Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacağımdaki kısıtlılıktan dolayı %40 ve üzeri rapor alabilir miyim?

EZ_T

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Çocuk felcine bağlı sol bacağımdan 7 kez ameliyat oldum. uzatma yapıldı ama fazladan 7 cm uzatıldı. kalçadan kemik alınarak uzatma yapılan bölümlere eklendi. Şu an sol kalçamda diğerine göre çok fazla fark var , zayıf. adım atarken dizlerim kilitlenmiyor. felce bağlı olarak omurilikte eğrilik var. dizim döndüğü için çok sık düşüyorum. bileğimde hareket kısıtlılığı var. uzun süreli yürüyemiyorum ve uzun süreli oturduğum zaman belimde ciddi ağrılar oluşuyor. Son aldığım raporda % 40 verdiler. Maliyeden tablo 3,4 e göre değerlendirilecek diye geri dönmüş başvurum. Bu tabloya göre oran düşer mi ? Ne yapmam lazım.

Teşekkürler.

Polio sekeli oranlarında düşüşler oluyor malesef, itiraz edeceksiniz, sonuç alamazsanız dava açacaksınız..

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkz tablo 3.1)

Tablo 3.4.’de verilen yüzdeler yardımcı cihaza bağımlı, sürekli yürüyüş bozukluğu olan hastalar içindir. Mekanik bel ağrısı nedeni ile hasta baston kullansa bile Tablo 3.4 ile değerlendirilmez. Özürlülük değerlendirmesinde, Tablo 3.4 yalnız başına kullanılmalı, kesinlikle diğer tablolarla birleştirilmemelidir.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 72
K: Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

B91e göre % 40 olan raporum tablo 3,4 e göre kaç olur acaba? Oranı düşürürler mi ?

Ankaradan tablo 3,4 e göre incelenecek diye geri dönen % 40 oranında raporum var. Dün psikoloğa gittim yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi koydu ve ilaç yazdı.

Bu rahatsızlığın da raporuma etkisi olur mu?

Polio sekeli de kısalık ölçüsüne göre değerlendirme yapılıyor. Benim geçirdiğim ameliyatlardan dolayı tek tarafımda 7 cm uzunluk var. Bunun yanı sıra yine çocuk felci ve yanlış ameliyatlardan dolayı kalça da kemik eksikliği diz de istemsiz hareketler bileğimde kireçlenme ve hareket kısıtlılığı omurilikte eğrilik. rahatsız olan bacağım uzun olduğu ve dizime müdahele edemediğim için yürürken de çok zorlanıyorım ayakta hiç kalamıyorum zaten.

%40 raporu ankaraya gönderdim tablo 3,4 e göre incelenecek diye geri göndermişler.

Yeni oranım ne olur ve ne yapmam lazım sizce arkadaşlar??

14 yıldır çalışıyorum 4000 gün primim var. asgari % 40 oranla raporla inşallah 4 yıl sonra emekli olabileceğim. 2 çocuğum için bunu çok çok istiyorum.

Verilecek olan yeni oranın sonucunu bekleyeceksiniz, şuan için yapabileceğiniz birşey yok, rapor oranınız düşürülürse itiraz edebilirsiniz.. Tablo 3.4'den uğraştırılmadan yakın zamanda % 40 ve üzeri rapor alabilen olmadı diye biliyorum..

Durumunuzun şu maddeye uyması gerekiyor;
G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Tekrar hastaneye yönlendirdiler. Bu kez giderken tek baston alsam faydası olur mu acaba? Sol dizim normal de adım atarken kilitlenmiyor zaten. Yer çekimine bağlı hareket ediyor. suyun içinde mesala sol bacağıma hiç bilinçli müdahele edemiyorum. Ancak el ile kontrol ediyorum.

Çok teşekür ediyorum Bacıbey.

Koltuk değneği ile gidin bence.. Forumda birkaç konuda faydası olduğunu yazanlar olmuştu. Hatırlayamıyorum şuan hangi konulardan okuduğumu. Linkini verirdim hatırlıyor olsaydım..

İki koltuk değneği kullanana % 48 oran veriyorlarmış, sağlama alalım.. Bence iki koltuk değneği ile gidin..:) Biz tedbirimizi alalımda, takdir doktorların.. Yani evdeki hesap çarşıya uymaz da denir ya, bekleyip göreceğiz artık..:)

Sonucu alınca buraya yazar mısınız, işe yarayacak mı bakalım iki koltuk değneği ile gitmek..:)

Peki çift koltuk değneği ile gideceğim inşallah :)

Sonuç olumlu olursa inşallah ilk size yazacağım:)

Çok teşekür ederim.

emeklilik için bir şans!!

