Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur malulen emeklilik başvurumu reddetti, 28. maddeden emeklilik istedim..?

sedatyalçın Hayırlı olsun kardeşim.Yardımcı olabildiysek ne mutlu.
algaNihat bende kalem hanımın yorumuna katılıyorum.Maluliyet için alınan raporda zaten herhangi bir oranlama yapılmaz.Sadece hastalıklar ve bu hastalıklara ait bulgular yer alır.Bu hastalıkları, Bölge sağlık kurulu maluliyet yönünden değerlendirip,belirlediği kriterlerin,kişide mevcut olup,olmadığına bakar.Engelli haklarından faydalanmanız için gerekecek olan rapor ise engelli sağlık kurulu raporudur.Zaten raporda ne amaçla kullanacağınıza dair bölümler ve heyetten çıkan oran,özür durumu,istihkam alanları,çalışıp,çalışamama,ağır özürlü yada değil,sürekli yada süreli gibi bilgileri ihtiva eder.Yani maluliyet tesbiti için alınan raporu,28. madde kapsamında erken emeklilik için kullanmak mümkün fakat,engelli kimliği ve diğer engelli haklarından faydalanmak için kullanmak mümkün değildir.Bu haklardan faydalanmak için,usulüne uygun engelli raporu almak gerek.

Başgedikli Kardeş, ''Maluliyet için alınan raporda zaten herhangi bir oranlama yapılmaz'' maluliyet tesbiti için alınan raporu,,28. madde kapsamında erken emeklilik için kullanmak mümkün demişsiniz. %'lik oran yazılmayan malüliyet tepit raporuyla SGK erken emekliliğe karar verebiliyorsa, benim %46 oranlı verilmiş olan raporumla engelli haklaran'dan yararlanamayacak olmam haksızlık ve çok saçma bir uygulama deyilmi:confused:

Ufukalp

[FONT=sans-serif]şimdi ben 15 sene sigortalılık 3960 emekli olmayı planlıyorum zamanım geldiginde 28 maddeden emekli olamayacakmıyım ilk önce malulenmi diye yollayacak sgk sevk edecek sonradan 28 maddemi devreye girecek ben kaç kişinin direk 28 maddeden emekli olanı çok gördüm ssk bagkur[/FONT]
[FONT=sans-serif]not: sigorta girişinden önce %80 raporum mevcut zamanım geldiginde %60 ve üstü alırsam 15 sene sigortalılık süresiyle ve 3960 la emekli olmayı planlıyorum ufukalp[/FONT]

@paranoya
28.maddeden de olsa eldeki mevcut rapor kabul edilmiyor ve kurum sevkiyle gidiliyor, ve rapor emeklilik açısından değerlendiriliyor.
Maluliyet değerlendirmesinden farkı, maluliyet cetvelindeki hastalık listesinde olma şartı yok sadece, ikisinde de hastanece belirtilmiş, teşhis, tanı ve tetkikleri sgk yüksek sağlık kurulu değerlendiriyor.
Zaten 28. madde de deseniz sgk önce maluliyet için sevk ediyor red gelince aynı rapor 28. maddeye göre değerlendiriliyor, sgk bunu oturtmuş durumda ve direkt 28. madde kapsamında zaten sevk yapmıyor kolay kolay.
kuyuya bir taş atıyorsunuz cvp vermiyosunuz

paranoya 28. maddeden emeklilik için sevk edilebilirsiniz.Sgk çoğu ilde 28. maddeden başvurularda önce başvuranı 25.maddeden değerlendirmek üzere hastaneye sevk ediyor.Burada iş birazda size düşüyor,Ben 28.maddeden emekli olmak istiyorum,sevkimi buna göre yapın diye ısrarcı olursanız ve dilekçenizde 28.maddeden emeklilik için sevk edilmek istiyorum diye açıkca yazarsanız,sizi 28.maddeden sevk ederler.Yani bu sizin bu işlerde bilgi ve ısrarınızada bağlı bir durum.

