Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baba vefat etti. Engelli oğlu ve eşine % kaç dul ve yetim aylığı düşer?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
Bir akrabamızın Bağkur emeklisi baba vefat etti
%90 engelli oğlu ve normal eşine
Dul ve yetim aylığı ne kadar düşer
Lütfen bilgi veriniz

5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununa göre dul-yetim aylığı kimlere, hangi oranda bağlanır?

Emekli Sandığı Kanununa göre aylık bağlanacak dul ve yetimler; eş (karı ve koca) ve çocuklar ile ana ve baba olarak belirlenmiştir.
Dul ve yetimlere ait aylık bağlama oranları şu şekildedir;
*Eş : %75
*Çalışan ya da emekli aylığı alan eş : %50
*Eş, 1 yetim : %60 - %30
*Eş, 2 yetim : %50 - %25, %25
*Tek yetim : %50
*2 yetim : %40, %40

SGK internet sitesinde bu haber yazar
Engelli hakkında bilgi yazmaz 😟

SGK ya gerekli belgeler verildi, haftaya belli olacak
Nasıl öğrenilecek e-devlet te yazar mı -mka
Birde ôlüm parası nereye ödeniyor
Bilgisi olan lütfen cevap veriniz

Zorro E-Devlette Yazar (4-B Emekli Aylık Bilgisi )
Yanlış Bilmiyorsam %50 Eş - %20 Yeti Çocuğa Bağlanır.
Ölüm Parası Genellikle Ziraat Bankasına Yatıyor Onuda E- Devletten (Şahıs ödemeleri sorgulama) Takip Edebilirsin.

Ben ayni soruyu sormuştum
%60 dul kalan eş'e
%30 evli olmayan kız evladına demişlerdi

Zorro
alo 170 iarayıpda öğrenebilirler. ben devamlı aramıştım.

Eşine maaş çıkmış ama
Engelli oğlu için yeni sağlık raporu istenmiştir
Evine SGK genel müdürlüğünden bildirim mektup gelecekmiş,yeni rapor çıkartılıp rapor hastaneden SGK ya ulaşacak diye.
Halbuki yeni rapor aslı var,bu olmaz dendi
1 gün geçte bile kabul olmuyor, hastaneden genel SGK ya geçecek sağlık raporu gerekli dediler.
Seninkidemi böyle oldu @-mka
Ne dersin @okatur bağlanmaması dahamı iyi olur

Bahçeli’nin seçim manifestosunda söylediği “engelli aylıkları için kişinin aile gelirine değil,kendi gelirine bakılacak” vaadi...gerçekleştirecekmi
Sözünü tutacak mı

Engelli oğlu bu yüzden yetim maaşına bağlanmasa iyimi olur bilemiyorum
Lütfen bilgi veriniz

Zorro

erdal benimkınde raporun aslı gıbıdır kopyasını dıye aslı gibidir onayı olmayan kopyasını yanlışlıkla yolladıgm için olmadı.raporun aslını yollayın denıldı.bende raporun aslını yolladım işlem gerçeklesti.bahsettiğiniz kişinin raporunu asıl olanmıydı yoksa fotokopısımıydı.

Zorro

rapor yeni ve aslı. niye problem çıkarıklar?

Ne bileyim
SGK ya özel rapor olacakmış

2018 yılında alınan rapor farklı bir işlem için alındığı için sgk aynı raporu kabul etmez maalesef.
Kapanmayan yaralardan bir tanesi de bu.
Şuan ki alınacak raporda, raporun ne için kullanılmak istendiği belirtmesi gerekmektedir.

Evet haklısınız
Normal sağlık raporu kabul olmuyormuş

@Zerro merhaba yeni raporu elden size vermez sadece oran olarak SSK ya bildiriyor. Vücut oranını yüzde 60 ve Özer’i kayıp olup olmadığına bakar oda bir iki aya belli olur normal rapor gıbı değil

ara karar verilmiş ve bir başka hastaneye sevk alcak ordan gelen raporla yeniden degerlendirilicek sonra kabul olursa bağlanır maaş

önce sen aylık bağlanması icin sgk baş vurusu yapcaksın ordan sen hangi hastaneye istiyorsan oraya gitceksin kardeşim o yeterli gelmezse raporda eksik birşeyler görürse senin raporuna bakılcak sonra dedim gibi yetersiz gelirse seni muhtamelen başka bir hastaneye sevk edicek 60% rapor kabul olursa sana düşen hisse oranında aylık bağlanır.

Normal yeni sağlık raporu
%90 Ağır engelli oluyorsa,
Bunun neresi eksik ve yetersiz olabilir
SGK nin belirttiği raporda aynı olmalı
Başvuruyu yaptı tabii sadece SGK Genel Müdürlüğü'nden haber mektup bekliyor,Ne yapılacağı konusunda.
O gelen kağıt ile gider hastaneye
aykut35 Teşekkür ederim bilgi için

tmm 90 ağır engelli olabilirsin ama eskisi gibi al sana demiyorlar zorluyorlar işi ama saten yeterlise rapor oranın ...ki öle görüküyor maaş bağlanır sana kardeşim sıkıntı yapma beklemen gerek sadece prosedür öle işliyor yani başka bir hastane raporuda isteyebilirler bilir kişi olarak ama dedim gibi olur aylık

not eksiklikle alakası ilk aldın rapor tatmin etmiyorsa sgk daki bilir kişiler yeniden ek rapor isterler sonra bakarlar eksiklik yoksa netice sgk ya baş vuru yaptın yere gelir aylık bağlanır sana hayırlı olsun şimdiden bağlandında yazarsın burdan kardeşim.

