Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam adına bakım maaşı almak için gelirimiz uygun mu?

sevo85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun.benim babam yüzde 66 ağır özürlü.1900 tl maaş geliri var.evde ben,eşim,özürlü olan babam,annem bi de kardeşim yaşıyor ve kardeşim okuyor.eşimde asgari ücretle çalışıyor..bu durumda bakım maaşı için gelir kriteri uygunmudur..bi de aklıma takılan bir soru daha var babamın ödediği 900 tl lik bir kredi borcu var bu gider olarak hesaplanıyormu acaba,maaşından ödüyor sonuçta şimdiden teşekkürler.

Bütün gelirleri evde yaşayan kişi sayısına bölünce 512 liralık sınırı aşıyorsa evde bakım maaşı alamazsınız, ayrıca kredi gideri kira gideri gibi giderler evde bakım maaşında gider olarak gösterilmektedir, burda babanızın maaşını hesaplarken aldıgı net maaş göz önüne alınacak ve kesilen kredi düşülmeyecektir.

Evde bakım aylığında giderler göz önüne alınmaz. Sadece gelirlere bakılır. 540,47 TL(2014'ün ikinci altı ayı için kişi başına düşmesi gereken miktar) x 5 (kişi sayınız) = 2702,35 TL'yi geçmiyorsa başvurunuz kabul edilir.

asgari ücretten agi düşülüyor diye biliyorum doğrumudur.

agi sadece çocuğu olanlar için mi geçerli yani sadece onlaramı veriliyor..kusura bakmayın bu konuları hiç bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum

Hesaplama yapılırken eşinizin net maaşı hesaplanır, agi sadece ödenecek maaşta düşülüyor, genel olarak herkese aynıdır çocuk farketmiyor

yani 1900 lira babamın geliri 846 lira eşimin geliri ve 5 kişi ile böldüğümde çıkan rakam 549,2 bu uygun olmuyor galiba

Evet kriteri 1 lira bile aşarsanız maaşı alamazsınız, ilerde şartlarınız degişirse o zaman tekrar hesaplama yaparsınız ama şu aşamada başvurursanız maaşı alamazsınız

çok teşekkürler birini bulup yanımızda göstermekte bana uygun gelmiyor,kandırmak oluyor biraz

Orasını bilemem neticede sizin kararınız ancak olayın birde şu boyutu var neticede engellilerin ve ailelerin maaşı almamaları için sayısız saçma sapan yönetmelik yayınlanmaktadır, bu durumda engelli kişi almak için kanun çerçevesinde her yolu denemelimidir? bence evet, sizin adrese bir kişi daha almanız sizinle birlikte yaşamayı sizin bunu kabul etmeniz gayet mantıklı bir davranış, tabi ben yanıltmak istemem sizi bu takdir sizin.

aslında orada haklısın ama..kim olabilir diye düşünüyorum da babaanne olabilimi ama dedem hala yaşıyor ve maaşı var sadece babaannemi yanımızda gösterebilirmiyiz.bana yardımcı olun bu işin içinden çıkamadım kardeşim okuyor babamın maaşı da borçlara gidiyor durumlar çok iyi değil.

yok biz hepimiz babamın evinde kalıyoruz..sadece babamın annesinide bizim aile fertlerine dahil edebilirmiyiz sonuçta dedmle evli onu dahil etmeyeceğim.

yani bizim aile fertlerinin içinde..babam,annem,ben,eşim,kardeşim bi de babamın annesi olacak bu uygunmudur.

Edebilirsiniz neticede birinci dereceden akrabanız o yüzden gelire dagil edilecektir, ancak olası bir kontrolü göz önünde bulundurursak ve ilerde cezai işlem uygulaması için sizinle birlikte ikamet etmesi şart.

teşekkür ederim size çok,aydınlattığınız için beni..eve gelip arada kontroller yapıldığınıda bilmiyodum..

