Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'a borçlu eş 2022 maaşı almaya engel mi?

sarasota

Aktif Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar eşim esnaf doğal olarak bağkurlu ama borçlu vakıf müdürüne sorduğumda yasalar değişti artık eşler de borçluysa yararlanabiliyor dedi bu konu hakkında bilgisi olan varmı bana müdürün dediği bu faydalanabilirsin dedi 2022 den...............

Borç kısmını bilemiyorum. Ama sgk kaydı olan eş durumunda eşe 2022 aylığı baglanmaz.
Madem müdür öyle demiş başvurun bakalım sonuç nasıl olacak görelim biz de.
Bir başvurun gelişmeleri bildirin.

Eşimin Bağkur'a borcu olduğu için yeşilkartım iptal edildi?

bu soruma kimse cvp vermedi yeni çıkan yasaya göre eşim esnaf ve bağkurlu ama bağkura borcumuz var bende hiç bir şeyden faydalanamıyorum yeşil kartlıydım ama eş durumundan iptal oldu şimdi vakıf müdürüyle görüştüm bana bakmakla yükümlü olunan kişi durumundasınız faydalanabilirsiniz dedi bende burdan soruyorum bu konuda bilgidi olan yokmu ???

kardeşim. yeni yasa sistemi değişti. yasa açıklaması şu. bağkura ödemediğin her prim sana borç birikimi sağlar. önceki yasada emekli süren dolduğunda prim ödenmediği gün tespiti halinde sana şöyle derler. 1 ay daha çalış prim öde emekli ol derler. ama şimdi öyle değil ödemediğin her prim sana borç birikiyor ve emeklilik süren geldiği zaman sana şöyle derler. beyefendi borcunuz var bize. ödeyin emekli olun derler. sonra git banka ile kredi çekmekle uğraş... o yüzden yeni yasa bu bişi yapamazsın toplu olarak borcu ödemek zorundasın.

sorum anlaşılmadı gene ben vakıfa 2022 için başvurdum ben bağkurlu değilim eşim bağkurlu vakıf müdürüde faydalanırsın dedi bağkuruda zaten ödeyecek durumda değiliz

bakım maaşı değil engelli maaşı

KARDEŞİM ENGELLİ maaşında eşin(yengemizle) ne alakası var... prim süresini doldurduysan emekli olursunuz zaten... malulen emeklilik diyorsan yatanak iş göremez raporun olması lazım...

anlatamıyorum kardeşim eşim şuan bağkurlu ama borcu var işyeri faal benim bir sosyal güvencem yok yeşil kartım vardı eşim bağkurlu olunca yani işyeri açınca iptal oldu benim raporum var ve engelli maaşı almak için vakıfa gidince vakıf müdürü alabilirsin dedi ben onu soruyorum acaba alabilirmiyim bu değişen yasalarla

tabikide alabilirsin kardeşim... ama engelli maaşı için istenilen prim var o primi vermen gerek... raporun % kaç

kardeşim engelli maaşı diyorsun ya ben ondan sadece engelli emeklilik maaşı anlıyorum. bakım maaşı dersende ben onda sadece yatanak anne baba abi kardeş eş dost bakar verilen maaş olarak anlarım. :D

sevgili arkadaşlar forumda soruma cvp veren çıkmadığı için sayın kalem yani melek hanım bana bimere başvurmam gerektiğini aksi taktirde doğru dürüst bir cvp bulamicağımı söyledi bende öyle yaptım kısaca durumum u anlatıp cvp istedim bugün email adresime bimerden cvp gelmiş açıklama yapmamışlar ama adınıza yapılan incelemeden sonra engelli aylığı almanıza bir engel yoktur demişler benim durumumda olupta başvurmayan arkadaşlara duyrulur yani yeni çıkan düzenlemeyle böyle bir şey var haberiniz olsun ...........................