Maliyeye gönderdiğim % 40 raporum tablo 3.4 e göre incelenecek diye geri gelmişti. Ben yarın tekrar hastaneye gideceğim.

Arkadaşlar öncelikle hepinizden dua rica ediyorum.

Hastanede yol ne olacak şimdi ? Tekrar bütün doktorlara muayene olacak mıyım ? Yoksa sadece raporumumu sadece değerlendirmeye alacaklar ?

Ne yapmam gerekir. Tecrübesi olan arkadaşlar var mı ?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Sadece 3.4 göre inceleme yaptıracaksın ..
Bu arada 3.4 göre ne demek hangi branş dr gideceksin sana gelen belgede yazması lazım..

Çocuk felci ve buna bağlı yanlış ameliyatlardan kaynaklanan rahatsızlıklarım var. Evrak ta yazan yazı aynen şöyle : "Hastanın fonksiyon kaybının tablo 3.4'e göre bildirilmesi"

Yani tekrar muayene olmayacak mıyım ?

Teşekkürler

Şimdi yapman gereken size gelen evrakla hastanenin rapor bölümüne gideceksiniz görevli sizi ortopedi veya fizik doktoruna yönlendircek doktor sizin tablo 3.4 e göre durumunuzu yazacak hangi cihazı kullanıyosanız ona göre
diyelim hasta tek baston kullanır %24 diye paraf atacak
tablo 3.4 e göre neyi görürse sizde onu yazacak o yüzden muayeneye mutlaka kullandığınız veya kullanmanız gereken cihazla gidin derim..

Sn Mestan ;

Elimde ki raporda yazan oranlar ;

Hematopcetik sistem ; bel ağrısı mevcut lomber mr L4-5 protrüde disk hernisi izlendi = % 7
Sinir Sistemi : sol alt extremite poliomyelit sekeli yürüme bozukluğu : % 20
kas iskelet sistemi : sol alt extremite kırık uyluk 6 cm baldırda 10 cm atrofi mevcut
[SIZE=2]Rapor oranı % 40[/SIZE]

Her hangi bir cihaz kullanmıyorum ama siz daha önce baston almamı tavsiye etmiştiniz onu alacağım.

Bu bilgilerle ve tek bastonla %40 alabilir miyim ?

Teşekkürler.

Tecrübesi olan arkadaşlarımın bilgisine ihtiyacım var!!

% 40 raporumla maliyeye başvurdum. tablo 3,4 e göre değerlendirilecek diye geri göndermişler.

Dün hastaneye başvurdum, yeniden muayene kurul vs. işlemleri gerçekleşti. Bu arada kurula tek baston ile gittim.

Bana verdikleri raporda sürekli, süresiz Rapor oranı vs. hiç birşey yazmıyordu. Sorduğumda ; bu oranları maliyenin vereceğini söylediler.

Açıklama olarak ;

"sol alt ekstremide polio sekeli uylukta 10 cm baldırda 6 cm atrofi. lomber disk henrisi L4-5 geniş tabanlı protnüzyon. Rotoskolyoz var. Lomber eha ağrılı"

yazmışlar.

Bu açıklamaya göre maliyeden oranım kaç olur. %40 ın altında olursa ne yapmam gerekir.

Şimdiden çok teşekür ediyorum.

merhaba ez_t .. benimde sağ bacağımda aynı sorunlar var.benımde ılk raporum tablo 3.4 göre değildi ve %47 olarak vermişler.ankara geri gönderip tablo 3.4 göre değerlendirme istedi.tekrar hastaneye gittim ben uzun yurüme cihazı kullanıyorum.doktor tablo 3.4 göre değerlendirdi ve %42 olarak yazdı.ankarada onaylayıp gönderdi.bu söylediklerim ocak 2011 ve haziran 2011 tarihleri arasında oldu.ama ben ikinci kez hastaneye gittiğimde rapor oranımı yazmıştı doktor %42 diye..insallah hayırlı bir sonuç alırsın..%40 altında olmaz ınsallah olursada itiraz edeceksin.sonra senı tekrar heyet hastane belirleyip oraya gönderecekler.heyet hastaneni raporu kesindir diye biliyorum bilgilerine

Teşekür ederim meister78. İnşallah hayırlı haberler gelir. İkinci sonucu ne kadar sürede öğrendiniz?

11 ocakta ilk raporumu aldım %47 olarak.ankaradan 1,5 ay sonra geri geldi.tekrar hastane işleri felan tekrar gitti mayıs ayında tekrar geri onaylanarak geldi.tel gönderdim kafana birsey takılırsa arayabilirsin inşallah hakkın olan hakkı elde edersin.allaha emanet

meister78 ;

kurulun yazdığı bilgilerde yürüme cihazı belirtilmemiş. bu sorun çıkarmaz mı ?

yürüme cihazı belirtilemiş.

