Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı isme iki araç kayıtlı olduğu için ÖTV'siz araç alamıyoruz!?

darkminer

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar babamın %95 raporu var. ÖTV indiriminden yararlanıp araç almak istedik. Aracın pazarlığını kredisini her şeyi yaptık. Tam fatura kesilecekken o anda bir durum ortaya çıkıyor:

Amcam daha önce rahmetli babaannem için ÖTV indirimli bir araç almış ve babaannem rahmetli olunca miras olarak bu araç babam, halam ve amcam için ÖTV muafiyetinden yararlandığımız gibi gözüküyor ve müsaade etmiyor. (aracı amcam kullanıyor) 5 sene geçmesi gerekliymiş. 2,5 senesi geçti zaten fakat başka bir yöntem var mı?

Bu durum başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olunursa sevinirim. Teşekkürler...

Babanıza miras yoluyla geçtiyse hakkından feragat etmeli diye biliyorum.

Aynen kredi işinide ayarladık. Ama bu durum ortaya çıktı. Bayi biraz bekleyin dedim. Zaten kaparo vermiştim.

bLaCkRaCe
Bir arkadaş feragat etse dahi olmaz dedi. Yani o hakkı kullanmış oldu. 5 yıl beklemek lazım dedi.

darkminer

Durumu çözmek için vergi dairesi aracılığıyla gelirler idaresi başkanlığı'ndan bir özelge talep edin. Belki bir çözüm üretirler.

Özelge dediniz şey tam olarak nedir? Bilgi için teşekkür ederim.

Yapacak bir şey yok 5 yıl sürenin bitmesini beklemelisiniz.
Baban miras hakkından vazgeçip araçtaki payını amcan ve halana geçirirse, babannenin başka mirası varsa ondan da vazgeçmesi gerekir. Ayrıca ÖTV li araçı miras olarak devralanlardan birisi (örneğin baban) ben istemiyorum ÖTV indirimli aracı derse, araç normal araç muamelesi görür (Mirasın paylaşılabilmesi için) ve maliyede ÖTV ister bu sefer.
Tek yol surenin dolmasını beklemek.
Anlattıklarım benim bildiğim. Kanun değildir.
google özlge talep yazın. Maliyeden resmi görüş almak için kullanılır. Ancak cevap gelmesi 1-2 ay sürebiliyor. Bilginize.

Bu cidden haksızlık. Bilgi için çok teşekkür ederim.

Üst Alt