Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağ-Kur'da sakatlıktan dolayı erken emeklilik başvurusu ve maaşın birikme tarihi..?

akbas, takipteyiz...

Bu arada, yukarıda da yazdığım Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği 71. madde de eklenebilir diye düşünüyorum?

Merhaba arkadaşlar.
Ben dava dilekçemde madde açıklamalarını belirtmedim. Zaten ilk mahkeme günü 27.10.2010 ve duruşmalı olacak.
Sizin dediğiniz gibi Sosyal Sigorta İşlem Yönetmeliğinin 71.maddesinide duruşmada söyleyeceğim.B akalım sonuç ne olacak.
Ancak geçenlerde bi arkadaşım 10 yıl tarım bağkuru ödemiş ,malulen emeklilik için Nisan 2010 da dilekçe vermiş, Eylül 2010 da emekli oldu 8.500,00.-TL.birikmiş maaşını ödediler.
Ben de bu nedenle zaten hazır olan dilekçemi hemen verdim. İnşaallah kazanırımda başka arkadaşlarıma örnek teşkil eder.

Hepşnize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Merhaba arkadaşlar.
Ben açtığım davayı kazandım.Dava dilekçemi sizlerle paylaşmıştım.Bence hiç zaman kaybetmeden davanızı açın.Benden bi isteğiniz olursa ali_beke@hotmail.com mail adresim bu.Herkese selamlar.

Hayırlı olsun çok güzel bir örnek bu durumda madur olan çok arkadaş var onlara da örnek olur

Evet harika bir sonuç emeğine sabrına bereket ilk tebrik edenlerden olmak güzel. Hikmet Yılmaz adında arkadaşım için 10 gün sonra mücadelem var inşallah onuda emekli yaparız hep beraber....Geriye dönük maaşları ve pirimleri faizi ilemi aldın?Güle güle harca Arkadaşım....

akbas, bu çok güzel bir haber. Rica etsem karar metnini bana email olarak yollayabilir misin? Özel bilgileri gizleyip metnin tamamını burada yayınlamak isterim. Böylece çok arkadşaımıza emsal olur...

akbas arkadaşım geriye dogru maaşlar ve primleri demi aldın.bende 10.02.2010 da malulen emeklilik icin başvuruda bulundum ve 13.04.2010 heyet raporunu aldım rapor ankaraya gitti.ara karar arkeslik borclanması yaptıgım icin arkerligi nerde ve kac ay yaptıgımın bilgilerini istediler onlarıda 07.07.2010 da verdim.tekrar 10.08.2010 bir ara karar daha geldi ve üniversite hastanesine sevk ettiler.üniversite hastanesine de gittim ve 10.11.2010 gerekli evrakları tamamladım ve yolladım.20.12.2010 malulen emekliliği hak ettigim ve maaaş talebinde buluna bilecegim yazıyordu.28.12.2010 tarihi itibarı ile maaş talebinde bulundum ama geriye dogru maaşların hangi rapor ve tarihin ele alınacagını bilmiyorum ama işl bende sizin gibi magdur olmam olursamda mahkemeye gitmeyi düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar.Nasılsınz.
Arkadaşlar kusura bakmayın bu aralar işim oldukça yoğundu bu nedenle mahkeme kararını yayınlayamadım.Evet arkadaşlar dilekçeyi kuruma verdiğim tarihi takip eden ay başından itibaren emeklilik maaşımın başlatılamsı için mahkeme karar verdi.
Ayrıca yatırmış olduğum primlerinde iadesine karar verdi mahkeme.Ancak kurumun zorunlulıktan davayı temyize gönderdi sanırım.Temyiz aşamasından sonra maaşım ve ödemiş olduğum primler kanuni faziziyle birlikte ödenecektir.

Akbaş kardeş şu kararı yazda merağımız gitsin....

Evet, akbas, mahkeme evraklarını özel bilgilerinizi kapatarak bizimle paylaşırsanız çok güzel olur. Dilerseniz bana bulent@engelliler.biz adresime gönderin, ben buraya aktarırırım...

Üst Alt