Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın sorumsuzluğu nedeniyle yaşam cehenneme dönüyor!?

@Reborn,

Uçuyorsun inşaat maliyetlerinden haberin yok.
100 m2 daire İnşaat maliyeti ayrıdır. Arsa payı ayrıdır.
100 m2 inşaat maliyeti 400.000 tl sını geçmez. Sen arsayı al üstüne 400.000 tl koy ben sana 100 m2 daire inşaat yapayım.

Üstad, ben 1999 da okuldan mezun olur olmaz çalışmaya başladım da ne oldu. Lütfen kısmetten öte yol yok, ev yok , kısmette bir araba varmış. Allah her şeyin beterinden korusun. Şükrümüzü artırsın.

Allah yardımcın olsun kardeş sana verebilecek bir tavsiyemde yok çünkü 1 yaşından beri babam olmadı. demek ki her şeyde hayır vardır demeliyim. sabırlı ol inançlı isen bil ki en büyük sınavın baban olabilir

@m.okanoyun,
Oha hocam senin ki tam düşmanın düşmanı bir baba. Allah yardımcın olsun.

@neron+,
Hocam peki çocuğun olsa kız erkek ayrımı yapar mıydın? Onlara nasıl davranırdın?

@Hayataisyan,

hocam merhaba, çok şükür kız ve erkek evladım var. 2 si içinde canımı veririm. kızıma karşı biraz daha merhamet duygum ağır basıyor ama. davranışa gelirsek baba gibi otoriter bir tutum sergilemiyorum daha çok oyun arkadaşı gibi evde kuduruyoruz. bazen psikolojim iyi ise parka falan götürüyorum

@Kobra_,

İnşaat maliyeti 2milyon diyorum.
Imara açık arsa 2milyon diyorum.
Toplam 4milyon
Mutahit %50 kurtarmaz 3 katlı bina yapsa sana 1 katını verir.
3 katlı bina 6milyon tutar sana iki daire verse mutahite kalan 1 daireyi 4milyon satsa adam salak mi 6milyon harcayıp 2 milyon zarar etsin. Ben bu işleri senden iyi bilirim boş yazıyorsun.

@Reborn,

100 m2 dairenin inşaat maliyeti 2 milyon tl tutmaz. En babası 2024 temmuz itibari ile gelen zamlarla beraber tutsun tutsun 500 bin tl tutar.

Senin 1 m3 beton kaç tl, 1 tuğla kaç tl, 1 kg demir kaç tl, 1 daire kapısı kaç tl, mutfak dolabı kaç tl, proje çizim ücretleri kaç tl haberin yok acayip acayip yazıyorsun.

Senin gibi müşteri olduktan sona müteahitler altına audide çeker, lüks evlerde de otururlar.

Sen bul 3 müşteri. Arsa benden 100 m2 dairelerden 3 katlı bina. İstanbul Arnavutköyde daire başına 1.600.000 tl sına 100 m2 daire yapıp satayım.

3 katlı bina inşaat maliyetlerini öğrenmek için aşağıdaki linke tıkla. Kendi hesaplamalarımdır.

Hadi bu sitede yazılanlarla inanamadın. Adamların kâr marjını koyup hesapladıkları 1 m2 inşaat maliyetlerine bir bak istersen

hc9q6hs.jpg

Bu da resmi gazete 1 m2 inşaat maliyetleri. Binalara bakacaksın.

@Sessiz Dünyalı,

Çok teşekkür ederim. Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem. Bir de kendisi yıllardan beri kredi borcu ödüyor. Habire kredi çekip duruyor. Para kime ve nereye gidiyor bilmiyoruz. Böyle de bir zekaya(!) sahip. Bunu küçük çocuk bile yapmaz. Parayı elinde tutamıyor. Tıpkı sizin babanız gibi sürekli kazık yiyor. Bir de kendini akıllı sanıyor :D

@neron+,

Keşke ben de onu tanımasaydım. Hayatım büyük ihtimalle daha iyi olurdu..

@neron+,

Sizin gibi baba olacağım ben de. Ayrım yapıyor musunuz diye sormamın nedeni benim anneminde babası iyi biri degildi erkekleri sever kızları sevmezdi tüm mallarını erkek oğlanlarına verdi torunlarına filan verdi.