Hastane maliyeye göndereceği raporda aşağıda ki gibi metin yazmış ama yürüme cihazını belirtmemiş. Hastanede bende ki ön raporda yürüme cihazını 4 doktor da belirtmişti.

Ankara da bir problem çıkar mı acaba ?

sol alt ekstremide polio sekeli uylukta 10 cm baldırda 6 cm atrofi. lomber disk henrisi L4-5 geniş tabanlı protnüzyon. Rotoskolyoz var. Lomber eha ağrılı"

Raporumun yorumu nedir?

Ankaraya gönderilen raporda ;

sol alt ekstremide polio sekeli uylukta 10 cm baldırda 6 cm atrofi. lomber disk henrisi L4-5 geniş tabanlı protnüzyon. Rotoskolyoz var. Lomber eha ağrılı"

yazıyor.

yorumunu bilen arkadaşım var mı acaba ?

sol alt ekstremitede polio sekeli : Sol dizinden aşağıda çocuk felci var.
uylukta 10 cm baldırda 6 cm atrofi : Uylukta ve baldırda zayıflık ve güçsüzlük ; incelme var.
lomber disk hernisi : Bel fıtığınız var.
L4-5 geniş tabanlı protnüzyon : Kuyruk sokumunda L4-5 omurunda kayma var.
Rotoskolyoz : Omurgada eğrilik kötü duruş biçimi.
Lomber eha ağrılı : Sırtta ve belde ağrı.

GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM....

caterpıllar ;

Teşekür ederim. Tecrübeniz varsa bu teshislerle % 40 alabilir miyim ? Çünkü raporuma oran yazmadan ankaraya gitti oranı ankara belirleyecekmiş.

Teşekkürler.

Bana göre % 40 rahat alırsın. üstü hastanenin yazdığı orana bağlı. için rahat olsun zaten çocuk felci ve kaslarda zayıflık ve güçsüzlük yani; hareket kısıtlılığı var. Aynısı bende de var . Ancak Ankara rapor oranını düşürebiliyor. Ancak ben kesinlikle ihtimal vermiyorum yeni yönetmelik gereği bel fıtığı veya omurga eğriliklerine bir şey diyemem zaten sana gelecek rapor sürekli olacak.
Galiba sakatlık indirimi için başvurdun. Çıkacak rapor direkt çalıştığın kuruma gönderilecek . hayırlısı olsun bilgi almak istersen ANKARA MALİYE SAKATLIK İNDİRİM İLETİŞİM NO: 0312 415 32 06 - 0312 415 27 05 arayabilirsin.

SORMAK İSTEDİĞİN SORU OLURSA CEVAPLARIM...

Abiciğim bir konu da daha danışmak istiyorum.

Yine sabırsızlanıyorsun diyeceksiniz ama napim :)

Hastane bana verdiği rapor örneğinde baston kullandığımı bacağımda ki 8 cm kısalığı belirtmemiş. Ankara ya gönderdiği evrakta belirtmiş midir? Ya da film ve mr sonuçlarını vs göndermiştir.

İyide arkadaşm 8 cm kısalık -zayıflık için kısa bacak breysi kulllanmadan direkt baston kullanmak mantksız ve kabul görmez bi durum ama şöyle olabilir kısa bacak breysinin yanında baston kullanılabilir bununda şartları ver tabiki
ama böyle bi durum için (size yapılan teşhislere göre ) önce kısa bacak yürüme cihazı yazılması + hastanın durumu sadece kısa bacak bireysi kullanmayla normal deilse beraberinde baston veya koltuk değneği silsilesiyle olur
herbir teşhisin kendine göre prensibleri ve şartları var
Örnek verelim hastanın 8 cm kısalığı var kas gücü normal ayak blek hareketleri normal ozmn bu hastaya breysin yanına baston eklenemez
Ama 8 cm kısalığa ilave olarak ayak bleğinde hareket kısıtlılığı(fleksiyon -eversiyon) ,kas gücünde kayıp olduğu takdirde kısa yürüme cihazı +baston veya koltuk değneği teşhisi tam dır oran buna göre verilir

Sorunumu eksik anlattım sanırım. Rahatsız olan bacağımdan ( sol ) uzatma ameliyetı oldum ben. Kısalık sağlam olan bacağımda. Sol bacağımda dizimde hareket yeteneği kısıtlı.Bir de sağlam orana göre uzunluk var. Bu nedenle sık sık düşme yaşıyordum. Baston bu nedenle.

Üst Alt