Bagkura olan borcumu engelli vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

onu bilmiyorum ama vergi indiriminden faydalanınca emklilik içinde başvuruyorsun o bakımdan borcunu ödemeni isteyebilirler bi fikrim yok

bimerden gelen cevap

arkadaşlar 2022 den faydalanabilirmiyim şeklinde bimere yazı yazdım bana cvp olarak adınıza yapılan inceleme sonucu aylık almanıza engel yoktur diye yazı geldi sanırım bu bağlayıcı ve net bir cvp heralde bilgi verirseniz sevinirim

sadece 2022 den faydalanabilir miyim diye mi sordun ben de başvuru yaptım fakat aylardır sonuçlanmadı onun için bir yazı göndermeyi düşünüyorum da

mrvinl sonuçlanmıştırda senin haberin yoktur bu kadar uzatmazlar ben yazdım bimere 2 gün sonra cvp geldi sanada gelmiş olması lazım email adresine bak yoksa bir daha yaz

sarasota geri dönüş için teşekkürler:)
şimdi rahatlıkla başvurunuzu yapın. Sosyal inceleme ve merkezi sistem uzerinden sorgulamalar sonucu vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığınızı karara baglayacak. karar olumlu çıkarsa maaş baglanır. aksi takdirde yani muhtaç bulunmazsanız maaş baglanmaz.

bana gelen yazıda eğer %40 ve üzeri rapor alırsanız faydalanabilirsiniz yazıyor bu karar bağlayıcıdır sanırım

sayın kalem kişileri bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ediyorum ve bu konuda çok insanın mağdur olduğunu bildiğimden sizi bilgilendirmek istedim saygılar

Şu konuda kesin bilgiye ulaşmış olduk sayenizde. Bağkur borçlu bireyin eşi 2022 engelli aylığı şartları uygunsa alabilir.

Şimdi en az % 40 oranlı raporla vakfa başvuracaksınız ve muhtraç bulunursanız size 2022 aylığı baglanacak. aksi takdirde baglanmaz.
bu yazı size "bagkur borcu olan eş" olmanız sebebiyle yazdığınız yazıya cevaben gönderildi. yoksa sadece bu sebeple 2022 aylığı baglanmaz. muhtaç bulunmanız gerekir vakıf tarafından.

ama diyelim ki eşiniz başvurdu. mesela onun bagkur kaydı varsa o başvuramaz bile 2022 aylığına.

anladım o zaten başvuramaz çünkü şartnameyi okuyunca görülüyor zaten onunki mecburi sigortalılığa giriyor şimdi işyerinin vergi levhası ve gelirine bakılıp ona göre karar verilecek sanırım hanede 4 kişiyiz sanırım vergiye göre rahatlıkla geçeriz

inşallah alırsınız:) Gelişmelerden haberdar edin lütfen.

kesinlikle hem ben bu konudada örnek olurum inanın bu şekilde çok mağdur olan var düşünün ne acı bir durumdur raporlu ilaçlarınız var alamıyorsunuz çünkü pahalı hastalanıyorsunuz doktora gidemiyorsunuz çünkü borçlu durumdasınız bu şekilde o kadar çok insan varki dilerim örnek teşkil eder sizin sayenizdede herkes haberdar olur ...............

melek hanım 12/05/2014 tarihi itibariyle heyetten raporum çıktı fakat biz kaymakamlığa göndereceğiz sizinle işimiz yok diyip gönderdiler bende vakıfı aradım ordaki görevlide bana 20 25 gün içerisinde gelebileceğini söyledi ben gidip bakacakmışım şimdi sorum şu ben gidip ne yapacağım ben zaten müracat etmiş sayılmıyormuyum anlamadım yada onlar raporun oranını bilmiyorlar doğal olarak acaba onun içinmi gelip bakın diyorlar acaba ltf cvp larsanız sevinirim

aslında yazdım başka yerde. fakat başlığınız burası olduğuna göre buradan yazayım:

