olabilir diye düşünüyorum çünkü cinselliği onlar bizden çok daha rahat yaşıyorlar..
Ve ayrıca o toplumlardaki erkekler de kızlara pek duygusal davranmıyorlar..Böyle olduğu için belki sırf gönülden sevildiği için ve değer verildiği için Avrupalı bir bayan kendi bedenini adeta özürlü kişiye armağan edebilir..Onun için özlediği ve ihtiyacı olan sevgiyi bulmuştur çünkü..
Bayan arkadaşlar daha iyi bilirler ama bence toplumumuzdaki bayanlar kendilerine çok yakışıklı erkek arkadaşları arıyorlar..Onları suçlamıyorum çünkü cinsellik yaşayamıyorlar ve ilişki yaşayacakları eşlerinin de vücut olarak çok güzel olmasını arzuluyorlar..
Bu olgu,özürlü bayanlar için geçerli olmayabilir..

Çok yanlış düşünüyorsun gokhan_sozumcetin vucuduna bakarken gurur
duymalısın. o vücütla neleri başardığını düşünmelisin.

Seven hiçbir insanın karşısındaki insanın görüntüsü ile ilgilendiğini sanmıyorum.

Önemli olan ruhunda bir uygunsuzluk varmı ? yok mu * ona bakarlar.

Sen canını boş şeylerle sıkma, hayatın tadını çıkarmaya çalış.

Hele ki cinsel cazibe o kadar farklı birşeydir ki sen bile bilemezsin neyinin
çekici gelebileceğini insanlara.

Çok yanlış düşünüyorsun gokhan_sozumcetin vucuduna bakarken gurur
duymalısın. o vücütla neleri başardığını düşünmelisin.

BEN BU FİKRE CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM.
UMARIM ŞU ANA KADAR YAŞAYIP BAŞARDIĞIMIZ BÜYÜK İŞLER VAR KENDİMİZLE GURUR DUYMALIYIZ.

öylesine zor bir konuki

ne sölesem bilmiyorum ki

bir şey söylemeden önce kendimi senin yerine koyuyorum

hepimiz bu hayatta beraber yürüğebileceğimiz diğer yarımızı arıyoruz
bazen umutsuzluk bazen olmayacak bir değer yaratırız kendimize sevgi herkesin hakkı hepimizin bie derdi oluyor bazen hayata isyan ederiz bazende durup düşünürüz neden diye

ben nedeni arıyorum işte neden diye defalarca soruyorum kendime

sana bir iki kelimeyle güzel hoşuna gidecek laflar sıralardım ama gel görki seni ne kadar idare edecek yalnız kalınca kendinle yada mutsuz bir olay yaşayınca işte ozaman benim bu güzel laflarım tarih olacak unutuvereceksin bu dünya gerçekse biz yalanız eğer bu dünyanın gerçeği ise o zaman yalan olan ne razıyım bir yalanla mutlu olmaya ama hangi yalan dayanabiliyor mum ışığından sonraki zamanda ışıldamaya

saygılarımla

Çok yanlış bir düşünce insan hayatini yaşayabileceği şekilde yaşamalıdır her şey güzellikle bitmiyor. belkide bilmediğimiz çok şey vardır bizlerinde paylaşacağımız güzel yönlerimiz vardır. Sevginin olduğu her yerde güzellik vardır.

Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır, sularında hayallerimizi yüzdürdüğümüz. Bizim ömrümüzde dostlarımız vardır, acılarımızı paylaştığımız.

Arkadaşlar rahat ol ama, olunmakta zor tabiki. O işi yaşayan bilir. O beğenilme adına yazılanlar tabiki doğru.