Devlet Bahçeli nin seçim manifestosunda söylediği ''engelli aylıkları için kişinin aile gelirine değil,kendi gelirine bakılacak''diye vaad vermişti.

Engelli oğlu bu yüzden yetim maaşına bağlanmasa iyimi olur bilemiyorum, Sonra pişman olmasın

Belki sonra bu vaad gerçek olur da engelli maaşına bağlanır daha iyi olur
Onun için kararsız aykut35

en güzel aldın baba maaşı boş ver o söledim bagkur maaşı olur öbürlerine pek bakma kolay kolay kesemezler babadan bağlanan aylını merak etme hakkın o ama o gider başkası gelir olmaz öle bu böle der en ii bildin yok kardeşim ben kafam rahat 2022 maaşı alıyordum eskiden o kesilcek ha bu ha derken 21 sene aldım o aylı allah nasip etti ve 1991 den beri aldım 2015 te kesildi babamdan maaş aldım iicin ve sgk lıyım o yüzden o daha iyi kardeşim öfö püfe bakma sen maaşın bağlansın rahatlarsın

Yaw 1250 tl nin % 50 sini alsa maaş ikiye bölünür 675 675 alırlar maaşı, baba öldüğünde direk çocuğa kalsaydı maaş o maaşta kesinti olmayacaktı anneye kaldığı için %30 kesinti uygulanır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

okatur bilgin yanlış, şehirdeki SGK çalışanlara pek inanma
En doğru bilgileri SGK Genel Müdürlüğü Ankara'da verilir.
Bak vefat eden baba önce 1550 TL maaş alırdı
Eşine 1250 TL %75 mäaş çıktı.
Engelli oğlunada maaş çıkarsa %30 olur
Anneninkide %60 a iner maaş yani
İkisi toplam %90 ayarında 1395 TL maaş alır ôyle değil mi
Bu babanın bağkurdan,emekli sandığından verilen dul ve yetim aylığıdır

Zorro

1550 x 75 : 116,250 yapar 1250 değil.2018 de artık tek eş olursa %80 i,eş ve 1 çocuk olursa eş'e %60 tek çocuga %30 veriliyor.

%60 u 930 yapar,%30 u 465 yapar. burda o 1250 dediğin şuna sadece tek eşe baglandıgı için 1550 nin % 80 i olan 1240 lira ile 10 liralık maaş zam farkını vermişlerdır.çocugada maaş baganırsa eşin maaşı 930 a düşer çocuga 465 verirler.eşin maaşı azalıyo görünsede aynı evde ikamet ediyorlarsa toplamda 100 lira gibi bi fazlalık oluyo.mısal benm maaş 670 civarı iken 705 ila 720 arası alıyom farktan dolayı

Teşekkür ederim -mka bilgi için
Daha âylığı almaya temmuz 25 de falan başlar
Engelli oğlu içinse 2 ay sonra belli olacak dediler
SGK il müdürlüğü bilgi verdi sadece

Bugün İl müdürlüğünden kağıt geldi -mka
Anneye ayrı kağıtda 1235 TL bağlanmış temmuzda alacak,ve ayrı olarak birde cenaze masrafı(ölüm parası) 595 TL alacak

Engelli oğlu içinse gelen kağıtda SGK il müdürlüğünün belirlediği hastaneye sevki isteniyor,oradan sağlık raporu için SGK kurum istiyor ve tüm muayene masrafları kurumca karşılanacakmış

Zorro
erdal eğer oğlunada maaş baglanırsa annenın maaşı düşer.şuan kı bildirdiğin mıktar maaşın % 80 i ve dogru mıktar.ama oğulada bagalnırsa anneın alacagı mıktar %60 a düşer oğul(tek oldugu için) %30 unu alır.
benm anlamadıgım benm işlemlerde şu hastaneye yada bu hastaneye gedecen demedıler zaten ben kendım raporu almıstım bakım maaşı için o aldıgm rapor ve dilekçe ile başvuru ettım ve maaşım baglandı demekkı işlemlerde değişiklik olmuş.

Yıl 2018 SGK prodesörü değişmiş
Ayrıca kağıtda not olarak hastaneye gidiş-geliş yol masrafları SGK kurumca karşılanır.

Bu nasıl oluyorsa galiba taksi fatura ister onun için SGK

arkadaşlar,babam nisan ayında vefat etti,onun üstünden sağlık yardımı alıyordum,sgk maaş için mayısın ilk haftası beni hastaneye heyete gönderdi.mayıs ayının ikinci haftasıda ankara sgk ya gitmiş.45 gün oldu yani ha la tebligat gelmedi maaş için...ne kadar sürer bu iş?...

E-devlet den kolayca takıp et tark67
Hastane de kaç doktor kontrolü ediyor ve heyet karar veriyor
Sonuç öğrenilebiliyormu olumlu oldu diye

Üst Alt