Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baba vefat etti. Engelli oğlu ve eşine % kaç dul ve yetim aylığı düşer?

Engelli oğlu SGK için rapor alacak, şimdi raporu alacağım diye oraň düşürme tehlikesi olurmu bilmiyorum
Bakım maaşı alıyor.
Öyle mi -mka
Lütfen bilenler cvb versin

Zorro

yetim maaşı için %60 dan az çıkarsa yetim maaşı almaz.evde bakım içinde enaz %50 ağır engellı işaretli olacak.%60 olup ağır engel yazmazsa yetim maaşı olsa bile bakım maaşı olmaz.ama %60 ve üzeri ağır engeli olursa ve hane gelir şartı tutarsa ki bahsettiğin mıktardan fazla değilse tutuyor bu durumda yetim maaşı ve evde bakım maaşı alabılır.

2018 yılı başka hastane sağlık raporu %90 ağır engelli olabiliyorsa daha ne beklenir?
Bugün SGK nın Belirlediği hastaneye gitmişler.4 fotoğraf gerek olmuş rapor için
Doktor kontrolleri yapıldı kan tahlili bile vermişler,yarın yine gidecek
Daha varmış doktor kontrolleri

Kontroller bitmiş, haftaya heyete girecek
Bu nasıl sağlık raporu oranlımı
tark67 aykut35
SGK ya aslı gönderirler,engelliye aslı gibidir kaşeli raporu verirler mi?
Bilgisi olan lütfen cevap verin

Engelli raporu sadece engelini ve engel oranını belirtir bir belgedir. SGK işgücü kaybı oranını belirten rapor ister, ki bu oran %60 altındaysa yetim maaşı bağlamaz. İtiraz ve hukuki süreç gerekebilir. Engelli raporunda %80 hatta 90 yazışta , işgücü kaybını belirten raporda % 32 yazan insanlarla karşılaştığım oldu..

kardeşim 90 sa oranın berak etme en fazla düşürcekleri oda zor 80 de gene agır engelli sayılırsın ve raporda oran yazmazlar bunu unutma senin evrak yani bütün gezdin doktorlar sana rapora yazarlar gerekcelerini ve ordaki yazıları okucak kişi sgk daki heyetteki müfettiş desem yeri var

yani onlarda doktor ama bu rapora bakım notlara sonra orda karar veriyorlar ama bakıp raporda bir eksik bile yada şüphelendi bir durum varsa seni bildi hastaneye sevk ediyor ayrıca 4 tane resim istemesi nrmal eskiten kata gülle olayları yapılıyordu o yuzden eskiden sgk nın azı cok yandi bu kastettim olay askerişlihe el verişli deyildir raporu bule almak isteyen bazı kişiler ozaman engelli birisini kendisi miş gibi hasteneye yollarlardı ben bildim öledi yıllar sonra işte bu olay artık kalktı neden böle rapor işlerinde resim istiyorlar aylık bağlanırsa saten sgk da kaydada giriceksin bu kişi diye o yuzden sıkıntı yapmasın rapor düşmez pek belli şeylerde düşer.

-mka

Öyle değilmiş % oran falan değilmiş.
Bugün heyete çıktı. Sağlık durum bilgisini SGK ya gönderecek hastane hepsi bu.
@tarsuslu69 @aykut35

Zorro hastane SGK ya gönderir, sgk durumu değerlendirir ama bu işler çok uzun sürüyor uzadıkça uzuyor. enaz 3-4 ay beklersiniz sonucu almak için.

Zorro

ben yetim maaşına başvurdugmda öyleydı 1,5 yıl önce.şimdi nasıl bilemem.

zora saten söledim heyete cıkıyorsun ordan rapor sana vermiyorlar sgk ya gidiyor sgk da evrakları isteyen kuruma yani senin yetimmi deyilmi ona rapor onanın iş gücü kaybı vesayre anlıcan uzadıkca uzar sonra rapor bakıcak eksik varsa diyelim hastaneden seni ara karar vererek yenide bir senin istedin hastaneye yollamaz kendi belirledi hastaneye sevk edicek ordan ve aynı gitcen hastaneyede bir bilgi gönderir anladın uzar ama senin iş olur.

Haklısın
Engelli oğlunun ayrıca gelir varmı diye
İnceleme yaparmı SGK
aykut35

Son düzenleme:
sanmam ama gene sağı solu belli olmaz nedim o konuda bilgim yok

Daha haber yok SGK dan
Birde engelli oğlunun GSS prim borcu çıkmış 4 bin TL.
Ne olacak hiç bilmezdi GSS yi.
Daha önce babasının bağkur üzerinden yararlanırdı sağlık için.
18 yaşından sonra borçlu çıkıyormuş

Bilgisi olan Lütfen cevap versin

Zorro
baba ne zaman vefat ettıde bu kadar borç çıktı?

Daha yeni Haziranda vefat etti.
18 yaşından bu zamana kadar birikmiş
SGK il müdürlüğü denildiğinde 18 yaşdan sonra,babanın sağlık karnesinden çıkıyor dediler.
Anlamadığım bir şey var o zaman niye engelli maaşına Bağlamadınız. Başvurduğunda babanız bakar diyorlardı.