Sakatlığımızı ne kadar takarsak kafaya ve ne kadar önem atfedersek ona, karşımızdaki de -en az-o kadar önde tutacaktır o özelliğimizi.
Bazıları çok güzel/yakışıklıdır. Böyleleri ilk anda bişeyler uyandırır karşısındakinde (ben böyle değilimdir mesela). Bazıları ise uzun yol koşucuları gibidir, zaman ilerledikçe ortaya çıkar bazı özellikleri (ben gibi :) ).
Böyle düşündüğüm için genel manada, hiç bir zaman ilk anda bişeyler yapmamışımdır yaşamım boyunca. Bence sen de öyle yap, uzun soluklu tanımalar/tanınmalar ayarla kendine. Bırak o uzun yolda ortaya çıkacak özelliklerinden etkilenecek insanlar bulsun seni, ya da sen bul onların uzun yoldaki özelliklerini.
Bir de unutmamalı ki evlilik aşkın son evresidir. Oraya gelene kadar daha çoooook evreler var. Her evresinden zevk almak ve %99.9'unun da evliliğe varmadan iyi ya da kötü sonlanacağını bilmek lazım. Evlilik-evlilik diye kasarsak kendimizi, aşkın hiiiiç bir evresini yaşayamayız bile...

arkadaşlar arkadaşımız hissettiklerini ve yaşadıklarını yazmış belki size göre yanlış bi düşünce ama o bakıyo aynaya onun açısından bakıp ben ona hak veriyorum benimde skolyozum var evet vucudumuzda skolyoz deformasyona neden oluyo ama kalp gözüyle bakıp öyle seversen işde o zaman hayat dahada güzel görünür görünüşüne bakıpda bişe hissetmeyen insan zaten beni haketmiyo diye düşünürüm ve onlada işim olmaz zaten

ASK

ARKADAS BAK BEN SAGLIKLI KULTURLU OKUMUS BIR KIZLA
TANISTIM EVLENMEK UZEREYIM BUNUN KADAR KARAMSAR
OLMA HASTALIK BIZIM ISTEDIGIMIZ BIRSEY DEGIL ONCE
YUREK GELIR BELKI INSANLARIN ON YARGISI VAR ONUDA
BIZ ENGELLILERI TANIDIKCA UZERLERINDEN ATIYORLAR
ISTER INAN ISTER INANMA BIR YILDA UC KIZ ARKADASIM
OLDU SONUNCUSUNDA KARAR KILDIM YUREGINI FERAH TUT
HOSCAKAL

MERHABA

ARKADAŞALR NE DESEM BİLMİYORUM İNAN ARKADAŞTA HAKLI SİZLERDE PSİKOLOJİ ALANINDA BİRİ KONUŞSAN ADAHA İYİ OLUR ÇÜNKÜ BEGENİLME ARZU EDİLME DUYGULARLA ALAKALI VE SANIRIM PSİKOLOJİ ALANINA GİRER İNŞ. Bİ PSİKOLOK ARK.YAZARDA ANLAYABİLİRİZ

Herkesin başkaları tarafından beğenilen bir yönü vardır.
Güzel bir gülüş, iyi bir kalp, zeka, güzel bakan gözler vs…
Bu liste uzayıp gider.
Negatif bakmak yerine güzelliklerinizi keşfedin.
Özellikle içinizdeki güzellikleri :)

Sevgilerde yürek önemlidir.Bunu yaşadıkça öğreneceksin.............

ARKADAŞLIK-SEVGİ-DOSTLUK-BERABERLİK-
grafikte direk ilişki yoktu cinsellik duygu işidir eğer sen kendini başarılı ve sempatik bulduğun yönünle gündeme getirip birliktelik yaşarsan sonunda cinsellik de sana hoş gelebilir.
ama direk bir ilişki düşünürsen haklısın pek cazip olmaz.
ama önce kendini sev her yönünle kendine saygı duy kendin sevmediğin şeyi başkalarına sevdiremessin.
bilmem anlatabildimmi her şey cinsellik değil ama yaşanması gereken bir olay.
hayata
YÜREK GÖZÜ İLE BAKALIM
daha parlak ve daha güzel olacaktır
sevgilerimle.

