Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B12 vitamini eksikliği anemisi için rapor oranı yüzde kaçtır?

İlkez duydum böyle bişey.Yanlış anlamayın b12 vitamini eksikliği anamesi engel ne alaka.?

B12 vitamin eksikliği problemi varsa "benexol" hap kullanırsanız geçer

Bunun için rapor vereceklerini zannetmem.

dil altı b12 hapları spreyleri var onlardan al en etkili onlar olur b12 eksikliği için

Vitamin eksikliğinden dolayı rapor vermezler 😆 kısa süreli takviyelerle geçer.

Ben yok diye biliyordum ancak doğru ve güncel bilgiyi vermek için şimdi de kontrol ettim. ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKte yer alan ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORLARI ENGEL ORANLARI ALAN KILAVUZU içinde yalnızca vitamin eksikliği kaynaklı anemiler için tanımlanmış bir engel söz konusu değil. Eğer vitamin eksikliğinize veya aneminize sebep olan altta yatan bir rahatsızlığınız yoksa sorunuzun cevabı yüzde 0

Herkes bir şeyler yazmış,B12 vitamin eksikliği anemisi,yani(pernisiyöz anemi) soruyu soran arkadaş zannediyorum bunu soruyor..insanlar ne kadar ön yargılı.

Kısaca b12 eksikliği ile bilinen pernisiyöz anemi özellikle otoimmün bozukluklar, genetik geçiş,gastrointestinal+metabolik bozukluklar ve diğerleri..uzun uzun yazmaya gerek yok.b12 vitamin eksikliği anemisi pernişiyöz anemi olarak ifade edilir.

Engel oranı farklılık gösterir, tedaviye yanıt alınıyormu alınamıyormu ona göre gerekli tetkikler yapılır ve değerlendirilir.

Steroid ve diğer ilaçlar ile tedaviye yanıt alınan pernişiyöz %20 yani uzatmaya gerek yok, hafif 20 puan orta 40 puan tedaviye yanıt vermeyenler 80 puan.

@hemite,

@OğuzHan112,

Hocam siz biraz kolaya kaçmışsınız ama ben biraz uzun yazacağım,

Öncelikle her B12 vitamin eksikliği altta yatan çok sistemli birçok sebebe bağlı olabilir. Pernisiyoz anemi intrensek faktör eksikliğine, emilim bozukluklarına veya enfeksiyon, cerrahi girişimler, ilaçlar veya beslenme gibi başka nedenlere bağlı olarak gelişebilir.

Her B12 vitamini eksikliği pernisiyöz anemiye (veya tam tersi şekilde) bağlıdır demek tıbbi bilgilendirmede eksiklik içeriyor. Ayrıca pernisiyöz anemi engel tablosunda yer almaz.

Aplastik anemi, orak hücreli anemi, konjenital hipoplastik anemi ve hemolitik anemi dışında engel oranları kılavuzunda yer alan bir anemi tipi bulunmuyor.

Daha önce yazdığım gibi B12 vitamini eksikliği tek başına engel oranı teşkil etmez. Eğer altta yatan doğumsal veya sonradan edinilmiş bir rahatsızlık varsa durum altta yatan hastalığa göre yorumlanmalıdır.

Merhaba bu tür rahatsızlıklar anemi tarzı (Hematoloji ) ' Benim rahatsızlığım ADAMTS13 eksikliği TTP dir tekrarlayan ataklarım mevcut oranım %60 bu tür rahatsızlıklar B12 işte eksik aman boşver herkezinki eksik ispanak ye mercimek ye balık ye akrabam da pekmez var ye düzelir cinsinden değildir bilenler de yaşamamış kulaktan duyma uydurma efsane bilgileri sunar maksat yazmak olsun ( bilim ilimden bilgili insanlar anlayarak tıbbi olarak zaten bilgilendirir bu tür insanların gerçekci bilglerine herzaman saygı duymak can kulağı ile dinlemek gerekli olduğunu savunanlardanım ( Bu tür rahatsızlık zemini oluşumu varsa önerim Tütün ve türevlerini asla yanında etrafında özenle uzak tutmanız uzaklaştırmak çok faydalı olur ( onkoloji de ve yataklı serviste yapabiliceğimiz bir şey yok ) konusu geçtiğinde pişmanlıklar başlıyor emin olabilirsiniz tecrübeliyim iyi forumlar

Üst Alt