Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı için kriterler değiştirilecekmiş. Güzel vaatler..?

nur sahin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engellilere müjde!

Hükümet dokuz milyon özürlüyü sevindirecek çalışma başlattı...

10 Mayıs 2011 Salı, 16:33:58
Sabah gazetesinin haberine göre hükümet, 9 milyon engelliyi sevindirecek önemli bir gelişmeyi gündemine aldı. Hali hazırda evde bakım hizmeti alan 301 bin engelliyi sağlık sigortası ve evde bakım yardımı gibi hizmetleri içeren "Bakım Sigortası" kapsamına alma kararı alan Hükümet, bu uygulamayı genişletmeye hazırlanıyor. Yeni çalışmaya göre Bakım Sigortası 9 milyon engelliyi kapsayacak ve engelliye bakan yoksul ailenin Bakım Sigortası primini de devlet karşılayavar olan ağır engelli olma ve hane halkı toplam gelirinin kişi başına düşen kısmının asgari ücretin üçte ikisinin altında olması şartı da kalkacak.

KAPSAM GENİŞLİYOR
Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, "Bakım Sigortası" adı altında üç yıl içerisinde faaliyete geçecek uygulamanın kapsamının genişletileceğini söyledi. Köksal, evde bakım yardımında esas olan ağır engelli olma ve hane halkı toplam gelirinin kişi başına düşen kısmının asgari ücretin üçte ikisinin altında olması şartının kaldırılacağını bildirdi. Hali hazırda 301 bin kişiye he ay asgari ücret tuturında evde bakım parası verildiğini aktaran Köksal, "Yeni çalışmaya göre sayıları 9 milyonu bulan engelliler ve aileleri için de sağlık sigortası, evde bakım parası gibi hizmetleri kapsayan bakım sigortası kapsamına alınmış olacak" dedi. "Herkes farklı, Herkes Eşittir" sloganıyla ilerleyecek çalışmalarda, engelli bireylere fırsat eşitliği sağlayacak ve ayrımcılığın önüne geçecek politikalara öncelik verilecek.

Başbakanlık bünyesinde kadın ve aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve ilgili kuruluşların işbirliğiyle önümüzdeki dönemde özürlü vatandaşlar için gerçekleştirilecek düzenlemeler şöyle olacak: Eğitim, sağlık, rehabilitasyon, istihdam gibi alanlarda engelli ve ailesine destek ve rehberlik hizmeti verecek "yaşam koçları" sahaya inecek. Engelli bir çocuğun doğumuyla başlayan süreçte aileler için psikologlar görevlendirilecekken, çocuğa ömür boyu yaşam koçu hizmeti verilecek. Önümüzdeki yıl başlaması planlanan uygulamayla, ilk etapta bin aileye ulaşılması hedefleniyor.

EN GEÇ 3 YIL SONRA DEVREDE
Sağlık sigortası, evde bakım yardımı gibi hizmetleri kapsayan "Bakım Sigortası" uygulamasına geçilecek. Var olan uygulamada ağır engelli olma ve hane halkı toplam gelirinin kişi başına düşen kısmının asgari ücretin üçte ikisinin altında olması şartı kaldırılacak, tüm engelliler ve ailelerinin hizmetten faydalanması sağlanacak. Uygulamada maddi durumu iyi olan vatandaşlar primini kendi ödeyecekken, yoksul vatandaşların primi devlet tarafından karşılanacak. "Bakım Sigortası" uygulaması en geç üç yıl içersinde yürürlüğe girecek.

TÜRKİYE'DE 9 MİLYON ENGELLİ VATANDAŞ YAŞIYOR
Son verilere göre Türkiye'deki engelli vatandaşların sayısı 9 milyonu buluyor. Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın veri tabanına kayıtlı engelli sayısı ise 1 milyon 250 bin kişi. Nüfusun yüzde 12,29'unu oluşturan vatandaşların sadece 301 bini evde bakım parası alabiliyor. Engelli vatandaşlar arasında en büyük bölümü yüzde 9,70 ile kronik rahatsızlığı olanlar oluşturuyor. Zihinsel, ortopedik, görme ve konuşma bozukluğu olanların oranları ise yüzde 2,58.

