Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam devlet memuru. Benim işim yok. 2022 maaşı baglarlar mı?

devran29

Aktif Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadalsar benım babam devlet memuru teknısyen benim işim yok ben engelli maası almak ıstıyorum fakat babamın memur oldugundan dolayı bana g1 saglık prımı cıktı her ay 45 tl saglık prımı oduyorum bana maas verırlermı acaba kımısı var evde bakım aylgıı alıyor adamın gelırı 9 bın tl

babam bankalara cok borclu maası yarısı bankaya gıdıyor elımıze gecen aylık 1 milyar

Giderlere bakmazlar, toplam geliri kişi sayısına böldüğünüzde 270,23 TL'yi geçmiyorsa başvurunuzu kabul ederler.

kısı bası gelır 400 tl yı gecıyor olmadı bu da maasta yok bıze :(

oooo 400 tl yi geçiyorsa o zaman sen malülden emekli olanlardan fazla gelir var kişi başına. :D kabul etmezler.

sedat abim ailede babam tek maas alıyor 35 yıllık memur maası 3060 tl bunun 2 bin tl sı bankalara gıdıyor elımze gecen aylık 1 bin tl benımde işim yok ne yazıkkı kurada da atanamadık nıye 2022 maaslarına gelır ıstıyorlar bakım aylıgı alanların cogu kısı bası bin tl yı bıle buluyor zor durumda olmasam engellı maasına bıle kanmazdım cunku verdıkerı bı sadaka 3 ayda 849 tl benımde durumum zor abım halımız ne olur allah bılır:(:(:(:(

abla uzerımde tcep telefonu hattı bıde ttnettın ınternetı var ben sokakta yasıcagıma daır belge cıkarmam lazım onu cıkarabılsem bu uzerımde olan faturalar 2022 maası almama bı sıkıntı cıkarırmı

Fatura adresini ikamet adresin kabul edebilirler, Baban üzerine alsın ikametinide sokağa aldırdın mı alırsın 18 üstündeysen seni sokakta nerde bulacaklar, Yanlız evde babanla yakalarlarsa vay halinize misli misli ödettirirler denetlemeye gelirlerse dikkat et istihbaratı sıkı tut mahalleye yabancı adım attımı haberin olsun.

denetıme gelıyorlarmı ya oho zor ozaman ya

Ailenizle hiç bir ilişigniz olmamasi lazım.Cunki devlet sistemde pc de bütün bilgileri görüyor.Maaş alamazsınz.Eve ummadık bir zamanda gelip, bakiyorlar.Benim babam normal işçi, ve emekli, düsunun, ben bile alamıyorum.Herşeyi zorlaştırdılar..Allah yardımcınız olsun..

madem babamın uzerınde sayılıyom o zaman saglık guvencemı nıye kestıler onu baglasınlar en azından ya ne bıcım sıstem bu :(

babanın saglıgından yararlana bilirsin saglık için sgk ya başvur rapor a gönderirler rapor alırsan faydalanırsın

ben sordum kardes rapor onarınım en az %60 olması lazım babamın saglık guvencesınden faydalanmam ıcın benım oranım %44 2yıl surelı

yaw ben sosyal yardımlasmayı aradım dedım babam memur acaba basvursam alabılırmıyım dıye yasınız 18 ın ustunde ıse basvurabılırısnıız sıkıntı cıkmaz dedıler ama bazı arkadaslarımız dıyor alamasın baban memur dıye kımın dedgıını yapayım sastım kaldım :(

Hanede kişi başına 270,23 TL'den az düşüyorsa babanın emekli olması tek başına engel değil 18 yaşından büyük olduğun için. Bunu demek istemişlerdir. Sizin başvurunuzu kabul ederler ama gelir tespitini yaptıklarında bu miktarı geçiyorsa olumsuz sonuç alırsınız.

devran, GSS gelir testinde G1 çıkmışsın. Bu durumda 2022 aylığı hiçbir şartta alamazsın. çünkü 60/g kapsamında sağlık sigortalısın. bu durumda olanların 2022 başvurusu alınamaz bile.

