Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Fatma Şahin'in açıklaması: ÖMSS'ye 400 Kadro Daha Eklendi, Sayı 10 Bini Bulacak

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten sonra Fatma Şahin'de ÖMSS kadrolarının 10 bini bulacağını söyledi.

Şahin katıldığı bir TV programında ÖMSS hakkında da açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın 400 kadro istediğini söyleyen Şahin, sayının 10 bini bulacağını açıkladı.İşte Şahin'in açıklaması;"Engellilerin istihdam talebi çok doğru bir talep.""Engelli memur alımıyla ilgili Başbakanımız talimatını verdi.Şu anda Sağlık'tan 2000, İçişleri'nden 400 kadro eklendi.10 bini bulacak sayı."

KAYNAKÇA : ÖMSS'ye 400 kadro daha eklendi, sayı 10 bini bulacak - Memurlar.Net

KİŞİSEL YORUMUM : İşin İlginç yanı ; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK ; Sağlık Bakanlığı'nın Kadro Talep Sayısını 3.227 Adet Olarak açıklamıştı, Sayın Fatma ŞAHİN ; 2.000 Adet Kadro olarak açıkladı ... Bize düşen herzamanki gibi Kafamızın Karışması & Allak - Bullak Olması ... Ne diyebilirim. Ancak bir ortak nokta var : Sayının 10 Bine Tamamlanma çabaları ... Hakkımızda Hayırlısı Bakalım ...

Saygılar ...

YassaX ...

umarım mesleklerimiz uymasada bu kadrolara düz memur alımları çok olur ve önlisans lisans lise mezunlarından eşit bir alım olur umudum o:(

Kadro sayısı 10 bine çıkacak evet ama 10 bin adetin nasıl toplanıp biraraya geldiğini bilmiyorum. 5bin artı 3bin eksi 1000 artı 2000 artı 400 yok böyle olmadı bence 3000 daha ekleyip 8bin kadroyu da boş bırakırsak ki böylece kimse tercih yapamaz evet işte o zaman 10 bin kişiyi yerleştiririz :) yahu sayı mayı vermeyin açıklayın kadroları biz tercihlerimizi yapalım bırakın bu işleri :)

Fatih bir tane daha var sabreden dervişle ilgili :)

gökmen çok boşsun benim puanım 88 küsürde az puan alanların atanması için kadronun çok çok olması iyi sanki tercihleri yassak düzenliyo bilgi veriyo işte adam ne güzel

cok olmasının yanı sıra tercih sayısınında cok olması lazım

Bu 400 kadroya hiç inanasım yok.kadrolar dpb bildirilir bakan çelik açıklasa inanırdım sayın şahin'in hangi sözü doğru çıktıki ben faruk çelik'e bakarım.

fatma şahin lafına güvenilmez...T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik eğer açıklama yaparsa.inanırım ..fatma şahin tam bir şovmen...

Böyle boş haberlerle milleti umutlandırıyorsuz sonra, boş kalan , açılmayan kadrolar....

Kadro açılmasından daha önemli olan kadroların düz memurluğa çevrilmesidir.Buna da Twitter dan Bakan Faruk Çeliğe baskı yapmalıyız tweet atmalı sesimizi duyurmalıyız.Düz memurluk olsa en azından baya atanan olur Sağlık bakanlığı inş düz memur alır ebe hemşire almaz.onları da alsında düz memurluk çok olsndiyenete dönmesin

Mesafe aynen katılıyorum. mesela ben imam hatip mezunuyum ama diyanetin kadrolarını seçemiyorum sebep yeterlilik. sınavı da yeni açtılar haberinde yeni oldu 20 günde gel de hazırlan kitap bile alamadım daha. kayıt parası ayrı dert. bari birkaç ay önceden duyuru yapsalar di onuda bir hafta önce açıkladı.sınavda mart 11 mülakat falan nisani bulur gel de bu kadrolara tercih yap hepsi boş kalır.zaten belgem olsa ömss ye niye gireyim oda ayrı konu.

Umut dağıtılmaya devam ediyor hala mantıklı olan şu alın kadroları engelliye göre ayarlayın özellikle düz memurluk yüksek puandan tercih yapanlar sıralamaya göre girsin bizde ayakta alkışlayalım doğru bir iş yaptıkları için ömss sistemine geçildiğinden bu yana insanları umutlandırıp umutlarını sonra kırmayı huy edindiler inşallah bu 10 bin kadro doğru dürüst bir şekilde ayarlanır herkes yerleşir boş kadro kalmaz diyanetin kadroları dolsa ilk atamada zaten dolardı ki ama hala ısrarla aynı nitelikte diyanet kadro istiyor bir bakan sağlık bakalığı 3227 kadro istedi derken diğeri çıkıp 2000 kadro açıklaması yapıyor sanki farklı ülkelerin bakanlığını yapıyorlar arkadaş bu ne disiplinsizlik bune iletişimsizlik yazık bu insanlara artık bu insanların hayalleri ve umutlarıyla oynamayı bırakın ALLAH büyük gün gelir çekersiniz ya bu dünyada ya diğer dünyada tabi diğer tarafı düşünseniz bu haksızlıkları yapmazsınız yeter artık...

