Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BAHA ameliyatı ile ilgili bilgisi ya da deneyimi olan var mı?

• Konbuyu başlatan *ada*
  • Başlangıç tarihi
medelmı dedın adını duymak bıle ıstemıyorum ımplantı taktırmadan once vallah her ıse kosarlar takılıpta ellerıne dusunce en ufak sorunda ınsanları saf yerıne koyup masallar anlatırlar ıyıce bı sorun oldugundada yalnıszınızdır
ılk taktırdıktada yazılı olarak ısıtmenız azalır ama tam kaybolmaz demıslerıde.amelıyatınızı olduktan sonra ayaklar suya erıyor
bıdaha o gunlerı yasamak hıc ıstemem kulaktakı ısıtme kırıntısı benım ıcın cok degerlı

shukufe

Şukufe hanım, ben senin hakkında olumlu sözler söylüyorum sen ne diyorsun bana. talihsizlik yaşamış birisin Şukufe.
inşallah ikinci koklear implant ameliyatında daha iyi duyacaksın.

shukufe

O kulak kirintisinin sana hic bir getirisi yok. Benim sag kulagim kimbilir seninkinden daha iyidir. Ama ben seneye onada ameliyat olacagim. Lakin onun biraz duymasi benim isime yaramiyor.. Isitme cihazini takdigim zaman o kulak cok sesli duyar. Ama konusulanlari anlamiyorsam , dinledigim yeni bir müzigin melodisini beynimde yerine oturtturamiyorsam, inan bana bir getirisi yok... Sadece bilindik sesleri ama o da sadece konsantre oldugunda duyarsin. Yeni seyler kesfedemezdin.

Ama hazir beynin yillarca tam sagirlikla uyusmamisken o implanti takdir. Beyin en azindan implantla beraber belli biryerden baslayacak.

Medel istemiyordan cochlear al ozaman. Kaybedecek birsey yok dedik. Aksine yasayacak cok seyin var. Alirsin bir kanso , takarsin kafana , saclarinla yok edersin kimse göremez bile. Bence iyi düsün. Ömrünün sonun kadar bu sekilde yasayamazsin. Lakin insan bir kere gelir bu dünyaya. Zaten isitmeni neredeyse tamamen kaybetmissin simdi alternatif yollara yönel.

Son düzenleme:
siz taktirin. taktirdiktan sonra teneke gicirtirariyla muzik dinlersiniz hemide konusmayi guzel anlarsiniz:pIKINCI KULaginizda pek ucuzmus:)
daha taktirmadan satmaya bilem baslamissiniz:eek:

shukufe

Eh biz sana güzel bir dil ile anlatmaya calistik ama sen anlamak bile istemedim. Bu forumda Cochlear Implant hakkinda düsüncelerini cok kez okudum. Ne hikmetse hep bu teneke gicirtisindan bahsedip duruyorsun.

Cok merak ediyorum , lakin prosedür söyle. Cochlear Dis islemcisini ilk takdiklarinda beyin alissin diye önce kötü bir ayarla baslarlar. Teneke gicirtisi bundandir. Daha sonra 1 ya da 1.5 sene icinde devamli sana bir randövi verilir ve her gidisinde daha iyi ayarlanir. Bu randövilere ANPASSUNG yani uyum denir.. Acaba sen bunlara gittin mi ? Yoksa teneke gicirtisi devam etmemeliydi.

Ayrica konusmayi beyin ögrenmesi gerekiyor. O nedenle 1 sene boyunca devamli konusma terapisine ya da rehabilitasyona gitmen gerekirdi. Hem Doktorlar hemde Cochlear Kullanan bir cok kisi Logopedie yani konusma terapisi ve Rehebilitasyonun cok önemli oldugunu söyler. Zaten avusturya da 7 senede bir yeni Ses islemcisi verildiginden dolayi , buranin SGKsi yenisi ödemek icin , 1 senelik Logopedi ziyaretine dair evrak istemektedir. Yoksa yenisini vermezler. Bana öyle geliyor ki , sen bunlari yapmamissin.

desenekı ıskencelerden ıskence begen:)ınsanlar bı amelıyat dııye ıskece et sonrasındanda teneke gıcırtısı cek 1 bırbucuk sene. sen nıye sagır dogdun nıye sagır oldun dıye:)allahın cezası desem degıl kul elıyle cektırılıcek duyma masalıyla

ben hastanelerde cok surundum. kbb orada yatarken tedavılere gıdıp gelırken ne cok koklearımplantzede gordum burda tekrarlamayacagım.
bıde babannem derdıkı boka degsen kokar:)hadı yoluna

shukufe

hastasın sen acil tedavi görmen gerekiyor. hatta koklear implant ve işitme cihazları forumuna yazma sen, insanlar senin fikirlerini duymak istemiyor.

asadas05

vay bee:eek:uzaktan teshıskoymak buna denır:)senın ısıne yaramayan laf soylenınce hastamı olunuyor.
yazdıkalarını sana aynen gerı ıade edıyorum
sen hastasın acıl tedacı gormen gerek:p

Üst Alt