Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynada kendime bakamıyorum!

2 kişi birbrni sewiyorsa yürekten sewiyordur bedenini değil ruhunu kalbini sewmiştir gerisi teferruattır sewmek sewilmek kadar güzel bi duygu var mı yaa :)

bak aynaya güzel kardeşim hiç utanma kendinden ve bırak olayları akışına kızların sağı solu belli olmaz brad pitt gibi olsanda birgün sonra bir bakmışsın vazgeçiyorlar esgeç günlük yaşa hayatın zevkini çıkar ..

hııh

Allah kahretsin ben de aynada kendime bakamıyorum

o kadar güzelim ki gözlerim kamaşıyor :)

şaka bi yana da arkadaşlar, kendini beğenmekle kendini sevmek arasında dağlar kadar fark var...

aşka gelince...........................

Arkadaşım gönül kimi severse güzel odur..

Ben arkadaşın problemine değil de yorum yazan arkadaşlara birşey demek istiyorum..yaw herkes kendi söylediklerini gerçekten kendi hayatlarında uyguluyorlar mı .:D

Teselli olurmu bilmem,benim vücudum harita gibi dağı ovası belirgin,ancak bu benim.
Bu kafa bu vücudu taşımak zorunda...
Şu bir gerçek ilk intiba karşı cinsi (erkek-kadın fark etmez)olumsuz etkiliyor,biraz sabır biraz zamanla akıl ön plana çıkarsa bir çok düğüm kendiliğinden çözülüyor.

bunları bizler değil,alay edenler,beğenmeyenler,küçümseyenler,hakkımız olduğu halde önlemeye çalışıp vermeyenler utansın arkadaşım.

Her şeyin Allah (c.c.) den geldiğini asla unutma,benim bacağım küçükken yandı bende çok sorun ediyor idim şort giyemiyorum mesela bu beni nasıl etkilemişti ama sadece şükrettim başka bir şey yapmadım Allah'ım buna da şükür diyorum neden çünkü daha beteri de var.Unutmayalım,her sağlam insan birer engelli adayıdır,herkes de olabilir gayet normal,,,lütfen bu kadar psikoljini bozmasına izin verme,

sevgiler....

insan kendini tanıdıkça güçlenir...yeteneklerinin farkına vardıkça güzelleştiğini görür...fiziksel farklılıklar bu noktada önemsizdir.Fiziksel engeli olmayan insanlarında takıntıları vardır,mesela bir arkadaşımız engelli değil ama o gün biri güzel değilsin dediğinde gününü öldürüyor herkese soruyor güzelim mi diye...beyinsel bir olay güzellik ve çirkinlik anlayışı. başta birey kendini güzel görürse aynalar güzelleşir bak aynadan neden korkuyorsun neden korkulsun aynalkardan ...barışmak gerek yaşamla gülümse bence :)

bende ılk zamanlarda senın gıbı dusunurdum aynanın karsına gecer saatlerce bakardım kendıme senın en buyuk sorunun kendıne dargın olmak ılk once kendınle barısmalısınkı sonra etrafındakı ınsanlardan ılgı ve alaka bekleyesın kendınle dargın olarak hayatını surdurmen zor gıbı kendınle barısık ol gerısı duzelır

merhaba kader arkadaşım :D benim konjenital kifoskolyozum var ve ben 3 kez ameliyat oldum.ilk ameliyatım gizli dikiş yapılmamış ilk ameliyatımda sonra ki ameliyatlarımda yapıldı ama pek bi değişiklik yok.sırtım tarlaya dönmüş durumda :D bende nefret ediyordum sırtıma bakmaya aynada senin düşündüklerinin aynını düşünüyordum :( ama şunu anladım sağlıklı bile olsa hepsinde bi kusur var kimisi çok şişman kimisi selülitli kimisi varisli kimisi balkon göbekli kimi aşırı kıllı recep ivedik gibi :) kimi çok sıska diye uzayan giden bi liste var ve ben antalyaya tatile gittiğimde baktım millet hiç çekinmeden giyiyo mayosunu bikinisini ya dedim benim onlardan ne farkım var dedim kendi kendime :) ve şimdi bikinimi giyiyorum sırtımdaki eğrilkte dikişlerimde umrumda değil :) sende öyle yap sana tavsiyemdir ha bişey daha emin ol ki seni gerçkten severse biri o eğrilik yada dikişler görünmez bile ona :D yani takma kafana salla gitsin :D

----------

ben sürekli çevremde ki insanlara şu sözümü söylerim :D Rabbim beni çok güzel yaratmış engelimide nazar boncuğu olarak üzerime takmış derim sende öyle de :)

Ayna ayna söyle bana varmı bende yakışıklısı bu dünyadaaaa

6 sene 2 ay önce konu açtığımda beni seven bir kız yoktu hayatrımda.. halen de yok..!!

Gökhan, sana birşey sormak istiyorum..:) Her insanın aşk - evlilik söz konusu oldumu kafasında hem bedenini, hem ruhunu çizdiği bir resim vardır mutlaka. Yani hiçbir kadın "erkek olsun da nasıl olursa olsun", ya da hiçbir erkek " kadın olsun da nasıl olursa olsun" (ciddi bir birliktelik düşünülüyorsa tabii) demez.. Diyelim ki senin hayalindeki resmin çok çok zıttı bir kadın çıktı karşına, "Allah Allah, buna da şükür" mü dersin..? "İdealimdeki insan değil, birlikte olamayız mı" dersin?

Yani kendine seçme hakkı tanıyor musun?
Yani "amaan zaten beğenen, seven yok beni, bulduğumla yetineyim" mi dersin..?