ekinos;

Ayşe Hanım siz ne kadar dolu bir insansınız belli oldu. Benim yazdıklarımı okumamışsın bile!!! Ben YassaX ile ilgili herhangi birşey söylemedim. Yassax konuyu açmış ne güzel ve ben aynı konu başlığında yorum yapıyorum ve diyorum ki Fatma Şahin için diyorum YassaX için demiyorum sayı mayı verip insanların kafasını bulandırmayı kesin açıklayın kadroları da bakalım ne eğri ne doğru görelim diyorum. Okuma yeteneğin var ama yorumlama yeteneği zayıf azcık benim söyleyecek sözüm yok. Keşke herkes yerleşse benim de dileğim bu ama senin kafa uçmuş gibi geldi azcık ne senin puanını sorduk ne de başka birşey... Başımıza avukat kesilmeden önce okuduklarını yorumlamanı tavsiye ederim!!! Önce süz sonra düşün ve sonra yorum böylesi daha güzel olur ;) Hadi bakalım sana hayırlı atamalar...

ee ne yapacaksın umut fakirin ekmeği,umut veriyorlar işte....!

keşke herkes yerleşseyse o zaman kadro çoğalması lazım ben kimsenin avukatı değilim tercihler biran önce açıklansın diyenlere sinir oluyorum o kadar

Ben inanmıyorum artık bunlara. Açacakları kadrolar yine mesleki okul, diploma isteyen bölümler olacak. Ayrıca ben Ankara'daysam bu şehirde bir engelli olarak iş bulamıyorsam bu devlet çıkıpta "engellilere sahip çıkıyoruz" demesin. Benim başka şehirde hayatımı idame ettirebilme ihtimalim neredeyse imkansızken çok çok umutsuz bir şekilde de olsa inşallah sizler için dilediğiniz yerler ve kadrolar olur.

Milletvekili Demir: Peş Peşe Engelli İstihdamı Yolda ÖNCE 8 BİN SONRA 14 BİN ENGELLİ

HABER: Milletvekili Demir: Peş Peşe Engelli İstihdamı Yolda haberi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında engellilere verdiği müjdenin detayları hakkında açıklamada bulundu. Demir, engelli istihdamıyla ilgili peş peşe projelerin yolda olduğunu söyledi.
Milletvekili Demir, "Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla engellilerin istihdamı için başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığıyoğun bir çalışma yapmaktadır. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli öğretmen istihdamı konusunda işbirliği yapıyor ve çok yakında zamanda durumu müsait olan engelli kardeşlerimiz de öğretmen olabilecek" dedi.
REFORM NİTELİĞİNDE KANUNLAR
AK Parti döneminde reform niteliğinde kanunlar çıkarıldığını, uygulamada engellilerin hayatını kolaylaştıracak, topluma entegre edecek istihdam artırıcı projelerin de hayata geçirildiğini belirten Demir, "Son düzenlemelerle 65 yaş üstü vatandaşlarımız belediyelerin toplu taşıma araçlarından, raylı taşıma araçlarından ve deniz taşıtlarından ücretsiz yararlanabilecek ve saat sınırı olmayacak, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın şehirler arası raylı sistem araçları ve deniz taşıtlarındaki ulaşımlarını ise yüzde 50 indirimli yararlanacağını ayrıca Ağır bakımı gereken engellilerin yanındaki refakatçilerde bu hizmetten yararlanabilecek" diye konuştu.
AÇIK ENGELLİ KADROLARI DOLACAK
AK Parti iktidara geldiğinde kamuda 5 bin 777 engelli memur istihdamı varken, 2012'de bu sayının 25 bin olduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, "2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz. Özel sektörü de dahil edersek çalışan engelli sayısı 2002'de 10 bin 883 kişiyken kamu ve özel sektörde çalışan engelli sayısı, 2011 yılı itibarıyla 30 bin 20'ye çıkmıştır. Getirdiğimiz teşviklerle bu sayıyı daha da yukarılara çıkaracağız. Kamu kurumları ve özel sektörde çalışan engelliler konusunda da önemli adımlar atılıyor. Bu kurumlara engelli kontenjanlarını kullanmaları konusunda asla taviz verilmeyecek. Hükümet olarak engellilerin istihdamı ile ilgili ciddi teşvikler uyguluyoruz. Şimdide kamuda açık engelli kadrolarının doldurulması ile ilgili çabalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
ÖNCE 8 SONRA 14 BİN ENGELLİ İSTİHDAMI
Demir açıklamasını şöyle tamamladı: "Geçtiğimiz yıl 5 bin 200 engelli kardeşimiz kamuda çalışmaya başladı. Sınavların neticesinde. Kazanan kardeşlerimize atamalar yapıldı. Şimdide 8 binin üzerinde engelli kardeşimiz kamuda çalışmaya başlayacak. Toplam açık kadro 22 bin. 8 bin atama yapıldıktan sonra kalan atamalar için 14 bin kadro ilerleyen süreçte kullanılacak ve bu açık kadrolar doldurulacak. Atamalara yönelik esaslar önümüzdeki günlerde yayınlanarak engelli vatandaşlarımızın tercihleri alınacak ve atamaları yapılacak"

inanmıyorum kendi adima yine oyalama yine kandırma gibi geliyor güya bu 8binlik kadro 10 bin olacakti

ayrıca sadece imam hatip kuran okuyucusu vs vs aliniyor imam hatip mezunu 50 puanla giriyor kadrolarin cogu bos kaliyor ama zihniyet bizden kimse açıkta kalmasın once biz oluyor