Sevmek için yalnızca
güzelemi bakmalı
çirkinin şirin ruhu kalbi dağlayamazmı.

Güzellik dış görünüş fani. Önemli olan sevgiyi aşkı kalpte hissedebilmek.
Senin dış görünüşünle ilgilenen biri zaten seni mutlu edemez.

kardeş kafanı takmıyacaksın, kendini geri çekmiyeceksin.Seni seven böyle sevecek.Oturanboğa'nın dediği gibi uzun tanışmalar düşün.Kimseye eyvallahın olmasın.takma kafanı.benimde durum aynı ama düşünmüyorum artık.hayatın içinden çekilme yeter.

Valla sen istesen de istemesen de bu vücutla yaşamaya devam edeceksin açıkçası. Bence utanmanı gerektirecek bir durum yok. Sen kendin gibi davranırsan eminim herşey yolunda gidecektir...

Gerçekçi Olalım

Arkadaşım, bence söylediklerinde haklısın.Ben çocuk felci geçirdim, yürüyebiliyorum ama değneklerle. İşim var öğretmenim, 3 yıldır evliyim, bir oğlum var. Evlendiğim kişi sağlam ama aramızda çok fazla kültür farkı var.
Ben de kendimi aynada gördüğümde bu vücudu kimse sevmez diye düşünüyorum. Gerçekleri söylemek lazım. Tabii ki şu da var, insan gerçek güzellikleri aradığında kalbi güzel insanı sever ama soruyorum size günümüz insanlarının kaçı erkek olsun bayan olsun bu kalp güzelliğine göre hareket edebiliyor? Ancak evlenip bazı şeyleri farkedince asıl önemli olanları farkedebiliyor.
Ama çok geç oluyor. Herkes dengiyle ilişki kurarsa çıkabilecek sorunlar da minimuma iner.Biz engelliler genel olarak kendimize güvenemiyoruz şartların müsait olmadığını düşündüğümüz için. Şimdi ise durumumun bir çok sağlam insandan daha iyi olduğunu düşünüyorum ama artık çok geç. Mutsuz bir evliliğim var. Hanımımla oturup konuşabileceğimiz seviyeli bir konu bulamıyoruz, sadece sıradan günlük konular.

Dostum yazını okuyunca sana kızdım bilmiş ol. Çünki güzellik ne senin, ne benim, nede bir başkasının tarif ettiği gibi değil, sadece dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanın milyarlarca biçimde algıladığı gibidir.
Sana şahit olduğum bir olayı anlatayım. Tanıdığım bir kadın vardı, kel kafalı, şişko göbekli ve pörtlek gözlü birine aşık olmuş ve onun için hüngür hüngür ağlıyordu. Bu olayı görünce şöyle düşündüm:
Demekki benim için intihar bile edebilecek tonla kadın var....
:)))

Saygılar...

güzel bir örnek concorde yeterki insanin
iç dünyası güzel olsun gerisi yalan.

gökhan içini rahatlatırmı bilmiyorum ama sana şöle bi şey söyleeyebilirim.benim fiziki bi engelim yok ve erkek arkadaşım engelli we biz en kısa zaman içinde ewlenmeyi düşünüyoruz.tip yada fiziki özellik sewen insanın aklına gelecek en son şey.hatda kolay kolay gelmez.hımm birde şöle bişey war kimsenin wücudu baki değil en basiti herhangi bir rahatsızlık geçirmese bile bi bayan doğum denilen şey war dünyaya getirceğimiz o sewimli welet yüzünden tüm fizikler alt üst oluyo(tabi sizin psikolojınizide bozuyoruz :D )eee şimdi biz kilo aldık diye çatlağımız oldu.selülitimiz çıktı diye kalkıp herif bizi boşıyacakmı?bu basit bi örnekti yani bunu büyütme kimsenin wücudu aynı kalmıyo önemli olan sewginin olması baki kalması we inan bana çoğu kadın yakışıklı erkek aramıyo tam tersine onu sewebilecek mutlu edebilecek bi erkek arıyor.o yakışıklı peşinde koşanlar ergenlik döneminde olan we hala ergenliğini tam anlamıyla bitirmemiş kızlar :wink:

Bende insanın dış görünüşü dışında
iç güzellikleri'nin karşı taraf açısından daha ağır bastığı kanısındayım :wink:
İnsan ayna karşısında vücudunun eğriliğine bakmak o noktaya takılmak yerine
aynada gözlerinde ki ışıltıyı fark etmeli,
Yüzünden gülücükler
Kalbinden sevgiyi eksik etmemeli :p

Herşeyden önemlisi nasıl bakarsan öyle görürsün :p

SENİ SEVEN BİRİ VÜCUDUNU GÖRMEZ ZATEN.SENİ SEN OLDUĞUN İÇİN SEVER.KENDİNE HAKSIZLIK ETME...

Takma kafana be arkadaşım.Bu ne karamsarlık böyle.Önemli olan ruh güzelliği ve seninle aynı güzelliği paylaşan biriyle karşılaşmanı dilerim.
Biz iki engelli bunu başardık ve iki sağlıklı velet yaptıkki ne skolyoz kaldı ortada ne polio sekeli nede ankilozun deforme ettiği omurga.Unuttuk gittik herşeyi.
Sende dene. :lol:

BENCEDE TAKMA KAFANA FAZLA.BENDE DE SKOLYOZ VAR . ÇOK TAKIYORDUM Bİ ARA :) AMA ALIŞIYOR İNSAN ZAMANLA .ARKADAŞLARIN YAZDIKLARINA BEN DE KATILIYORUM .ÖNEMLİ OLAN FİZİKSEL GÜZELLİK DEĞİL ,RUH GÜZELLİĞİDİR .SENİ GERÇEKTEN SEVEN ZATEN OLDUĞUN GİBİ KABUL EDER.SENİN İÇİN RAHAT OLSUN :wink: ALLAH HEPİMİZİN KARŞISINA HUYU GÜZEL İNSANLAR ÇIKARIR İNŞALLAH...

birini bedenen istemek için önce beynen istemek gerekmiyormu arkadaşlar??
birinin seni istemesi için önce seni sevmesi gerek,sevdigi takdirde herşeyi kalbiyle görür inannn....

leydii' Alıntı:
birini bedenen istemek için önce beynen istemek gerekmiyormu arkadaşlar??
birinin seni istemesi için önce seni sevmesi gerek,sevdigi takdirde herşeyi kalbiyle görür inannn....

Arkadaşım , ne güzel söylüyorsun..Aslında birçok insan böyle düşündüğünü söyler...Söyler ama sevmek yerine hep uzak dururlar..Yanlış anlama arkadaşım kişisel olarak sana bir eleştiri de bulunmuyorum.... Gerçekten böyle düşünen insan bulmak çok zor..

BENCEDE YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN...

BENDE SKOLYOZ SORUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIM.AMA BU NE BENİ NE HAYATIMI ETKİLEMİYOR... 7 SENEDİRDE SAĞLIKLI SORUNSUZ BİR KİŞİYLE BERABERLİĞİM VAR... EMİN OL BİR İNSAN GERÇEKTEN ÖNEM VERİYORSA SENİ HİÇBİR DURUMUN ÖNEMİ KALMIYOR :wink:

ameliyattan önce bu tür düşünceler benimde bi an olsun aklımdan geçerdi.o kadarda kendimle barışık olduğum halde.ameliyattan sonra çok düzgün bir vücuda sahibim şimdi.arkadaşlarında dediği gibi ben ameliyattan önce bu eğrilikle neler başardım.sağlıklı insanların yapamayacakları işlerin üstesinden geldim.beni dış görünüşüm yüzünden kabul etmeli evlendiğim insan.bende onu her haliyle.evlendikten sonra başımıza neler geleceğini biliyormuyuz ki.

Üst Alt