Şimdi de GSS prim borcu çıkarıyorlar, böyle Adalet Olmaz Olsun

Zorro akrabanı çok mu seviyorsun haftalardır sırf onun için bilgi arıyorsun?

Kendisi şuan kaç yaşın da borcu sildirmesi çok zor abimin 500 tl borcu vardı zar zor yarıya indirdiler 18 yaşından önce eğer engelliği var ise bunu silmeliler hiç bir zaman ödemeyin özellikle aile bakanlığına başvur durumu izah edin

Yok daha ödeme yapılmaz
SGK il müdürlüğü dediki
Halledeceğiz
Bilmiyorum nasıl olacakta
35 yaşlarında

Bitmeyenumut
Bu bilgiler başkasının işine de yarayabilir okurlarsa tabii
Aynı soruyu sormasınlar yeter

Zorro

yanlışlık olmalı.18 yaşına girince babanın sağlıgındn yararlanamayacagı doğru.18 yaşına girince rapor alıp bunu ilgili yerlere bildirmek gerekıyordu ben bildirdiğim için babamın vefatına kadar babamın saglıgndan faydalandım.sizin hatanız bence eger hata ise engelli maaşı almak için rapor çıkarıp maaşa başvurmanız oysa öncelıkle engelınden dolayı calısma işgücünü kaybettıgı için babasının tüm haklarından faydalanmak için rapor alıp babasının bağlı oldugu kuruma bildirmenız gerekıyordu sanırm böyle yapmadınız ve bu yüzdende bu borç çıktı.siz kuruma bir dilekçe ile durumunuzu anlatın yenıden gss testı yaptrın eskı borç silinmesi için ne yapmanız gerektıgnı öğrenın

17 yılda 4000 lira borç çıkarıklar kaçtan işlem etmışler bunlar en düşük 40 lira die biliyom birde bu süre içinde faizleride olur.faiz uygulamasalar bile gene 4000 den fazla gelemsı gerekıyo.kısaca amma acaıp bı durum

Muratkanireş
bana prım 60 lirayla başladı aylık 190 lira oldu sonra geri 60 liraya düşürdüler.yapılandırmada sadece faizi almadılar borsun tamamını aldılar sizden yarısını almışlar nasıl bir sistem uyguluyolarsa artık.

Daha belli olmadı alo 170 i aramış, daha belli değil ilerleyen tarihlerde arayınız demişler
Annesi bu ay 1015 TL maaş almış
Geçen ay 1300 TL maaş aldıydı
-mka neden böyle olmuş
Daha yetim aylığı çıkmamış belli değil

Bilenler lütfen cevap versin

Zorro

zam farklarından olabilir.bende 800 küsür aldım bu ay 770 civarı aldım.her ay aynı almıom bazen az bazen çok alıom.sebebini bilmiom.

Yetim aylığını demiyorum -mka
anne dul maaşını neden eksik almış
Acaba ilerleyen günlerde engelli oğluna yetim aylığı çıkacak Ondan mıdır

eş alırsa dul evlat alırsa adı yetim aylıgıdır burda anlaşak ötekı soruna gelınce oğluna çıkacak dıye kesılmez.oğluna çıkarsa başvuru tarıhındne beri birikeı alır oğlu tabii öncelıkle oğluna baglandı diye anneden kesilecekelri o toplu paradan kesıp öyle öderler oğluna anneın oğlu maaş bağlanana kadar hiç bi kaybı olmaz . dediğim gibi sebebini bende bilmiom bende bazen az bazen çok alıom ama az aldıgım aydan sonra çok alınca o onu telafı edıyo

Yukarılarda yazı yorya başvuruyu hazıranda yapmış, temmuzda heyete çıkmış -mka

Seninki de 4 ayda bağlanmış galiba
Annenden kesildimiydi Yetim maaşı bağlanmadan önce?

Sadece senin Yetim maaşı 400 TL -mka
Kardeşinede 400 TL
Yani %25 sana %25 kardeşine
Anneyede %60 maaş.

Bizim akrabanın anneye %60, tek Yetim oğluna %30 maaş olması bekleniyor
Böyle olunca da anne 1000 lira ,
Oğluda 500 lira alması bekleniyor

Zorro

benım yetım maaşı beglenmedan evvel hiçbir kesinti olmadı kımseden.baglanıp ilk maaşı aldıgm temmzudan itibaren alınan yüzdeler değiştiği için onların maaşlarında azalma oldu yoksa o vakte kadar onlardan bişi kesilmedi.
bahsettiğin kişinin oğluna maaş bağlanması kesinleşmeden maaşında kesilme ollmaz.

Bugün SGK dan bildirim kağıdı gelmiş
Engelli oğluna 691 TL yetim maaşı bağlanmış, tahminimden fazla gelmiş
Neden acaba Engelli âylığı ayarına yükseldiği için mi -mka

Üst Alt