:) adamlar hala yüzde 3 den hesaplıyor 2008 de çıkarılan yasa ile kamuda yüzde 4 oldu kendi çıkardıkları yasadan haberleri yok onun hesabını kitabını yapsınlar önce , özel sektöre uyguladıkları baskıyı kamu kurumlarına getirsinler mke cezayı ödeyip engelli çalıştırmayan bir kurum :D hala onu yapıoz bunu yapıoz :)

Bakan Şahin'den Engellilere Kadro Müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonuca göre, tahmini olarak 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.
Bakan Şahin'den Engellilere Kadro Müjdesi Haritası için

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Özür Bedendedir, Engel Mekanda Programı’na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, insan odaklı politika üretmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bu yüzden insanı merkeze aldık. Ekonomimiz insan için, sosyal politikalarımız insan için, devlet kurumlarımız insan için, her şey insan için.

Yola çıktığımız gün itibariyle, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir vizyon koyduk, büyük bir hedef koyduk. Azim ve kararlılıkla sorunlarımızı arkada bırakacak şekilde yolumuza devam ettik. Önce demokrasimizdeki engelleri, ekonomideki engelleri, yapısal dönüşümdeki engelleri, şehirleşmedeki engelleri yani engelsizlerin önündeki engeli kaldırma iradesi beyan ettik.

Ve bugün hamdolsun bu ülke her yerde her zaman söylediğimiz artık yaptığı çalışmalarıyla insan merkezli politikanın ne demek olduğunu ve engelleri kaldırabilmenin ne demek olduğunu özüyle sözüyle yaşamış, çok net bir başarı hikayesi bırakmıştır" dedi.
20 BİN KADROMUZU HIZLI BİR ŞEKİLDE İŞ SAHİBİ EDECEĞİZ
Bakan Şahin, engelliler konusunda en önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğuna dikkat çekerek, bu konuyla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları değiştirdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ömer Dinçer'in Çalışma Bakanlığı döneminde çok önemli adımların başladığını vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel, zihinsel engelinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah’ın izniyle bunu birlikte başaracağız.
İSTANBUL'DA CİDDİ MESAFELER ALINDI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dünyada çok ciddi değişimler yaşandığını, herkesin bu değişikliklere tanıklık ettiğini belirterek, Türkiye’nin gelişmesi ve İstanbul’un parlayan yıldız olmasının, bu değişimi yakınen takip edilmesinin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Topbaş, "Hep beraber bu geminin içinde yolculuk yapıyoruz. Onun için her nefes alan canlının haklarını korumak zorundayız. Bu hakların bir yaşam hakkından, bir kent hakkına ve yurttaşlık hakkına kadar korunması gerekiyor" dedi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nezla Tümer ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

kaynak:Bakan Şahin'den Engellilere Kadro Müjdesi

seçimler gitgide yaklaşmakta bu yönde baya bi kıpırdanma var ysk harekete geçti bu yüzden biraz daha ses çıkması lazım susarak birşey olmaz imza kampanyası var dediler hala 100lerde...

Herkese merhaba acaba 2013 yılında ömss olacakmı geçenlerde bu forumda çalışmalar yapılmaktadır diye bir yazı dikkatimi çekmişti bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

İnşallah öğretmen kadroları da en kısa zamanda açıklanır. Engelli arkadaşlarımızın kendi alanlarında işe yerleşmeleri ve istihdam edilmeleri çok önemli. Herkesin hakkında hayırlısı olması temennimdir.

öğretmen alımlarında başbakanımız söz verdi. inşallah düz memur alımlarıda olur... ama ben sayın şahi"nin açıklamalarını anlamadım. tekrar alımmı olcak yoksa yerleşen memurlardan mı bahsetti anlamadım.

Yukarıdaki yazı sanırım eski bir yazı. Arkadaş onu eklemiş araya ama tarihi eski olan bir konuşma olması lazım. Güncel olan bir konuşma değildir.

yok yazı eski değil bakan kendi sitesinde yayınlamış...

Yazı sitede yayınlanmış olabilir ama ne kadar güncel?? Ben Fatma Şahin'in sitesine baktım şimdi böyle bir yazı yok. Yazı bugün mü yayınlandı? 2012 için sınav hazırladık yazıyor bu yazıda okursanız. Tekrar gözden geçirmek lazım. Yazının altındaki linkte de tarih ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Varsa güncel bir link bilgilendirirseniz seviniriz :)

Üst Alt