Evet rutin kontroller oluyor gelir artışlarını ve hanedeki kişi artış yada azalmasını bildirmeniz şart ayrıca ikamet degişikliğide buna dahil olası kontrollerde bu durumlarda aksaklık degişiklik hasıl olursa maaşınızı keserler ve bu süreçte bildirmeniz gereken tarihten itibaren alınmış maaşları faiziyle geri alırlar dikkat etmek lazım

acil yARDIM lütfen..

arkadaşlar öncelikle merhaba..benim sorunum babamın ağır özürlü raporu var yüzde 67 bakım maaşı için bu kriter uygunmuş fakat gelir kriterine göre evde özürlü babam,kardeşim ve annem ikamet ediyor,bu şekilde gelir kriteri uymuyor..ama ben evliyim ve ayrı yerde ikamet ediyorum ve çalışmıyorum..sadece ben ikamet adresimi babamın evine aldırırsam gelir kriteride uyuyor..ama evli olmam sorun olurmu..

yokmu bilgisi olan yardım edecek arkadaşlar :(

eger sadece ikametim orada babamlarla olsun ama ben yine de evimde kalır bu şekilde idare ederim diyorsanız sorun olur.
engellinin evinde yaşayıp yaşamadıgınız incelenir ve dikkate alınır yani.
ikametinizi oraya aldırmakla çözmüş olmayacaksınız, orada yaşıyor olmanız da gerekli.

bakıcı olarak annem başvuracak zaten..bi de bende bunun sorun yaratacağını düşünüyordum ama çevremde gördüğüm ve duyduğum şeyler sorun olmayacağını gösterdi..ağır özürlü olup sırayla bakılan her ay farklı yerde ikamet eden çok aile var bunlar sorun değilmi merak ediyorum..ben bu işin içinden çıkamadım

mesala bir aile örneği veriyorum...yaşlı teyzenin gözleri görmüyor,3 tane çocuğu var,maaş için en uygun olan kişi başvuruyor ikamet olarak tek bir yer gösteriliyor...işin gerçek yüzüde şudur..yaşlı teyzemiz her ay sırayla bakılıyor ve teyzemizin emekli maaşı+bakım maaşı o ay onun bakan çocuğunun oluyor,yani bakıcı başka yerde engelli başka yerde bu böyle çok uzun zamandır devam ediyor...bunun açıklaması nedir?

şikayet edildğinde ya da bakım hizmetinin bakıcı tarafından verilmediği tespit edildiğinde gereken yasal işlem yapılır.
bakım hizmeti bakıcıya 7 gün 24 saat bakım hizmeti karşılığında veriliyor. akrabalar sırasıyla baksın araloarında sırayla aylık alsın diye değil. denetim yapıldıgında bunlar tespit edilir ve bakım hizmetinin aksatıldıgı ya da bakıcı haricinde başkalarının verildiği anlaşılırsa aylıkları kesilir ve hatta borç bile çıkartılır.

sırtınızı insanların yanlış uygulamalarına dayarsanız yerde kalırsınız bir gün. ama mevzuata dayarsanız başınız agrımaz kısacası.
aylık alırken haksız aylık alam söz konusu ise bu nihayetinde bir gün tespit edilir ve haksız ödeme yapıldıgı anlaşılırsa da haksız alınan aylıklar geri istenir.

bunu böyle çok uzun zamandır devam ettiriliyorlar bakan kişi heray 1600 tl parayı alıyo ve teyzeyi her ay gezdiriyorlar uzun zamandır şahidim..

şu kadarınıda söyleyim hiçte ihtiyacı olan insanlar değil

her ay 1600 lira nerden çıktı? evde bakım aylıkları 1600 lira değil.
denetim yapıldıgında anlaşılır bakım hizmetinin verilip verilmediği.

maşallah emekli aylıklarını bile biliyorsunuz komşunuzun.
dediğim gibi uygulamalara bakarsanız yanılırsınız. bu işlerin denetimi var. oyle dışardan bakmakla hukum verilmez. bir haksız ödeme söz konusu ise bunun gereği yetkilililer tarafından yapılır. siz bu gördüğünüz yanlış uygulamaları emsal alamazsınız. alabilirsiniz tabi ama sonuçlarına da katlanırsınız

birincisi komşum değil o şahıslar..bu yanlış uygulama dediğiniz olaylarla ilgili çok fazla örnek var çok şahit oldum yani ben bugüne kadar bu maaşı bu yollardan alabilirdim ama kimseyi kandırarak bu maaşı almak istemedim sadece bu örneklerin varlığı kafamı karıştırdı..bunu yapanlar bi de utanmadan anlatırsa ne kadar maaş aldığınıda bu bakım maaşınıda hangi yollardan aldığınıda kendi ağızından dinlersin..

o halde tanık oldugunuz bir haksız aylık alma durumu varsa lütfen il müdürlüğüne gidip/arayıp ihbarda bulunun.
ya da alo 183'ü arayın durumu anlatın.

bunu yapacağımdan emin olun..haksızlığa gelebilen bir insan değilim

Üst Alt