Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur malulen emeklilik başvurumu reddetti, 28. maddeden emeklilik istedim..?

sedatyalçın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler;Her iki kulağımda % 100 sağır 120 db üstünde ssk başlangıç1989 2008 den buyana bağkur devam ediyorum. eylül 2015 te ben sağırım emekli olmak istiyorum diye manisa salihli ilçesinde sgk ya dilekçe yazdım kurum beni manisa celalbayar hafsa sultan üniversite hastanesine sağlık raporu için gönderdi işim biraz uzun sürdü ama raporum cbü den izmir bölge sgk ya gitmiş oradan 25 madde malülen emeklilik başvurunuz engeliniz % 60 altında olduğu için reddedilmiştir diye 23, 02, 2016 tarihinde yazı geldi
Bende tekrar dilekçe yazarak07-03-2016 tarihinde 28.madde olarak değerlendirmesi istiyorum diye ankaraya gönderdim şu an; (ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1) de benim sonuç ne olur ve yaklaşık sonuç tarihi ne zamandır.şimdiden teşekkür ederim...

:D iyi günler

sedatyalçın öncelikle geçmiş olsun.Yetkililer mutlaka cevap yazacaklardır.Yoğunluktan yada mesajı görerememektende cevap yazılmamış olabilir size.Durumunuz bir müddet daha beklemeyi gerektiriyor.Şuan işleminiz devam etmekte ve dosyanız işlem aşamasında bulunmakta.28. maddeye göre erken emekliliğiniz,anlattığınız durumunuza göre kabul edilecektir.Diğer Prim şartlarınıda doldurmuş ve Bağkura borcunuzda yok ise,28. maddeden emekli, işlemleriniz yapılacaktır.

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar.

sayın Başgedikli çok teşekkür ediyorum bağkur pirimini şuan yatırmıyorum artık çünkü emeklimatikten hesapladığımda 2770 gün fazlanız var dyor oluşan borç engel olurmu iki aya yaklaşıyor

Evet emekli olmanız için Bağkura borcunuzun bulunmaması gerekmekte.

tahmini bekleme süresi ne kadar olur söyleyebilirmisiniz tecrübelerinize istinaden yaklaşık

Teşekkür ederim Taner bey; durumlarımız birbirinden farklılık içeriyor

sedatyalçın şu kadar zaman sürer diye net bir şey söylemek mümkün değil.1 ayda sonuçlananda var,3 ayda sonuçlananda.

başgedikli %60 ve üzeri olursa 3960 pirim ve 15 yıl sigortalılık süresi olması lazım onu yazmamışsınız

paranoya arkadaş eylül 2005 tarihinde duyma problemi yaşayıp,120 db işitme kaybına istianaden malulen emeklilik isteğinde bulunduğunu yazmış.Yani sigortalı olmadan önce bir engel durumundan bahsetmemiş.Diğer mesajında da zaten 2700 gün prim fazlası olduğunu belirtmiş.

Sizin bahsettiğiniz %60 ve üzeri engel ve 3960 gün sigortalılık hususunu Sgk dikkate almıyor.Daha önceki forumlarda bunun tartışmasıda çokça yapıldı zaten.Sigortalı olmadan önce engelli olup bunu belgeleyenler 3960 gün ve 15 yıllık hizmet süresi şartlarından faydalanmaktalar.Çalışma hayatına başladıktan sonra engelli olanlar %60 üzeri oran dahi alsalar 4320 gün ve 16 yıl hizmet süresi şartını doldurmak zorundalar.Hatalı bir uygulama mı?Evet tabiki hatalı ama Sgk nın hata ve inat eylemleri sadece bununlada sınırlı değil maalesef.

@paranoya arkadaş eylül 2005 tarihinde duyma problemi yaşayıp,120 db işitme kaybına istianaden malulen emeklilik isteğinde bulunduğunu yazmış.Yani sigortalı olmadan önce bir engel durumundan bahsetmemiş.Diğer mesajında da zaten 2700 gün prim fazlası olduğunu belirtmiş.