algaNihat
Evet maluliyet tesbiti için alınan rapor ile, engelli sağlık kurulu formatı gereken haklardan faydalanamazsınız.
Ancak aynı rapor ile hastanece belirtilen teşhis tanı ve tetkiklere dayanılarak 28. madde değerlendirmesi kurumca yapılmaktadır.
paranoya
Burada hiç bir zaman asılsız iddialarla kuyuya taş atıp suyu bulandırma peşinde olmadım, mümkün mertebede yardımcı olma amacından da hiç sapmadım. Orada sgk nın yanlış da olsa genel bir uygulamasından bahsettim ve yazdıklarımın her zaman arkasındayım.
Rahatsızlandığımdan birkaç gün girememiştim hepsi bu, ama maşaallah 7/24 burada olma ve her soruya karşılık verme zorunluluğum varmış gibi öyle bir yazmışsınız ki hayret etmemek elde değil.
Size göre ben kuyuya taş atıp berrak suyu bulandıran biriyim ve daha önce de bu tür bir diyalog geçti aramızda. Ben bunu unutup insanca cevap vermeye çalıştıkça siz işi iyice sapıtıyorsunuz.
Bundan sonra kesinlikle muhatabım değilsiniz, ben gerçekten ihtiyacı olan kardeşlerimle fikir alışverişi için buradayım, sizin gibi gereksiz polemik yaratma peşinde olanlara harcayacak en ufak bir zamanım yok.

Herkese merhaba bağkurluyum erken yaşlılık emekliliği için başvuru yaptım hasteneye durum bildiiri raporu almak için sevk edildim.Rahatsızlıklarım restip edilip sgk ya bildirldi ama herhangi bir puanlama yapılmadı.aradan 3 ay geçdi,kden sonra tarafıma sgk dan 28/5 maddesine göre sgk bana yüzde 24 oran vermiş ama hangi hastalığa ne oran vermiş belli değil.Netice olarak red kararı çıkdı.Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerek bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden herkese teşekkür ederim

castello Sizdeki mevcut hastalıklar nelerdir?Daha önceden bu hastalıklar için özür oranını belirtir bir rapor aldınız mı?Bu hususları belirtirseniz,aldığınız oran hakkında daha net cevaplar yazılabilir.Sgk nın bu raporuna itiraz etmeniz için,dosyanızın Yüksek sağlık kurulunda görüşülmesini dilekçeyle isteyebilirsiniz.Yüksek sağlık kurulunun,sizin durumunuzla alakalı görevini aşağıya yazdım.

MADDE 7 – (1) Kurulun görevleri şunlardır:

a) Kanunun 58 inci maddesinin beşinci fıkrası uyarınca, Kurum Sağlık Kurulunca verilen kararlara karşı ilgililerin itirazlarını inceleyip karara bağlamak.

Başgedikli

ilk defa başvuru yapdım sgk dan beni ünv hastenesine sevk ettiler ,hastanede hangi hastalıkalrım olduğu soruldu bel fıtığından ameliyat olmuştum fakat tekrar nüks etti bunu mr la kanıtladık rapora yazıldı tesadüfen mr çekilince as hastalığıda olduğu ortaya çıkdı bununla ilgilide fizik tedavi son durumu rapora yazdı genel cerrahi safra kesesi olmadığını yazdı birde askerdeyken sağ omuz çıkığından bir amlty olmuşdum onuda kanıtladık hareket kısıtlılığı vardı oda yazıldı fakat bunların hiç birine oran yazmadı hastane .Biz burada tespit yapıyoruz puanlamayı sgk yapçak dediler netice 24 oldu durum bu

bel fıdıgından rapormu verirler benimde başım agrıyor;);););)
Başgedikli
şimdi ben 3960 günle emekli olabilecekmiyim 15 yıl sigortalılık süresiyle ..sigorta girişimden önce 2022 maaşı için %80 rapor almıştım 2015 te memur oldum 3960 günle emekli olabilecekmiyim 15 yıl sigortalılık süresiyle

castello
Ben olsam hiç bir şekilde itiraz etmem, saydığınız tüm o rahatsızlıklar için bu oranın üzerine çıkmanız, hele hele %40 ı bulmanız imkansız.

