Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın sorumsuzluğu nedeniyle yaşam cehenneme dönüyor!?

Mononoke

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
46
Arkadaşlar nereden başlasam bilemiyorum gerçekten. Kendimi bildim bileli hem ailevi hem de maddi sıkıntılar içindeyim. Çekmediğim sıkıntı kalmadı.
2 yıl önce güç bela atandım çok şükür ama sıkıntılar bitmiş değil. 5-10 yıl önce atanabilseydim büyük ihtimalle şu an ev sahibiydim. Şimdi bırakın ev almayı, kiracı olarak adamakıllı bir evde oturabilmek bile büyük başarı.
Babam emekli, maaşı ortada. İkimizin maaşını toplasak yine bir şey ifade etmez. Çünkü diyelim uygun bir ev bulduk, ne malum bir dahaki yıl %100 ya da fazla artmayacağı? İçim hiç rahat değil. Babama da zerre güvenmiyorum zaten. Kendisi sorumsuzun önde gideni. Sorumsuz olmasaydı çoktaaan bir ev almıştık. Sayesinde hem evimiz yok hem de yıllardır bir sürü imkandan mahrum kaldık.
Hayatta istediğim şeylerin çoğunu gerçekleştiremedim. Kendisi bizden çok kardeşlerini ve yeğenlerini düşünüyor. Böyle bir insan. Hastalanmamın da en büyük nedeni kendisi. Annemin de hem psikolojik hem de fiziki sağlığı bozuldu. Adam 66 yaşında ama hala genç erkek sorumsuzluğunda. Evde her gün tartışma gırla. Ama bazılarına sorsan ''derdi yok, kendisine dert yaratıyor''! Sırf çalışıyorum diye tüm sıkıntılarımın bittiğini sananlar var! Neymiş? Kenara biraz para atıp kendini sıkınca birikim yaparmışız. Arkadaş 2000'li yıllarda sanıyor kendini!

Vallahi her şeyden bıktım. Gece gündüz hep bunları düşünüyorum. Yahu bir insan sırf boğazında yemek kalır diye yemek yemekten korkar mı? Ben korkuyorum arkadaş! Çünkü psikolojim yerle bir oldu. Burada çoğu kişinin derdi var biliyorum ama içimdekileri paylaşmak istedim. Bütün yaşadığım sıkıntıları anlatsam sayfalar yetmez. Kendimce çok az özetlemeye çalıştım..

Derdini çok iyi anlıyorum. Tek diyeceğim babana guvenmeden, sanki hayatında o yokmuş gibi kendi cabanla birseylerin sahibi ol. Benim gibi babasına güvenip 5 ev yapıp kirada oturmak zorunda kalma

benimkiside böyle tam böyle olmasa benzer yönleri çok seni en iyi ben anlarım şimdi senin tayin isteyip çıkıp gitme imkanın var en fazla kirada oturursun ama kafan rahat olur lakin benim öyle imkanım yok atanamıyorum bir türlü atansam yolları ayıracam onunla zaten s*erefiz herif 89 puanım var belki 2026 da hizmetli atanırım inşallah yoksa 2027 ye kadar şeyi yedik

Benimde düşman başına bir babam var sürekli bağırma modunda kafasına uymadığı fikir söylediğimizde sürekli tersler şaka yapılamaz konuşulamaz onun yanında pence divan oturacağız yoksa bağırma moduna geçince hepimizin psikolojini bozuyor bağırdığında öyle ağır kelimeler sarfediyor ki gece uyuyamıyorum kafama takıyorum sözleri sürekli aklımda sinir ve üzüntü üzerine bir kafa duygu yapım oluşuyor onun yüzünden gece uyuyamıyorum adam öyle bir bağırıyor ki kalbim o an küt küt atıyor.

Engelli kişilerin en büyük sorunu birey olamaması yani çalışma hayatını atılan bile ailesi ile yaşıyor. Bul Engelli bir kadın evlen ayrı eve çıkmak bile hayal gibi olmuş. Özellikle kadın ya da erkek cinsiyeti ne olursa olsun bugün ikisi birlikte çalışsa bir ev tutar ve evlenir. Aylık ortalama gelir 70k altı olanlara evlilik tavsiye etmem.

Birey olun ayaklarınızın üstünde durun ve çalışan bir kadın ya da erkek ile evlenin asla aileniz ile yaşamayın.

Bu platformda genel olarak çalışan herkes ailesi ile yaşıyor ve yaşınız gidiyor. Kendinize gelin ve önünüze bakın yani hayat çok kısa kadınlara da tavsiyem herşeyi erkeklerden beklemeyin.