Sizin bahsettiğiniz %60 ve üzeri engel ve 3960 gün sigortalılık hususunu Sgk dikkate almıyor.Daha önceki forumlarda bunun tartışmasıda çokça yapıldı zaten.Sigortalı olmadan önce engelli olup bunu belgeleyenler 3960 gün ve 15 yıllık hizmet süresi şartlarından faydalanmaktalar.Çalışma hayatına başladıktan sonra engelli olanlar %60 üzeri oran dahi alsalar 4320 gün ve 16 yıl hizmet süresi şartını doldurmak zorundalar.Hatalı bir uygulama mı?Evet tabiki hatalı ama Sgk nın hata ve inat eylemleri sadece bununlada sınırlı değil maalesef.
şimdi benim sigortalı olmadan önce 2022 maaşı alıyodum raporum %80 idi 2015 te memur oldum 3960 ve 15 yıl sigortalık süresiyle emekli olabilirmiyim

sedatyalçın

hiçbir farklılık yok ankara dan gelecek olan şu üniversite yada eğitim araştırma hastahanesine sevkinizi isteyecekler

Aretias

o rapor üzerinden işlem görmezmi yoksa tekrardan hastaneyemi sevk ediyolar aretias

Aretias

efendim benim raporum zaten celalbayar üniversite hastanesinden direk emeklilik gelmezmi ankaradan

paranoya ve sedatyalçın Engellilik tesbiti için alınan raporlar vergi indirimi için kullanılabilmekte ama bunun için Ssk lı çalışan olmak gerek.Vergi indirimi alan Ssk lı ise erken emeklilik hakkından bu şekilde yararlanmakta.Memuriyet ve Bağkur erken emekliliği için ise 28. maddeye istinaden,rapor vermeye yetkili bir hastaneye yollanarak,usulune uygun rapor almanız istenir.Yani 2022 maaşı için yada engellilik tesbiti için alınan raporları,28. madde kapsamında erken emeklilik için kullanamazsınız.

Öte yandan sedatyalçın ın durumu farklı,o 25. maddeye istinaden rapor alıp,müracaat etmiş ve red aldığı için 28. madde kapsamında emeklilik için raporun değerlendirilmesine başvurmuş.Bu durumda sedatın maluliyet tesbiti için aldığı rapor,28. madde kapsamında da kullanılır.Yani tekrar rapor alması istenmez.

Başgedikli

şimdi ben 3960 günle emekli olabilecekmiyim 15 yıl sigortalılık süresiyle ..sigorta girişimden önce 2022 maaşı için %80 rapor almıştım 2015 te memur oldum 3960 günle emekli olabilecekmiyim 15 yıl sigortalılık süresiyle

bakınız benim basımdan gecen emekliliğim süreci anlattım ankara benim maluliyetimi ret etti 28. maddeden emekli olmak istiyorum diye dilekçe yazdım eski raporumu kabul etmedi ankara kocatepe tekrardan üni yada eğitğim araştırma hastahanesine sevk ettiler gittim burda %89 rapor almama rağmen beni %50 %59 kategorisine soktular neymiş ilk raporum ret geldiğinden %60 ve üzeri değerlendirmediler

Başgedikli
bende 25 maddeden emekliliğimi istedim ret geldi hiç bir fark yok gelişmeleri burdan arkadaşlar yazarsa öğrenmiş olursunuz

Arkadaşlar, Bende 25. maddeye istinaden müracaat ettim %46 oran verilerek malüliyetim red edildi. verilmiş olan %46 raporla 28. madde kapsamında emeklilik istedim rapor tanı ve teşisleri eksik olduğu gerekcesiyle SGK Ünüversite hastanesinden yeni bir rapor almamı istedi.
iki ay gibi bir süre zarfında %83 oranlı yeni bir rapor alıp Ankara SGK 'ya göndermek suretiyle emekliliğim onaylandı.

Bu durumda sedatın arkadaşımızın maluliyet tesbiti için aldığı rapor, tanı ve teşisleri SGK'yı tatmin edebilecek şekilde gayet açık bir şekilde belirtilerek yazılmış sa, 28. madde kapsamında da kullanılır.