ÜCRETSİZ TAŞIMA SİSTEMİ
ENGELLİ HAKLARI KURULU OLUŞTURULACAK: İçişleri Bakanlığı ile ortak gerçekleştirilen bir çalışmayla engelliliğe dayalı ayrımcılıkla mücadele ve eşitliğin sağlanmasını sağlayacak Özürlü Hakları Takip ve İzleme Kurulu oluşturulacak.

SPOR ALETLERİ DE SİGORTA KAPSAMINA ALINIYOR: Spor yapmak isteyen tüm engellilerin spor malzemeleri sosyal güvenlik sigortası kapsamına alınacak. İşitme engelliler için ulusal işaret dili oluşturulacak. Bilinen en gelişmiş teknolojik vasıflardaki ortez, protez, işitme cihazı gibi araçların tamamı sigorta kapsamında karşılanacak.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM FIRSATI: Her engelli çocuğun okul öncesi eğitimi alması sağlanacak. Ücretsiz taşıma sisteminden tüm engelli öğrenciler faydalanacak.

KAMUDAKİ KADROLAR ARTTIRILACAK: Engelsiz kariyer ve girişim merkezleri kurulacak. Kamuda engelli memur ve işçi kadroları arttırılacak ve açık olan tüm engelli kadroları doldurulacak, özel sektöre özürlü istihdamı için teşvik sağlanacak.

Bütün özürlülere sınırsız güvence - Sabah

Günaydın.. Sabah Gazetesinin bugünki başlığı...

Sevindirici haber ..
İnşallah sözde ve yazıda kalmaz da vakit geçirmeden uygulamaya geçirilir

Arkadaşlar gazetede gördüğüm bir haber beni oldukça umutlandırdı, okumamış arkadaşlar olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
Bakım maaşında yaşanan en büyük sıkıntı olan özürlülüğün derecesi ve ailenin kişi başı gelir durumu şartları kaldırılacakmış. Aile bireylerinin sigortaları gelir durumuna göre Devlet tarafından karşılanacakmış, bazı diğer ayrıntılar daha var haberde okuyabilirsiniz.
Seçim üstü dedikodularına girmeden, umarım ülkemizde en kısa zamanda hayata geçirilerek yasallaşır.

Buda linki;

Bütün özürlülere sınırsız güvence - Sabah

Şimdiye kadar yapılan açıklamar tam anlamıyla hayata geçmedi. Ben önümüzdeki yılların biz engelliler için daha rahat bir yaşam getireceğine inanıyorum ve sadece şunu istiyorum;
Bu söylenen, vadedilen açıklamarın sözde kalmayacağına bir işaret , öncüsü, garantisi olarak bu sene ki engelli kadrosu alım miktarlarının biz engelli arkadaşlarımız açısından doyurucu olmasıdır...
İnşallah, güzel günler bizi bekliyor.... :)

seçim yaklaşırken ne güzel haberler duyuyoruz değil mi :)

sevindirici bir haber çok güzel yaa...

harika bir haber, bunun çalışmasının yapıldığını duymuştum enkısa zamanda uygulanırsa bence büyük iş başarmış olurlar...

"Bakım Sigortası" uygulaması en geç üç yıl içersinde yürürlüğe girecekmiş. Neden 3 yıl sonra uygulamaya giriyor ki. Şimdi uygulasalar olmaz mı. Bence 3 sene sonraki seçim yatırımı düşünülmüştür. O zaman biz de oylarımızı 3 sene sonra için verelim. Ne dersiniz ey partiler.

Güzel ve sevindirici bir haber. Umarım sadece haber olarak kalmaz. Biran önce hayata geçer.

EN GEÇ 3 YIL SONRA DEVREDE
Sağlık sigortası, evde bakım yardımı gibi hizmetleri kapsayan "Bakım Sigortası" uygulamasına geçilecek. Var olan uygulamada ağır engelli olma ve hane halkı toplam gelirinin kişi başına düşen kısmının asgari ücretin üçte ikisinin altında olması şartı kaldırılacak, tüm engelliler ve ailelerinin hizmetten faydalanması sağlanacak. Uygulamada maddi durumu iyi olan vatandaşlar primini kendi ödeyecekken, yoksul vatandaşların primi devlet tarafından karşılanacak. "Bakım Sigortası" uygulaması en geç üç yıl içersinde yürürlüğe girecek.