Tuik ile sana asla inanmam ayrıca mutahitlerin altında audi değil jeep var.
Senin arsa ya da maliyetten haberin yok. Celik kapı 30k en ucuz ya basit bir sehpa 5k küçük ağaçtan maliyeti ve işçiliği sehpanın 5k tutmaz ama fiyatlar böyle neyse konu baba oğul ve kutsal ruh konusu ekonomi sayfasına gel.

Ben yıllar önce sildim babamı. Aynı aşırı sorumsuz, içki vesaire ahlaksızlık ne sayarsan var. Kendi kardeşlerini ve yeğenlerini düşündü. Çıktım evinden (kirada zaten) kiraya geçtim, bir süre sonra ev aldım. Ailemi de yanıma aldım, babamla da yıllardır konuşmuyorum. Kendi yolunu çizeceksin. Gereken cevabı özelden yazdım, umarım yaparsın.

Merhaba babam rahmetli oldu 2021 senesinde eskilerin bir lafı vardır çok özür dileyerek söylüyorum ÖKÜZ OLDU ORTAKLIK BİTTİ işte babam bu dünyadan göçtü 3 kardeşiz ve birde annem sağ ( Allah uzun ömürler versin herkesin büyüklerine ) , Ben EDİRNE liyim eşim KAYSERİ li 14.06.2024 günü EDİRNE -KAYSERi yolculuğu sırasında BOLU GEREDE de kaza geçirdik çok şükür ben ,eşim ve çocuklarıma bişi olmadı fakat o gün BABAMSIZ olduğumu anladım yanlızdım, Ablam ,abim aradılar var mı bişi yok tamam bu kadar ,darda kalmışız ,hastanedeyiz insan bekliyor be bir ihtiyacın var mı yapaileceğimiz bişi var mı demediler ve çok ağrıma gitti BABAM olsa idi bu olur muydu kesinlikte hayır O yüzden babalarımızın kıymetini bilelim iyi yada kötü Baba BABA dır . CAN YÜCELİN şiiriyle sizlere başbaaşa bırakıyorum Selamlar

Yine gözlerim doldu :(

BABAN GİDERSE;
Başı dumanlı dağın gider
Atan gider, sırtın gider
İki kapılı bu handa
Menzile erişen yolun gider.

BABAN GİDERSE;
Darda yetişen elin gider
Aklın gider, canın gider
Şu dağlanmış yüreğinde
Çocuk kalan yanın gider.

BABAN GİDERSE;
Öpülecek elin gider,
Bayram gider…

Can YÜCEL

@MAGİSTER HİSTORİA,
Rahmetli babam kumarbazın tekiydi. Rahmetli annemse beslemeymiş. Adam olur diyerek evlendirmişler ama ölene kadar durmadı. 2-3 yılda bir taşınır dururduk. Farkettiğimde alacaklılar kapıya dayandığı için taşındığımızı anladım. Annemse bana hamileyken temizlik işi yaparmış. Hastaneye kaldırmışlar. Doktorlar "riski aldırmalısın" demişler tabi istememiş. Doğduktan 3 ay sonra kalp krizi geçirmiş. toprağa verene kadar kan sulandırıcı kontrollerine gittik. Son ayını entübeli geçirdi.
Kardeş sırasına göre anneme bakıyorduk.benden büyük 2 kardeş evlendi. ilk evlenen ailesini sattı. bahsettiğimde toplumdan "evlenmişler rahat bırak" tepkisi alıyorum. Aile kavramının bu kadar laçka olduğunu bilsem evden çocukken kaçardım. Hastalığının en yoğun olduğu son 4 yılda evlatlık görevimi yerine getirdim. Kendimle hiç ilgilenemedim. 5 ay önce tek başıma kaldım. İşsizim.

Daha çok şey yazdım ama sildim. bu kadarı yeterli sanırım.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Baban olursa anlarsın bizim halimizi baban olmadığı için bu kadar rahatsın, Olsun bırak şiiri arkasından küfredersin o kadar diyorum. Babanın olmaması dünyada senin için en büyük şans.

Üst Alt