Ne dersek diyelim, fiziksel engelimiz yüzünden yine de 1-0 yenik başlıyoruz diğer bekar rakiplerimize göre..
Ayrıca görücü usulü diye bir kavram var ki iki insan birbirine çok zıt olmadıkça ve eğer ikisinin de gönlü varsa bir yuva kurmaya evlenirler pekala.. ve ben de pekala derim ki ; kötü niyetli olmadıktan sonra , fiziki olarak engelli olsa bile kendi kendine yetebildikten sonra hemen derim ki çok şükür Allah ıma ki bir eş nasip ettin bana..

Bundan gocunacak değilim..

Valla ben açıkcası "insanın seçme hakkını elinden alan "bu deriin derin derin çook derin sistemin Allah belasını versin diyorum artık.. Sevmiyorum beddua etmeyi ama yetti artık canıma daa..:):) Sinir oluyorum insanların hastalığından ya da sakatlığından dolayı seçme hakkı tanınmamasına ve çokta istemedikleri tercihler yapmaya mecbur bırakılmalarına..

Toplum tarafından yıldırılmış ve "yetinmek" aşılanmış iki insan biraraya gelince eh doğal olarak vazgeçecekler kendi ideallerinden adına görücü usulü denilecek.. İnsanlara başka çıkış yolu bırakmayan bu sistem heralde hiç değişmeyecek..

Sen de yetinenlerden olacaksın yani..:)

seçme hakkını elinden alan sistem derken hangi sistemi kastediyorsun pek anlayamadım aslında ama bu konuştuğumuz konudaki durumu bu hale getirenler insanların kendileri..Realist olmak gerekirse sokağa çıktığında tüm bayanlar hep en yakışıklısı en zengini olsun istiyorlar.. yalansa birisi çıkıp yalan desin..Ne YAZIK Kİ artık sevgi ve hoşgörü 2.plana atılmış.. Çok seveceğim işte çoook seveceğim el üstünde tutacağım bir dediğini iki etmeyeceğim aç açık bırakmayacağım ele güne muhtaç ettirmeyeceğim. çok saygılı ve seviyeli davranacğım. ya bunlardan başka ne ister ki bir insan.. ama yok işte... yok... Yakışıklı olsun düzgün olsun işi gücü olmasın hatta fiziksel güç kullansın.. ama kız ona varsın.. nasıl bir düzen bu .. ? Önce bunun açıklamasını yapın bana... !!!

Engelimle gurur duyuyorum, iyiki engelli olmuşum, dünyaya gelsem bir daha engelli olurum düşüncelerine katılmıyorum, gokhan_sozumcetin herkesin paylaşmayacağı duygularını cesaretle paylaşmış, tebrik ediyorum. Bu tip düşünceleri çoğu engelli yaşamıştır, yaşıyordurda zaten.
Ama utanmaya da gerek yok, engelli olmamızın sebebi bir değiliz ki ve genellikle engelimizi düzeltmek için yapılacak birşey de olmuyor...

Sevmek yada evlenmek konusunda ümitliğe kapılmaya gerek yok, size uygun birisi için çaba gösterirseniz, hem üzülmezsiniz hemde mutlu olma şansınız yüksek olur.

nasıl bir düzen bu .. ?

Heh işte benim "Allah belasını versin bu sistemin ve içindekilerin" dediğim sistem, senin düzen dediğin şey. Aynı kapıya çıkıyor zaten yani..:)

Ben olsam, yapayanlız yaşlanırım, yapayanlız ölürüm, yinede dayatmalarla tercih yapmam, istediğim adama varırım arkadaş! O kadar!.:D

Sen de sakına sakın, hayalinin dışındaki bir kızı alma, tam hayalindeki gibi bir kız ile evlen.. Yok yakışıklı değilim, yok efendim aynaya bakamıyorum onu geç.. Kız milletine hiiç eyvallahın bile olmasın.. "Biri beni sevse" isteğini belli etme kız milletine.. Kendilerini daha da bi bişi zannederler..

Sana "sakatsın" deme lüksü varsa o kız milletinin, senin de "tipim değilsin zaten, yürü git işine kız" deme lüksün olmalı.. Anlatabiliyor muyum?..:)

Kendine seçme hakkı tanı, gerisini oluruna bırak..:)

keşke senin dediğin gibi olsa mesele.. Sen secimini yapmışsın yani yalnız yaşamayı göze alabiliyosun icabında...
yani sen kendi kriterlerinde ısrarcı olursa yalnız kalabilirsin ki kalman çok muhtemel , sorun değil bu senin için.. Saygı duyarım sana... Ama ben yalnız kalmak istemiyorum.. Açık ve net söyliyorum ; Bir kız olsun kendisini sevmem için bana şans versin.. ama beni aşağılamadan..sevgime karşılık versin , vermese de kabul etsin.. ben buna razıyım.. Ben istemez miyim seçme hakkım olsun..Ama maalesef yok kardeş bu hakkımız bizim.. binde bir çıkar belki.. Bi de şu var konu başka tarafa geçecek ama.. mesela bir kız sevdin o da sevdi seni... Ailesi seni kabul etmedi.. kız da seni seviyo ama ailesine de karşı çıkamıyor.. mecburen bırakıyor seni.. -bu durum da çok kötü... Hemen burada kıza da suç bulmak doğru değil..ailesini karşısına alabilecek kadar sevmek durumu değil bence bu.. ailesine sırt çevirmek herkes için zordur mesela..

Üst Alt