Kardan ve asiprens;
Ben zaten bir devlet memuruyum. Sizlerin önüne geçerek atama bekleyen art niyetli biriside değilim.
Ayrıca isterim ki keşke herkes atansın, hatta Allah muhtaç olana öncelikle versin dileklerimle temenni ederim. Ama demiş olduğum gerçek.. eee birde şu var doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. neyse kötü konuşmayacağım hakkınızda hayırlısı olsun ama ÖSYM böyle öngörüyor. Rektörlük ÖSYM bürosunda çalışan ve bu işlemlerle uğraşan arkadaşımda benim düşündüğüm gibi düşünüyor. Ayrıca hatırlayın 2 yıl önce yapılan MEB sınavında da kontenjan 2.000 + 2.000 + 1.000 idi. Boş kontenjan kalırsa kura ile doldurdurulacaktı ve aynen öyle oldu. Tercih dışı atanmayı taahhüt edenler ilk 5 tercihine yerleşemeyince ve açıkta (revaçta olmayan iller) kalan (genelde nüfusu az ve doğu illeri) bulunan yerlere 2.000 kişiyi tamamlamak için bu yolu tercih ettiler. 68 puanı bulunan kişilerden yerleşemeyen bazı kişileri Tercih dışı atanma taahhüdü ile boş kalan yerlere atayarak ilgili 1000, 2000 kişilik kadroları doldurdular... Tekrar söylüyorum; yarın 2 gün sonra kadrolar açıklanır, atıyorum 7518 kişi ve tercih sonucu 7200 kişi atandı diyelim, geriye kalan 318 kişi kura ile atanır. Bu durumada imzamı atarım ki böyle olacak. Bu durum iyi bir şey değil ama ne yapalım böyle oluyor işte. İstediğiniz gibi düşünün ama sonuç yine benim dediğim gibi.