Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam adına bakım maaşı almak için gelirimiz uygun mu?

bakım maaşı için gelir kriteri

arkadaşlar merhaba bakım maaşı için gelir kriterinin 547 lira olduğunu söylediler..gelen maaşı evdeki kişi sayısına bölünce,75 liralık fazlalık kalıyor bu durumda ne yapmam lazım başvursam retmi gelir nasıl bir yol izlemem lazım.

kimi nasıl gösterebiliriz babannemi alsak dedemin maaşı var onuda katacaklar içine..kim olabilir

evde sizle yaşayabilecek ve geliri olmayan herhangi bir akraba olabilir. ikameti yanında sizle de yaşıyor olması gerekiyor unutmayın.

bi de melek hanım bir soru daha sorucam size..ben evliyim babamlarla kalıyorum.. eşim başka bir şehirde çalışıyor..eşim başka yerde yaşamasına ve ikameti başka yerde olmasına rağmen gelir hesabında onunda yer alacağını söylediler olabilirmi böyle bişey.

Eşler birbirine bakmakla yükümlü olduğundan resmi olarak evli olduğunuzda adres farklı bile olsa eşinizin gelirinden size düşecek olan miktar hesap edilir sadece.

Bu konuda yönetmelik yayınlanmadı henüz. ama TMK hükümlerine göre eşler birbirine bakmakla yükümlüdür. O yüzden eşinizin gelirinden dolayı geliriniz var kabul edilir.

bunun bir kriteri varmı bu damı 547 lira olarak hesaplanıyor mesala eşim asgari ücret alıyor 890 lira

bu kriter daha kalkmıyomu acaba yaa çok az bir farkla bakım maaşı alamıyoruz malesef çokta ihtiyacımız var

Bunun hesabı TMK hükümlerine göre yapılır. nasıl hesapladıklarını bilemem ablam.
Şu an yeni yönetmelik de yayınlanmadığı için de nasıl hareket ederler bilemem.
yeni yönetmelik yayınlanınca daha net konuşabilirim. şimdilik il müdürlüğü ile konuşun bu durumu.

teşekkür ederim çok yardımlarınız için

yaşlı bakım maaşı için gelir durumu

Kelebek hanım merhaba;

Dedeme bakıyorum, bakım maaşı almak istiyorum.Ancak gelir durumu tutmadığı için ilk başvurum reddedildi. Şu an kızkardeşim evlenerek evden ayrıldı.Şu anki gelir durumumuz, annemin asgari ücret maaşı ve dedemin 3 aydan, aya aldığı 425 tl yaşlı maaşı, birde erkek kardeşim ünüversite okuyor partime olarak çağrı merkzinde çalışıyor asgari ücretin yarısı sanırım 475 tl alıyor.Bu durumda şu anki bu gelirimiz ile başvuruda bulanbilir miyiz?

Şimdiden teşekkürler.

Üst Alt