pekı kendımı ayrı gostersem bı yakınım var asgarı ucretlı calısıyor onunla yasacagıma belgelersem alırmıyım

sorunun senin gss ile. Şu an 60/g kapsamında GSS'lısın. bu kapsamdan çıkmadıkça hiçbir şekilde istersen hanede kimsenin geliri olmasın 2022 aylığı alamazsın.
önce bu kapsamdan çıkmalısın. gelir testi yaptırıp da gelir testinde g0 çıkarsan ancak 2022 aylığına başvurabilirsin.

ablacım zatı yenıden benden gelır testı ıstemısler su an saglık sıgortam yok ınanıkı bu paraya cok muhtacım babam maas alıyor ama bızım evımıze su an gelen para 1 bın tl cok borcluyuz bende babamın uzerıonde yukum en azından bu maas olsa cok ıyı olurdu daha once iş kurun typ programımnda 3 aylık gecıcı ıscı oldum o bıttı

ama ilk mesajında şöyle yazmışsın. İlgili yerin altını çizdim.:

"erhaba arkadalsar benım babam devlet memuru teknısyen benim işim yok ben engelli maası almak ıstıyorum fakat babamın memur oldugundan dolayı bana g1 saglık prımı cıktı her ay 45 tl saglık prımı oduyorum bana maas verırlermı acaba kımısı var evde bakım aylgıı alıyor adamın gelırı 9 bın tl"

şimdi de sağlık sigortam yok diyorsun.

Oysa senin yazdıklarına göre sen 60/g kapsamında GSS'lı görünüyorsun. Prim ödemiyor musun yoksa?

ablam dogrudur ama ıs kurda gecıcı ıscı oldum 3 aylık onun sıgortası bıttı sgk gıttım yenıden gelır testı yapman gerek dedıler su an saglık hızmewtlerınden faydalanıamıyom babamdan ayrı yasacagımı gosterırsem prım odemessnız dedıler

eskıden prım oduyordum ama sımdı degıl borc cıkmıyor bana

ablam sana SGK yeniden gelir testi yaptır dediyse e seni resen 60/g yapmış demektir zaten. dur bunun bilgilerine ulaşmak kolay bi sn sağlık provizyon bilgilerine bakalım bekle.

şu dediklerimi yapar mısın?
şuradan sorgualama menüsüne gir:https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula

istenilen bilgileri girdikten sonra da açılan sağlık provizyon sorgulama ekranına bugünkü tarihi yaz.
sonra kimlik bilgilerini gizleyerek ekrandaki bilgilerde ne yazdığını buraya kopyala.

tamam ablam. resen 60/g durumundasın şu an.

prim borcun yok. sen başta prim ödüyorum deyince beni yanılttın.

vakıf doğru yönlendirmiş bu durumda seni.
ailenin yanında gelir testi yaptırırsan g1 çıkarsın ve 2022 aylığı alamazsın. hane değiştireceksen değiştir. ve gelir testini başka hanede yaptır. gelir durumu düşük olsun hanenin. ve gelir testi yaptıracagın hanede yaşa ve ikametin de orda olsun.
bu gelir testini geciktirmeden yaptır prim borcu çıkmasın sana.

ablam yakınım var ayda 1100 tl maas alıyor onların hane sayısı 4 kısı olur dımı

okumuyor ve 18 yaş üstü isen ablam evet en kısa zamanda oraya ikametini aldır:)
ikametini aldırdıktan sonra da gelir testi için hanenin ordaki vakfa gelir testi için başvur:) 2022 aylığı için de başvuracağını söyle vakfa.
bu işi çok uzatma hemen hane değiştir.
ikamet adresin için ADNKS (adrese dayalı nüfus kayıt sistemi" esas alınıyor. yeni ikamet adresin bu sistemde görülmeli. nüfustan ögrenirsin galiba bunu.

ablacım yasım 26 lıseyı acıktan okuyom

ablam senıde cok meskul ettım kusura bakma

bu sorun olmaz ablam rahat ol:) 25 yaşını doldurmuşsun artık.
sen dediklerimi yap. en kısa zamanda işlerini hallet.

Saol ablacim allah razi olsun senide meskul ettim kusura bakma

Üst Alt