bel fıdıgından rapormu verirler benimde başım agrıyor;);););)
Başgedikli
şimdi ben 3960 günle emekli olabilecekmiyim 15 yıl sigortalılık süresiyle ..sigorta girişimden önce 2022 maaşı için %80 rapor almıştım 2015 te memur oldum 3960 günle emekli olabilecekmiyim 15 yıl sigortalılık süresiyle

tedavisi olmayan fıtıklara yakalanırsın inş

castello Beddua etmeyelim.Neticede Allah kimseyi hastalıklarla sınamasın.Dert verip,derman aratmasın İnşallah.Bel fıtığından dolayı,kırıklara ve basılara,ameliyat durumuna göre oran veriliyor.Bu oranlar genellikle %7 ila %13 arası oluyor.As hastalığı için,vücuttaki etkilenmeler dikkate alınıyor.Yani açıkcası bu hastalıklardan dolayı almış olduğunuz %24 oran yerinde görünüyor.Daha fazla oran almanız mümkün değil bu şartlarda.
paranoya Memurluğa başlamadan önce engel durumunuz var ve raporunuz bunu kanıtlıyor zaten.Dolayısıyla 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prim şartı ile %80 özür durumundan dolayı 28.madde kapsamında emekli olursunuz.Fakat emekli olmak için,bu süre dolduğunda,tekrar hastaneye sevk edilerek,rapor almanız istenir.Bu alacağınız rapor Sgk sağlık kurumlarınca onaylanır ise,emeklilik işleminiz gerçekleşir.

ENGELLİ MEMURLAR İÇİN EMEKLİLİK TABLOSU

emekli-memur.PNG

Başgedikli

ilginiz için teşekkürler ben yinede yüksek sağlık kurulunda bir şansımı deneyeyim diyorum

Tabi kardeşim.Denemekten bir zarar gelmez.En azından tüm yolları denediğin için,kendini daha rahat hissedersin.

paranoya

merhaba sayın paranoya
tekrar herhangi bir rapor istenmeden %52 oranla 28 madde kapsamında eylül 2015 tarihinde ki engellilik belirleme sevk tarihi malüllük tespit tarihi izmire gidiş kasım ayı ve erkenyaşlanma tespitiiçin ankaraya gidiş şubat ayı kabul edilmedi onayın tebliğ tarinden ve benim imza atmamdan sonrası için emekliliğimin başladığı bildirildi
maaş tutarı konusunda bilgi verilmedi haziranda maaş almaya başladığında öğreneceksin dediler ayrıca engelli kartı için bulunduğumuz ilçe hastanesinden rapor çıkarmam gerekiyormuş herhangi bir yazı veremiyorlar o konuda dün itibarı ile 3904 tl borcumuzu kapatıp emekli başlangıcımız yapıldı bu nedenle bu durumları olanlar pirim ödemeye devam etsinle sonra borç çıkıyor saygılarımla

nasıl ilk önce 25 maddeden malulen sevk ediyor sonradan 28 maddeden işleme alınıyor böyle şerefsizlik olmaz millete yanlış bilgi vermeyin ben 6,7 kişi yakınımı ssk lı bagkurlu 28 maddeden direk emekli ettim milletin kafasını bulandırmayın olması gerekeni yazın yeter

