Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'a borçlu eş 2022 maaşı almaya engel mi?

kardeşim bende senin gibi düşünüyordum bimere yaz ordan sana cvp gelir birkaç günde ben yazdım 2022 aylığı alabilirsiniz diye cvp geldi muhtemelen yeni yasa çıkmadan müraacat etmişsindir şimdi bimere yaz gelecek cevaba göre hareket et

birde araştırman yapıldımı yoksa hiçbirşey yapmadan kabul etmedilermi ona göre davranırsın

ben bağkurluyum ama borcumdan dolayı sağlıktan faydalanamıyorum. geçen yaaz vakıfa müracaat ettim, kabul ettiler ve eşimle çocukları yeşil kartlı yaptılar. aynı zamanda eşim %80 engelli. 2022 maaşı için müracaat ettim. bağkurlu olduğum için 2022 maaşını vermiyorlar

arkadaşım benin eşimde bağkurlu bende gittim sordum bana faydalanabilirsin dedi vakıf müdürü ben tatmin olmadım bimere yazdım gelen cevaptada aynen incelemeniz yapıldı gereken raporu veririseniz aylık alabilirsiniz diye yazı geldi o bakımdan sana diyorum bimere durumunu anlatan bir yazı yaz cvp gelecektir ona göre davranırsın

ayrıca çocuklar 18 den küçükse zaten devlet bakıyor

usta-53, çocuğunuz 18 yaşından küçükse siz onun adına 2022 engelli yakını aylığı alamazsınız.
Eşinize gelince arkadaşın da dediği gibi eger eşiniz ve çocuğunuz bagkur kayıtlı değilse ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lirayı geçmiyorsa aylık alabilir. aynı şekilde hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altındaysa eşiniz çocugunuz adına da (18 yaş altı ise) Başvurabilir. siz başvuramazsınız bagkurlu olduğunuz için çocugunuz adına.

sevgili melek hanım dediğiniz üzere hazirana girmeden müracatımı tamamlayayım diye hastahaneye gidipraporumu elden alıp götüreyim dedim ama maalesef 1 ay sonraya attılar naptıysam olmaz dedi burası büyükşehir öyle hemen olmuyor dediler ve vermediler bende mecburen vazgeçmek zorunda kaldım

Sarasota, bu hastaneler de eziyet artık... neyse ne yapalım sağlık olsun, aylığınız baglansın da 1 aylık da ödeme almayın. sonuca bakalım biz.

evet zaten ne olursa burdan paylaşıp arkadaşları bilgilendirmeye çalışıyorum teşekkürler

Çok teşekkür ederim. Keşke herkes sizin gibi geri dönüş yapsa. Saolasınız.

teşekkürler melek hanım. ama engellilere yönelik hiçbir hakkın olmadığını öğreniyorum artık. :(

Üst Alt