18 yaşını tmamlamışsanız kaymakamlıkta mal müdürlüğüne muracaat edeceksiniz şu evraklarla başvuracaksınız:
http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Aylık tüm gelirleriniz aylık muhtaçlık sınırını geçmiyorsa 2022 aylık hakkını kazanırsınız, aksi takdirde muhtaç olarak tesbit edilmezseniz aylık baglanmaz.
Bunun için sizin kendinize ait tüm gelirinizle birlikte nafaka yükümlüsü yakınlarınızdan alacağınız yardım miktarlarının toplamı dikkate alınır. Eğer siz çalışıyorsanız ve muhtaçlık sınırını aşan bir geliriniz varsa aylık muhtaçlık sınırını geçen bir geliriniz gorunurse aylık baglanmaz size.
Fakat sizin hiçbir geliriniz yoksa, çalışmıyor ve sigortalı dğilsniz nafaka yükümlüsü yakınınız olan anne, baba, eş, çocuk gibi yakınlarınızın tüm gelirleri hesaplanır, bu gelirlerden ilgili yakınlarınızın giderleri düşülür ve kalan vesair paradan size verebilecekleri yardım miktarı hesaplanır. Bu yardım miktarı sizin gelirinizle birlikte aylık muhtaçlık sınırını geçen bir miktarda çıkarsa aylık baglanmaz.
Yakınlarınızın sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edebilirsiniz. Aksine bir hüküm yok. Oradaki memurlra aldanmayın, kapıdan dönmeyin, başvurunuzu yapın. Ancak başvurup muhtaç bulunmazsanız reddedilme durumu olbilir. Siz başvuracaksınız, gerekli evrakları temin edeceksiniz, ilçe idaresi muhtaçlıgınızı 3 ay içinde degerlendirip sonuca baglayacaktır. Eğer aylık başvurunuz reddedilirse evraklarınız Ankara'ya gönderilmeyecek, saklanacak, size de red gerekçesi yazılı olaak verilecektir.
Yönetmelik bu şekilde söyler.
Ayrıca daha önce yeşil kartınız yoksa Yönetmeliğin 24. maddesine göre saglık giderleriniz karşılanır. Yeşil kartla değil. İlgili maddeyi hatırlatınız. Onlar okusun bi.
Fakat siz yakınınızın saglık güvencesinden yarralandıgınız için
Yönetmelik 24. maddeye gore saglık giderlerinizin karşılanmasına gerek yok.
Ha, yakınlarınızın sağlık güvencesinden yararlanıyorkn devlet illa "ben ödeyeceğim GSS"nı diyorsa buyursun ödesin

Dediğim gibi buna gerek yok.
NOT: Önceki mesajlarınızı şimdi gördüm. Orada cevaplamışım ama bunda ayrıntılı yazdım.
Daha önceki mesajınız:
http://www.engelliler.biz/forum/202...kli-olan-evraklar-ve-izlenecek-yol-nedir.html