aslında yazdım başka yerde. fakat başlığınız burası olduğuna göre buradan yazayım:
ben size bilgileri vereyim ona göre hareket edin. Rapor olmadan başvuru yapamazsınız. başvuru yapmış sayılmazsınız yani.
başvuru yaptıgınızda size başvuru formu imzalattırılır ve başvuru alındı belgesi verilir size. bunlar olmadıysa başvurunuzun resmi anlamı olmaz.
aylık başlangıç tarihi olarak da başvuru formunu imzaladığınız gün sayılır (muhtaçlığınız onaylanırsa). Diyelim ki siz başvuru formunu 1 Haziran'da imzaladınız ve size başvuru alındı belgesi o gün verildi sizin aylık başlangıç tarihiniz 1 haziranı takip eden aybaşı yani 1 temmuz olur. bu durumda ilk aylığınızı da Eylül'de alırsınız.
ödemeleriniz de 1 temmuzdan itibaren yapılır.
ama diyelim ki siz başvuru formunu 30 Mayıs'ta imzaladınız. bu durumda sizin aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olur ve ödemelerinizi 1 haziran itibariyle alırsınız.
bunları anlatıyorum ki aylık başlangıç tarihinin nasıl hesaplandığını bilin ve önemini bilin, ona göre zamanı iyi kullanın.
raporu almışsanız mayıs ayını geçirmeden başvuru formunu imzalamaya bakın vakıfta. bugün ya da mayıs'ın 30'nda başvurmanız arasında fark yok çünkü.
bugün de başvuru formunu imzalayıp başvurunuzu yapsanız 30 mayıs'ta da nasılsa aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olacak.
ama erken başvurunuzu yaptırmanız işlemleri de hızlandırır. bu faydası var. oyle 20*25 güne gerek de yok.
hastanenin raporu elektronik ortama aktarmasından dolayı bu gecikme sanırım.
ama siz elinizdeki raporla da başvurunuzu yapabilirsiniz.