.[/QUOTE]bu sigorta saglık mı yoksa emeklilik sigortamı

serkan005;

SPOR ALETİ İLE PROTEZ, ORTEZ, İŞİTME CİHAZI AYRIMINI YAPAMAYAN VE DEVLETİN KASASINDAN MAAŞ ALANLARA OY VERENLERE NE DESEM BOŞ!!!
Bu bir çeşit bizlerle dalga geçmektir. Hakarettir. Alay etmektir...
Vermeyin kardeşim oy için seçim öncesi millete vaat haberi yapanlarada ALLAH dan tez zamanda cezalarını bulmalarını temenni ediyorum!:mad:
İnşallah uzuvlarınız kaybolurda spor aletinin ne olduğunu anlarsınız... İnsanlığın sizin gibi firavunlardan kurtulması ıslah olması için herkezi bu temenniye davet ediyorum...
Cumhuriyet tarihinde bu kadar duble yol yapılmamış muş... Bu yolları kullananlar diyor ki bu yapdığınız yollar hep tamiratta delik deşik yamalı!!!
Peki avrupada bir asfalt yolun 10 sene garanti kapsamında olduğunu biliyormuydunuz!!
Uyanın arkadaşlar kasaya giren benim hakkım olan parayı bunlar kalitesiz adi yol yapan mütahit arkadaşlarına aktarıyorlar...
Yazıklar olsun... Benim protezime spor malzemesi gözüyle bakanları ALLAH Celle Celalühü ıslah etsin.. Mümkün değilse kahrı perişan etsin... :mad:

Niye 3 yıl :confused: Neyse.....................

Yazının başını okursan gündemine aldı diyor...
Seçim var ya hani yarın..
Ben referandumda uyandım ve haklıda çıktım.
Engelliye pozitif ayrımcılık diye anayasadaki olan maddeyi aynen kullanmaya kalkıp duygu sömürüsü yapan bir düzene alet olmam.
Kaldıki bu sadece bir vaat 8-9 senede engellinin hakkını vermeyen bundan sonra hiç vermez:confused:
Vericek olan karşılıksız verir. Öyle seçim zamanı çakallığı yapmaz...

1992 de açılmış üniversiteleri bile bunlar yapmış milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeye devam.Ne oldu 38 bin engelli kadrosuda doldurulacakdı oda gümledi şimdi ilk önce merkezi sınav hikayesi , yapılsada şifreleri hazıırlanmıştır o sınavında ama nedense halkımız araştırmacı olacağı yere ezbere savunmaya devam ediyor. Gözleri birgün açılır akıllları başlarına elbet birgün gelir ama iş işden geçmiş olur. Bir ülkede yüzde 95 televziyon izleme yüzde 5 okuma oranı olursa olacağı budur....

iyi ya devlet mali denizz adamayla tukemnezz hele bi secimi alak
eanayileri tavlamak kolayyy hele bakam 3 yilll kim ole kim kala
3 yil sonaaa yeniii sloganlar adaklar girrrllaaaaa

işallah gerçekleşir evde bakım hizmeti herkeç alır hükümetimizden yine allah razı olsun

işallahhhhh özürlü engelli ayırdımı ortadan kalkacak şükür fakir zengin ayırdımı olmuycak

%40 özürlüyle %100 özürlü arasınıda düşünsünler ewden çıkamayan biri için otobüs bedava olşsa banane azıcık özrü olan benimle aynı maaşı alacak haksızlık

Akşam haberlerde dinledim bende bence doğrudur. Başbakanımız var olsun sağolsun.

emin olmak adına sorayım .maddi durumuna bakılmaksızın her engelli bu maaşı alacak öyle mi?biraz hayal gibi geldi de.kılı kırk yaranlar nasıl böyle bir karar aldı anlamadım.umarım gerçek olur ve boş vaadlerden olmaz

bugün kabul ederler seçim sonrasıda redderler bunlar o haberleri oy avcılığı yapmak için yapılan haberlerdir bunlar ey erdoğan hani 3 yıl önce sölemiştin 50 tlye engelliye ev verme sözün nerde o söz bırak kanal yapmayı da engelliye sahip çık yoksa engelliden oy moy alamazsın bi daha

Arkadaşlar, Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planı 19 Ocak 2011'de Resmi Gazete'de yayınlandı:

Yüksek Planlama Kurulundan:
Tarih : 31/12/2010
Karar No : 2010/44
Konu : Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planı (2011-2013)
Yüksek Planlama Kurulunca;
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının 30/11/2010 tarih ve MY-71 sayılı yazısı ile Kurula intikal ettirilen Özürlüler İdaresi Başkanlığının 17/9/2010 tarih ve 1715 sayılı yazısı dikkate alınarak; Özürlüler İdaresi Başkanlığı koordinatörlüğünde sorumlu ve işbirliği yapılacak kurumların görüşleri alınmak suretiyle hazırlanan ekli “Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planı (2011-2013)”nın kabulüne, karar verilmiştir.

Kararın devamını görmek için tıklayınız.

T.C. Resmi Gazete

Haberlere konu olan durumlar da bu eylem planına uygun olaraak hazırlanıyor zaten. Bu anlamda yeni bir durum değil bu. Sadece ayrıntılar anlatılıyor halkın bilgilendirilmesi için.

Niye nankörlük yapıyorsunuz engelli aileler iyi para alıyor bakım parası birde 3 aylık alınıyor nerdeyse ayda 900 tl giriyor yoksul engelli aileye daha ne istiyoruz 2 milyarda verseler insanoğlu mutlu olmaz.bundan 5 sene önce alabiliyormuyduk böyle para ben şahsen memnunum benim gecimim birazda olsa rahatladı. Beyenmeyen oyda vermesin o parayıda almasın.

9 milyon özürlüden oy kapma kaygısı değil ise bu haber o zaman helal olsun derim bu hükumete. Yok eğer yeniden seçilir de hayata geçirmez ise bu tasarıyı o zaman bir daha oy verene helal olsun derim!!!

evde bakım ve 2022 ile ilgili yasalar yorumlanırken,nasıl bir bahane buluruzda,özürlü vatandaşın bu yardımdan faydalanmasını engeleriz düşüncesinin hakim olduğu,bir bürokrat,hükümet,devlet anlayışının hakim olduğu zihniyet zincirinden,bütün özürlülerin faydalanabileceği bir hizmet beklemek!! bence zor,ama olmaz demiyecekmişsin,olmaz olmazmış. bakarsınız olur.

Arkadaşlar, tekrar ediyorum. Ortada Resmi Gazete'de yayınlanmış bir "Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planı" var. Daha önceki mesajımda link vermiştim. Haberlerde de bu Eylem Planı'na yönelik detaylar verilmiş.
İşin nankörlük ya da lutufla alakası yok. Elbette devlet, sosyal devlet olmanın gereği olarak yaşam standartlarını yukseltmek için çabalayacaktır. Bu, hukumetlerin yaptıgı bir lutuf olarak değerlendirilemez. Vatandaş hizmet ister. Vatandaşın hizmet istemesi dilencilik değildir, eleştirmesi ya da beklentilerinin artması nankörlük değildir. Yasal olan bir haktan yararlanıyordur sadece ve taleplerini arttırıyordur haklı olarak. Hükümetlere minnet borcu yoktur.
Vatandaş, kurumların çalışmasını elbette takip eder ve eleştirir.Tabi ki en yuksek anlamda bir yaşam standartı talep edecektir ve tabi ki yapılan her hizmeti sorgulayacaktır.
KOnuya dönersek, haberlerde geçen detaylar Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planı ile ilgili detaylar... Bakım sigortası ile ilgili haberler bi ara sitede de yayınlanmıştı:http://www.engelliler.biz/forum/sag...e-bakima-muhtac-kisilere-sigorta-geliyor.html
Şimdi ise bakım ucretinin tüm agır özürlüleri kapsamasıyla ilgili detaylar haberlere konu olmuş. Bütün bunlar bu planın parçaları zaten.
Bu anlamda Bahsettiğim Eylem Planını okursak haberlere konu olan detaylarla birlikte degerlendirirsek daha derli toplu olur. Daha once bu Eylem Planını şurada duyurmuştum:http://www.engelliler.biz/forum/evd...ri-stratejisi-ve-eylem-plani-2011-2013-a.html Zaten okursanız orada şöyle deniyor:
"...
Temelinde ağır özürlü kişinin bireysel, sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir sosyal hizmet türü olan evde bakım uygulamasının, mevcut durumda ülkemizde yalnızca özürlüye bakan kişiye aylık verilmesi şeklinde bir tür sosyal yardım ödemesi gibi yürütüldüğü görülmektedir. Ayrıca, özürlüler için evde bakım uygulamasının, sosyal güvenlik sisteminin primli kısmına dahil olmayıp, genel bütçeden karşılıksız olarak aktarılan kaynaklarla yürütülmesi de söz konusu hizmetten yalnızca ekonomik yoksunluk içindeki kişilerin yararlanması sonucunu doğurmaktadır. Evde bakım hizmetinin ağır özürlü kişinin yaşam kalitesini yükseltecek şekilde tüm bakım ihtiyaçlarını karşılaması ve sadece ekonomik yoksunluk içindeki ağır özürlüleri değil, ihtiyaç duyan tüm ağır özürlü nüfusu kapsaması gerekmektedir."