Ağır Engelli ve çalışmayan kardeşlerim ailesi ile yaşamak isterse saygı duyarım ama çalışabilen Engelli arkadaşların birey olup, yuva kurmasını tavsiye ederim.

@Overlord,

İnşallah atanırsınız. Evet, tayin hakkım var ama sonuçta orada da kira ödeyeceğim. Hatta sadece kendi kiramı değil annemlerin kirasını da ödemek zorunda kalacağım. Babama güven olmuyor bu konularda..

@MadResister,

Benim babam benim psikolojimi bozdu. Sürekli bağırma modunda bağırdığında kalbim o an küt küt atıyor üzülüyorum ve ağlıyorum. Gece uyuyamıyorum onun yüzünden sözleri kafamda hep kafama çok takıyorum.

Ne şaka yapabiliyorum herife ne birşey konuşamıyoruz doğru dürüst fikirlerimiz uyuşmadığında hemen bir bağırma bir çağırma ortalığı yıkma ağır sözler sarfetmekte.

@Hayataisyan,

İnşallah bu durumdan en kısa sürede kurtulursunuz..
Zamanında babasından gördüğü şeyi uyguluyor büyük ihtimalle. Mantıklı insan şunu düşünür: ''Zamanında babam bize kötü davrandı, hepimizi mahvetti. Ben asla çocuklarıma böyle davranmamalıyım'' Ama toplumumuzda ''ben çektim, eşim ve çocuklarım da çekecek'' düşüncesi var..

@MadResister,

Din ile evliliğin ne alakası var ya istersen Hristiyan bir kadın ile evlen kim karışır önemli olan birey olabilmek, ayrı eve çıkmak ve çalışan kadın ile yuva kurmak tek maaş ile evlilik hayal ya da erkeğin geliri 70k ve üstü olursa kadın çalışmasa da olur. İki emekli engelli bile ev kirası vermezse yani kendi evleri olsa bile geçim olur.

@MadResister,

Annemle ben psikiyatriye gitmesini söyledik ama oralı olmadı benim gitmemi istiyor benim psikolojik sorunlarım varmış ama alakası yok kendisi bir bağırıyor kıyameti koparıyor ben onun gibi ne bağırıyorum ne dövüyorum ne öldürüyorum. Onun yüzünden intihar edicem az kaldı.

@MAGİSTER HİSTORİA,

Ben şimdi öyle düşünüyorum ben çocuklarıma asla bağırmayacağım onlara arkadaş gibi olacağım ne derse çocuğum asla karşı gelmeyeceğim saygı duyacağım ona hassas ve iyi davranacağım. Ona diyorum ki "Baba ben çocuklarıma senin gibi davranmayacağım bağırmayacağım kızmayacağım" Sırıtarak bana "Tabi canım tabi kesin öyle yaparsın" dedi.

@Reborn,

Keşke sadece annemle yaşama şansım olsa. Evliliği düşünmüyorum. Çünkü ailevi problemler yaşayanlar evliliklerinde daha çok sıkıntı yaşıyor. Eş ve ailesi ''zaten bu ailesinden çekmiş, arkasında desteği yok. Biz de bir tekme vuralım'' düşüncesinde oluyor. Özellikle de erkekler ve aileleri bu konuda çok acımasız.

Arkadaşlar, raporumda çocukluk otizmi dışında ergenlik itibarıyla bipolar bozukluk var. Ama hiçbir zaman suisidal girişimleri zerre aklımdan geçirmedim. Çünkü anadan doğma müslümandım. 18 yaşına kadar. Ta ki 19. Yaşıma kadar. 21 yaşındayım. Hâlâ daha direniyorum. Çünkü yaşamak ve ölmek yalvarmaya değecek bir şey değildir. Ortaokuldaki engelli olmayan en yakın arkadaşımı aynen küfürlü bir şekilde motive ettim. "Biz mağlup olursak eğer malum bilmem ne şahıslar galip gelecekler!" Bu şekilde.

Motivasyon kaynaklarımdan birkaç tanesi:

İZLEYİN! İZLETTİRİN! Suisidal girişimlerde bulunmak isteyen eşinize dostunuza kolpacı olmayan arkadaşlarınıza. Akrabalara gelince onların zaten canları cehenneme.