ben size bilgileri vereyim ona göre hareket edin. Rapor olmadan başvuru yapamazsınız. başvuru yapmış sayılmazsınız yani.
başvuru yaptıgınızda size başvuru formu imzalattırılır ve başvuru alındı belgesi verilir size. bunlar olmadıysa başvurunuzun resmi anlamı olmaz.
aylık başlangıç tarihi olarak da başvuru formunu imzaladığınız gün sayılır (muhtaçlığınız onaylanırsa). Diyelim ki siz başvuru formunu 1 Haziran'da imzaladınız ve size başvuru alındı belgesi o gün verildi sizin aylık başlangıç tarihiniz 1 haziranı takip eden aybaşı yani 1 temmuz olur. bu durumda ilk aylığınızı da Eylül'de alırsınız.
ödemeleriniz de 1 temmuzdan itibaren yapılır.
ama diyelim ki siz başvuru formunu 30 Mayıs'ta imzaladınız. bu durumda sizin aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olur ve ödemelerinizi 1 haziran itibariyle alırsınız.
bunları anlatıyorum ki aylık başlangıç tarihinin nasıl hesaplandığını bilin ve önemini bilin, ona göre zamanı iyi kullanın.
raporu almışsanız mayıs ayını geçirmeden başvuru formunu imzalamaya bakın vakıfta. bugün ya da mayıs'ın 30'nda başvurmanız arasında fark yok çünkü.
bugün de başvuru formunu imzalayıp başvurunuzu yapsanız 30 mayıs'ta da nasılsa aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olacak.
ama erken başvurunuzu yaptırmanız işlemleri de hızlandırır. bu faydası var. oyle 20*25 güne gerek de yok.
hastanenin raporu elektronik ortama aktarmasından dolayı bu gecikme sanırım.
ama siz elinizdeki raporla da başvurunuzu yapabilirsiniz.

bana rapor vermediler melek hanım biz kaymakamlığa göndereceğiz dediler ben hastaneden istesem verirlermi acaba verirlerse hemen verirlermi rapor hastaneden kaçgünde çıkarki bilmiyorum ben dün heyetten çıktım gitsem bana raporu verirlermi eğer verirlerse elden başvuru yapabilirmiyim

hastanenin bir rapor nüshasını da size vermeleri gertekiyordu. başka zaman rapor gerekebilir siz yine de raporun bir nüshasını isteyin. gerçi artık elektronik ortamda rapora ulaşılabilior ama sizde de bulunsun.
hastaneye gitmişken raporun elektronik ortama kaç günde aktaracaklarını sorun. ona göre vakfa gidin. çok uzamayacaksa bırakın vakıf elektronik ortamdan alsın bir şey olmaz.
lakin her halükarda baktınız uzayacak 30 Mayıs'ı geçirmeyecek şekilde raporla gidin siz başvurun. ki aylığınız baglanırsa aylık başlangıç tarihiniz 1 haziran olsun.
-------------------------------------
Hastaneye gittiğinizde ilgili yönetmelik 14. madde hükümlerine göre raporun bir nüshasının da size verilmesi gerektiğini söyleyişn. İlgili Yönetmelik şöyle der:
"Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi
MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.
(3) Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır. Raporların saklanma usul ve esasları; sağlık kurumlarının bağlı bulunduğu kurumların ilgili mevzuatına tabidir."
ilgili yönetmelik için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html

sevgili melek hanım öncelikle merhaba aynen dediğiniz gibi hastaneye gidip raporumu alayım ve elden götürüp vereyim dedim ordaki görevlide bana aynen burası küçük biryer değilki sizin raporunuz 2 3 günde çıksın biz kuruma anca bir ay sonra gönderebiliriz dediler bende şaşırdım neden dedim binlerce onay bekleyen rapor var hepsi imzaya çıkıyor bir ay sonra gelin dediler ve şutladılar anlicağınız ama ben eminimki bir tanıdık olsa rapor hemen öne gidip imzaya çıkar beklicez artık yapacak bişe yok

merhabalar. 1 buçuk yıllık bağkur borcum var. eşim yeşil kartlı. eşimin %80 hafif özürlü 2022 den faydalanabilir süresiz raporu var. oğlumun % 97 ağır engelli 2022 den faydalanabilir 2 yıl süreli raporu var. ikisi için de müracaat ettim ama bağkurlu olduğum için vermediler (2 ay önce) ne yapmalıyım. teşekkürler

Üst Alt