Bir önceki sayfada 28 nolu mesajımda ise Resmi Gazete'de yayınlanan Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planı'nın linkini vermiştim, oradan Eylem Planına ulaşabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...stirilecekmis-guzel-vaatler-2.html#post897156

şimdi sorarim ey arkadaşlar chpnin aile sigortasina kaynaginiz nerde diye karşı çıkıp hayal diyen (bu arada chpli değilim örnek veriyorum) 9 milyon özürlüye asgari ücret+2022 maaşına nereden kaynak bulucak ?
gerçi bu sözün telif hakkı alinmiş ama olsun atma recep din kardeşiyiz denmez mi ?
geçen sene yetmez ama evetçiler özürlüler adina değişen ne oldu ?
40 bin evet sadece 40 bin kişi sinav bekliyor ? yapildimi hayir yeni özürlü rapor kanunu çıktı oranlar yükseldimi hayir vergi indirimi için ankaraya gitme şartı kalktimi hayir peki özürlüler adine ne değişti bi tane cevap verene hiç sesim çıkmayacak çılgın proje maliyeti 30-60 milyar arasi deniyor değermi ?
şimdi bi sorum daha var çinden sonra ikinci büyüyen ülkeymişiz kaç tane fabrika açilmiş bugüne kadar? isterseniz biraz reel rakamlari vereyim

2002 2010
diış borç 125milyar dolar 282 milyar dolar
kişi başı gelir 2918dolar 4010 dolar (burada milyarder olanlarin geliride bölünür bilen bilir)
cari açık 0.61 milyar dolar 49milyar dolar
borç faizine giden para 80 yılda 135 milyar lira 8 yılda 435 milyar lira
icradaki dosya sayısı 10milyon kişi 17milyon kişi
1kilo ekmek 1tl 2lira 14 kuruş
1litre benzin 1tl 66 kuruş 4lira 40 kuruş
1kilo dana eti 8 lira 35tl
tutuklu ve hükümlü 57bin 122bin 404 kişi
işsiz sayisi 2milyon 269bin 3milyon 259bin
vatandaşin banka borcu 6.5milyar dolar 170 milyar dolar
bir paket sigara 50kuruş 7 tl

ne kadarda güzelmiş ülkemizin durumu :) isteyen bu kaynaklari bilgi edinmeden teyyit edebilir durmak yok yola devam:)

agır özürlü ibaresiyle asgari ücretten az olma şartını bari hemen uygulasalarda yogunluktan kurtulsa bakıma baş vurcaklar. böyle olmasıda biraz iyi olmuş en başından böyle olsaydı yüzde 40 engeli olan agır özürlüden önce alacaktı. karmaşık olacaktı şimdi sıra agır özürlü olmayanlarda heyetlerde mademki şu sıralar baş vuranlara red vermese zaten yakında bütün engelliler bakım parası alacak

uzun uğraşlar sonucu bağlanan bakım parası 3 ay aldıktan sonra maaşım sınırı 10 lira geçti diye bloke olarak kesildi inşallah vaadettikleri sınır adaleti kalkar yanlız şöyle bir durumda var kalp hastaları mide rahatsızlığı çekenler veya hastalığnı sayamadığım bir sürü kişiler yüzde 40 oran aldıkları zaman özürlü sınıfına gircekler 9 milyon özürlü bir anda 15 milyon olabilir bakım parası almak için bunun önüne nasıl geçicekler bekleyelim ve görelim

Üst Alt