Benim ailede hiçbiri normal değil.
Amacın ev almaksa başka şehirlere bak her bütçeye göre ev var. Aydın tarafları uygun. Erzurum da uygun şu anda. Afyon normal. Zaten engelli memursun ver tayinini. Allah yardımcın olsun. Bizde 3 ev var huzur yok. İlk önce kendini düşün. Sözleşmeli erken 90 nın üzerinde devrem vardı küçük biyerdi kimisi kardeşi, amcası vs kredi çekti ve dolandırıldı. Kimisi ailesine ev aldı vs. Senin birgün evin olur sıkıntı yapma. Yalnız alacağın şeyi üzerine al Tapu vs.
Hayatımdan örnek:
Babam 2011 de vefat etti.bana Bir araba parası ve ev hisse kaldı. Annem parayı üzerine geçirdi ben sana ileride veririm diye. Lakin düğün yapacak oldum hiç oralı olmadı bile paran varsa yap dedi o para benim hakkım dedi. Gelelim ev hisse sine delirince annemle yaşamak zorunda kaldım. Benden evin hissesini istedi çok duygusal dümenler filan. Vefat eden ticaretle uğraşan bir zeki adam vardı onla istişare ettim. Kesinlikle verme dedi. Bende vermedim. Hak sahibi olduğum halde bana o senin hakkın değil benim demeye ve çeşitli manipülasyon psikolojik işkence yaptı bana. Yani verseydim yarrr yemiştim. Bazen beni bakım evine vermekle tehdit ediyor. Demem o ki miras haktır hak haktır kimseye malınızı ailenizde olsa Vermeyin. Çok ağır gelir size. Daha anlatacağım çok şey var uzatmak istemiyorum. Normalde babam ölmeden önce tüm birikimini bana ayırmıştı.48 yaşında erken gitti. Annem başıma Tanrı kesildi. Bu benim imtihanım kimse umrumda değil. Kendimi seviyorum. Her türlü yolumu bulurum.

@MadResister,
hocam inşallah ya lakin dediğiniz biraz mantıksız, çünkü kiraya çıkınca anneni de al yanında niye ayrı ayrı kirada otuyorsunuz ? akıl var mantık var beraber yaşayın sonrada o kansızı her yerden engelleyin ve hayatınıza devam edin elindeki imkanların kıymetini bil ve kullan yoksa sürünürsün yada annenin oturduğu yere git orda yaşayın ama bi gayret gösterin

@Şamil676767,
yerinizde olsam annenize dava açardım hak var hukuk var

@Hayataisyan,
saçma sapan konuşma her türlü darbeyi ye ama yenilme ne intiharı ya ! psikaytirye sakın gitme ayrı eve çıkınca tekmeyi vur ondan sonra git şimdi gidersen iyice boka sarar herşey

@Overlord,
Aklımda babamı öldürmek var fakat cezaevi var akrabalar konuşur arkamızdan intihar edicem fakat cesaretim yok psikiyatri son çare gibi ama o da nereye kadar? Düşman başına bir babam var adam gibi babamız olsaydı böyle mi olurduk.

@Hayataisyan,
yapacağın en mantıklı hareket işe gir ayrı eve çık her yerden engelle akrabaları düşünme sanane istediklerini desinler onlar çokmu normal sonra psikolog sen hayatını akrabalar için yaşamıyon

@MAGİSTER HİSTORİA atana bilmeniz çok iyi ailenizden uzakta yaşayabilirseniz tayin isteyin. Para birikimi yapmayın. Araştırın tayin isteyecekseniz kira iş yeri ulaşımını vb artı eksiklerini iyi düşünüp biraz risk alıp ailenizden uzakta yaşayın. Evde negatif insanlar varsa negatiflik size geçer. Babanız degişmez. Kendi ailesinden gördüğünü ailesine uygulayan ögrendiklerini bırakmayan insanlar var maalesef...

@Şamil676767,
Sizin anneden benim ise babadan yana sıkıntım var. Herkesin derdi farklı. Allah size de kolaylık versin. Ana veya baba çocuğuna düşmansa o çocuğun başka düşmana ihtiyacı yok maalesef. Ev konusunda araştırma yapıyorum. Ülke genelinde evler pahalı. Bütçeye uygun göremedim. Kenarda birikmiş param da pek yok. Bu devirde birikim yapmak da çok zor. Düşünmekten kafayı yiyecem. Normalde anneanneme ait yer var ama annemin dayısı bin türlü şeytanlıkla o yeri bize vermiyor. Çok da karışık bir mesele. Neredeyse 90 küsür miras bekleyen kişi var. Ama karşı tarafa göre anneannemin bir arsası yokmuş. İyice çıldırdım..