28. maddeden ssk lı emekli etmek, güldürmeyin adamı :))))

paranoya
Şu anda hiç bir ssk lı 28. maddeden emekli olamaz.
2008 öncesi sigorta girişi olanlar erken emeklilik için vergi indirimi almak zorunda.
28. maddede ise vergi indirimi şartı yok, ve ssk lılar ancak sigorta başlangıcı 2008 sonrasında ise 28. madde kapsamına girerler.
2008 sonrası girişi olan ssk lıların ise 28. maddeden emekliliği en erken 2023 yılında başlar.
Sen ise şimdiden 28. maddeden ssk lı emekli ettin :)
Hayırlı olsun ne diyim :)

ufukalp kendinizi zeki zannediyorsunuz ama sadece zannedersiniz bu dediklerinizi biliyorum benim demek istedigim engelli hakkıyla emekli oldu malulen olmadı engelli emekliligi hakkından yararlandı yok efendim ilk önce malulen fALAN fistan olmadı yani sevk işlemi direk erken emekllilik başvurusunda bulundular

biliyorum ssklılar vergi indirimi alacak 2008 öncesi fakat sizin dediginiz gibi olsaydı ssk lılardanda 2008 öncesi malulen gönderip sonradan vergi indirimi aldırırlardı bu sizin dediginiz sadece memurun bilgisizligi yada işine gelmiyor ilk önce malulen sonra 28 maddeden gönderiyor

Paranoya bunu ben demiyorum tüm ülkede sgk nın uyguladığı yöntem bu, yukarıda arkadaşa da aynuısı yapılmış okuduğunu anlamaktan o kadar mı mahrumsun?

tamam ufukalp bu konu uzayıp gidecek tartışmayalım barışalım şimdi bi soru soracam size benim bi komşum var ayak 4 parmagını kestiler 2008 öncesi ssklı vergi dairesine gittik vergi indirimi için vergi indirimine göndermediler kapıcı kendisi kapıcı oldugu için vergi inidirimi alamaz dendi yönetici gelsin dedi bi kagıt alacakmış bişeyler söyledi anlamadım sgk ya gidip direk sgk rapora gönderecek miş bu neden böyle oldu bilgin varmı

paranoya
Gerçi kendini sadece zeki zannediyorsun demişsin yani zeka meka yok, ee nasıl bileyim o zaman ki soru soruyorsun.
Ben yine de cevaplayayım da büyüklük bende kalsın.
Kapıcılar gelir vergisinden muaftırlar, olmayan verginin indirimi de olmayacağına göre vergi indiriminden faydalanmaları da mümkün değildir.
İsterse başka bir sigortalı iş girişi yapar, 10 gün kadar prim öder ve bu sürede vergi indirimi başvurusu yapar, o zaman alabilir, yoksa kapıcı olarak vergi indirimi alamaz.

nasıl olcak ufuk abi perişan durumda vergi dairesi bi kagıt verecegiz demiş ondan sgk ya gideceksin demiş ordan hastaneye sevk bakalım nasıl olacak başka işe giremez

paranoya
Malesef bunun başka bir yolu yok.
Başka bir işe girip illa da fiilen çalışmasa da mesela sigortalı işçi çalıştıran bir tanıdık yanında hepsi 10 gün sigortalı gösterilse yine yeter.
Bu süreçte de vergi indirimine başvurur ve sonuçlanınca emekli olur.

sgk ya gittik işler degişti aynen dediginiz gibi olacak dedi sgk ufuk abi aynen sizin söylediginizi söyledi sadece malulen gönderebilirim dedi bizde ayak parmagı 4 tanesi kesildi %60 alabilirmi diye atıp tutuyoruz o kadar ugraşıp %60 vermezse boşa gidecek vergi indirimini deniyecegiz dediginiz gibi sizce ufuk abi 4 parmagı kesilmiş birine yüzde kaç verirler ayak parmagı

paranoya
4 ayak parmağı ampute için malül sayılmanız imkansız birşey, boşyere malulen emekliliğe başvurup zaman ve maddi kayıp yaşamayın.
Ne kadar oran verilir emin değilim ama %40 ile 3.derece vergi indirimi alabilirseniz kendinizi çok çok şanslı sayın, zor bence.

Ufukalp

ufukalp başka yerde sigortalı gösteremedik malulen emeklilige başvurdu şayet malulen emeklilik ret olursa malulen den sonra 28 maddeden degerlendirilmesi için bi şansımız varmı acil cvp verirseniz sevinirim

Üst Alt