Ama, ben olsam ''@sedatyalçın kardeşimizin yerinde'' işi sağlama almak için yeni bir rapor alıp onunla 28. madde'den müracat ederim.

Çünkü: malüliyet için düzenlenmiş raporlarla, özürlü sağlık kurulunun düzenlemiş olduğu raporlar, tanı ve teşhisleri bir çok farklı içeriğe sahip olabiliyor.

Başgedikli

Sayın BAŞGEDİKLİ arkadaşım bende sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum ayrıca benim raporum üniversite hastanesinden olduğu için geçerliliği olacağını düşünüyorum saygılarımla..

sedatyalçın

Maluliyet için aldığın rapor,28. madde kapsamında da kullanılır Sedat kardeşim.Şayet dosyada tahlil,görüntüleme vs gibi tıbbi belgeler eksikse,bunları yollamanız istenebilir sizden.Böyle bir durum olursada hastaneden önceki yaptırdığınız test,tahlil,görüntüleme vs.ne isteniyorsa yollarsınız.Herhangi bir eksiklik yoksa zaten değerlendirmeyi yapıp,işlemlerinizi bitirirler.Şuan sabır edip beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Bana yapmış olduğunuz tecrübe dolu yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim ,ankara kocatepeye erken yaşlanma emeklilik başvurum pozitif olarak tarafıma ulaşmıştır saygılarımla ....

sedatyalçın

maluliyet için aldıgın rapor geçerli oldumu yoksa tekrardan hastaneyemi sevk ettiler sedat bey

paranoya
Reddedilen malulen emekliliğe söz konusu olan rapor 28. madde için de geçerli olur.
Malulen emeklilik başvurusu reddedildiğinde bir dilekçe ile başvurulur ve söz konusu raporun bu kez 5510/28. madde kapsamında değerlendirilmesi talep edilir.
sedatyalçın
Hayırlı olsun.

Ufukalp

ufukalp 28 maddeden emeklilikte rapor formatları degişiyor degilmi malulen için rapor farklı engelli hakkıyla rapor farklı degilmi 28 maddede 2022 maaşı için alınan rapor la aynı degilmi

paranoya
28.maddeden de olsa eldeki mevcut rapor kabul edilmiyor ve kurum sevkiyle gidiliyor, ve rapor emeklilik açısından değerlendiriliyor.
Maluliyet değerlendirmesinden farkı, maluliyet cetvelindeki hastalık listesinde olma şartı yok sadece, ikisinde de hastanece belirtilmiş, teşhis, tanı ve tetkikleri sgk yüksek sağlık kurulu değerlendiriyor.
Zaten 28. madde de deseniz sgk önce maluliyet için sevk ediyor red gelince aynı rapor 28. maddeye göre değerlendiriliyor, sgk bunu oturtmuş durumda ve direkt 28. madde kapsamında zaten sevk yapmıyor kolay kolay.

Ufukalp bey kardeşim, Şimdi ban 'Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesin'den'' Maluliyet Cetveline göre almış olduğum ( %46 ) oranlı raporumla ''Engeli haklarından'' yararlanabilirmiyim?
Ufukalp, Aynı soruyu ''Kalem Hanıma'' sorduğumda: o rapor maluliyet cetveli'ne göre düzenlendi, engelli haklarında asla işe yaramaz.
Raprda oran yazdıklarına bakmayın, engelli sağlık kurulu raporu değil, o rapor sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmedi.
Dolayısıyla engelli haklarından yararlanmanız için sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekmektedir. şeklinde cevaplamıştı:confused:

Ufukalp

şimdi ben 15 sene sigortalılık 3960 emekli olmayı planlıyorum zamanım geldiginde 28 maddeden emekli olamayacakmıyım ilk önce malulenmi diye yollayacak sgk sevk edecek sonradan 28 maddemi devreye girecek ben kaç kişinin direk 28 maddeden emekli olanı çok gördüm ssk bagkur
not: sigorta girişinden önce %80 raporum mevcut zamanım geldiginde %60 ve üstü alırsam 15 sene sigortalılık süresiyle ve 3960 la emekli olmayı planlıyorum ufukalp

Üst Alt