@Overlord Yarın psikiyatri gideceğim şuan işsizim bende sigortam yok vezneden ödeyeceğim doktor sigortasız olduğumu görür mü dalga geçer veya sigortasizsin diye dışlama yapar mı? Babam için psikiyatri gitmem doğru olur mu? Beni dinler mi doktor ilaç verir mi beni ne kadar dinler?

@MAGİSTER HİSTORİA,

Anladığım kadarıyla babanız kusura bakmayın ama dangalağın tekiymiş. 😛
Çocuklarından çok kardeş, hatta daha az kan bağı olan yeğenlerini düşünmesi ailesine pek aidiyetinin olmadığını gösteriyor.
Bence paranızı koklatmayın siz de. Kimin önce öleceği belli olmaz ama, önümde seninkinden daha çok uzun bir geleceğim var" deyip gelirinizin en az %40'ını köşeye atın derim. İlk bir kaç ay bağırıp çağırıp baskı oluşturacak ama sakın geri adım atmayın, direnç gösterin. Sonunda el mahkum kabul edecektir. Maaşınıza güvenmesini engelleyin, çünkü daha çok hovardalık yapacaktır. Emekli aylıklarının hali ortada ajitasyonlarına da gelmeyin. Kıt kanaat geçinmesini öğrensin, kafasına vura vura öğretin. Öğrenmiyorsa o çok sevdiği kardeşleri ve yeğenlerinden dilensin. Bakalım onlara titrediği kadar onlar da ona titriyor mu?..

Benim de böyle eski model bir peder vardı. İlk maaşımı alınca "maaşımı önüme koyacaksın, ben de sana ondan harçlığını verip geri kalanını ben hep senin için biriktirecem hem de aile masrafları için kullanacam" demişti. Neymiş? O da babasından öyle görmüş eski kafalı. 70 yıl önceki köhne adeti şimdiki nesile uyarlamaya kalkışmıştı aklınca. Sanırsın ki, para, yatırım işlerinde kafası zehir gibi çalışıyor. Alakası yok, pazarda, çarşıda kazık yemediği gün yok, dandik dandik mallara tomar para vermişliği var. Çakma bir markanın da çakması bir tıraş makinası almıştı emekli aylığının 5'te 1'ini heba etmişti mal herif.
Neyse ki bağımı kopardım yıllar önce.

Sizin şansızlığınız şu ki, iş hayatına geç başlayıp ülkenin ekonomik buhran yaşadığı dönemde geçim mücadelesi vermek zorunda kalmanız. Bundan 15-20 yıl kadar önce maaştan çok daha kolay birikim yapılabiliyordu. Ama yine de çok geç değil. TL devalüasyona uğramamışken, ata lira, olmasa yarım altın, o da olmasa en azından çeyrek altın almaya bakın. Altın almada hiç bir ayı boş geçmeyin Birikim yapmadığınız bir ay, o ayı boşa çalışmış olarak görün. Altın mümkünse fiziki olarak alın. Ekran üzerinden bankaların sattığı kağıt/dijital altın olmasın. Hem gerçek altın değil (çünkü altın olarak çekemiyorsunuz) hem de al-satış makasları bahçıvan makası gibi. Fiziki olarak kuyumculardan almanız sizi biriktirmede daha çok motive edecek ve kamçılayacaktır. O zenginlik duygusunu bir kez hissetmeye başlayınca gerisi gelecektir. Bilinçaltınızda kodlanan o eski "yokluk" negatif düşünce kalıpları silinecek, hayatınız yeniden şekillenecektir.

Bolluk ve bereket dilekleriyle...

Merkezi yerlerin biraz dışında uygun fiyatlı arsa bakın. Arsa alırsanız müteahhite verirsiniz size 1-2-3 artık kaç daire düşüyorsa verir. Ev sahibi olursunuz. Hazır ev almak pahalıdır. 1-2-3-4 milyon tl tutar. Arsanıza ev yaptırmak isterseniz 100 m2 inşaat maliyeti 2024 yılı itibari ile 400.000 tl dır. Ev yapmak sorun değil. Mesele imara açık arsanızın olması.

@Kobra_,
100m2 evin maliyeti 2milyon ile 2.5milyon arası 400bintl anca evin tuvaletini yaptırabilirsiniz. Arsa kaç para? Üzerine ev yapmak 2milyon ve 3 milyon arsa alsan sana maliyeti 5 milyon

Üst Alt